بیژن مقدم در گفت‌وگو با «صبح نو» مطرح کرد؛ اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  4030202130 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

بیژن مقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص لزوم مقابله درست و منطقی با بی‌حجابی و پرهیز از رفتارهای فراقانونی گفت: «باید یک قاعده کلی را بپذیریم که افراط و تفریط در هر موضوعی، مسیر حرکت را  به بیراهه می‌کشاند. فرقی نمی‌کند که آن  موضوع چه باشد، حجاب  یا هر امر دیگری که باشد، اگر در هر موردی زیاده‌روی صورت بگیرد و برخوردی که عقلانی تلقی نمی‌شود، آن رفتار ممکن است مورد نقد  یا  نفی قرار بگیرد.»
وی افزود: «به‌طور طبیعی در جامعه‌ افرادی را داریم که به این دو طرف ماجرا یعنی هم تفریط و هم افراط علاقه‌مندند و مسیرها را به این جاهایی که خودشان می‌خواهند، هدایت می‌کنند؛ اما مسأله این است که موضوع حجاب پیچیدگی‌های خودش را دارد.»
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مسأله حجاب یک موضوع تدریجی نیست، ادامه داد: «حجاب موضوعی هم نیست که فقط یک وجه یا جهت داشته باشد. همچنین مسأله‌ای نیست که فقط یک راه‌حل داشته باشد و اگر آن را به‌عنوان یک مشکل و چالش تلقی کنیم، حتما یک موضوع تک راه‌حلی نیست که مثلا  بگوییم با آوردن  پلیس به میدان می‌شود این مسأله را تمام کرد.»

پلیس، راه‌حل نهایی مسأله حجاب نیست
مقدم اضافه کرد: «هر کسی چنین تحلیلی داشته باشد، اشتباه است؛ اما ممکن است بگویند پلیس بخشی از این راه‌حل است. یعنی 10 راه‌حل داشته باشیم و یک بخش آن می‌تواند پلیس باشد.  اینکه پلیس چطور عمل کند، بحث دیگری است؛ اما حتما راه‌حل نهایی قطعی ما نیست.»
وی افزود: «برای این بحث مهمی که دارای ابعاد بسیار متنوعی است و دستگاه‌های مختلفی در آن سهم دارند، هر کسی باید به وظایف خودش عمل کند و از همه مهم‌تر اینکه چون این مقوله یک مقوله فرهنگی است، طبعا کار یک دفعه‌ای در آن، نتیجه مطلوب را به ما نمی‌دهد.»
مقدم مطرح کرد: «راه‌حل این مسأله کاری است که باید در درازمدت انجام شود و باید آسیب‌شناسی درستی هم نسبت به آن به عمل بیاید تا ببینیم چه رفتاری در راستای حل این مسأله تأثیرگذار است.»

آسیب شناسی افراط و تفریط در موضوعات اجتماعی 
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه ما با افرادی در جامعه مواجهیم که دو سر این طیف افراط و تفریط قرار دارند و هر حرفی هم که زده شود، با یک اتهام مواجه می‌کنند، خاطرنشان کرد:  «دقیقا مثل رفتاری که با توئیت آقای فضائلی شد و ایشان خبری را بازتاب دادند. با توجه به سوابق توئیت‌های ایشان و حضورشان در دفتر نشر چنین کاری را انجام دادند و خبرهای شبیه این را منتشر کردند تا بتوانند تعادلی را در فهم و برداشت بهتر از منویات مقام معظم رهبری فراهم کنند.»
وی ادامه داد: «ما به اصالت این چیزی که ایشان نوشته تردیدی نداریم؛ اما اینکه عده‌ای حمله کردند و برای اینکه آنها همه چیز را برای خودشان تعریف می‌کنند، رفتار اشتباهی است. ممکن است بخواهند بگویند که «نظر رهبر هم باید با نظر ما یکی باشد و اگر کسی خلاف این را گفت، ما او را قبول نداریم.» البته که ممکن است عین این عبارات را به کار نبرند، ولی برآیند رفتارشان این است  که گفتار رهبری را هم بر اساس تصورات و ذهنیت‌های خودشان تفسیر می‌کنند.»
مقدم با بیان اینکه رهبری حرف‌های متنوعی دارند، یادآور شد:  «مجموعه این حرف‌ها را باید در نظر گرفت و از مجموعه این حرف‌ها اگر توانستیم فهمی را به دست بیاوریم، به فهم درستی رسیده‌ایم. رهبری فرمودند: «حجاب یک اصل اسلامی است. حجاب یک امر قانونی است و باید در جامعه رعایت شود.» علاوه بر این حرف‌های متعدد دیگری هم زدند که همه این‌ها را علنی بیان کردند و مربوط به اکنون هم نیست. ممکن است ایشان با برخی روش‌هایی که اعمال می‌شوند و از دهه ۶۰ هم اعمال می‌شد، مخالف باشند.» 

اهمیت روش اعمال در لایه‌های جامعه
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: «باید از افراط و تفریط  فاصله بگیریم و به نظر من این فهم درست، اولین گام در مسیر حرکت در جهت آن چیزی است که رهبری بیان کردند. آنهایی که ادعا می‌کنند دنبال حرف مقام معظم رهبری هستند،  باید اول درست بفهمند تا بعد بتوانند حرکت کنند که به اعتقاد من بعضی از این افراد منویات رهبری را  به‌درستی متوجه نشده‌اند.»
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد بالاخره باید شرایط را درک کنند، تأکید کرد: «ما مسائل قانونی و شرعی داریم و در کنار آنها، روش اعمال هم مهم است. الزاما اینکه شما حرف درستی بزنید، ولی اعمال غلطی انجام دهید، به معنای کار صحیح نیست.»
مقدم گفت: «اینکه پلیس مأموریت‌هایی دارد و باید آنها را انجام دهد، امری بدیهی است. هنجارشکن‌هایی هستند که آنها هم دچار افراط و تفریط شده‌اند، اینکه چگونه با آنها رفتار کنیم، محل بحث است.