واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان
به گزارش ایسنا، احمد وحیدی، وزیر کشور در حاشیه جلسه هیئت دولت در حضور خبرنگاران در خصوص انتخابات مرحله دوم مجلس گفت: از جمعه بیست و یکم اردیبهشت برنامه محل دوم انتخابات مجلس را داریم و مرحله دوم انتخابات به همان اندازه مرحله اول دارای اهمیت است. ۴۵ نماینده در این مرحله انتخاب میشوند، لذا لازم است که مردم و کسانی که بین مردم نفوذ دارند تلاش کنند تا شاهد مشارکت خوبی در پای صندوقهای رای باشیم.
وزیر کشور با بیان اینکه انشاءالله مردم عزیزمان یک حماسه جدید در پای صندوقهای رای خلق کنند ، ادامه داد: از آنها در این خصوص درخواست میکنیم که در پای صندوقهای رای حضور داشته باشند.
وی افزود: کارها آماده است و آموزش های لازم برای ۸ حوزه که انتخابات الکترونکی است، داده شده است. فرصت تبلیغات هم در اختیار داوطلبان قرار گرفت. معرفی حساب برای شفافسازی مالی داوطلبان انتخابات برقرار است. مشکل امنیتی نداریم. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای دادهاند و کسانی که به هر دلیلی رای ندادهاند و کسانی که در روز ۲۱ اردیبهشت به سن قانونی رسیدهاند، میتوانند در انتخابات رای دهند.
وزیر کشور درباره برنامه دولت برای کمک به مردمی که املاک آنها در روستای شفت دچار آتشسوزی شده است، اظهارکرد: چون سازه آنجا چوبی است، آتشسوزی به سرعت گسترش یافت که حادثه تلخی بود. دولت از مسیر صندوق بیمه حوادث خود ورود کرده و سعی میکند به این افراد کمک کند و آنجا بازسازی شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است گواهینامه موتورسواری برای بانوان صادر شود، گفت: فعلا چیزی در دستور کار نیست.
***
کنایه زاکانی درباره واگذاری املاک به مدیران شهرداری در دورههای پیشین
به گزارش تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمانها و مجموعههای مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دورههای قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف 50 درصدی به مدیران میدادند و این اتفاق مصداق کامل بیعدالتی بود.
وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران میآیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمینها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم. آنان نیز قسطهای این وام را پرداخت میکنند.
شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانهها به مدیران شهرداری که در دورههای پیشین صورت میگرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم اما متاسفانه این موضوع با بیانصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.
***
توضیحات امیرعبداللهیان درباره عملیات وعده صادق
به گزارش تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در حاشیه نشست هیئت دولت با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: 2 روز قبل از عملیات وعده صادق به طرف آمریکایی و کشورهایی که آمریکا در آنجا پایگاه داشت اعلام کردیم هدفمان همسایگان و پایگاههای آمریکا نیست بلکه رژیم اسرائیل است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: در این پیام هشدار دادیم اگر آمریکا وارد اقدام علیه منافع ایران شود پاسخ ما بهروی پایگاههای آمریکا در منطقه فوری و قطعی خواهد بود. به دوستانمان که پایگاههای آمریکا در کشورشان قرار دارد اعلام کردیم؛ "روابطمان بر مبنای برادری است اما اگر آمریکا دست از پا خطا کند پایگاههای آمریکا را مورد هدف قرار خواهیم داد".
امیرعبداللهیان تأکید کرد: عمده کشورهای همسایه به ما اعلام کردند به هیچ کشوری اجازه تعرض به ایران از خاکشان را نخواهند داد.
وی بیان کرد: زمانی که قرار شد عملیات وعده صادق انجام بگیرد، تماسهای فشردهای غربیها و بهویژه متحدین آمریکا در حوزه اروپا با ما داشتند و درخواست اولشان این بود که خویشتنداری کنید و به اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه پاسخ ندهید که ما گفتیم حتما به اسراییل پاسخ داده خواهد شد.
***
انتقاد روزنامه اصولگرا از نبود رقابت واقعی در انتخابات دور دوم مجلس
فرهیختگان نوشت: «درک این موضوع که فضای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اصلا رنگ و بویی از حال و هوای انتخاباتی ندارد، چندان نیاز به استناد به نظرسنجیها و پرسش از مردم ندارد...
یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخاباتهای مجلس هم مشاهده میشود، رقابت میان گروهها و جناحهاست.
در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروهها و جناحها شکل نمیگیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقدهگشاییهای سیاسی و افشاگریها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروههای مردم دیده نمیشود.
در این دوره جدای از اینکه اصلاحطلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیستهای دروناصولگرایی استوار بود.
اما اگر از اقشار مردم میپرسیدید کدام یک از این لیستها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمیتوانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.
رقابت شکلگرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازهای قرار نیست رخ دهد.
حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان میدهد...
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری میشود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت میکنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت میکنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمیکنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده میشود و رای نفرات اول راهیافته به مجلس کاهش محسوس و قابلتوجهی به نسبت دورههای دیگر مجلس در انتخاباتها داشت.
به نظر نمیرسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دورههای قبل شود و حالا نمایندههایی با 50 یا 60 هزار رای وارد بهارستان شوند.
در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروههای سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیفهای جامعه پای صندوقهای رای میبینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروههای جامعه را در اظهارات و صحبتها و حتی وعدههای انتخاباتی خود حذف میکنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار میدهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگتری در رقابتهای انتخاباتی دارند و تلاش میکنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.»
***
آمار عجیب نماینده مجلس توهین به مردم مسلمان ترکیه است
عصر ایران نوشت: «امیر حسین بانکی پور فرد، نماینده اصفهان چندی پیش با انتقاد از آتاترک، بنیانگذار جمهوری ترکیه، گفته بود: او ضربه بزرگی به ترکیه زد به طوری که الان در ترکیه به طور متوسط هر مردی با 15 زن شریک جنسی است، این عددی که گفتم متوسط است و ممکن است مردی 50 شریک جنسی و دیگری 5 شریک جنسی داشته باشد. این رهاورد کشف حجاب آتاترک است که ما الان داریم می بینیم و خیلی نگرانی به بار آورده است!
بانکی پور بعد از انتقادات گفت که برای حرف هایش سند دارد و به آمار منتشره توسط یک وبسایت آمریکایی استناد کرد و در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، سخنانی گفت که جا دارد بدان بپردازیم:..
احتمالاً سواد انگلیسی بانکی پور به حدی کفایت نکرده که آمار سایت آمریکایی را درست متوجه شود. سایت آمریکایی که او بدان استناد کرده، نوشته است که هر مرد ترک در طول زندگی اش، با 14.5 نفر رابطه جنسی دارد. در حالی که بانکی پور، این چنین فهمیده که نوشته اند هر مردی همزمان با 15 نفر "شریک جنسی" است.
البته هر گونه رابطه خارج از خانواده، ولو آن که یک نفر و یک مورد هم باشد، قبیح است ولی در مورد حاضر، سایت یک چیزی می گوید و بانکی پور چیز دیگری فهمیده و گفته است!..
این معما هنوز در سپهر سیاسی ایران حل نشده است که چگونه می توانند آمارهای غربی ها را در جاهایی که به زیان ایران است؛ نادرست و غرض ورزانه بدانند ولی اگر آمار آنها به کارشان بیاید، همان منابع را به قول بانکی پور در مصاحبه اخیرش، "معتبر" بدانند؟!...
حرف های بانکی پور، نه تنها توهین و تهمت به مردان ترکیه ای است که توهینی بزرگ تر به دهها میلیون زن مسلمان این کشور است. اگر این ادعا درست باشد که هر مرد ترکیه ای 15 شریک جنسی دارد، معنای دیگرش نیز این است که زنان ترکیه ای هم به طور متوسط 15 شریک جنسی دارند چرا که نسبت ترکیب جمعیتی زنان و مردان در ترکیه تقریباً یکسان است. این در حالی است که چنین وضعیت مبتذل، وقاحت بار و شرم آوری فقط در ذهن بانکی پور برقرار است و نه در ترکیه و نه در هیچ جای دیگر دنیا مصداق ندارد.»
***
توضیحات وزیر کار درباره اصلاح حقوق کارگران
به گزارش ایسنا، صولت مرتضوی وزیر کار در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اصلاح حقوق کارگران، اظهار کرد: چه کسی گفته سهجانبهگرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ تحت هیچ شرایطی سهجانبهگرایی حذف نمیشود. موضوعی را نمایندگان کارگران مطرح میکردند که اساساً در طول دوران، جانب کارفرمایان از سوی شورای عالی کار گرفته میشود و ما گفتیم به خاطر اینکه چنین شبههای پیش نیاید، خیلی بهتر است که کار را به مجلس بسپاریم که نمایندگان آحاد مردم آنجا حضور دارند و تعداد قابلتوجهی از نمایندگان نیز کارگر هستند و راحتتر میتوانند نیازها را بررسی کنند.
وی افزود: در جلسه قبل گفتم که در روز کارگر برخی نمایندگان کارگران از رئیسجمهوری درخواست کردند وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند. رئیسجمهوری به من اشارهای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.
وزیر کار تاکید کرد: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمیشود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
***
نظر دادستان کل کشور درباره طرح نور فراجا
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در نشستی با حضور معاونان دادستان کل، قضات و دادیاران دادسرای دیوان عالی کشور به موضوع تقدم فرهنگسازی در تمامی امور پرداخت و گفت: ۴۵ سال فرصت زیادی برای فرهنگسازی در حوزههای مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی نیست و باید برنامهریزیهای ما در هر حوزه با نگاه با عبرت گیری از گذشته و نگاه به آینده باشد.
موحدی آزاد تصریح کرد: برخی ناهنجاریهای اجتماعی امروز در حوزه عفاف و حجاب در سطح جامعه، آثار همان قانون غلط کشف حجاب رضاخانی است که دشمن به دنبالش بود، چنانچه انگلیس نیز برای تغییر فرهنگ هند، در ابتدا به سراغ تغییر زبان مردم آن منطقه رفت و اثر شوم خود را در طول سالهای بعد گذاشت.
وی با بیان اینکه کلیات طرح نور فراجا مورد تأیید است و از اقدامات قانونی آنان حمایت میکنیم، عنوان کرد: برای اجرای صحیح طرح، دستورالعملی از سوی دادستانی کل تهیه و به زودی به فراجا ابلاغ میشود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: لازم است در اجرای طرح نور؛ نکاتی به مانند تقویت نقاط ایجابی، سطحبندی درباره بدحجابی در نظر گرفته شود و تمرکز بر برخورد با جرایم سازمان یافته و درباره شل حجابی توصیه و تأکید ما انجام اقدامات ارشادی با رویکرد متنبه شدن افراد است.
موحدی آزاد با بیان اینکه کنترل فضای مجازی و برخورد با شبکههای سازمان یافته به ویژه در حوزه تولید و عرضه لباسهای ناهنجار هم باید از سوی متولیان امر در دستور کار قرار گیرد، تأکید کرد: طرح نور بایستی به صورت هوشمند در برخی مکانهای خاص که ترویج دهنده نوعی از پوشش خاص در جامعه هستند نیز حضور جدی داشته باشد.
***
آمار عجیب از مالیات طلافروشان
فرهیختگان درباره اعتصاب اخیر صنف طلا و جواهر نوشت: «یکی دیگر از موضوعاتی که بعضی از طلافروشان ظاهرا از آن به عنوان نگرانی خود عنوان میکنند، موضوع افزایش مالیات پرداختی این صنف است.
محاسبات «فرهیختگان» از دادههای مالیات اصناف نشان میدهد که در سال 1402 درمجموع حدود 883 هزار تومان بوده است.
طبق این آمارها، در سال 1402 مالیات پرداختی حدود 25.7 درصد از طلافروشان صفر بوده است. مالیات 23.1 درصد از طلافروشان برای کل سال 2.3 میلیون تومان (ماهانه 190 هزار تومان)، مالیات 14.3 درصد از طلافروشان 7.4 میلیون تومان (ماهانه 616 هزار تومان)، مالیات 9.5 درصد از طلافروشان 12.4 میلیون تومان (یک میلیون و 34 هزار تومان)، مالیات 8.2 درصد از طلافروشان 17.4 میلیون تومان (ماهانه معادل 1.4 میلیون تومان)، مالیات 5.9 درصد حدود 22.5 میلیون تومان (معادل 1.9 میلیون تومان ماهانه)، مالیات 5.1 درصد حدود 27.5 میلیون تومان (معادل ماهانه 2.3 میلیون تومان)، مالیات 8.3 درصد از طلافروشان نیز 48 میلیون تومان (ماهانه 4 میلیون تومان) بوده است.
درمجموع مالیات کل طلافروشان 9.9 میلیون تومان یا به عبارتی ماهانه 824 هزار تومان بوده است. این رقم درحالی است که گفته میشود کارمندان در سال گذشته به طور میانگین بین یک تا 2 میلیون تومان مالیات دادهاند.»