علی باقری: تعامل دولت با کشورهای همسایه راهبردی است

  4021129031 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: ما با همه کشورهای همسایه مناسبات خوب داریم. چه آذربایجان در شمال، چه عربستان، امارات، قطر و عمان و کویت در جنوب و چه در غرب ترکیه و عراق و چه در شرق افغانستان و پاکستان، ما مناسبات خوبی داریم.

علی باقری: تعامل دولت با کشورهای همسایه راهبردی است

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا؛ علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان امروز یکشنبه با حضور در برنامه صبح بخیر ایران در خصوص دیپلماسی عمومی و رابطه انتخابات و دیپلماسی عمومی گفت: مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی استقلال بوده و استقلال در تعریف رهبرمعظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب این است که آزادی عمل کشور در عرصه خارجی، صیانت کشور از تحمیل زورگویی‌ها و استقلال؛ اینها گزاره هایی است که هیچ کسی در مورد آن شک و شبهه‌ای ندارند. حتی دشمنان مردم ما هم به این نکته اذعان دارند که ایران در طول این سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صلابت توانسته استقلال خود را حفظ کند.

وی افزود: هنر اصلی انقلاب اسلامی در این است که در عین حفظ استقلال توانسته پیشرفت را در عرصه های مختلف محقق کند. اینجاست که باز می‌بینیم حضرت آقا در بیانیه گام دوم تصریح می‌فرمایند که «استقلال به معنی محصور کردن اقتصاد و سیاست خارجی در مرزهای جغرافیایی نیست». پس هم استقلال و پیشرفت در سایه استقلال دو گزاره‌ای مهمی است که می‌شود گفت دو نقطه نورانی و برجسته انقلاب اسلامی است.

باقری در ادامه با بیان اینکه هم نقش مردم و هم مجلس در نهادینه کردن و هم تعیین چارچوب و الگوی پیشرفت بسیار اساسی است، ادامه داد: وقتی که مردم در صحنه انتخابات حضور پیدا می‌کنند به معنی این است که مردم سالاری اسلامی زنده است. مردم با نشاط در تعیین سرنوشت خودشان نقش آفرین هستند و این جاست که یک بازدارندگی در مقابل دشمنان ایجاد می‌کند.

وی افزود: ایران یک گوهر است. بعضی وقت‌ها از من می‌پرسند که تهدیدها علیه ایران چه زمانی تمام می‌شود پاسخ من به عنوان دیپلمات این است که ما چون یک گوهر داریم، تهدید در مقابلش وجود دارد اما اگر چیزی نداشته باشی قاعدتا کسی هم کاری ندارد. لذا هنر این نیست که بگوییم تهدیدی وجود ندارد. هنر این است که بگوییم توانستیم در مقابل تهدیدها بازدارندگی ایجاد کنیم.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره حضور و نقش آفرینی مردم در عرصه انتخابات گفت: این می‌تواند این بازدارندگی را تثبیت کند. شاید کسی فکر کند آیا با یک رای این اتفاق می‌افتد؟ بله این تجمیع ظرفیت‌ها در سطح ملی این پیام را به دشمن می‌دهد که ملت ایران هنوز پای استقلال ایستاده است.

وی تصریح کرد: استقلال پروژه ای نبوده که در سال ۵۷ به نتیجه برسد. استقلال یک فرایند است که ما باید در قبال آن نقش آفرین باشیم.

باقری در ادامه با اشاره به پیشرفت در انقلاب گفت: مجلس یک نقش بسیار اساسی در الگوسازی پیشرفت دارد. حضرت آقا یکی از کارویژه های اساسی مجلس را قانون گذاری می‌دانند. تعبیر ایشان این است که قانون گذاری یعنی ریل گذاری در مسیر پیشرفت کشور. این ریل گذاری در واقع الگوهای اساسی پیشرفت را به ارکان حاکمیت ارائه می‌کند. در واقع مسیر حرکت دولت در چارچوبی است که مجلس تعیین می‌کند. مجلسی که آحاد آن منتخب مستقیم مردم هستند. یعنی درد، انگیزه و خواست مردم در الگوی پیشرفت باید خودش را نشان دهد.

این دیپلمات ایرانی ادامه داد: امام خمینی (ره) تعبیری داشتند که نمایندگان مجلس باید افراد زجر کشیده باشند. این نشان می‌دهد هم الگوسازی پیشرفت باید مبتنی بر نگاه و خواست و انتظار مردم باشد و هم شان دیگر مجلس که نظارت است تا بتواند از آن مسیری که تعیین شده برای مردم صیانت کند.

وی افزود: این تلفیق دو گزاره اساسی می‌تواند یک رهیافت بسیار اساسی و مبنایی را برای نقش آفرینی مردم در عرصه انتخابات مجلس به رخ بیگانگان بکشد. امروز واقعیتی که مردم ما با آن مواجه‌اند، جنگ اقتصادی است که دشمن سالهاست علیه مردم ما راه انداخته است. این جنگ اقتصادی یک هدف مشخص ندارد. هدف اساسی آن جلوگیری از پیشرفت مردم است. این عزم دشمن و عمق کینه آن را نشان می‌دهد. وقتی که دشمن به اینگونه وارد صحنه می‌شود، قاعدتا مردم ما با بلوغ و شناختی که از وضعیت دارند و اراده ای که برای تعیین سرنوشت خودشان دارند، جدی تر و با صلابت‌تر در این عرصه حاضر خواهند شد.

باقری در خصوص ارتباط حماسه حضور مردم در صحنه و باز شدن دست دیپلمات‌ها در مذاکرات گفت: در دنیا کشورها دوگونه هستند. یا باید متکی به مردمشان باشند و یا متکی به یک قدرت بیگانه. پیام اصلی انقلاب اسلامی اعلام استقلال بود. یعنی ما وابسته به کسی نیستیم. حضور مردم و نقش آفرینی در عرصه‌های مختلف قوت به کشور می‌دهد. زیرا استحکام استقلال و تحکیم استقلال را به رخ دشمنان و بیگانگان می‌کشد و آنان درک می‌کنند حاکمیتی که برخواسته از این مردم است در مقابل هیچ چیزی سر خم نخواهد آورد جز تامین منافع مردم و کشور.

وی افزود: طبیعی است وقتی که مردم حضور اثرگذار و در واقع با نشاط در صحنه‌هایی که جلوه گری خارجی دارد مثل انتخابات، بسیارموثر است و در صحنه های مختلف می‌بینیم. ما در طول دو سال گذشته این مسئله را به عین دیدیم. سیاست دولت که مبتنی بر سیاست همسایگی بود و تلاش جدی توسط دولت برای اینکه بتواند مناسبات خود را با کشورهای منطقه به طور جدی توسعه دهد، صورت گرفت.

باقری خاطرنشان کرد: یکی از کارویژه های اساسی مجلس این است که ریل گذاری برای آینده است. به این جهت نقش مجلس راهبردی است. یک دستگاه اجرایی ممکن است بخش قابل توجهی از کارش به امور جاری اختصاص پیدا کند ولی ریل گذاری یعنی نگاه راهبردی. از این منظر هم حضور و مشارکت مردم در تعیین نمایندگان شایسته و متعهد که بتوانند این نقش را به خوبی ایفا کنند، می تواند تضمین کننده استقلال و پیشرفت ما باشد.

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان درباره روابط با کشورهای همسایه تصریح کرد: تعاملی که دولت با کشورهای همسایه دارد و مبتنی بر تصمیم نظام است، راهبردی است. ما با همه کشورهای همسایه به جز یک کشور، مناسبات خوب داریم. چه آذربایجان در شمال، چه عربستان، امارات، قطر و عمان و کویت در جنوب و چه در غرب ترکیه و عراق و چه در شرق افغانستان و پاکستان، ما مناسبات خوبی داریم. به ویژه شخص آقای رئیس جمهور در قامت یک رییس دولت فعال در عرصه سیاست خارجی و مناسبات بین‌المللی توانستند گره‌های مهمی را در مناسبات با کشورهای همسایه بگشایند.

وی افزود: از جمله کشوری که مناسبات خوبی داریم و باید داشته باشیم کشور آذربایجان است. این کشور پیوندهای تاریخی، تمدنی، دینی و مذهبی ناگسستنی با ما دارد. لذا در این عرصه بسیار مناسبات رو به جلویی داریم و این نوع نگاهی که دولت دارد، نشان دهنده این است که یک اراده جدی در نظام برای تعامل هم افزا با کشورهای منطقه وجود دارد.

باقری ادامه داد: ما در مقابل کشورهای دیگر ممکن است رهیافتمان تهدیدزدایی باشد. ولی در. مورد کشورهای منطقه و همسایه اولویتمان تنش زدایی است. قطعا ما اجازه نخواهیم داد بیگانگان از شکاف های احتمالی بین ما و برخی همسایگان سواستفاده کننند. ما با تحکیم پیوندهای بسیار راهبردی و ریشه دار با کشورهای همسایه قطعا اراده جدی داریم برای اینکه یک منطقه ای با ثبات توام با همکاری جمعی و امنیت جمعی را ایجاد کنیم تا آن نگاهی که حضرت آقا دارند مبنی بر اینکه آمریکا باید از منطقه برود، بسترش فراهم شود.

وی تاکید کرد: خروج آمریکا از منطقه لازمه‌اش این است که یک پیوند برادرانه و دوستانه با کشورهای همسایه داشته باشیم. این یک تصمیم راهبردی دولت ایران است.

باقری در آخر در خصوص نقش مردم در انتخابات گفت: انتخابات در ایران به ویژه انتخابات مجلس بر اساس نگاه امام خمینی و حضرت آقا این است که مردم باید نقش آفرین اساسی باشند. حتی اگر جریان های سیاسی و احزاب هم نقش آفرین هستند، آن‌ها به عنوان یک ابزار برای نقش آفرینی عینی تر و موثرتر مردم باشند. نقش مردم یک نقش اساسی و راهبردی است و تزئینی نیست. این باوری است که امامین انقلاب اسلامی به مردم داشتند و در ارکان مختلف این بروز و نمود داشته است. این‌بار هم حتما مردم عقلانیت راهبردی خودشان را بر همه توطئه‌های دشمنان تحمیل خواهند کرد و پرچم پر افتخار ایران را بر قله‌های افتخار ملت ایران برافراشته نگه خواهند داشت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۹۲۶۹۹۱۹:۳۸:۰۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
آقای باقری از برجام چه خبر ؟ دو تا زمستان سخت گذشت.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. فرصت ترامپ برای ایران !

  2. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  3. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  4. خصوصی سازی دولا دولا نمی شود !

  5. مخالفت وزیر اطلاعات با مذاکره ایران و آمریکا

  6. پیامک یک نماینده به یکی از وزرا : چرا در حکم انتصاب پدرزنم برای فلان شرکت ،وقت تلف می کنی؟/ وزرا می ترسند بگویند نمایندگان به آنها فشار می آورند

  7. مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در تهران

  8. برخورد با سلبریتی‌ها و آقازاده‌ها دلیل موضع‌گیری علیه قانون حجاب است/ ترسی که راه انداخته‌اند، ربطی به مردم ندارد

  9. درخواست عربستانی‌ها از آهنگساز برنده اسکار برای ساخت سرود ملی/ وقتی هویت ملی هم خریدنی می‌شود!

  10. وقاحت بی حد و مرز مجری اینترنشنال:‌ حمله نظامی به ایران در جهت منافع ملی است!

  11. توصیه رهبرانقلاب به پزشکیان درباره اتهامات پوپولیستی

  12. بالارفتن از لبه‌پل برای گرفتن یک سلفی خطرناک !

  13. سیدهادی خامنه‌ای: از تعامل و گفت‌وگو نترسیم/ باید با تمام دنیا رابطۀ سازنده و پویا داشته باشیم

  14. کندن سبیل مهمان برنامه، برای راستی آزمایی

  15. تذکر به پزشکیان و نصیرزاده درباره حقوق بازنشستگان لشکری

پربحث‌های هفته

  1. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  2. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  5. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  6. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. هم فرصت، هم تهدید!

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  11. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  12. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  13. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  14. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  15. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  16. دیوانه یا عاقل؟!

  17. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین