یک و نیم میلیون نفر وام ازدواج و فرزندآوری دریافت کردند

  4030225075 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

در سال ۱۴۰۲ حدود ۱.۵ میلیون متقاضی توانستند وام ازدواج و فرزندآوری دریافت کنند که نسبت به سال‌های گذشته، هم از لحاظ تعداد وام اعطایی و هم میزان وام پرداخت شده آمار افزایش داشته است.

یک و نیم میلیون نفر وام ازدواج و فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش مهر، به نقل از روابط عمومی دومین جایزه ملی جوانی جمعیت؛ طبق آمار بانک مرکزی در راستای تسهیل شرایط ازدواج در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۷۱۱۶۶ تسهیلات ازدواج به مبالغ بیش از ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به متقاضیان اعطا کرد. در سال ۱۴۰۳ نیز چنین وامی را به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به ازای هر زوج و زوجه و در مواردی که زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال باشند، ۳۵۰ میلیون تومان تخصیص می‌دهد.

در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک و نیم میلیون متقاضی توانستند وام ازدواج و فرزندآوری دریافت کنند که مبلغ آن بیش از ۲۰۳ هزار میلیارد تومان بود، این مقادیر نسبت به همه سال‌های گذشته، هم از لحاظ تعداد وام اعطایی و هم میزان وام پرداخت شده افزایش داشته است.

آمار وام مسکن دانشجویی از سال ۱۴۰۲

از سوی دیگر بر اساس ماده (۸) قانون، صندوق‌های رفاه دانشجویی مکلف به پرداخت ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل فاقد مسکن هستند. بر این اساس در شش ماهه دوم ۱۴۰۲ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تعداد ۶۷۲ نفر به مبلغ کل ۴۲۷ میلیارد ریال ودیعه مسکن اعطا کرده است.

همچنین با افزایش عدد این وام، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به ۵۴۴ نفر به مبلغ ۳۴۵ میلیارد ریال ودیعه مسکن اعطا شده است. تعداد ودیعه در دست پرداخت نیز ۱۰۴۰ نفر به مبلغ ۶۷۸ میلیارد ریال می‌باشد. در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد ودیعه مسکن اعطا شده در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲؛ تعداد ۸۶۶ نفر به مبلغ کل ۲۳۷ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال و تعداد ودیعه مسکن اعطا شده در ۶ ماهه دوم؛ ۱۸۲۹ نفر به مبلغ کل ۸۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال بوده است.

دیگر فعالیت صورت گرفته در راستای تسهیل ازدواج، راه اندازی مراکز همسان گزینی در راستای ترویج فرهنگ واسطه‌گری ازدواج (ماده ۳۷) در راستای حمایت از سنت حسنه واسطه‌گری ازدواج و کمک به روند همسان گزینی در میان جوانان متقاضی ازدواج، از زمان ابلاغ این قانون ۱۴۵ مرکز همسان‌گزینی تحت حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و با مجوز وزارت ورزش و جوانان شروع به کار کرده‌اند. این مراکز ضمن کمک به شناسایی افراد دارای ویژگی‌های مورد نظر زوجین و معرفی آنها به یکدیگر، نسبت به آموزش، ارائه مشاوره به زوجین و خانواده‌هایشان تا بعد از ازدواج و مراحل مختلف اقدام می‌نمایند.

بر اساس این گزارش، با هدف تشکیل و تحکیم خانواده و مطابق ماده ۳۶ قانون در راستای راه اندازی مراکز مشاوره دانشگاهی با سبک اسلامی ایرانی، دستورالعمل ایجاد مراکز مشاوره ابلاغ شده و همه دانشگاه‌ها در این خصوص مکلف شدند. این اقدام در جهت حمایت از تحکیم خانواده‌های نوپای دانشجو است.