هشدارهای پلیس آگاهی به مسافران درون‌شهری

  4021107075

رئیس پلیس آگاهی فراجا خودمراقبتی و رعایت هشدارهای پلیسی را اقداماتی موثر در پیشگیری از وقوع جرم دانست و در همین راستا توصیه‌ها و هشدارهای مهمی را درباره استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ارائه کرد.

به گزارش ایسنا،  سردار علی ولی‌پور گودرزی درباره راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم گفت: مجرمان و خلافکاران درست مثل ویروس در فضای جامعه در تردد و فعالیت هستند، بسیاری از آنها دارای ظاهری کاملا موجه و جامعه پسند هستند و مردم باید توجه داشته باشند که قرار نیست همیشه پوشش و رفتارشان این افراد را متوجه مقاصد شوم آنان کند.سوالی که اینجا پیش می‌آید این است که با توجه به فعالیت مجرمان چطور افراد در طول روز بزه دیده نخواهند شد؟ پاسخ این پرسش توجه به نکات خود مراقبتی است که مستمر در قالب پیام های هشداری توسط پلیس ارائه شده است. 

وی ادامه داد: در صورتی که شهروندان توجه لازم را به نکات خود مراقبتی داشته باشند حتی اگر در طول روز در مواجهه با تعداد زیادی از افراد بزهکار و آزارگر قرار بگیرند به سلامت آن موقعیت را پشت سر می‌گذارند و مجرمان را در تحقق نقشه‌های پلیدشان با ناکامی مواجه می‌سازند. یکی از مهم ترین موقعیت‌هایی که نقش زیادی در بزه دیدگی شهروندان به ویژه زنان ایفا می کند موضوع چگونگی تردد آنان در سطح شهر است. متاسفانه با وجود وسائط حمل و نقل عمومی مانند مترو، بی‌آرتی و تاکسی باز هم برخی از شهروندان ریسک استفاده از خودروهای شخصی را به جان خریده و خود را با احتمال وقوع تلخ‌ترین اتفاقات روبه‌رو می‌سازند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: به تازگی تلاش‌های همکاران من در پلیس آگاهی به کشف پرونده قتلی انجامیده است که متاسفانه نقطه شروع این جنایت استفاده مقتوله از خودروی شخصی به جای تاکسی برای رسیدن به مقصد بود. اتفاقی که به سادگی با انتخاب تاکسی برای تردد قابل پیشگیری بود.

وی با بیان اینکه در صورت بروز هرگونه اتفاق برای شهروندان کارآگاهان هوشمند و شجاع این پلیس تا رسیدن به نتیجه دست از تلاش و پیگیری برنمی‌دارند، گفت: با این وجود باز هم پیشگیری را مقدم بر درمان است و لازم است که شهروندان با رعایت نکات خود مراقبتی که در ادامه به آنها اشاره می کنم ضمن مراقبت از خود و عزیزانشان یاری گر پلیس در پیشگیری از وقوع جرائم باشند.

ولی‌پور در تشریح هشت هشدار درباره استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ادامه داد: در سفرهای شهری حتما از وسائط حمل و نقل عمومی استفاده شود. لازم است شهروندان  از سوار شدن به خودروهای غیر مسافرکش مصوب به‌ویژه خودروهای دارای شیشه‌های دودی خودداری کنند و در هنگام سوار شدن به خودرو با نگاه به قسمت داخلی در خودرو از سالم بودن دستگیره در مطمئن شده و سپس وارد خودرو شوند.

وی گفت: شهروندان توجه داشته باشند که اگر ظاهر راننده و سایر مسافران به نظر موجه نمی‌رسید یا از این بابت احساس ناراحتی کردند بلافاصله در را بسته و از نشستن داخل خودرو خودداری کنند.  نوع ارتباط با افراد مختلف تعریف شده است و خارج شدن از این عرف افراد را با انواع آسیب‌ها و خطرات مواجه می‌سازد. شهروندان دقت داشته باشند که هرگز بیشتر از آنچه در عرف جامعه برای ارتباط بین مسافر و راننده تعریف شده فراتر نروند. همچنین  هرگز از خودروهای شخصی که به مسافرکشی می پردازند برای تردد به خارج از شهر و مسیرهای طولانی بزرگراهی استفاده نکنند .

ولی‌پور گودرزی افزود: عجله داشتن برای رسیدن به مقصد دلیل موجهی برای سوار شدن به هر خودرویی که در مقابل مردم توقف می‌کند نیست .گاهی اوقات سارقانی که در قالب مسافرکش اقدام به سرقت می‌کنند برای قرار دادن قربانی در شرایط مناسب جعبه‌ای را در صندلی جلو قرار می دهند یا اعلام می‌کنند در جلو خراب است تا قربانی مجبور شود در صندلی عقب در کنار سارقی که قصد جیب بری از وی یا سرقت به‌عنف را دارد بنشیند.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ همچنین تاکید کرد: شهروندان در صورت مواجهه با چنین خودروهایی علاوه بر سوارنشدن بر خودرو ضمن تماس با مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مشخصات خودرو و سرنشینان را در اختیار پلیس قرار دهند.