به گزارش خبرنگار ایرنا، سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۲۰ و در روزهای تعطیل و روز آخر با یک ساعت تمدید تا ساعت ۲۱ با حضور ۲۷۰۰ ناشر در بخش حضوری و مجازی با شعار «بخوانیم و بسازیم» در مصلای امام (ره) تهران برگزار شد.
حدود ۶۰ ناشر خارجی نیز در نمایشگاه امسال حاضر بودند که حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آوردند. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران بود.
۷۰ دستگاه مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و... در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت داشتند.
نشست های خبری مسئولان نمایشگاه به منظور ارائه آخرین اخبار و آمار این رویداد به صورت روزانه برگزار می شد. یاسر احمدوند رئیس و علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی این دوره نمایشگاه بودند.
یکی از موارد مثبت نمایشگاه سی و پنجم تخصیص تمام فضای قابل بهرهبرداری مصلی در اختیار این رویداد بود و یکی از مواردی که در این دوره مورد توجه زیادی قرار گرفت تاکید بر گردشگری ادبی بود که حضور خانواده ها و گروهی جوانان به ویژه در پایان هفته ها بر این مساله بیشتر صحه گذاشت.
همچنین در این دوره نمایشگاه سامانه نظرسنجی روزانه مردمی تعبیه شد که نقاط قوت و ضعف نمایشگاه از دید بازدیدکنندگان ثبت و به صورت میانگین نمره بالای ۷۰ از سوی مردم به نمایشگاه داده شد.
این دوره از نمایشگاه البته علاوه بر بازدید مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری ، رئیس قوه قضائیه و دیگر مسئولان و هیات دولت رویدادهایی هم داشت، از جمله همزمانی نمایشگاه با سالروز بازگشت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش و ثبت این روز در تقویم رسمی کشور تحت عنوان «روز افتخار و اقتدار دریایی ارتش جمهوری اسلامی» مسئولان نمایشگاه را بر آن داشت تا آیین گرامیداشتی با حضور امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دیگر مسئولان همزمان در نهمین روز این رویداد برگزار کنند.
در روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی بود. افتتاحیه رسمی این رویداد با حضور نمایندگانی از ۱۷ کشور برگزار شد، این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرحریزی شده و حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور داشتند.
رایزنهای ۵ تا ۱۰ کشور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور داشتند که تعداد بیشتری از آنها از نمایشگاه بازدید کردند.
شهر سمنان پایتخت کتاب ایران و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب با ویژه برنامههای مفصلی در نمایشگاه حضور داشت.
نمایشگاه سی و پنجم کتاب در طول دوره ۱۱ روزه خود نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش حضوری و مجازی فروخت که رشدی حدودا ۲۵ درصدی را نسبت به سال گذشته رقم زد. در بخش مجازی بیش از یک میلیون و نیم نسخه فروش رفت و سه ناشر کودک و نوجوان در بخش حضوری رتبههای اول، دوم و سوم فروش را ثبت کردند.