تگزاس منفجر می‌شود؟!

  4021108056 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

روزنامه‌ها در حالی سخن از «آمریکای منهای تگزاس» می‌گویند که موضوع تجزیه آمریکا، عنوانی است که قصد مختومه شدن را ندارد و هر از گاهی تبدیل به تیتر اصلی خبرگزاری‌ها می‌شود.

تگزاس منفجر می‌شود؟!

سایت بصیرت نوشت:  از روز گذشته برای چندمین بار «انفجار بمب ساعتی تگزاس» به مهم‌ترین کانون خبری دنیا تبدیل شده و صدها پست در شبکه اجتماعی “ایکس" با هشتگ Texit منتشر شده است که به جدایی تگزاس از ایالات متحده اشاره دارد. «تگزاس» یکی از ایالت‌های آمریکا در بی‌قانونی، هفت‌تیر کشی و درگیری و کشتار مسلحانه، نقش محوری در فیلم‌های «وسترن» دارد. کشتارهای مسلحانه در این ایالت به طوری چشمگیری کانون توجهات رسانه‌های دنیا شده است.

روزنامه‌ها در حالی سخن از "آمریکای منهای تگزاس" می‌گویند که موضوع تجزیه آمریکا، عنوانی است که قصد مختومه شدن را ندارد و هر از گاهی تبدیل به تیتر اصلی خبرگزاری‌ها می‌شود چنانچه تد کروز سناتور جمهوری خواه آمریکایی پیش از این در مورد جدایی ایالت تگزاس بار دیگر داستان همیشه زنده تجزیه این کشور را تکرار کرده بود. تگزاس به عنوان کلیدی‌ترین ایالت آمریکا در تامین نیروی کار، در طی این سال‌ها برای چندین بار ساز جدایی خود را کوک کرده و خواستار تجزیه آمریکا شده است. این ایالت، ماموریت خود را «ایمن کردن و حفاظت از استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مردم تگزاس و بازگرداندن و حمایت از جمهوری قانونی و حقوق ذاتی مردم تگزاس» معرفی کرده است، اما جو بایدن برای مقابله با خواب «تجزیه»، که آمریکا بارها برای کشورهای دیگر دیده است، اولتیماتومی صادر کرده و از فرماندار تگزاس خواسته که کنترل مناطق مرزی را به آمریکا واگذار کند. اولتیماتومی که در صورت سرپیچی تگزاسی‌ها می‌تواند تبدیل به مناقشه ملی در آمریکا گردد. گذرگاه مرزی بین مکزیک و ایالات متحده به محل بحران شدید حقوق بشر تبدیل شده است، جایی که هزاران نفر در جریان مهاجرت، مفقود شده و جان خود را از دست داده‌اند؛ از عبور از صحرای سونوران در جنوب غربی ایالات متحده و شمال غربی مکزیک، با گرمای سوزان و منابع آبی کم، تا تلاش برای عبور از اعماق ریو گراند / ریو براوو (مرز بین مکزیک و تگزاس) و جریان‌های اغلب قوی آن!

ماجرا از این قرار است که این بار، مناقشه بین تگزاس با دولت فدرال آمریکا به کنترل خط مرزی با مکزیک مربوط می‌شود و اختلافات بین دولت جو بایدن و فرماندار جمهوریخواه ایالت تگزاس بر سر برداشتن موانع مرزی بین این ایالت و کشور مکزیک به دادگاه عالی آمریکا کشیده شده و دوشنبه گذشته دادگاه عالی آمریکا با اکثریت ۵ به ۴ قاضی، رای به نفع دولت فدرال داده است. اکثریت قضات دیوان عالی، به مقامات دولت فدرال اجازه داده اند تا قسمت‌هایی از حصار مرزی را که دولت تگزاس در امتداد مرز با مکزیک برای جلوگیری از عبور مهاجران به قلمروی این ایالت برپا کرده بود، بردارند. در همین راستا مجله نیوزویک امکان جدایی تگزاس با عنوان (تگزاس، دوباره جدایی از ایالت متحده) را بررسی می‌کند، فلوریدا و تعدادی دیگر از ایالات آمریکا ممکن است وارد اتحاد سیاسی با تگزاس شوند. جنبش ملی گرای تگزاس (TNM) نیز با صدور بیانیه‌ای حکم دادگاه عالی را محکوم کرده است.

اگرچه از تگزاس به‌عنوان «آشیانه جمهوریخواهان» یاد می‌شود، اما میل استقلال‌طلبی در ایالت تگزاس حتی در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز به نقطه اوج خود رسیده بود. این روند موجب شده است تا برخی تحلیلگران مسائل امنیتی و داخلی آمریکا نسبت به آینده این ایالت و تنش‌های احتمالی که در آن به وقوع می‌پیوندند، دید مثبتی نداشته باشند. اما واقعیت امر چیزی عمیق‌تر وفراتر از این مسئله است و باید در پازل بزرگ‌تر «افول آمریکا» بررسی شود. باید توجه داشت که یکی از ابعاد افول آمریکا، در حوزه سیاسی و به خصوص، سیاست داخلی است. در این حوزه آرمان اصلی سیاسی این کشور، یعنی دموکراسی در حال تضعیف است که برای آن شاخصه‌های مختلفی مطرح شده و افراد مهمی نظیر اوباما به عنوان رئیس جمهور سابق این کشور، زنگ خطر را برای دموکراسی در این کشور به صدا درآورده‌اند.

در تقسیم‌بندی شاخصه‌هایی که در عرصه افول آمریکا قابل ارائه هستند؛ افول سیاسی و امنیتی نیز یکی از مهم‌ترین بخش این افول و همچنین نتیجه و تسریع کننده آن در سایر حوزه هاست. در این رابطه می‌توان سیاست داخلی و خارجی را از هم جدا دانست چرا که افول سرمایه اجتماعی در داخل، به عنوان شاخصه‌ای برای سیاست داخلی و افول نقش رهبری آمریکا در جهان به عنوان نمودی از سراشیبی آن کشور در سیاست بین الملل محسوب می‌شود. یکی از پیامدهای ناکارامدی سیستم سیاسی آمریکا، کاهش رضایتمندی مردم از اوضاع کشورشان است.

در طی سال‌ها، شعار دولت آمریکا این بوده است که «مردم باید حقایق را بدانند و تمام حقایق را بدانند و هیچ چیز غیر از حقیقت را نه! » دولت آمریکا سعی کرده با مطرح کردن این شعار، حقایق را به طور کامل یا بخش مهمی از آن را از مردم پنهان سازد تا مردم نتوانند تصویر واضحی را درباره موضوعات گوناگون در ذهن خود داشته باشند و در نتیجه به نتایج درست نرسند و قادر نباشند تا تصمیمات درستی را اتخاذ نمایند. برای روشن شدن این موضوع اشاره به یک جورچین می‌تواند مثال مناسبی باشد. متاسفانه دولت آمریکا در آغاز بخش مهمی از جورچین را به صورتی برمی دارد که بیننده تصور می‌کند تصویری که در مقابل خود می‌بیند، تمام تصویر است در صورتی که اینچنین نیست و بخش اصلی و مهم تصویر به صورتی از تمام آن جدا و برداشته شده است که نقص آن تصویر برای بیننده مشخص نباشد و در نتیجه بیننده تصویر کامل را در مقابل خود نمی‌بیند و در پایان نتیجه متفاوتی می‌گیرد.

آن چه که مهم است این که، نظریه پردازهای بسیاری ازخود آمریکا و اروپا در مورد افول آمریکا سخن گفته‌اند. فرانسیس فوکویاما نظریه‌پرداز مشهور علوم سیاسی تأکید دارد که پایان دوران آمریکا از خیلی قبل‌تر شروع شده است و منابع ضعف و افول آمریکا بیشتر داخلی است تا خارجی. وی بر این باور است که آمریکا برای سال‌های زیادی یک قدرت بزرگ باقی می‌ماند، اما تأثیرگذاری این کشور به توانایی آن در رفع مشکلات داخلی و نه سیاست خارجی بستگی دارد. نیل فرگوسن از مشاوران جان مک کین، در کتاب خود با نام (غول پیکر؛ ظهور و سقوط امپراتوری آمریکا) به بررسی ریشه‌های ظهور امپراتوری آمریکا می‌پردازد و در بخش بعدی کتاب، زمینه‌های فروپاشی را بررسی می‌کند. وی در ابتدا ضمن قبول امپراتوری بودن آمریکا، می‌گوید: آمریکا یک امپراتوری است، فقط همین! منظور او از این بیان این است که آمریکا چیزی بیشتر از آنچه انگلیس و فرانسه در گذشته بوده‌اند نیست و همان خطراتی که آن‌ها را تهدید کرده، آمریکا را هم تهدید می‌کند، پس آمریکا باید ظرفیت‌های خود را انسجام ببخشد یعنی توان نظامی خود را با مسئولیت‌های جهانی‌اش تنظیم کند. با آماری که فرگوسن بیان می‌کند، آمریکا در دوسوم کشورهای جهان پایگاه نظامی دارد که رقمی حدود ۷۵۰ پایگاه در سطح جهان را دربرمی گیرد. بر اساس آمار او این امر بسیار پرهزینه است و در نهایت این هزینه بر بودن، به سقوط آمریکا منجر خواهد شد. از دید او آمریکایی‌ها از پذیرش این نکته که مسئولیت پذیری جهانی به عنوان یک قدرت جهانی تبعات زیادی برای آن‌ها دارد گریزان هستند و به همین دلیل منشأ اصلی سقوط، از درون خود جامعه آمریکا است. بسیاری از افراد راست رادیکال در آمریکا نیز سیاست‌های آمریکایی در ارائه خدمات اجتماعی را ادامه سقوط این کشور می‌دانند. این دسته از راست گرایان، نه تنها منکر سقوط آمریکا نمی‌شوند، بلکه حرف آن‌ها در مورد اقداماتی است که آن را سرعت بخشد یا کند نماید.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۷۱۹۰۳۲۱:۰۳:۳۷ ۱۴۰۲/۱۱/۸
دلخوش نباشید
ناشناس۳۳۷۱۹۸۵۲۳:۰۷:۰۹ ۱۴۰۲/۱۱/۸
اتفاقا سیاستی که امریکا دنبال میکنه اصلا بعید نیست به جنگ داخلی ختم بشه ماجرای حمله طرفداران ترامپ به کنگره رو از یاد نبر
ناشناس۳۳۷۲۰۶۹۰۱:۳۵:۵۱ ۱۴۰۲/۱۱/۹
اون شبکه‌های اجتماعی که می گید کار روس‌ها است. دلخوش نباشید
ناشناس۳۳۷۲۰۷۹۰۲:۰۸:۵۱ ۱۴۰۲/۱۱/۹
اکثریت مردم آمریکا مخالف ورود غیر قانونی مها جران به کشورشان هستند در نتیجه برنده در نهایت سیاست ایالت تگزاس خواهد بود نه دولت بسیار ضعیف بایدن. اکثریت مردم آمریکا نه در تگزاس نه در کالیفرنیا علا قه ای به جدا شدن از آمریکا ندارند
مهدی۳۳۷۲۲۱۳۰۹:۱۷:۱۹ ۱۴۰۲/۱۱/۹
شما دلخوش باش - مردم ایران از مقاومت تگزاس در مقابل تمامیت خواهی کاخ سفید حمایت میکنن - آزادی تگزاس نزدیک است
عمران۳۳۷۱۹۱۰۲۱:۱۷:۵۰ ۱۴۰۲/۱۱/۸
آقاجان چرا فکر میکنید چیز عجیبی است؟ آمریکا یک کشور جمهوری فدرال است و از همان ابتدا بنیانگذارانش به جدا شدن ایالتها فکر میکردند و در قانون اساسی شان قواعدی برای جدا شدن یا اضافه شدن ایالات وجود دارد. اگر هم تگزاس جدا شود (که نمیشود) بر مبنای قواعد اولیه قانون اساسی شان است.
عمران۳۳۷۲۱۳۱۰۷:۰۹:۳۵ ۱۴۰۲/۱۱/۹
البته اصلاح می‌کنم طبق رای دادگاه عالی آمریکا در قرن نوزدهم بعد از جنگ داخلی امکان جدا شدن ایالت ها به صورت مستقل منتفی شد. اما در صورت پذیرش کنگره و مجالس ایالتی امکانش به صورت قانونی غیر قابل تصور نیست. در حال حاضر بیشتر یک نمایش سیاسی برای جلب توجه و در دست گرفتن اهرم های فشار بر دولت مرکزی است.
ناشناس۳۳۷۱۹۵۰۲۲:۰۹:۴۰ ۱۴۰۲/۱۱/۸
اگر رای گیری شود مثل عدم تمایل اسکاتلند از جدایی انگلستان اینجا هم همین خواهد شد
ناشناس۳۳۷۱۹۵۹۲۲:۳۶:۵۸ ۱۴۰۲/۱۱/۸
تجزیه و فروپاشی آمریکا حتمیه این بدیهی‌ترین عاقبت تجاوزگرها و اشغالگرها و غاصبان هست
ناشناس۳۳۷۲۱۴۹۰۷:۳۶:۲۸ ۱۴۰۲/۱۱/۹
آمریکا داره تجزیه میشه انشاءالله ، یه عده وابسته‌ی ذهنی در اینجا دردشون میگیره
ناشناس۳۳۷۲۰۲۱۰۰:۰۲:۵۵ ۱۴۰۲/۱۱/۹
تو آمریکا دارن تو سر هم میرنن فشارش رو غربگداها میخورن ! بابا چه خبرتونه
حامد حمدایی اصل۳۳۷۲۰۳۴۰۰:۲۷:۴۶ ۱۴۰۲/۱۱/۹
غرب گدا! غرب گدا! ... خوب ما هم شما ها رو به اسمی ک شایستش هستید صدا بزنیم؟
ناشناس۳۳۷۲۱۸۳۰۸:۳۸:۴۷ ۱۴۰۲/۱۱/۹
شما دارید فشار میخورید تو دنیای خیالی که برای خودتون ساختید
گلادیاتور۳۳۷۲۲۴۱۰۹:۳۹:۳۱ ۱۴۰۲/۱۱/۹
اونا نگران تجزیه امریکا ، ابر قدرت هستن . آمریکا بزودی نتیجه اعمال ننگینش ، دخالت ها و کودتاها در کشورها ، جنگ افروزی ها در مناطق مختلف دنیا ، و ..... خواهد دید . وعده الهی حق است
ناشناس۳۳۷۲۱۴۴۰۷:۳۰:۳۸ ۱۴۰۲/۱۱/۹
بهتره به فکر کشور خودمون باشیم و برای منافع ملی (نه منافع شخصی) تلاش کنیم. شما رو تجزیه شدن و نشدن آمریکا حساب نکن
ناشناس۳۳۷۲۱۵۴۰۷:۵۱:۱۷ ۱۴۰۲/۱۱/۹
از جدایی استقبال نکنید.
گلادیاتور۳۳۷۲۲۱۵۰۹:۱۹:۵۷ ۱۴۰۲/۱۱/۹
مردم ایران از مقاومت تگزاس در مقابل تمامیت خواهی کاخ سفید حمایت میکنن - آزادی تگزاس نزدیک است - چندین ایالت از اقدام تگزاس حمایت کردن . مرگ بر دیکتاتور کاخ سفید
ناشناس۳۳۷۲۵۱۰۱۳:۵۸:۵۲ ۱۴۰۲/۱۱/۹
بعضی ها در کشور ما خیلی خوش خیال و در عین حال همه چیزدان هستند. در دموکراسی ها اولا این اتفاقات بسیار بسیار بعید است. ثانیا فرضا اگرهم اتفاق بیفتد بسیار عاقلانه و به دور از جنگ و خونریزی است. نظیر موضوع استقلال اسکاتلند که بصورت یک جریان برای سالیان متمادی وجود داشته و دارد اما تاکنون به دلیل مخالفت اکثریت همان جامعه اسکاتلند عقیم مانده است.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  2. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  3.  سلامی: به زودی از شهرهای موشکی و پهپادی رونمایی خواهد شد

  4. پزشکیان: از وضعیت زندگی مردم راضی نیستم/ دلم امروز گرفت!

  5. پزشکیان: کوتاه نخواهم آمد/ حتی اگر جوانان را کتک‌ بزنند نباید مملکت خود را رها کنند/ ایران را خواهیم ساخت

  6. واقعیت دنیا و منطقه را ببینیم!

  7. تهدید الهام علی اف توسط نماینده مجلس ایران/ حرمت نگه نداری قطعا پاسخ درخوری خواهیم داد

  8. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  9. سردار نقدی: آمریکا ام‌الفساد قرن است

  10. جوانان مهارتشان را باید برای مملکت خود هزینه کنند نه آنکه قهر کنند و بروند

  11. پزشکیان: ایران و افغانستان حق‌آبه هیرمند را بررسی می‌کنند

  12. واکنش متفاوت ظریف به آتش سوزی در کالیفرنیای آمریکا

  13. ابوترابی: اقتدار مقاومت، استکبار را به زانو درآورده است

  14. توضیح سخنگوی دولت درباره انتقال پایتخت

  15. اگر مردم همراهی کنند، قول می‌دهم مشکلات برطرف شوند

  16.  کدام استان‌ها شنبه ۲۲ دی تعطیل هستند؟‌/ تهران هم تعطیل شد

  17. رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد/ نمایش ادوات و تجهیزات دفاعی در رزمایش  

  18. مخالفان و موافقان FATF چه می‌گویند؟+ اینفوگرافی

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  5. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  6. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  7. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  8. بهشت زمان شاه !

  9. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  10. توضیح درباره همسر عراقچی

  11. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  12. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  15. راه نجات

  16. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  18. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  19. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  20. کجا با این عجله؟!

  21. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  22. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  23. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  24. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  25. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

آخرین عناوین