اگر میخواهید در بازار فارکس ثبتنام کنید و هیچ ایدهای از چگونگی انجام این کار ندارید، مقالۀ درستی را انتخاب کردهاید؛ چون در این سری آموزش بازارهای مالی، میخواهیم به این موضوع بپردازیم.
سعی میکنیم خیلی کوتاه و مختصر، هرآنچه لازم است در این رابطه بدانید را تقدیم شما کنیم تا فرایند ورود به این بازار، تا جای ممکن برایتان ساده شود.
برویم سراغ اولین مرحله از این آموزش.
قدم اول: مطمئن شوید که توانایی و مهارت لازم برای فعالیت در فارکس را دارید
عجله نکنید! به مراحل ثبتنام در بازار فارکس هم میرسیم. منتهی قبل از آن، اگر نمیخواهید با ضررهای سنگین مواجه شوید، ضروری است که از داشتن توانایی و مهارت کافی مطمئن شوید.
مدیریت ریسک را بلد هستید؟ میتوانید در شرایط سخت احساسات خود را کنترل کنید؟ با انواع تحلیلها آشنایید و به آنها تسلط دارید؟
برخورداری از این مهارتها، باعث موفقیت در این بازار میشود. نباید با امیدهای واهی و تکیه بر قضاوقدر ورود کنید؛ مطمئن باشید نمیتوانید صرفاً بهخاطر خوششانس بودن پورتفولیوی مثبتی بسازید و سر ماه پنتهاوس بخرید!
لازم است با اصول اولیۀ معامله در فارکس آشنا شوید؛ پس حتماً انواع جفتارزها را بشناسید و در رابطه با خریدوفروش هرکدام، اطلاعات لازم را کسب کنید.
آموزش ببینید و بدانید که یادگیری پایانی ندارد. همواره باید از جدیدترین استراتژیها و متدها مطلع باشید. باید اخبار بخوانید و بدانید هر خبر، چه تأثیر منفی یا مثبتی روی بازار یا حداقل یکی از جفتارزها میگذارد.
قدم دوم: بگردید و بهترین بروکر را پیدا کنید
برای انجام معاملات در بازار فارکس، باید از خدمات یک بروکر استفاده کنید. بروکر واسطهای است که مثل یک پل شما را به این بازار بسیار بزرگ وصل میکند.
از آنجایی که حداقل 1500 بروکر فارکس وجود دارند و به مشتاقان حضور در این بازار خدمات میدهند، انتخاب گزینهای که واقعاً خوب باشد و مشخصاً به کار شما که تازهکار هستید بیاید، کار واقعاً سختی است.
برای فهمیدن مناسب بودن یک بروکر، باید نکات زیر را با عینکی موشکافانه بررسی کنید:
- امکاناتی که بروکر ارائه میکند؛
- آیا بروکر مجوزهای لازم برای فعالیت را از کشوری که در آن حضور دارد دریافت کرده است یا نه؛
- مقدار کارمزد یا کمیسیونی که بروکر بهازای هر معامله از تریدر دریافت میکند؛
- هزینههای اولیه و پنهان عضویت در بروکر چقدر است؛
- هزینههای اولیه و پنهان معامله و ترید در بروکر چقدر است؛
- پشتیبانی بروکر چگونه است و اینکه آیا میتوان در زمان بروز مشکل، روی کمک متخصصان آن حساب کرد یا نه؛
- نظر باقی کاربران دربارۀ بروکر چیست؛ آیا از خدمات آن رضایت دارند یا تعداد ناراضیها، بیشتر از مشتریان راضی است؛
- اینکه آیا بروکر امکان Paper Trading و استفاده از اکانت دمو را در اختیار مشتری قرار میدهد یا نه؛
- با توجه به تحریمها و محدودیتها، آیا بروکر به ایرانیهای خدمات میدهد یا نه.
اجازه دهید چند مورد از معروفترین و مطرحترین بروکرها بین ایرانیهای فعال در بازار فارکس را هم معرفی کنیم.
بروکر لایت فارکس
LiteForex یکی معروفترین بروکرهای فارکس است که تریدرهای بسیاری برای خریدوفروش در این بازار، از خدمات آن استفاده میکنند.
مشتریان این بروکر میتوانند از انواع پلتفرمها مثل MetaTrader 4 و MetaTrader 5 برای انجام معاملات استفاده کنند. در کنار اینها، این بروکر برای تازهکارها دورههای آموزشی برگزار میکند و کلی منبع برای یادگیری در اختیار آنها قرار میدهد.
بهخاطر همین ویژگیها، علیرغم معدود ایرادات لایت فارکس، این بروکر انتخاب اصلی تعداد بسیاری از هموطنان فعال در فارکس محسوب میشود.
بروکر آلپاری
Alapari بیشتر از 25 سال است که فعالیت دارد و طی این همه سال، همچنان یکی از نامدارترین و بهترین بروکرها به حساب میآید. واسطهای مطمئن که خیال تریدرهای تازهکار برای شروع فعالیت در FX را راحت میکند.
آلپاری سیستمی با نام Rewards Program دارد که با آن، به کسانی که فعالیت زیادی در این بروکر دارند پاداش میدهد. علاوهبر این، برنامههای آموزشی مفصل برای کاربران و امکان استفاده از اهرمهای بسیار بزرگ، در حد 1:3000 (در شرایط خاص)، جزو مهمترین ویژگیها و مزایای Alpari هستند.
بروکر فارکس تایم
فارکس تایم یا FXTM، یک بروکر بینالمللی است که پیرو قوانین حوزههای قضایی مختلف و متعددی است. این بروکر، به شهروندان (تقریباً) تمام دنیا خدمات میدهد. از شاخ آفریقا گرفته تا قارۀ سبز و شمال و جنوب آمریکا.
در مقایسه با دو بروکر قبلی، فارکس تایم قدمت کمتری دارد؛ منتهی در همین بازۀ زمانی کم، توانسته رضایت تریدرهای بسیاری را جلب کند.
این 3 بروکر صرفاً پیشنهاد ما بودند! بهتر است خودتان بگردید و بهترین گزینهای که به کارتان میآید را برای انجام معاملات در فارکس انتخاب کنید. شاید به موردی غیر از این 3 بروکر بربخورید و ببینید از همۀ جهات برای شما بهترین است!
قدم سوم: ساخت اکانت در بروکر انتخابی و افتتاح حساب فارکس
بعد از اینکه بروکر ایدئال برای فعالیت را پیدا کردید، باید در آن ثبتنام کنید و اکانت بسازید.
توجه داشته باشید که اگر آن بروکر مختص فعالیت در بازار فارکس نبود و برای انواع بازارهای مالی خدمات ارائه میکرد، دقت کنید اکانتی که میسازید، باید برای فعالیت در فارکس کاربرد داشته باشد.
ضمناً ارائۀ برخی اطلاعات مثل نام، نام خانوادگی، آدرس و... هم برای ساخت اکانت ضروری است.
تا اینجا فقط بخشی از ثبتنام انجام شده است. برای تکمیل آن، باید قدمهای بعدی را هم بپیمایید.
قدم چهارم: احراز هویت
مثل اکثر بازارهای مالی، برای فعالیت در فارکس هم باید هویتتان را به بروکر اثبات کنید. برای کاربران عموم کشورها، انجام این کار از طریق انواع کارتهای شناسایی ممکن است؛ منتهی ما ایرانیها، فقط با پاسپورتمان میتوانیم این کار را انجام دهیم.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که بروکر تحت هیچ شرایطی نباید بفهمد موقعیت مکانی واقعی شما در ایران است؛ چون در این صورت، اجازۀ فعالیت را به شما نمیدهد!
مجموعههای زیادی هستند که در دور زدن این محدودیتها کمکتان میکنند. باید سراغ آنها بروید تا ابزارهایی مثل VPS را برای تغییر موقعیت مکانی تهیه کنید و بهعلاوه، قبض تأیید آدرس و حساب بانکی در بانکهای بینالمللی معتبر داشته باشید.
قدم پنجم: شارژ اکانت معاملات فارکس
بعد از اینکه ثبتنام، ساخت اکانت و احراز هویت را با موفقیت پشت سر گذاشتید، باید حسابتان را شارژ و سرمایۀ لازم برای ترید در بازار فارکس را آماده کنید. برای این منظور، به حساب بانکی بینالمللی نیاز خواهید داشت. بالاتر گفتیم که برخی مجموعهها چنین خدماتی را ارائه میکنند و میتوانید روی کمک آنها حساب کنید.
البته که برخی از بروکرها، امکان شارژ حساب با رمزارز را هم فراهم کردهاند!
قدم ششم: شروع هوشمندانه و حسابشدۀ معاملات در بازار
فلشبک بزنیم به قدم اول؛ اگر اطلاعات و دانش کافی داشته باشید، جفتارزهای ایدئال برای خریدوفروش را میشناسید و با سرمایهای که به اکانتتان تزریق کردهاید، میتوانید ترید را آغاز کنید.
اتخاذ استراتژی درست و وفادار ماندن به برنامهای که ریختهاید را فراموش نکنید. این راه موفقیت و سودآوری است!
معرفی یک منبع عالی برای یادگیری راجعبه بازار فارکس
همانطور که گفتیم، یادگیری هیچوقت تمامی ندارد. ضمن اینکه هر روز اخبار و اطلاعیههایی منتشر میشوند که برای موفق بودن در فارکس، باید از آنها مطلع باشید.
یکی از بهترین منابع فارسی زبان در رابطه فارکس و بهطور کلی انواع بازارهای مالی، وبسایت bitcourse.net است.
توصیه میکنیم این وبسایت را بوکمارک کنید و هر روز به آن سر بزنید تا از جدیدترین اتفاقات این بازار بزرگ باخبر شوید.