زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران و عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون ساخت مسجد در پارکها و همچنین مخالفت رسانههای معاند با برنامه هایی مانند برگزاری محفل امام حسنیها در ورزشگاه آزادی، پیاده روی اربعین و پیاده روی ۱۰ کلیومتری در روز عید غدیر گفت: در ابتدا نباید از حضور معنادار شهروندان در ردههای سنی مختلف در این گونه مراسم غافل ماند. آنهم در شرایطی که معاندان، رسانههای وابسته و دنبالههای داخلی آنها سعی در نمایش چهرهای غیرواقعی در قامت نسلهای دینگریز و آیینگریز از جامعه ایرانی دارند.
وی اضافه کرد: آنها میخواهند به مدد جادوی رسانه، اقلیت دستپرورده یا فریفته خود را بجای اکثریت جامعه ایرانی جا بزنند و آنچه شبانهروز به آن میپردازند؛ نمایش رفتار، گفتار، پندار و تفاسیر وتحلیلهای همین اقلیت است.
لاجوردی تاکید کرد: از این رو، آنان که در مقابل ترقهای هیاهو بهپا میکردند؛ اکنون، زبان در کام فرو بردهاند و آنان که به گوش و به هوش منتظرند تا با تلنگری، چماق غربپرستی یا فهم سادهانگارانه خودشان از دین را بر سر دلسوزان و غیوران بکوبند؛ در مقابل این حضور مومنانه ساکت ماندهاند و غیر از این نیست که اراده الهی بر آشکار شدن باطنها قرار گرفته است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: باید آگاه بود که سیاست هر دوی معاندان و منافقان یکی است و آن دیده نشدن ماهیت واقعی جامعه است تا بتوانند تصویر تصنعی ساخته و پرداخته خود را به خورد جوامع و خاصه نسلهای جدید بدهند و بدین وسیله در کشورهای هدف مطابق میل خودشان آیندهسازی نمایند.
وی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت ساخت مساجد منطبق با معماری ایرانی- اسلامی و نقش تمدنساز مسجد در حاکمیت ارزشهای دینی و معنوی، همواره ساخت مسجد در جوامع اسلامی مورد تاکید بوده و هست. لذا، جایابی و ساخت مساجد محلهای، ناحیهای و منطقه محور همراه با پیوست فرهنگی ضمن سوقدهی فضاهای شهری به عناصر فرهنگساز موجود در بافت شهرها موجب جمعیتپذیری بالا در مساجد نیز خواهد شد.
لاجوردی تاکید کرد: مستحضرید که مسجد نه تنها دارای کارکرد دینی و معنوی که دارای کارکردهای بیبدیلی در بُعد اجتماعی- سیاسی زندگی مسلمانان میباشد و کاستی در استفاده بهینه از فضای برخی مساجد که این روزها نقل برخی محافل معاند شده نه وابسته به ماهیت خود مسجد بلکه مربوط به خلل برنامهریزی و قصور در طرحریزی پیوستهای فرهنگی-اجتماعی در استفاده بهینه از فضای مساجد است. وی با اشاره به ادعاهای عجیبی که در فضای مجازی و رسانه های معاند در باره ساخت مسجد در پارک قیطریه مطرح میشود، گفت: در این باره بررسیهایی صورت گرفته که بیانگر آن است که این ادعاها نادرست است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: همانطور که اعلام شده ساخت مسجد در بوستانهای فرامنطقهای (پارکهای بزرگ غیر محلهای) مصوبه شورای عالی مساجد تهران را دارد. در ٣دهه گذشته ۴٣مسجد در آنها ساخته شده و برای ٣۴ بوستان فرامنطقهای دیگر از جمله پارک قیطریه مصوبه وجود دارد. همچنین، از سالها پیش مطالبه مردمی نیز برای احداث مسجد در این پارک وجود داشته است.
لاجوردی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که سرانه ساخت مسجد در تهران در مقایسه با دیگر شهرهای ایران و از آن بدتر پایتختهای کشورهای اسلامی بسیار پایینتر است. اینکه برخی از مساجد موجود نمازگزار کمی دارند یا بازه سنی خاص نمازگزاران در آنها همانطور که قبلا" اشاره شد به دلایل متعددی باز میگردد و لذا، این بهانهها دلیل مجابکنندهای برای عدم توسعه مساجد نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: همچنین پارک قیطریه ١٢٢ هزار متر مربع است و مساحت در نظر گرفته شده برای مسجد حدود ٨٢٠ متر مربع یعنی چیزی کمتر از ٧ دهم درصد از کل پارک را شامل میشود. فضای درنظر گرفته شده در کنج شمال شرقی پارک در آستانه خیابان و در کمتراکمترین بخش پارک به لحاظ فضای سبز واقع شده است که این نسبت به وضوح دلایل عقیدتی- سیاسی عدهای در معاندت با ساخت مسجد را به رخ میکشد.
وی در ادامه گفت: بنده نیز معتقدم این گزاره که «درخت قطع میکنند تا مسجد بسازند!» را هم باید به کلکسیون دروغهای شاخدار علیه مسجدسازی و شهرداری اضافه کرد! شهرداری هم اعلام کرده که؛ نه درختی قطع میشود، نه مسجد جدید فضایی از کل پارک را خواهد گرفت و نه این اولین و آخرین مسجد در پارکهای بزرگ شهر تهران خواهد بود.وی افزود: نکته دیگر اینکه مسجد پارک قیطریه علاوه بر درخواست مکتوب مردمی، خیرین نیکوکار از اهالی همان محل هم دارد که کلیه هزینههای ساخت مسجد را متقبل شدهاند و شهرداری تهران در واقع تسهیلگر مشارکت مردم در این امر خیر است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: همانطور که گفته شده بعد از طرح برخی ابهامات در رسانهها، شهردار تهران در اولین جمعه ماه رمضان بازدیدی از محل درنظر گرفته شده برای احداث مسجد داشت و پس از بررسی دقیق و مشورت با کارشناسان دستور بازطراحی نقشه مسجد را به نحوی که هیچ کدام از درختهای کهنسال در محل احداث مسجد واقع نشود، داد.
وی افزود: در طرح اولیه ۴ درخت کهنسال در طراحی بخش اصلی مسجد قرار میگرفت که با تاکید شهردار و با تغییر نقشه ساخت، این چهار درخت ارزشمند در حیاط روباز روبروی مسجد و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. در ضمن هیچ کاربری تجاری و فروشگاه و مغازه و ... برای طرح مسجد درنظر گرفته نشده و نخواهد شد.
لاجوردی اظهار داشت: در همه شهرهای دنیا پارکها و بوستانهای بزرگ با کاربریهای چندگانه نیازهای متنوعی از شهروندان را برآورده کرده و در کنار توجه به محیط زیست با طراحی اکوپارکها، تمپارکها و ... آنها را به محل دائمی حضور شهروندان تبدیل میکنند.
وی گفت: ارتقای پارکهای تهران به محیطهایی با کاربریهای چندگانه اجتماعی از طریق اضافه شدن فضاهای هنری، آموزشی، فرهنگی و علم و فناوری یکی از رویکردهای راهبردی شهرداری تهران است. این تازه غیر از فضاهای ضروری چون سولههای مدیریت بحران و ... است که از سالها پیش در پارکها احداث شده است.
این نماینده مجلس یادآور شد: بررسی ها نشان می دهد که در این دوره که حجم درختکاری و ایجاد فضای سبز و تأسیس پارکهای جدید و تکمیل ابرپروژه کمربند سبز تهران به گواه آمار و اسناد رشد چشمگیری داشته، ساخت دوقطبی کاذب مسجد-درخت از سوی رسانههای اپوزوسیون و رقبای سیاسی در مقابل مردمی که تغییر در این حوزه را میبینند کار بیهودهای است.
لاجوردی گفت: همانطور که مسوولان شهرداری تهران پیش از این اعلام کرده اند، مسجد پارک قیطریه چهل و چهارمین مسجد پارکهای فرامنطقهای شهر تهران خواهد بود و برآورده کردن طیفی از نیازهای مخاطبان این بوستان مهم و زیبای شهر تهران کمک خواهد کرد.لاجوردی اضافه کرد: از طرفی استدلال ساخت مسجد در پارکهای فرامنطقهای به رغم وجود مساجد دیگر منطقه هم این است که بخش عمدهای از مراجعان به این پارکها اساسا" اهل آن منطقه نیستند که محیط پیرامون پارک را بشناسند و به دلیل وسعت پارک و جمعیت زیاد حاضران، نیاز به مسجد برای نمازگزاران ضروری است.