داوری" ستون اصلی جشنواره فیلم فجر است که اگر با سازوکار درست تعیین و تنیین گردد بنیان جشنواره با ثبات تر و استوارتر و با شکوه تر میگردد.
در هر دوره ،همه چشمها به سمت هیات داوران است که چه فیلمی برگزیده خواهد شد تا تماشاگرآن ، سینما داران ، پخش کنندگان و کمپانی های تولید فیلم به سمت مضامین و فرم آن فیلم هجوم میآورند و به نوعی با انتخاب برگزیدگان، خط و مشی تولید برای حداقل یک سال آینده، تعیین می شود .در چنین جایگاهی" تخصص" و "تعهد " دو ویژگی اعضا هیات داوران محسوب می شود . "تخصص" از آن جهت که اعتماد را برای همگان ایجاد می کند و احساس می کنند کارشناسان کاربلد و مسلط در این حوزه حضور دارند و نظرشان بر اساس دانش و تجربه است و هر برگزیده ای که انتخاب شد براحتی نمیتوان هیات داوران را برای انتخاب مورد نظر انتقاد قرار داد و " تعهد" از آن جهت که اطمینان حاصل می شود عدالت و انصاف, بدور از باند بازی و رفاقت در انتخاب ها عمل شده است.
عصر امروز عصر شفاف سازی و پرهیز از پنهان کاری است, به همین دلیل پیشنهاد دارم طی آئین نامه ای مکتوب و مصوب ،ملاک های ارزیابی و قضاوت رسما اعلام شود و مهمتر آنکه جدول امتیاز دادن ها، علنی و یا مشروح مذاکرات هیات داوران، مستقیما روی فضای مجازی قرار گیرد. حتی اگر در آخرین لحظه جابجایی هایی انجام شود چون وقتی مخاطبین، شاهد گفتگوها بر اساس استدلال علمی باشند برای عموم باورپذیر و بار انتقادها و اعتراضات کمتر می شود. بی ثباتی و بی اعتمادی و بی اعتباری جشنواره و داوران زمانی است که "مصلحت "جایگزین "عدالت شود.