نظر عطریانفر درباره حمایت از لاریجانی
محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران درباره علی لاریجانی به فرهیختگان گفت: «در فضای سیاسی کشور بنده ناخواسته متهم به حمایت از لاریجانی هستم. این اتهام چندان هم غلط نیست. چون در نظریات اصلاحطلبی خود بیش از اینکه اسیر اسمها باشم، تابع رفتارها هستم. خود را در التزام به رفتارها و کنشها و سیره افراد میبینم.
لاریجانی البته دوست دانشگاهی من از گذشتههای دور است. تجربه درخشانی در پارلمان داشت و شاید برخی رفتارها و نحوه مدیریت و دیدگاههای فرهنگی او را در عصری که صداوسیما را مدیریت میکرد، نمیپسندیدم.
اما در پارلمان از وی گامهای موثری در فهم ملی از اداره کشور دیدیم. حتی در مقاطعی، جمعبندی این بود حضور وی بهعنوان رئیس مجلس در رقابت با عارف، مرجح است و جمعبندی این بود که مدیریت مجلس در کسوت لاریجانی بهدلیل سازگاری بیشتر با نظام موثرتر خواهد بود.
اما واقعیت تاسف برانگیز امروز این است شخصیتی مثل لاریجانی از دال مرکزی اصولگرایی اخراج شده. حادثه تلخی که در 1400 رخ داد و بدون هیچ حجت شرعی وی را رد صلاحیت کردند بهحدی که رهبری هم واکنش نشان دادند و حضرات در شورای نگهبان هیچ کاری نکردند و عذر بدتر از گناهشان این بود که رطب و یابسهایی را بافته و ناموجه ارائه کرده و این چهره محترم را از حیز انتفاع ساقط کردند.
نکته دیگر اینکه اخیرا یکی از مشاوران نزدیک لاریجانی، هرگونه ارائه لیست از ناحیه او را منتفی دانسته و فعالیتی را برای وی میسر و مقدر ندیده است.»
عطریانفر درباره بیانیه میرحسین موسوی و سیدمحمد خاتمی در سال گذشته گفت: «رادیکالیسم، سم مهلک اصلاحطلبی است اگر رویکرد ما در کشور اصلاحطلبانه باشد، به قواعد اصلاحطلبی باید پایبند باشیم. اولا حرکتهای سیاسی ما باید قانونمند باشد. میتوان نظارت استصوابی را نقد کرد اما وقتی قانون شد، بدان ملتزمیم، ولی معتقد نیستیم. نمیتوان خلاف آن هورا بکشیم. نقدمان را مطرح میکنیم اما مجبوریم به آن تمکین کنیم یا اگر خواستیم آن نباشد باید به روش قانونی آن را تغییر دهیم. قانونمندی خشونت پرهیزی، تحرک و اقدام اصلاحی امری قطعی بوده و کردار مسالمتآمیز از اصول اصلاحطلبی است...
در جامعه اتفاقاتی رخ میدهد که در اختیار من و شما نیست، حادثه مهسا یکی از آنهاست. آیا مرحومه مهسا امینی اولین کسی بوده که مورد تعرض نیروهای انتظامی قرار گرفته است؟ خیر. هزاران نفر در یک دوره زمانی مورد تذکر قرار گرفتند.
این تذکر برخی قانونی و برخی خطا بوده است. در این میان اتفاقی رخ داد و عزیزی از دست رفت. این حوادث بهخاطر اتفاقی کوچک نبوده است. نارضایتیهای تلنبارشدهای است که در واقعهای تلخ بیرون ریخته میشود. برخورد ما باید چه باشد، باید بهدنبال حل مساله برویم. منطقا این را میپذیریم ممکن است نیروهای رادیکال و برانداز سوءاستفاده کنند، اما به بهانه اینکه چند نفر بخواهند شرایط را بههم بزنند و از آن سوءاستفاده کنند نباید صورت مساله را پاک کنیم.
بهنظر میرسد در بیانیه موسوی ردی از عبور از نظام دیده میشود و این مفاد در دستورکار اصلاحات نیست. بیانیه خاتمی هم دلالت بر مرزبندی تمامعیار با نظریه جدید موسوی داشت. بیش از آنکه در مقام انتقال یک پیام باشد که بود -مطلعم بیانیه خاتمی قبل از اینکه موسوی بیانیه خود را صادر کند، برای انتشار آماده بود اما بنا به یک تقدیر و درست در زمان مناسب منتشر شد- ضمن اینکه تاکید روی اصالت دیدگاههای خاتمی داشت، ناخواسته و تقدیرگونه مرزبندی خود و اصلاحات را با بیانیه موسوی نشان داد.»
***
احتمال ائتلاف روحانی و لاریجانی منتفی است
منصور حقیقت پور،نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با برنا در مورد امکان ائتلاف لاریجانی و روحانی برای انتخابات مجلس دوازدهم،گفت: ائتلاف برای کسانی که دستشان پر باشد معنا دارد نه برای جریاناتی که نیروهایشان تایید صلاحیت نشده اند و دست شان برای ارائه لیست خالی است.
وی اظهار کرد: آنهایی نیز که دستشان پر است باهم ائتلاف نمیکنند؛ بر فرض مثال اعضای جبهه پایداری، حدادعادل و قالیباف نیز ائتلاف نمیکنند چه برسد به آقای لاریجانی و روحانی که نیروهایشان تایید نشدهاند.
وی بیان کرد: ائتلاف روحانی و لاریجانی کاملا منتفی است چراکه کاندیدای لازم برای ارائه یک لیست مشترک را ندارند.
حقیقت پور تصریح کرد: در حال حاضر برخی از کاندیداهای مستقل که تایید صلاحیت شدهاند نیز انصراف دادهاند. این انتخابات رقابت داخل خانواده اصولگرا حاکم خواهد بود و مجلسی تک ضلعی شکل می گردد.
***
حمله روزنامه جوان به پرویز شیخطادی
در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر از پرویز شیخطادی، کارگردان سینما که عمده آثار او در زمره آثار ارزشی طبقه بندی می شود تقدیر کرد. شیخ طادی در این مراسم با در دست گرفتن کراوات و روسری از افراط در زمینه های فرهنگی انتقاد کرد و هشدار داد که آن افراطی که درباره کراوات در اول انقلاب انجام گرفت اکنون برای روسری اتفاق نیفتد.
اما روزنامه جوان در نقد سخنان این کارگردان سینما نوشت : «تقدیر و تجلیل برگزارکنندگان جشنواره فجر از او موضوع عجیبی است. به نظر میرسد امثال شیخ طادیها به جای تقدیر باید در محکمه افکار عمومی پاسخگوی عملکرد ضعیف خود در اختصاص بودجههای سنگین سینمایی باشند.
اتفاقاً همین رزومههای مغشوش و تهی است که امثال شیخ طادیها را به طلبکاری از انقلاب میکشاند. کسی که مخلصانه برای انقلابی که دهها هزار خون پاک برایش بر زمین ریخته کاری کردهباشد، در یک مراسم رسمی برای سخن گفتن در اولین روز دهه فجر از تریبونی که در اختیار او قرار گرفته به سراغ چند نقطه ضعف احتمالی از انقلاب نمیرود و آن را برجسته نمیکند و به دنبال مچگیری در مراسم جشن همان انقلاب نیست که اگر قرار بر غر زدن و انتقاد باشد، همه میدانیم که به هر پدیده تاریخی میتوان نقدهایی وارد کرد.
این رفتار فقط از کسی بروز و ظهور پیدا میکند که خود میداند نه کارنامه هنری قابلتوجهی دارد و نه شعله محبت و ارادت و ادبی که دستکم به اعتبار آن، بر منویات درون لجام بزند و حد نگه دارد.
تفاوت و عیار آدمها اتفاقاً در چنین بزنگاههایی خود را نشان میدهد. یکی میشود ابراهیم حاتمیکیا که با آن سابقه درخشان در سینمای دفاع مقدس در مراسم اختتامیه فجر از خود خرج میکند و خود را فیلمساز وابسته به انقلاب لقب میدهد تا همه بدانند فیلمساز انقلابیبودن برای او افتخار است و یکی هم میشود پرویز شیخ طادی با رزومهای ضعیف و سؤالبرانگیز که در جشن پیروزی انقلاب از محدودیتهای برههای از انقلاب درباره کراوات و حجاب سخن میراند که لابد خود را فیلمسازی غیروابسته بنمایاند.
بیشک در این بیاحترامی پرویز شیخ طادی، رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره هم سهمی غیرقابلانکار دارند.»
***
چرا سخنان رهبری درباره ستاد اجرایی مهم است؟
اخیراً ویدئوی کوتاهی از دیدار رهبر انقلاب از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخل در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود که طی آن رهبری به وزیر نفت گوشزد میکنند که «ستاد اجرایی» بخش خصوصی نیست.
سازندگی درباره این موضوع نوشت: «این بیانات به چند دلیل اهمیت دارد؛ نخست اینکه ایشان بین بنگاه حاکمیتی غیردولتی و بنگاه بخش خصوصی تفاوت قائلاند و معتقدند که بخش خصوصی شایستگی در اختیار گرفتن پروژهها را دارد، نه بنگاههای دولتی و حاکمیتی غیردولتی.
دوم اینکه این اظهارنظر صریح، نقطه پایانی بود بر نگاهی که بخش خصوصی کشور را فاقد آمادگی و توانایی میداند. حل چالشهای اساسی اقتصاد از ناترازی برق و گاز تا معضل آب، تضمین امنیت غذایی، توسعه زیرساختها و جهش فناوری بدون تردید وابسته به توسعه بخش خصوصی واقعی است. بخش خصوصی کشور امروز به حدی توانمند شده است که این نقش را بپذیرد.
سوم اینکه تا امروز گمان بر این بود که نظام حکمرانی در امور اقتصادی ترجیح میدهد بخش خصوصی را کنار بزند و امور را به بنگاههای حاکمیتی واگذار کند اما اظهارنظر صریح رهبری این گمان را باطل کرد.
چهارم اینکه ایشان با ورود ستاد اجرایی و نهادهای مشابه به پروژههای نفتی مخالفت کردند و به طور مشخص بخش خصوصی را شایسته حضور در پروژههای نفتی اعلام کردند.
این بیانات در کنار مرزبندیهایی که در گذشته از ایشان دیدهایم، نشان میدهد که رهبری در سپردن امور به بخش خصوصی اهتمام جدی دارند.»
***
روایت رئیسی از شکست تحریمها
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری فضایی با بیان اینکه حضور در فضا قدرتآفرین و ثروتآفرین است، اظهار کرد: تلاش کردند با تحریم ایران را متوقف کرده و در انزوا قرار دهند اما ۱۱ پرتاب انجام شده، تحریمها و انزوای ایران را شکست داد.
وی ادامه داد: اقدامات انجام شده جلوه «ما میتوانیم» است. همین کار، تحریم و تهدید را به فرصت تبدیل کرد. جوانان و متخصصان و نیروهای مسلح ما موجب شدند که برای کشور افتخار آفریده شود.
رئیسی با بیان اینکه ایران در بین ۱۰ کشور مطرح جهان در حوزه هوا و فضا قرار دارد، تصریح کرد: در دولت از ابتدا تمام تلاشمان این بوده که این صنعت مورد حمایت قرار گیرد. ما می توانستیم خیلی پیشتر از این این عرصهها را فتح کنیم و در مدار ژئو قرار بگیریم. برخی نمی خواستند. که مهم نیست، مهم آن است که ملت ایران اراده کرده در فضا حضور قدرتمندی پیدا کند. آنها هم خواهند فهمید، ملتی که اراده کرده در ۲۲ بهمن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و پیشرفت خودش را دنبال کند، با اراده خود میخواهد بر ارادههای دیگر فائق آید.
رئیس جمهور همچنین گفت: این پرتابها در دل مردم امید ایجاد می کند. آنها دنبال القای ناامیدی هستند ولی مهم نیست چون دانشمندان ما نوآوری و ابتکارات و خلاقیتهایی عرضه می کنند که هرکدام از آنها کارهای بزرگی بوده و قابل تقدیر است.
***
هوادار رانتی و خسارت به فدراسیون فوتبال
تابناک نوشت: « در حالیکه گفته میشود، حدود ۵۰۰ تن با هزینه فدراسیون، وزارت ورزش یا وزارت فرهنگوارشاد اسلامی برای تشویق تیم ملی به دوحه اعزام شده اند، یکی از همین تماشاگران و هواداران سازمان یافته در جریان بازی با امارات، بر خلاف قوانین مسابقات، وارد زمین شد و به بهانه نشان دادن تعصب خود به پرچم ایران، صحنه های زشتی خلق کرد.
تیم ملی با شکست امارات، در حالی با صدرنشینی به مرحله حذفی صعود کرد که در جریان برگزاری آن دیدار یکی از به اصطلاح هواداران تیم ملی که لباس یکدست با گروه اعزامی به تن داشت، وارد زمین شده و باعث گشت تا دقایقی این مسابقه متوقف شود.
به خاطر رفتار این هوادار، فدراسیون فوتبال کشورمان ۳۰۰۰ دلار توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا جریمه شد اما نکته قابل توجه اینکه به تازگی کنفدراسیون آسیا به فدراسیون فوتبال ایران تذکر داده، در صورتی که این رفتار از سوی تماشاگران ایرانی در بازیهای مراحل بعدی تکرار شود فدراسیون ایران این بار پنج برابر یعنی ۱۵ هزار دلار جریمه نقدی خواهد شد!
فارغ از کج سلیقگی در مدیریت پوشش این افراد که انگار یک لباس واحد با یک سایز را برای چاق و لاغر انتخاب کرد و بر تن همگی آنها پوشانده است، و همچنین جایگاه بلیتهایشان را تقریبا در یک نقطه از ورزشگاه متمرکز کرده است، به ناآشنایی اغلب آنها با نحوه صحیح تشویق میرسیم.
حالا این پرسش پیش میآید که آیا هواداران و تماشاگران اعزامی به قطر، دست کم برای یک جلسه آموزشی و توجیهی، گرد هم نیامدند و آیا معاونت فرهنگی وزارت ورزش نسبت به آییننامه مسابقات آنها را مطلع نکرده است؟!...
اگر این افراد که شاید بعضیهایشان حتی یک بار هم به ورزشگاههای داخلی نرفتهاند و فضای سکوهای فوتبالی را درک نکردهاند، برای تشویق تیم ملی و کمک به ملیپوشان اعزام شدند؛ این رفتار با هدف تعریفشده در تضاد است و مقصر این واکنشهای احساسی نیز مسئولان مربوطه هستند.
این رخداد مصداق بارز هزینه کور و بیهدف در کار فرهنگی است که منجر به مخارج مالی و معنوی بیشتر برای کشور شده است.»
***
وقتی محصولی به لایحه حجاب افتخار میکند
به گزارش ایسنا، صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری در نشست داخلی اعلام موجودیت سازمان جوانان این حزب در پاسخ به این پرسش که برای مسئله حجاب، آموزش و پرورش و مشکلات مبتلابه جامعه جبهه پایداری چه برنامهای دارد، گفت: جبهه انقلاب باید نامزدهایی انتخاب کند که تمامی ارکان شریعت را پاسداری کند و حجاب یک از مهمترین ضرویات اسلام است. لایحه حجاب که پیگیری شد از کارهای دوستان جبهه انقلاب در مجلس است.
وی درباره لیست مستقل یا مشترک جبهه پایداری در انتخابات پیشرو، گفت: چون در شرایط فعلی یک ماه تا انتخابات مانده نمی.شود دقیقا در مورد وجود لیست واحد از طرف جریان غربگرا نظر داد؛ البته ما خودمان را محدود نکردیم و با جریانهای انقلابی گفتوگو میکنیم و انشاءالله با توجه به شرایط ناظر بر فضای انتخابات تصمیمگیری میکنیم.
***
زاکانی: امروز پرونده نگهداری و درمان معتادان متجاهر در مراکز شهرداری بسته شده
به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مراسم بهرهبرداری از فاز دوم مرکز تربیتی آموزشی و درمانی یاورشهر گفت: با همراهی و همکاری مردم و دستگاه های متولی موضوع معتادان متجاهر در تهران به نتیجه رسیده و در ادامه سیر رفع آسیب های اجتماعی به سراغ کودکان کار و همچنین زباله گردان می رویم.
وی افزود: در این مسیر نیز از مردم و همچنین دستگاه های قضایی، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، استانداری، فرمانداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر انتظار همکاری داریم.
وی افزود: برای رفع آسیب های اجتماعی گام اول شناسایی آسیب ها است و تا زمانی که آسیبها را شناسایی نکنیم نمیتوانیم گامهای بعدی را برای رفع آنها برداریم.
وی اظهار کرد: امیدوارم در تهران به روزی برسیم که دیگر شاهد حضور معتادان متجاهر نباشیم و هیچ کودک خیابانی و زبالهگرد و متکدی در شهر تهران تردد نکنند و این موضوع نیاز به همکاری و مساعدت مردم دارد.