این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

گروه اجتماعی الف،   4030204125 ۳۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

برخلاف پیش‌بینی‌ها و استقبالی که از افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز و همچنین کاهش ساعات کاری صورت گرفته، لایحه تقدیمی دولت به مجلس مبنی بر اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری، دارای ابهامات مناقشه‌برانگیزی است که عدم رفع آن و بی‌توجهی به زوایای پنهان این لایحه، پیامدهای منفی خواهد داشت.

این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

به گزارش الف، لایحه تقدیمی دولت به مجلس مبنی بر کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز که در قالب اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات مدیریت کشوری به قوه مقننه ارسال شده اگرچه در وهله اول با استقبال مواجه شده اما  باید قبل از تصویب آن در صحن علنی مجلس، بر روی زوایای مبهم آن بحث‌های فراوانی صورت پذیرد.

*لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری چه می‌گوید؟

در پاییز سال ۱۴۰۱ بود که سازمان اداری و استخدامی کشور لایحه‌ای را برای اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری تدوین و به هیئت دولت فرستاد و پس از تصویب در هیات وزیران در تاریخ ۱۴۰۱/۸/۱۸، آذرماه همان سال این لایحه به مجلس شورای‌اسلامی ارسال شد. 

در متن این لایحه آمده است:

«در راستای اجرای بندهای (۱)، (۹)، (۱۲) و (۱۷) سیاست‌های کلی نظام اداری مبنی بر نهادینه‌سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و کرامت انسانی و ارج نهادن به سرمایه‌های انسانی و اجتماعی، توجه به استحکام خانواده و ایجاد تعادل بین کار و زندگی افراد در نظام اداری، توجه به اثربخشی و کارآیی در فرآیندها و روش‌های اداری به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات کشور و خدمات رسانی برتر، نوین و کیفی به منظور ارتقای سطح رضایت‌مندی و اعتماد مردم، لایحه زیر برای طی تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

ماده واحده- ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- به صورت زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۸۷- ساعات کار کارمندان دولت چهل‌ و‌ دو ساعت و سی دقیقه در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌گردد. تغییر ساعت کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب ضوابط پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد، بر عهده دستگاه ذی‌ربط است. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف، در طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل ذیربط تعیین خواهد شد.

تبصره ۱- کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

تبصره ۲- دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در موارد خاص با موافقت هیئت وزیران و رعایت سقف ساعات کار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقه‌ای و فصلی ساعات کار خود را به ترتیب دیگری تنظیم نمایند.

تبصره ۳- متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری‌های فراگیر و یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران، ساعت کار و نحوه ارائه خدمت کارمندان، فارغ از سقف مذکور در این ماده تعیین می‌شود.

تبصره ۴- همه دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی، به استثنای بخش عملیاتی مراکز و واحدهای خدمت‌رسان نظیر واحدهای ذی‌ربط بهزیستی، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته تنظیم نمایند.

تبصره ۵- در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل‌ و‌ چهار ساعت کار در هفته و یک‌صد و هفتاد‌ و شش ساعت کار در ماه استفاده شده است، از تاریخ ابلاغ این قانون به ترتیب به چهل و دو ساعت و سی دقیقه کار در هفته و یکصد و هفتاد ساعت کار در ماه اصلاح می‌شود.»

*ابهامات این لایحه کجاست؟

این لایحه اصلاحی در چهار تبصره خود بیّن بوده اما مسئله اصلی، تبصره ۵ این لایحه است و همه مقررات و قوانینی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در ماه پیروی می‌کنند را مشمول می‌داند و از همین روست که نسبت این لایحه با قانون کار مورد پرسش قرار گرفته و اختلافات و تفاسیر متعددی را رقم زده است.

در قانون کار که شامل کارگران می‌شود، تعیین دستمزدها بر اساس ۴۴ ساعت فعالیت در هفته و ۱۷۶ ساعت در ماه صورت می‌گیرد و حال این سوال مطرح شده که با توجه به مجزا بودن قانون کار، آیا این تغییرات مدنظر دولت و لایحه تقدیمی به مجلس مبنی بر کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات آخر هفته، شامل کارگران هم می‌شود یا نه؟ مسئله مهم‌تر در این بین، تعیین وضعیت دستمزدهای کارگران است. با توجه به ارتباط میزان ساعت کار و دستمزدها، این پرسش ایجاد می‌شود که در صورت مشمول شدن کارگران و کم‌شدن ساعات کاری آنان، آیا دستمزدها هم تغییر پیدا کرده و کاهش پیدا می‌کند؟

*کاهش ساعت اداری شامل کارگران هم می‌شود

برخی از نمایندگان مجلس معتقدند متن لایحه خود گویای این مسئله است که کاهش ساعات کاری شامل کارگران هم می‌شود و در آن اشارات واضحی شده است. حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در این‌باره گفته بود: «در متن این لایحه آمده که همه قوانین و مقرراتی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در ۴ هفته متوالی استفاده شده‌ است، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به ترتیب به ۴۰ ساعت کار در هفته و ۱۶۰ ساعت کار در ۴ هفته متوالی اصلاح می‌شود. بنابراین این مصوبه شامل کسانی است که از قانون ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت در ماه استفاده می کنند که کارگران  نیز شامل این تبصره می‌شوند.»

*آغاز مشکلات جامعه کارگری؟

هر چند که هنوز تکلیف تصویب یا رد این لایحه در صحن علنی مجلس مشخص نیست و حتی در صورت رای موافق نمایندگان با آن، باید در انتظار نظر شورای‌نگهبان هم بود اما اگر همان‌گونه که سخنگوی کمیسیون اجتماعی ذکر کرده، کارگران هم مشمول اصلاحات این لایحه شوند، آن‌گاه دور جدیدی از مشکلات و مناقشات را شاهد خواهیم بود و علت این امر چیزی نیست جز گلایه‌های احتمالی جامعه کارفرمایی در خصوص کاهش ساعات کاری و عدم کاهش دستمزدها. برخی معتقدند که کارفرمایان برای 176 ساعت در ماه به کارگران دستمزد می‌پردازند و اگر میزان ساعت کاری کم شود، باید از دستمزدهای پرداختی هم کاسته شود. البته برخی دیگر این‌گونه تفسیر می‌کنند که در قانون کار تصریحی به ارتباط دستمزدهای پرداختی به کارگران و میزان ساعات کاری نشده و اگر ساعات کاری کارگران کاهش یابد، پرداخت دستمزدها به روال پیشین ادامه خواهد و از آن کاسته نخواهد شد.

*افزایش تحرکات برای کاهش دستمزدها  

با توجه به تصویب این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین احتمال بالای تصویب آن در صحن علنی، تلاش‌ها و تحرکات برخی نهادهایی که اعضای آن جزو کارفرمایان بزرگ به‌شمار می‌روند و از قدرت نفوذ و تصمیم‌سازی بالایی هم برخوردارند، برای کاهش‌ دستمزد کارگران شدت بیشتری گرفته است. اخیراً نامه‌ای از سوی خانه صمت به نمایندگان مجلس ارسال شد که بر ضرورت کاهش دستمزد کارگران با توجه به کاهش ساعات کاری تاکید می‌کرد. در این نامه آمده بود: «با توجه به اینکه لایحه افزایش تعطیلات و کشور به دو روز در هفته در شرف رسیدگی و بررسی و اتخاذ تصمیم توسط آن مجلس است با توجه به اخبار منتشره مبنی بر اینکه احتمال دارد روز پنج شنبه به عنوان روز دوم تعطیلی هفتگی به تقویم کشور افزوده شود بر خود لازم میدانیم همانطور که قبلاً اعلام نموده ایم یادآور شویم که با توجه به تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در غالب کشورهای جهان فعالان اقتصادی ایرانی که در بازارهای جهانی حضور دارند ناچار خواهند شد فقط از ظرفیت سه روز کاری استفاده نموده و به کار و فعالیت اقتصادی بین‌المللی بپردازند ولی چنانچه تعطیلات دو روزه شامل روزهای جمعه و شنبه پیش بینی شود تعداد روزهای مشترک کاری کشور ایران با بازارهای جهانی به جای سه روز، چهار روز خواهد شد و این یک روز به تنهایی ۲۵ درصد به فرصت و امکان فعالیت اقتصادی بین‌المللی خواهد افزود و تحقق منافع اقتصادی ملی را به میزان بهتر و قابل قبول تری فراهم خواهد ساخت و در صورت خلاف آن ۲۵ درصد بیشتر فرصت کار و رقابت را از دست خواهیم داد. بنابراین استدعا داریم در اتخاذ تصمیم در این خصوص با لحاظ نمودن منافع ملی و توجه به اینکه حصول حمایت و جهش تولید و لازمه آن که سهولت و رونق تجارت بین‌المللی است ایجاب می‌نماید که هم تسهیل لازم فراهم آید و هم این که مشکلات جدیدی بر سر راه بخش تولید ایجاد نگردد از تعطیل نمودن یک روز کاری مفید اجتناب ورزیده و چنانچه اراده قطعی مجلس شورای اسلامی بر افزایش تعطیلات به دو روز است تعطیلی روز جمعه و شنبه ملاک قرار گیرد و از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه اجتناب شود. از سوی دیگر لطفاً توجه فرمائید که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و چنانچه یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه گردد ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.»

*واکنش وزارت کار به پیشنهاد کم‌کردن دستمزدها

این تلاش‌ها و درخواست برخی نهادها برای کاهش دستمزد کارگان واکنش وزارت کار را در پی داشت. محمد چکشیان،معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این‌باره گفت: «این حرف نمی‌تواند اجرایی شود چون تخلف است و کسی نمی‌تواند حقوق کارگر را کم کند و خلاف قانون کار اقدام کند لذا در صورتی که چنین تخلفی صورت گرفت باید جلوی آن گرفته شود.»

وی صیانت از حقوق کارگران،‌ مطالبه حقوق و دستمزد، نظارت برکارگاه‌ها و مشکلات کارخانجات،‌ تخلفات صورت‌گرفته در بنگاه‌ها و اجرای مباحث ایمنی را از جمله ماموریت‌های معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت کار برشمرد.

*این ابهامات را برطرف کنید

برخلاف پیش‌بینی‌ها و حتی استقبالی که از افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز و همچنین کاهش ساعات کاری صورت گرفته، لایحه تقدیمی دولت به مجلس نارضایتی‌های زیادی را رقم می‌زند. قطعاً در تدوین این لایحه به نسبت قانون کار و جامعه کارگری با اصلاحیات قانون مدیریت خدمات کشوری بی‌توجهی صورت گرفته که انتظار می‌رود مجلس شورای‌اسلامی و علی‌الخصوص کمیسیون اجتماعی به این مسائل مهم و کلیدی توجه کنند.

در حال حاضر جامعه میلیونی کارگری با صدها مشکل دست و پنچه نرم کرده و به‌هیچ عنوان توانایی مواجهه و پذیرش مناقشات جدید میان خود و کارفرمایان را ندارد و ضرورت دارد هر چه زودتر ابهامات موجود در خصوص رابطه کاهش ساعات کاری و دستمزدها به‌طور صریح و بیّنی مشخص گردد.

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۶۶۵۷۲۱۰:۰۳:۱۷ ۱۴۰۳/۲/۵
اکثر کارهای این دولت مناقشه برانگیز،ابهام دار و سردرگم و اختلاف انگیز است و انگار به عمد اینگونه رفتار میکنند.
ناشناس۳۴۶۶۶۴۴۱۱:۰۶:۴۷ ۱۴۰۳/۲/۵
من هم به همین نتیجه رسیده ام به نظر می رسد که جای بزرگان باسواد و دلسوز و قاطع که دغدغه حل مشکلات واقعی مردم محروم و بخصوص جوانان بیکار و مجرد را داشته باشند بد جور خالیه این جماعت حاضر دنبال کارهای تبلیغاتی برای گرفتن نظر مساعد شورای نگهبان برای دوره بعدی هستند !
ناشناس۳۴۶۶۸۵۵۱۴:۱۶:۰۷ ۱۴۰۳/۲/۵
کار از ریشه خرابه
حامد حمدایی اصل۳۴۶۷۲۲۰۲۲:۱۲:۴۵ ۱۴۰۳/۲/۵
کسب نظر مساعد شورای نگهبان. احسنت.
ناشناس۳۴۶۷۱۵۷۲۰:۰۰:۲۲ ۱۴۰۳/۲/۵
تا زمانی که حساب و کتاب جماعتی بسیار محدود از جمعیت ایران مشهور به خودی ها از کل جمعیت هشتاد و چند میلیونی ایران کاملاً جدا بوده و هست و خواهد بود ، تمام دَرهای مملکت بر همین پاشنه های ...... خواهد چرخید !
ارادتمند اصغر آقا !۳۴۶۶۵۷۶۱۰:۰۵:۱۳ ۱۴۰۳/۲/۵
به نظر مي آيد برخي مسئولين ما -- حالا نه فقط در دولت فعلي -- سياست شان اين باشد : « حالا ببينيم چه پيش مي آيد ، اگر اين برنامه شد كه فبها ، اگر نشد فكري ديگر مي كنيم » ... اگر اين عرايض بنده درست باشد ، « برخي از آن مسئولين » بدشان نيايد !!
ناشناس۳۴۶۶۵۸۰۱۰:۰۸:۵۷ ۱۴۰۳/۲/۵
من دریک شرکت خصوصی کار می کردم که در پاییز و زمستان ساعت کار از 8 صبح بود تا 5 عصر از شنبه تا پنج شنبه و در بهار و تابستان از 8 صبح بود تا زمان روشن بودن هوا ! البته اضافه کار هم پرداخت نمی شد چرا ؟ چون مدیر عامل که مالک شرکت بود عقیده داشت ساعت کاری مصوب برای ادارات دولتی است و در بخش خصوصی پرداخت کننده حقوق تصمیم می گیرد و اگر کسی اعتراض می کرد مطابق قانون کارفرما بطور یک طرفه قرارداد را فسخ می کرد ! جالبتر اینکه قرارداد در دو نسخه تنطیم می شد و امضا گرفته می شد ولی همه نسخه ها در اختیار مدیر عامل بود ! نهار هم توسط آبدارچی و اشپز در آبدارخانه اداره طبخ می شد و برای مدیر عامل و خانواده او که در نزدیکی دفتر زندگی می کردند سرو می شد و هزینه طبخ غذا را به عنوان نهار گرم پرسنل به اداره کار و دارایی اعلام می کردند ! خلاصه اینکه برده داری نوین داریم اساسی !
علیجانی۳۴۶۷۴۰۰۰۸:۱۱:۲۵ ۱۴۰۳/۲/۶
1- مدیر عامل کار بدی میکنند با شما موفقم 2- شما چرا در یک همچین جایی کار میکنی ؟ 3- در مورد ساعت کاری حق با مدیر عامل است قانون ساعت کاری دولت برا ی خودش است . 4-البته تعیین ساعت کاری برای بخش خصوصی متناسب با نوع کار وتولید با کار فرمای مربوطه است 5- اگر من جای شما بودم همین فردا استعفا میدادم و زیر بار این قوانین ظالمانه نمیرفتم
ناشناس۳۴۶۶۵۸۴۱۰:۱۱:۳۳ ۱۴۰۳/۲/۵
وقتي معاون رئيس جمهور از تعطيلي روز پنجشنبه حمايت مي كند و ملتفت نيست كه اين روز تعطيلي چه قدر از نظر اقتصادي اشتباه است ، شما توقع داريد ابهامات روز به روز كمتر شود ؟ ! ... هيهات ... هيهات ...هيهــــــــــات !!
ناشناس۳۴۶۶۶۹۷۱۱:۵۳:۵۵ ۱۴۰۳/۲/۵
جناب اقتصاد دان می شود بگویید چرا رشد 6 درصدی اقتصاد رخ داده که جز رقم های بالا در جهان هست در سال قبل و امار واردات و صادرات هم بیشتر شد که هم تحریم بودیم و هم از 7 روز 2 روز تفاوت دارد تعطیلی ایران با جهان قشنگ شما؟!!!! قضیه مانندfatfهست که می‌گفتند نباشد صادرات و واردات قفل می شود و نمی توانیم کار کنیم!!! اما این نشد هیچ قبل آن دولت که تازه در لیست سیاه بودیم حتی با بانک های اروپایی کار می کردیم!!! بیدار شو از این فضای مخملی
ناشناس۳۴۶۶۷۴۷۱۲:۲۶:۱۹ ۱۴۰۳/۲/۵
اینایی که میگی یعنی به حداقل ها راضی هستی تا اموراتت بگذره اما اگر شرایط نرمال داشته باشین اون امار واردات و صادرات بسیار بیشتر میشه و با بودن fatf ورود و خروج پول هم کاملا روشن و شفاف خواهد شد و دست اختلاسگران بسیار کوتاه خواهد شد و این ها مواردی هستند که به نفع نخواهد بود.
ناشناس۳۴۶۶۷۵۸۱۲:۳۸:۰۳ ۱۴۰۳/۲/۵
اینfatfربطی به شفافیت ندارد fatf داخلی سال ها هست که قانون شده و درحال اجرا هست
ناشناس۳۴۶۶۸۳۲۱۳:۴۲:۰۰ ۱۴۰۳/۲/۵
دوست عزیزملاک بازاره یا حرفهای آقایون.قرار بود دلار بشه پنج هزار تومان.یادته که.
ناشناس۳۴۶۶۸۴۵۱۳:۵۴:۵۳ ۱۴۰۳/۲/۵
عزیزم آن زمان قیمت اصلی دلار همان قیمت زیر 7 هزار تومان بود اما رفت تا 14 هزار تومان و الان هم در نرخ اصلی خودش هست
ناشناس۳۴۶۷۴۰۷۰۸:۲۵:۳۴ ۱۴۰۳/۲/۶
رشد اقتصادی باید پس از تعدیل تورم و کاهش ارزش پول محاسبه بشه وگرنه بازی با نرخ ارز برای محاسبه رشد اقتصادی چیزی جز عدد سازی و فریب نیست.
ناشناس۳۴۶۶۵۹۹۱۰:۲۲:۱۵ ۱۴۰۳/۲/۵
وقتی همه چیز رو ایدئولوژیک میکنید از این بهتر نمیشه. از تغییر ساعت تا تعطیلی آخر هفته. همه چیز رو حیثیتی و مقدس کردید
ناشناس۳۴۶۶۶۱۴۱۰:۳۵:۲۴ ۱۴۰۳/۲/۵
مگه ما یهودی هستیم که شنبه تعطیل کنیم؟ آن هم کشوری که ادعای این را دارد که می خواهد الگو جهان شود!!!
ناشناس۳۴۶۶۶۷۶۱۱:۴۱:۴۲ ۱۴۰۳/۲/۵
اول اینکه مگر دین یهود جزو ادیان الهی نیست که اینگونه صحبت میکنی؟دوم اینکه خیلی از مراسم و روش ها بین اسلام و یهود مشترک است و اگر اینگونه فکر میکنی پس این اشتراکات را چه میکنید؟
ناشناس۳۴۶۶۷۵۶۱۲:۳۶:۱۳ ۱۴۰۳/۲/۵
جمعه بر اساس دین اسلام تعطیل شده شنبه براساس دین یهود و یکشنبه بر اساس دین مسحیت تعطیل شده اما غرب با نفوذی که در جهان داشته آن دو روز خاص را بر جهان تحمیل کرده و کشورها هم تقلید کردن و ربطی به هم اشتراکات ندارد چون بر اساس قوانین خود آن دین هست حال ممکن هست همگرایی هم داشته باشد
ناشناس۳۴۶۶۶۹۴۱۱:۵۲:۲۷ ۱۴۰۳/۲/۵
برای ما تعطیل روز جمعه هست ، برای اینکه پنج شنبه به عنوان یک روز کاری بین المللی و مراودات بین المللی از بین نرود پیشنهاد این هست که حداقل شنبه که همه جای دنیا تعطیل هست تعطیل شود ، بخدا کسی به دین و مذهب نمی خواد بی اعتنایی کنه
ناشناس۳۴۶۶۷۵۲۱۲:۳۲:۲۷ ۱۴۰۳/۲/۵
عجب استدلالی، برای 4 تا بازرگان که کار فوری در تجارت نیست و حداقل چند هفته وقت می برد برای تجارت نمی‌روند پنجشنبه که در فرهنگ ایرانیان هست و نیمه تعطیل همیشه بوده را از رده خارج کنند برای تعطیلی کامل و به شنبه بروند و عملا تعطیلی به 2 روز و نیم برسانند ! اصلا اینها را بی خیال چرا باید تعطیلی بیشتر کنند؟ وقتی کشور عقب ماندگی اقتصادی دارد؟!!!
ناشناس۳۴۶۶۷۶۹۱۲:۵۱:۴۷ ۱۴۰۳/۲/۵
آخه چرا فکر می کنید که صحبت 4 تا تاجره .... بخش بزرگی از اقتصاد ما گره به صادرات و واردات خورده.. از مواد اولیه تا کالاهای اساسی و دارو و غیره و هزاران کالا و خدمات دیگه و نفت و سایر اقلام همش با تعامل با کشورهای دیگه است. وقتی 5 شنبه کاری و شنبه تعطیل باشه این مراودات نظم بیشتری خواهد داشت. چرا بدون استلال حرف میزنید
ناشناس۳۴۶۶۷۹۷۱۳:۱۷:۴۷ ۱۴۰۳/۲/۵
جواب شما همانی بود که عرض شد خصوصا در بخش مراوده اقتصادی
ناشناس۳۴۶۶۷۰۴۱۱:۵۶:۲۸ ۱۴۰۳/۲/۵
رو به راهی ؟
ناشناس۳۴۶۶۸۹۴۱۵:۰۰:۵۸ ۱۴۰۳/۲/۵
این چه حرفی است اقتصاد و تعطیلی چه ربطی به دین دارد؟! مگر بچه بازی است؟ درضمن نباید برای تعطیلی ادارات را یکسان نگریست تا اقتصاد کشور فلج نشود. همان‌طور که برای شروع به کار نباید در سراسر کشور یکسان باشد. چون ساعات طلوع خورشید یکسان نیست
ناشناس۳۴۶۷۴۱۳۰۸:۳۴:۳۶ ۱۴۰۳/۲/۶
ابداع روز تعطیل، اولین بار در کتاب مقدس تورات آمده و ربطی به یهود ندارد و دستور حکیمانه خداوند است و تعطیلی روز شنبه مبنای قرآنی هم دارد... سوره الاعراف 163
ناشناس۳۴۶۶۶۳۲۱۰:۵۰:۳۳ ۱۴۰۳/۲/۵
هنوز به این دولت و مجلس امید دارید؟!
ناشناس۳۴۶۶۷۱۳۱۲:۰۴:۲۲ ۱۴۰۳/۲/۵
توجه به استحکام خانواده فقط اونجاش که شاغل بدبخت ۶ صبح باید سر کار باشه تا اقایون افتخار کنن که ساعت ها رو جلو نکشیدن
بهروز۳۴۶۶۸۴۶۱۳:۵۵:۲۱ ۱۴۰۳/۲/۵
این قانون که گویا فعلا به کارمندها مربوط هست اما اگه قرار باشه به کارگران هم تعمبم داده بشه لطف کنه دولت از کیسه خلیفه نبخشه و حقوق و بیمه و مالیات و سنوات و عیدی .... بر مبنای اون یک روز رو از جیب خودش به کارگر پرداخت کنه و اگه دوست داشت میتونه هفته ای ۳ روز تعطیل کنه .
ناشناس۳۴۶۷۰۰۶۱۶:۴۷:۳۱ ۱۴۰۳/۲/۵
رو به اقتصادی کوچکتر از قبل، رو به سفره های خالی تر
ناشناس۳۴۶۷۴۱۰۰۸:۲۹:۰۱ ۱۴۰۳/۲/۶
این دولت می خواهد یک کار مثبت انجام دهد از هر طرف مشکل تراشی می کنند.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  13. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  14. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  15. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین