نان خرمایی و تافتون جز انواع غلات خوشمزه و سنتی هستند که یکی بهعنوان میانوعده و دیگری بهعنوان غذای اصلی سرو میشوند. نان خرمایی را میتوانید معمولاً در میانوعدهها مثلاً عصرانهها در کنار یک چای گرم و خوشمزه نوشجان کنید. تافتونها نیز شباهت زیادی به لواشها دارند و امکان سروشان در کنار وعدههای غذایی اصلی مثل صبحانه، ناهار و شام وجود دارد.
اگر طرز تهیه همین 2 نان ساده را بیاموزید، دیگر نیازی به هیچ نوع نان و شیرینی نخواهید داشت؛ چون این غلات میتوانند جای خالی تمام آنها را برایتان پر کنند. نان خرما شیرینی را بهکامتان هدیه میدهد و تافتون نیز با مواد مغذیاش به سلامت بدنتان کمک میکند.
نان تافتون و خرمایی با در دسترسترین مواد اولیه در خانه تهیه میشوند و بههیچعنوان مراحل پخت سختی ندارند. همچنین نیازی نیست زمان زیادی برای پخت این نانها بگذارید، چون در سریعترین زمان پخته میشوند.
طرز تهیه نان خرمایی با آرد گندم
اطلاعات تکمیلی طرز تهیه نان خرمایی با ارد گندم بهترتیب زیر است:
میزان کالری بهازای 100 گرم |
422 کالری |
زمان آمادهسازی |
10 دقیقه (بدون درنظرگرفتن زمان استراحت خمیرها) |
زمان پخت |
15 تا 20 دقیقه |
تعداد نفرات |
4 نفر |
مواد لازم برای تهیه نان خرمایی:
آرد سفید |
حدود 400 گرم |
شیر ولرم |
نصف لیوان |
شکر |
1 قاشق چایخوری |
پودر خمیرمایه |
1 قاشق چایخوری |
تخممرغ |
2 عدد |
روغن مایع |
75 گرم |
پودر هل |
نصف قاشق چایخوری |
خرما |
20 عدد |
مغز گردو |
50 گرم |
کره |
10 گرم |
دارچین |
¼قاشق چایخوری |
شربت بار یا عسل |
75 گرم |
طرز تهیه:
- شکر و شیر را داخل ظرفی بریزید. درب ظرف را ببندید و مواد را بهخوبی ترکیب کنید تا شکر حل شود.
- خمیرمایه را داخل ظرف بریزید. درب ظرف را ببندید و آن را در جایی گرم و مناسب بهمدت 10 دقیقه بگذارید تا خمیر عمل بیاید.
- ظرفی را آماده کنید و داخل آن روغن مایع، شربت بار، تخممرغ، پودر هل و وانیل بریزید و خوب ترکیب کنید. در آخر خمیرمایه را به ظرف بیفزایید.
- آرد را در ظرفی دیگر چند بار الک کنید. حالا کمکم آن را به مواد داخل کاسه بیفزایید. در این حین مواد را هم بزنید تا بافتی چسبنده و خمیریمانند پیدا کنند.
- شروع به ورزدادن خمیر کنید و این کار را تا 10 دقیقه ادامه دهید.
- داخل یک ظرف بزرگ کمی روغن بریزیم و آن را چرب کنید. اکنون خمیر را داخل این ظرف بگذارید. روی ظرف سلفون بکشید و آن را با پارچهای تمیز بپوشانید. حالا اجازه دهید خمیرها بهمدت 90 دقیقه استراحت کنند.
- هسته و پوست خرما را بگیرید.
نان خرمایی، نانی خوشمزه و شیرین
- در ظرفی دیگر خرماها را بههمراه گردو، کره و دارچین ترکیب کنید.
- خمیرها را از کاسه خارج کنید و ورز دهید تا حجم اضافهشان گرفته شود.
- خمیر را به تکههای کوچک بهاندازه یک توپ پینگپنگ تقسیم کنید.
- روی سطح اپن یا یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و تکههای خمیر را آنجا بگذارید.
- روی سینی فر را روغن بریزید تا چرب شود. حالا خمیرها را داخل این سینی بچینید و داخل آنها را با مواد خرما پر کنید.
- اطراف خمیرها را بهسمت مرکز بکشید تا مواد را بپوشانند.
- روی سینی را بپوشانید و اجازه دهید مواد 20 دقیقه استراحت کنند.
- 1 تخممرغ، 1 قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی زعفران را برای رومال نانها با یکدیگر ترکیب کنید. رومال را روی خمیرها بمالید و کمی کنجد یا سیاهدانه روی آنها بپاشید.
- فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید 15 دقیقه گرم شود.
- سینی را داخل فر قرار داده و بگذارید خمیرها بین 15 تا 20 دقیقه پخته شوند. برای طلاییشدن مواد نیز گریل را روشن کنید و چند دقیقه بگذارید مواد خمیرها طلایی شوند.
طرز تهیه نان تافتون
اطلاعات تکمیلی طرز تهیه نان تافتون بهترتیب زیر است:
میزان کالری بهازای 100 گرم |
284 کالری |
زمان آمادهسازی |
15 دقیقه (بدون درنظرگرفتن زمان استراحت خمیرها) |
زمان پخت |
10 دقیقه |
تعداد نفرات |
4 نفر |
مواد لازم:
آرد |
3 لیوان |
آب |
یک لیوان |
پودر خمیرمایه فوری |
1 قاشق چایخوری |
آب ولرم |
یک سوم لیوان |
روغن مایع |
4 قاشق چایخوری |
شکر |
1 قاشق چایخوری |
نمک |
قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
- ظرفی را آماده کنید و شکر، پودر خمیرمایه فوری و آب ولرم را داخل آن بریزید. مواد را ترکیب کنید و اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کنند تا خمیر بهعمل بیاید.
- آرد را چند مرتبه الک کنید.
- ظرفی را آماده کنید و داخل آن نمک، روغن مایع و آرد را بیفزایید. آب را کمکم به ظرف اضافه کرده و مود را هم بزنید.
- 10 دقیقه خمیر را ورز دهید.
- ظرف بزرگی را چرب کنید و خمیر را داخل آن بیندازید. روی ظرف را با یک دستمال حولهای مناسب و تمیز بپوشانید و اجازه دهید مواد 90 دقیقه استراحت کنند.
- بعد از استراحت، خمیر را مجدداً ورز دهید تا حجم اضافهاش گرفته شود.
- خمیر را به تکههای 60 گرمی تقسیم کنید.
- دوباره روی خمیرها را بپوشانید و بگذارید تا 10 دقیقه استراحت کنند.
- تابهای نچسب را روی شعله گاز بگذارید و زیر آن را روشن کنید.
نان تافتون، نانی مقوی و بسیار خوشمزه
- خمیرها را با وردنه پهن کنید و سپس با ایجاد طرح موردعلاقهتان روی سطحشان، آنها را داخل تابه بگذارید.
- اجازه دهید خمیرها بپزند و حباب بزنند.
- بعد از پخت کامل خمیرها، آنها را داخل نایلون یا پارچه بگذارید تا خشک شوند.
اکنون تافتونهای شما آماده هستند و میتوانید آنها را نوشجان کنید.
آموزشهای بیشتر با اسنپ فود
تافتون و نان خرمایی جز نانهایی هستند که طرز تهیه راحتی دارند و بدون هیچ مشکل و دردسری میتوانید آنها را در خانه تهیه کنید. ما در کشور ایران غلات زیادی دیگری نیز داریم که امکان آموزشدادن همه آنها در این مقاله وجود ندارد.
شما میتوانید برای یادگیری طرز تهیه انواع نان و خمیر به بلاگ اسنپ فود مراجعه کنید. در این بلاگ انواع آموزشهای مختلف درباره تهیه غلات محلی و صنعتی آورده شده است. در واقع شما میتوانید روی بلاگ اسنپ فود بهعنوان یک مرجع کامل حساب باز کرده و با آموزشهای آن تمام شیرینیها، کیکها و نانهای محلی یا صنعتی موردعلاقهتان را بپزید.