به گزارش گروه آموزش و پروش خبرگزاری فارس، رضا فیضینژاد معاون صندوق بازنشستگی کشوری گفت: نظام رتبهبندی معلمان به عنوان یک نظام مستقل و ویژه معلمان نظام آموزش و پرورش در جز دو بند الف ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه درنظر گرفته شده است. بنا بر تصویب ماده یک این مصوبه و با هدف ارتقای فرآیند تعلیم و تربیت و توسعه طرح نظام شایستگی از ۳۱ شهریورماه سال ۱۴۰۰، این مصوبه تعیین و اجرایی شد.
معاون صندوق بازنشستگی کشوری افزود: با اجرای این قانون، معلمان براساس شاخصهای تعیین شده در رتبههای پنج گانه آموزشیار ـ معلم، مربی ـ معلم، استادیار ـ معلم، دانشیار ـ معلم و استاد ـ معلم در رتبه یک تا پنج قرار گرفتد.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه قانون نظام رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ مصوب شد، اما در عمل احکام کارگزینی ذینفعان در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ توسط آموزش و پرورش صادر شد و به عبارتی در این مدت آموزش و پرورش هیچ حکمی برای معلمان صادر نکرد و پرداختی صورت نگرفت. حتی افرادی که بین شهریورماه سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ بازنشسته شدند، به دلیل اینکه حکم کارگزینی با اعمال رتبهبندی در زمان اشتغال برایشان از طرف آموزش و پرورش صادر نشده بود، پروندههایی که برای برقراری حقوق بازنشستگی برای آنها به مدیریتهای استانی صندوق ارسال شده بود، بدون لحاظ رتبهبندی بود اما درنهایت در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ احکام رتبهبندی معلمان اصلاح شد.
بنابر اعلام معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، ۶۲ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بازنشسته شدند و از آنجایی که این قانون ویژه معلمان است و افرادی که در رسته اداری، مالی خدماتی یا اجتماعی فعالیت میکنند مشمول این قانون نیستند، در نهایت طی جمعبندی صورت گرفته هزار و ۵۰۵۰۰ نفر مشمول نظام رتبهبندی معلمان شدند.
وی تصریح کرد: به طور کلی ۲۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی ناشی از اجرای رتبهبندی معلمان است و به طور میانگین باید برای هر فرد ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معوقه پرداخت شود.
فیضینژاد ادادمه داد: صندوق بازنشستگی کشوری قصد دارد با همکاری سازمان و برنامه بودجه و در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال کلیه معوقات ناشی از رتبهبندی معلمان را پرداخت کند و طلب معلمان بابت رتبهبندی تسویه شود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در پایان با بیان اینکه سال آینده با احکام جدید پرداختیها صورت میگیرد، گفت: بودجه سال ۱۴۰۳ با اعمال رتبهبندی دیده شده است.