۹ماده غذائی که روند پیری را کند می‌کنند!

  4021211104

پیری مرحله زیبایی از زندگی است، زمانی که در پخته ترین حالت خودمان هستیم. اما کاهش سلامتی همراه با افزایش سن آزاردهنده است. با ورزش و رژیم غذایی می توانیم در سنین بالا نیز سلامتی جسمی خود را حفظ کنیم.

۹ماده غذائی که روند پیری را کند می‌کنند!

پیری می‌تواند چیز زیبایی باشد و می‌توانیم به خاطر اینکه یک روز دیگر هم زندگی می‌کنیم سپاسگزار باشیم. با این حال گاهی افزایش سن می‌تواند یک مشکل واقعی باشد. بدن شما دستخوش انواع تغییرات می‌شود که می‌تواند یک تجربه ناخوشایند باشد، به خصوص به این دلیل که افزایش سن عاملی برای بسیاری از بیماری‌هاست.

خوشبختانه، غذاهای فوق‌العاده‌ای وجود دارند که می‌توانید به طور منظم مصرف کنید تا به کند کردن این روند کمک کنند.

مواد غذایی برای به حداکثر رساندن متابولیسم 

برخی از نیازهای تغذیه‌ای ما می‌تواند با افزایش سن تغییر کند، بنابراین گنجاندن برخی از غذاهای فوق‌العاده خاص در رژیم غذایی ممکن است به افراد کمک کند با بالا رفتن سن زندگی سالمی داشته باشند.

دهه ۴۰ شما زمان مناسبی برای شروع به تنظیم عادات سالم است تا بتوانید این تغییرات را در دهه‌های بعدی زندگی خود انجام دهید. همچنین، بدن شما در دهه ۴۰ زندگی شما شروع به تغییرات خاصی می‌کند، مانند کاهش توده عضلانی، تغییرات هورمونی مربوط به یائسگی، و تغییرات قد مرتبط با تغییرات استخوانی و عضلانی.

برای آشنایی با برخی از ابرغذایی‌هایی که متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند تا زمانی که در دهه ۴۰ زندگی خود هستید، در رژیم غذایی خود استفاده کنید تا پیری را کاهش دهید، این مطلب را در الف مطالعه کنید.

توت‌ها

توت‌ها یکی از سالم‌ترین غذاهایی هستند که می‌توانید با بالا رفتن سن مصرف کنید و زغال اخته مهم‌ترین آنهاست. زغال اخته مملو از آنتی اکسیدان‌هایی به نام فلاونوئیدها است که به مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب، دو عامل اصلی پیری، کمک می‌کند.

مصرف بلوبری همچنین از سلامت مغز حمایت می‌کند و ممکن است پیری شناختی را به تاخیر بیندازد. این توت‌ها به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها (به ویژه فلاونوئیدها)، که نشان داده است عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را کاهش می‌دهد، و به پیشگیری از زوال عقل، آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند.

ممکن است فکر کنید دهه ۴۰ شما برای شروع تمرکز بر زوال عقل و پیشگیری از آلزایمر خیلی زود است، اما برای مصرف منظم غذاهای سالم مانند زغال اخته که می تواند به بدن شما کمک کند، هرگز زود نیست.

همانطور که قبلا ذکر شد، دهه ۴۰ شما زمانی است که ممکن است متوجه تغییراتی در قدرت عضلات خود شوید و تحقیقات نشان می‌دهد که زغال اخته می‌تواند به این امر کمک کند. زغال اخته به بهبود ریکاوری عضلات و کاهش آسیب و درد بعد از تمرین کمک می‌کند.

توت فرنگی

دریافت ویتامین C کافی می‌تواند از شما در برابر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن محافظت کند. خوردن توت‌ها بیش از دو بار در هفته ممکن است پیری شناختی را تا ۲.۵ سال به تاخیر بیندازد.

توت‌ها همچنین ممکن است به محافظت از سلول‌های ما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را نیز کاهش دهند.

بادام

بادام سرشار از ویتامین E است، آنتی اکسیدانی که به محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند و باعث ترمیم و بازسازی پوست می‌شود. زنان یائسه که بادام را به عنوان یک میان وعده روزانه مصرف می‌کردند، به طور متوسط کاهش بیشتری در اندازه و شدت چین و چروک روی پوست خود مشاهده کردند.

انار

انار جزو میوه‌های غنی از آنتی اکسیدان است که با کاهش عوامل خطر بیماری قلبی، بهبود سلامت مغز و شناخت و کمک به محافظت از پوست با افزایش سن مرتبط است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول است که به محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش، کاهش التهاب، افزایش تولید کلاژن، بهبود بافت و قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند.

زردچوبه

چه با آن یک نوشیدنی درست کنید و چه از آن به عنوان ادویه در غذای مورد علاقه خود استفاده کنید، زردچوبه یک غذای فوق العاده است که با فواید ضد پیری مرتبط است.

یک مطالعه منتشر شده در مجله Molecules نتایج مثبتی را با استفاده از زردچوبه به عنوان مکمل برای مردان میانسال و زنان یائسه نشان داد و اشاره کرد که این زردچوبه محافظت قوی در برابر آسیب استرس اکسیداتیو دارد.

زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است و به محافظت در برابر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند و به سلامت کلی و طول عمر کمک می‌کند.

پسته

پسته دارای ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بالایی است و خوردن فقط یک مشت پسته به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی منظم می‌تواند تاثیر مثبتی بر پیری سلولی و طول عمر افراد مبتلا به پیش دیابت داشته باشد. پسته همچنین حاوی لوتئین است، یک کاروتنوئید آنتی اکسیدانی که به سلامت چشم کمک می‌کند.

ماهی

یکی دیگر از مواد غذایی فوق العاده برای کمک به کند کردن روند پیری، ماهی قزل آلا و همچنین بسیاری از انواع دیگر ماهی‌های چرب است. سالمون منبع عالی پروتئین بدون چربی است، یک ماده مغذی مهم برای حفظ توده عضلانی و به ویژه برای افراد مسن. همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. 

در واقع، یک مطالعه منتشر شده در Neurology نشان داد که آنهایی که در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگی خود گلبول‌های قرمز خونشان دارای سطوح بالاتری از امگا ۳ است، عملکرد شناختی و ساختار کلی مغز بهتری نسبت به افرادی با تعداد امگا ۳ کمتر، داشتند.

گوجه‌فرنگی

برخی غذاهای قرمز رنگ، مانند گوجه‌فرنگی، حاوی آنتی‌اکسیدان لیکوپن هستند که با رادیکال‌های آزاد ناشی از افزایش سن مبارزه می‌کند. لیکوپن، که یک ترکیب گیاهی است که در هندوانه و گریپ فروت صورتی نیز یافت می‌شود، به‌خاطر فواید زیادی برای سلامتی شناخته شده است.

در کنار مبارزه با رادیکال‌های آزاد، دریافت بالای لیکوپن به کاهش کلسترول، بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های قلبی، کمک به کاهش خطر سکته مغزی و حتی کمک به کاهش خطر سرطان پروستات در مردان کمک می‌کند. و علاوه بر تمام این فواید در برابر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، لیکوپن به کاهش آسیب‌های ناشی از عکس پوست کمک می‌کند.

سبزیجات برگ‌دار با کلم‌پیچ و اسفناج

سبزیجات برگ‌دار مانند کلم پیچ و اسفناج سرشار از ویتامین‌های E و K هستند که ممکن است از از دست دادن حافظه جلوگیری کرده و به کاهش میزان پیری مغز کمک کند.

یک وعده سبزی برگ دار در روز با کاهش شناختی مرتبط با افزایش سن مرتبط است، نه تنها به دلیل محتوای ویتامین K، بلکه به دلیل ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی مانند لوتئین و بتا کاروتن و سطوح مواد مغذی آنها مانند فولات و نیترات.

اما مزایای سبزی‌های تیره و برگ دار به همین جا ختم نمی‌شود. نه تنها سبزی‌های تیره با افزایش سن به سلامت شناختی شما کمک می‌کنند، بلکه این سبزی‌ها حاوی کاروتنوئیدهایی هستند که ممکن است به محافظت از چشم در برابر آسیب‌های اکسیداتیو کمک کنند، و به طور خاص اسفناج همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌های ویتامین A و C است که می‌تواند به محافظت از قلب کمک کنید.