تصور آشپزی بدون استفاده از ادویه و مواد معطر غیرممکن است. هنر یک آشپز حرفهای با جادوی این مواد خوشبو رابطه مستقیم دارد. عطر، تازگی و کیفیت چاشنیها بر طعم غذای نهایی تاثیر میگذارد. تنوع بالای این ماده نیز انتخاب را کمی پیچیدهتر میکند. زمان طولانی نگهداری، بستهبندی بیکیفیت، تماس با نور خورشید، رطوبت و هوا طعم هر نوع ماده طعمدهنده را کاهش میدهد. برای خرید ادویه باید به زمان تولید، نوع بستهبندی و شرایط نگهداری آن دقت کنید.
اهمیت استفاده از ادویه در طعم غذا
آشپزی تنها هنر ترکیب مواد نیست. ایجاد طعم خارقالعاده بعد از پخت مهمترین کار یک سرآشپز حرفهای به حساب میآید. طعمدهندهها تعادل مطلوبی بین اجزای مختلف یک غذا برقرار میکنند. با انتخاب محصولات باکیفیت و تازه طعم خاص و تجربهای متفاوت احساس خواهید کرد. محصولات فاقد افت رنگ و عطر، بهترین گزینه برای آشپزی هستند. ماندگاری مواد یا چاشنیهای خشک بالاتر از نمونههای پودری آن است. با توجهبه مواردی مانند تاریخ بستهبندی یا انقضا، رنگ و عطر محصول میتوانید از کیفیت آن محصول مطمئن شوید.
تشخیص ادویه مرغوب و باکیفیت
خرید یک محصول بیکیفیت علاوهبر تاثیر منفی بر طعم غذا، لذت آشپزی را کمتر میکند. سوال این خواهد بود که آیا راهی برای شناخت محصول اصل و تقلبی وجود دارد؟ بله، با توجهبه نکات زیر این امکان را دارید تا مرغوبترین محصول موجود در بازر را تهیه کنید:
توجه به بستهبندی در خرید ادویه
محصولات باکیفیت معمولا بستهبندی شیک و محکمی دارند. این عامل مانع از تماس مستقیم ماده معطر با رطوبت، هوای نور خورشید میشود. در اثر نگهداری در فروشگاه یا آشپزخانه طعم و کیفیت آن تغییر یا افت نمیکند. هرگز محصولات دارای بستهبندی نامناسب، همراه با درز یا پارگی را نخرید.
تاریخ انقضا
تمام محصولات باکیفیت موجود در بازار، اطلاعات کاملی درباره زمان بستهبندی و تاریخ انقضای محصول خود ارائه میکنند. تاریخ انقضا معمولا بر اساس نوع ماده معطر و مدل بستهبندی تعیین میشود. از آنجا که نمیتوان در مدت زمانی کوتاه تمام محتویات یک بسته را مصرف کرد، باید زمانی حدود ۶ ماه تا انقضای محصول باقی مانده باشد.
رنگ و بوی چاشنی
این عامل بیشتر برای خرید ادویه عمده اهمیت دارد. محصولی که مدت زیادی در تماس با هوا قرار بگیرد عطر و خواص کمتری دارد. عطر کم نشاندهنده کیفیت پایین یک محصول است. ادویههای بیرنگ و دارای بوی عجیب گزینه مناسبی نخواهند بود.
انتخاب مراکز معتبر
در خرید حضوری یا آنلاین، انتخاب مرکز معتبر اهمیت فراوانی دارد. فروشگاههای باسابقه برای حفظ اعتبار خود مرغوبترین محصولات و برندها را عرضه میکنند.
ادویه عمده از کجا بخریم؟
سبک و سلیقه آشپزی ایرانیان بازار مناسبی برای عرضه انواع چاشنیها بهوجود آورده است. در آمادهسازی تمام وعدههای غذایی از طعمدهندههای مختلف استفاده میشود. در طول روز برای طبخ غذا، آمادهسازی دمنوش حتی سرو انواع دسرها به یک چاشنی مناسب نیاز داریم.
این بازار بزرگ مسیرهای مختلفی برای فروش انواع ادویهجات را فراهم میکند. انتخاب فروشگاه یا مجموعه معتبر برای خرید ادویه با کیفیت به صورت عمده در تسهیل مسیر عرضه محصولات مرغوب نقش مهمی دارد. اغلب فعالان این حوزه بهخوبی میدانند دسترسی به نمایندگیهای معتبر تنها راه مطمئن برای خرید و عرضه یک محصول ایدهآل است.
قبل از هر چیز باید به نوع خدمات و نحوه پشتیابی آن مجموعه توجه داشته باشید. خدمات پشتیبانی فرصتی ایجاد میکند که فرایند مرجوعی کالا بدون دردسر انجام شود. بهعلاوه، چنین مراکزی برای تسهیل فرایند خرید خدمات مشاوره مختلفی به مشتریان خود ارائه میدهند.
در خرید عمده میتوانید محصولات را به دو روش فله یا بسته بندی خریداری کنید. مزیت اصلی خرید عمده این است که مرغوبترین محصول را با قیمت مناسب خریداری میکنید.
مزایای خرید ادویه و مصرف آن
-
کاهش کلسترول و بهبود عملکرد قلب با مصرف دارچین و زنجبیل
-
کاهش احتمال ابتلا به سرطان در اثر مصرف آویشن
-
تقویت سیستم ایمنی بدن با سیر و فلفل سیاه
-
بهبود عملکرد سیستم گوارشی با هل و زیره
-
کنترل وزن با زنجبیل و فلفل قرمز
نکات کلیدی برای نگهداری از ادویهها
نوع بستهبندی و نحوه نگهداری دو عامل کلیدی در حفظ ارزش غذایی چاشنیهای معطر هستند. بعد از خرید ادویه با کیفیت با رعایت نکات زیر میتوانید ماندگاری این ماده را افزایش دهید.
فرآوری کمتر
قبل از آسیاب یا پودرکردن باید ماده اولیه کاملا خشک، فاقد نم و رطوبت باشد. تمام موادمعطر باید پودر یا آسیاب شوند. کاهش عملیات فرآوری در افزایش ماندگاری محصول نقش مهمی دارد. یخچال بهترین مکان برای نگهداری محصولات آسیابنشده یا دارای روغن است. استفاده از آسیابهای برقی بهترین روش برای پودرکردن محصولات خشک محسوب میشوند.
ظرف مناسب برای نگهداری
ظروف فلزی و دربدار بهترین انتخاب برای نگهداری مواد طعمدهنده و معطر هستند. بعد آز آن میتوانید به سراغ ظرفهای شیشهای رنگی بروید. بر اساس تجربه، استفاده از ظروف پلاستیکی را به شما توصیه نمیکنیم.
دما و نوع محیط
چاشنی و طعم دهندهها باید در محیطهای سرد، خشک و تاریک نگهداری شوند. هوای گرم، رطوبت و تماس با نور خورشید تمام خواص این موارد را از بین میبرد. اگر محیط کاملا خشک نباشد شرایط مناسبی برای رشد قارچ و کپک در چاشنیها فراهم میشود.
حجم ادویه
نگهداری از حجم بالای ادویه احتمال فساد آن را بیشتر میکند. برای مصرف این حجم ادویه به زمان بسیار زیادی نیاز داریم. این عمل باعث کهنگی، تغییر طعم و عطر چاشنیها خواهد شد. در مصارف شخصی باید ادویه به اندازه مصرف سالانه ذخیره شود. اما فروشندگان برای خرید ادویه و نگهداری انواع چاشنی باید به تعداد مشتریان خود توجه داشته باشید.
پرهیز از مخلوط کردن ادویه
در اثر مخلوطکردن مواد با هم واکنشهای شیمیایی رخ میدهد. این واکنشها احتمال دارد بر طعم یا خواص ماده نهایی تاثیر منفی بگذارد. هرگز چند چاشنی و ادویه مختلف را با یکدیگر مخلوط نکنید. بهتر است ادویهها را بهصورت مجزا بخرید و هنگام طبخ غذا با هم ترکیب کنید.
جمعبندی
برای طبخ یا آمادهسازی انواع غذاها، سالادها، دمنوشها و دسرها به استفاده از مواد طعمدهنده و چاشنی نیاز داریم. کیفیت این مواد نقش مهمی در طعم محصول نهایی دارد. برای خرید ادویه مرغوب باید به عوامل مختلفی مانند نوع بستهبندی، شرایط نگهداری محصول، تاریخ انقضا و در نهایت اعتبار مجموعه دقت کنید. بعد از خرید این نوع چاشنی برای نگهداری آنها در انبار، مغازه یا خانه به دما و رطوبت محل نگهداری توجه داشته باشید.