مولوی ‌سلامی: طلاب مهاجر ‌بدون مجوز در حوزه‌های علمیه اهل سنت ‌حضور دارند

  4021002066

نماینده مردم ‌سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان گفت: طلاب مهاجر به صورت غیرقانونی و بدون مجوز در حوزه‌های علمیه اهل سنت شهرستان‌های مختلف استان حضور دارند.

طلاب مهاجر ‌بدون مجوز در حوزه‌های علمیه اهل سنت ‌حضور دارند

به گزارش  تسنیم، جمعی از نمایندگان مدیران و مدرسین حوزه‌های علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان ظهر امروز با حضور در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان به طرح موضوعا خود در رابطه با طلاب غیر قانونی در حوزه‌های علمیه اهل سنت استان پرداختند.

طلاب مهاجر ‌بدون مجوز در حوزه‌های علمیه اهل سنت ‌حضور دارند

مولوی نذیراحمد سلامی نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری و از اساتید دارالعلوم مکی زاهدان در ابتدای این جلسه اظهار داشت: طلاب مهاجر به صورت غیرقانونی و بدون مجوز در حوزه‌های علمیه اهل سنت شهرستان‌های مختلف استان حضور دارند. نهادهای امنیتی به این موضوع ورود کرده‌اند و گاهی مشاهده می‌شود که طلاب فاقد مجوز دستگیر می‌شوند. در حال حاضر نزدیک فصل انتخابات و در استان  نیازمند آرامش هستیم و دستگیری این طلاب در میان مردم ذهنیت‌های بدی ایجاد خواهد کرد.

مولوی سلامی خواستار مساعدت آیت‌الله محامی در این راستا شد و ادامه داد: در حال حاضر 40 روز از سال تحصیلی باقی مانده و پس از امتحانات این افراد به کشورهای خود رفته و سپس می‌توانند به دنبال کسب مجوز و حضور قانونی در حوزه‌های علمیه استان باشند.

مفتی محمدقاسم قاسمی رئیس دارالإفتاء دارالعلوم مکی زاهدان نیز ضمن قدردانی از نماینده مقام معظم رهبری جهت اختصاص وقت برای رسیدگی به این مسئله خواستار مساعدت آیت‌الله محامی برای اخذ مجوز برای ادامه تحصیل تا پایان سال تحصیلی و اخذ ویزا برای این طلاب شد.

اینجا واتیکان نیست؛ قانون کشور باید رعایت شود

در ادامه نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز عنوان داشت: کار هر یک از مدارس باید از طریق مدیر مدرسه دنبال شود و درباره دارالعلوم مکی زاهدان هم در صورت پیگیری جواب اصلی به مدیر مدرسه ابلاغ خواهد شد.

آیت‌الله مصطفی محامی با بیان این که ما نگران انتخابات نیستیم و در این جهت هیچ مشکلی در استان نداریم، عنوان نمود: از روزهای اول حضور بنده در استان موضوع دریافت مجوز طلاب غیرایرانی مطرح شد و بنده عنوان کردم که این موضوعات همه قابل حل است و کارها باید طبق روال قانونی دنبال شود و در جلسات مختلف تاکید کردم که مطالبات دو جانبه است و باید دیوار بی اعتمادی متقابل تخریب و تبدیل به اعتماد متقابل شود و بر همین اساس کار را دنبال کردیم.

امام جمعه زاهدان با اشاره به تسهیل‌گری‌های متعددی که در گذشته در نتیجه تعاملات فی‌مابین صورت گرفته بود، تصریح کرد: در وقایع مربوط به 8 مهرماه 1401  بنده عنوان کردم که مطالبات بنده از آقایان بیشتر است و کار قابل حل است و باید از همان روز اول ماجرا برای حل مشکل به نهاد رهبری در امور اهل سنت مراجعه می‌شد.

وی افزود: بنده در شرایطی که مدتی از اتفاقات 8 مهر زاهدان گذشته بود عنوان کردم باید همان کار روز اول را انجام دهید یعنی نامه‌ای را در یک چارچوب مشخص بنویسید و به امضای علمای معتدل برسد که متاسفانه نامه نوشته شده در چارچوب مقرر نبود.

آیت‌الله محامی گفت: بحث حوزه‌های علمیه اهل سنت قابل حل و در حال پیگیری بود هرچند که وجود فراز و فرودهایی وجود داشت اما ادامه ندادند.

وی افزود: مجوز تحصیل به طلاب زمانی صادر می‌شود که از برنامه‌های مدرسه و محتوای ارائه شده به طلاب آگاهی حاصل شود تا در این جهت آسیبی ایجاد نگردد و کار با تعامل قابل حل است؛ اینجا واتیکان نیست و قانون کشور باید رعایت شود و در این جهت با هیچکس تعارف نداریم.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: زمانی که برخی از مدارس خود دارای مجوز نیستند امکان تحصیل تا پایان ترم تحصیلی یا ارائه مجوز به طلاب مهاجر ثمره‌ چندانی ندارد ولی در عین حال موضوع را با نیروهای امنیتی درمیان خواهم گذاشت که در صورت امکان با تعیین روند مشخص و با گرفتن تضمین خروج طلاب مهاجر غیر قانونی پس از پایان این ترم تحصیلی از کشور و هم‌چنین اخذ مجوز قانونی مدرسه از مبادی ذی‌ربط نسبت به مهلت دادن به طلاب اتباع غیرمجاز تا پایان امتحانات مساعدت نمایند اما اگر قرار بر تخلف باشد امنیت شوخی بردار نیست و در هر مکانی که نیاز باشد باید ورود کرد.