وزیر فرهنگ: سال گذشته ۱۲۰هزار مجوز کتاب صادر شد

  4030219121

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سال ۱۴۰۲ را سال پررونق در حوزه فرهنگ و هنر توصیف کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار مجوز کتاب صادر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه - ۱۹ اردیبهشت- در آیین آغاز رسمی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با حضور دبیر شورای عالی انقلاب اسلامی، سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف در مصلای تهران برگزار شد، اظهار داشت: خدا رو شاکریم که در اردیبهشت بارانی و پربرکت رویداد بزرگ سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران را آغاز می‌کنیم و این نعمت بزرگ را به تمام اصحاب فرهنگ و هنر تبریک عرض می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بهار امسال با نمایشگاه قرآن آغاز شد، سالی که نکوست از بهارش پیداست و امروز بعد از پشت سر گذاشتن رویدادها، شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب هستیم.

اسماعیلی به بزرگداشت عطار، سعدی، فردوسی و خیام در ماه اردیبهشت و دهه کرامت اشاره کرد و گفت: پایان این دهه ولادت حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) است.

افتتاح بزرگترین کتابخانه کشور / به تولید ۱۳۰هزار کاغذ می‌رسیم

وزیر فرهنگ گفت: حدود ۲۷۰۰ ناشر در بخش حضوری و مجازی در این نمایشگاه حضور دارند که شامل معرفی ۵۰ هزار عنوان اثر است که در ۱۵۰ هزار متر مربع برگزار شده است.

وزیر فرهنگ گفت: نمایشگاه سی و پنجم با همت همکاران و دوستانم در خانه کتاب، معاونت فرهنگی و با مشارکت خود اصحاب فرهنگ و کتاب به برگزاری رسیده است. از همه ناشران، نویسندگان و کتابفروشان که مشعل فروزان فرهنگ را در این کهن سرزمین همچنان شعله‌ور نگه داشته اند تشکر می‌کنم.

اسماعیلی تصریح کرد: بنای دولت انقلابی و مردمی تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است. دوره پررونق فرهنگ ، ادب و هنر کشور را داریم تجربه می کنیم. 

وزیر فرهنگ گفت: نمایشگاه سی و پنجم با همت همکاران و دوستانم در خانه کتاب، معاونت فرهنگی و با مشارکت خود اصحاب فرهنگ و کتاب به برگزاری رسیده است. از همه ناشران، نویسندگان و کتابفروشان که مشعل فروزان فرهنگ را در این کهن سرزمین همچنان شعله‌ور نگه داشته اند تشکر می‌کنم.

اسماعیلی تصریح کرد: بنای دولت انقلابی و مردمی تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است. دوره پررونق فرهنگ، ادب و هنر کشور را داریم تجربه می کنیم. 

وی صدور بیش از یکصد و بیست هزار مجوز کتاب در سال گذشته را آماری بی نظیر است و بالاترین رقم در میان همه سالها خواند و افزود:‌ با وجود همه مشکلاتی که داریم و وجود آنها طبیعی است، در بسیاری از خانواده ها به دلیل مشکلات معیشتی و اولویت مسائل اقتصادی انتظار می رود که به حوزه کتاب و فرهنگ آن توجه بایسته و شایسته صورت نگیرد اما مردم فرهنگ دوست و کتاب دوست کشورمان، حوزه کتاب را رها نکردند.

اسماعیلی ادامه داد: در حوزه کاغذ با وجود این که در ابتدای دولت با تولید حدود ۵ هزار تنی شروع کردیم سال گذشته به خودکفایی در کاغذ کتاب های درسی برای ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی و بالای ۸۰ هزار تن رسیدیم و به زودی با افتتاح مجموعه ای جدید و فناور که نیازی به استفاده از چوب برای تولید کاغذ ندارد، این رقم به ۱۳۰ هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد.

توسعه کتابخانه های عمومی به فصلی پرافتخار در دوره جدید تبدیل شده است

اسماعیلی افزود: در طی سالهای اخیر در میزان مطالعه رو به تزاید هستیم و سال به سال میزان مطالعه کتاب ها بدون احتساب کتاب های درسی، قرآن و ادعیه به اعداد بالایی می رسد و این مایه خرسندی ماست. توسعه کتابخانه های عمومی به یک فصل پرافتخار در دوره جدید تبدیل شده است. انشالله در ماه های آینده بزرگترین کتابخانه منطقه را در یکی از شهرهای مرکزی کشورمان افتتاح خواهیم کرد.