سالن سازی یا فیلمسازی؟!

محمود گبرلو، گروه فرهنگی الف،   4021103027 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
سالن سازی یا فیلمسازی؟!

"جهاد سالن سازی سینما"  از وعده‌های دیرین مسئولین سینمایی ایران است که در دوران خود، حرکتی پسندیده و منطقی بود اماشرایط فیلم دیدن در جهان امروز، به گونه‌ایست که "جهاد فیلمسازی" بر "جهاد سالن سازی " ارجحیت یافته است.

گستردگی شبکه‌های اینترنتی ، دسترسی آسان به پایگاه‌ های نمایش فیلم در ابعاد جهانی در ایران و گسترش تکنولوژی‌های مدرن نمایش فیلم ، نیاز تماشاگر را به گونه ای برآورده کرده که برای رفتن به سالن‌های سینما ،خارج از خانه ، رغبت کمتری دارد. 

 این تحلیل هم دلیل بر نادیده گرفتن تلاش دلسوزان این عرصه و توقف فعالیت سینما دارها و یا نفی ضرورت گردش اقتصادی سینماگران نیست بلکه پیدا کردن راهکار مناسب برای رونق بیشتر این صنعت فرهنگی، اقتصادی است .

مشکل اساسی و زیربنایی در شرایط امروز با توجه به دسترسی آسان تماشاگر به سکوهای تماشای فیلم ، ادامه همان شیوه کهنه ی گذشته است . 

برای برنامه ریزی و رونق  فیلم در قالب‌های سینمایی، تلویزیونی، نمایش خانگی وغیره تغییر آدمها و شوراها کارساز نیست تغییر فکر چاره ساز است.

 مهم ترین وظیفه امروز متولیان، جلوگیری از سخت گیری های متعدد، که در یک دوران، شاید احساس وظیفه می شد اما در این دوران بی مورد تلقی می شود، است و صد البته منظور، افتادن در دامن ابتذال نیست بلکه گشودن گره هایی ست که نجات آفرین است.

متولیان سینمایی در نظام جمهوری اسلامی، استراتژی و قوانین سینمایی خود را بر اساس قوانین اسلامی بارگذاری کرده اند، در چنین شرایطی ،تغییر و تحول با سالن سازی ایجاد نمی شود بلکه در بحث و گفتگو با عالمان و کارشناسان دینی، مذهبی و اقناع پذیری و آگاه سازی آنان از شرایط تکنولوژی امروز سینما _که پیروان گسترده‌ای در ایران دارد و تولیدات فرهنگی را، بر مبنای قوانین شرعی و دینی می پسندند_ تحقق می یابد.
مصداق آن ،تفسیر رهبری(آیت الله خامنه ای) به عنوان یک رهبر ، مرجع و عالم دینی  از سینماست "سینما قدرت برتر است و توسعه کشور به دست سینماگران تحقق می‌یابد" و مصداق عینی آن ،نظریه ایشان درباره فیلم "بازمانده"  است.

وظیفه امروز متولیان سینما ، تبیین و تفسیر این نگاه روشنگرانه است که متاسفانه برخی  این نگاه های روشنگرانه را وارونه جلوه داده اند و در محافل مختلف فکری ،به جای ارایه راهکار نوآورانه ،فقط به نقد منفی‌ فیلم‌ها و سینماگران می‌پردازند!. 

جالب است  بدانیم  آنقدر که در جامعه ،مخالف و منتقد فیلم و سریال داریم موافق فیلم و سریال نداریم.