به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین رضاییزاده؛ دبیر هیئت ممتحنه رشته طب سنتی و تاریخ پزشکی با اشاره به شعار دومین روز هفته سلامت «سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی» از اجرایی شدن طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی در 10 استان خبرداد و گفت: طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی یک طرح تخصصی آموزش سلامت و سبک زندگی سالم است که در یک تعامل چند جانبه توسط دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و همکاری وزارت آموزش و پرورش و با تمرکز بر روی سه قشر از مخاطبان در مدارس کشور آغاز خواهد شد که مخاطبان آن شامل معلمان و مربیان پرورشی و سلامت مدارس، دانش آموزان و والدین است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه طب ایرانی روشمند و علمی به دلیل آمیختگی با فرهنگ مردم یکی از بهترین ظرفیتهای اصلاح سبک زندگی است؛ عنوان کرد: طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی، با هدف آموزشهای ساده و کاربردی با زبان کودکان برای دانش آموزان مقطع اول تا ششم تدوین شده تا با بهرهگیری از فنون گرافیک و اصول آموزش کودکان، مهمترین آموزههای سبک زندگی را در قالب داستان به ایشان بیاموزد.
وی افزود: در مرحله اول طرح بیش از 1000 مدرسه در 10 استان تهران، قم، البرز، قزوین، اصفهان، کرمان، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل و مازندران و 300 هزار نفر از دانشآموزان قرار است آموزشهای کلی سبک زندگی و سلامت و تغذیه سالم را فرا بگیرند تا بتوانیم سلامت خانواده را در کنار نظام آموزشی داشته باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: پیچیدگی و عظمت ساختار جسمی و روانی انسان از یک سو و ابعاد مختلف زندگی فردی، خانوادگی، شغلی و اجتماعی از سوی دیگر، همواره این سوال را در ذهن ما ایجاد میکند که چگونه میتوانیم تعادل و سلامت خود و عزیزانمان را در این شرایط حفظ کنیم زیرا ما به عنوان پدر و مادر میخواهیم بهترین کار ممکن را برای سلامتی فرزندانمان انجام دهیم و در این نقش، بهترین باشیم. وظیفه اصلی و مهم ما این است که برای حفظ سلامت خود به شیوهای درست سواد سلامت بیاموزیم. بدانیم که چه چیزهایی لازم است بیاموزیم و چگونه آموختههایمان را انجام دهیم، تا سبک زندگی ما سلامت محور شود.
وی یادآور شد: سواد سلامت و مهارت زندگی سالم، یکی از مهمترین مولفههای خانواده و جامعه سالم است تا گذشته از حفظ سلامتی به ارتقای آن بپردازیم.