به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، منوچهر منطقی معاون صنایع حمل ونقل وزارت صمت در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه در وزارت صمت از ابتدای دولت سیزدهم معاونت حمل و نقل تشکیل شده و بحث جدیدی در حوزه نوآوری های خودرو ایجاد شد گفت: این بحث نوآوری در حوزه های هوشمند سازی ریلی، دریایی و هوایی بود که در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در افق ۳۳ ماهه دولت سیزدهم رئیس جمهور شهید در جلسات اقتصادی تاکید بسیار زیادی بر روی پروژه های دانش بنیان و فناوریهای نوین در حوزه های صنعتی و خودرویی داشتند و گره گشایی زیادی در این بخش صورت گرفت.
منطقی بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان را به زنجیره ارزش صنایع حملونقل تبدیل کرده و این شرکت ها چه در بخش دریابی، چه در بخش هوایی و خودرویی فعالیت خود را آغاز کرده و در حوزه صنایع جدید سرمایه گذاری وسیع تری را انجام دادند.
منطقی افزود: اولین واگن های مترو با خودکفایی ۸۵ درصد تا چند هفته آینده به وارد ناوگان متروی کشور در کنار واگن های چینی اضافه خواهد شد که این واگن ها با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان ساخته شده اند.
معاون حملونقل وزارت صمت اظهار کرد: خودروهای برقی از جمله اتوبوس برقی ، خودروهای هیبریدی و موتور سیکلت های برقی در چند فاز اجرایی می شود و فاز اول آن تا شهریور ماه تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی اظهار کرد: درحال حاضر ۳ نوع اتوبوس برقی تولید داخل داریم و یکی از آنها اتوبوس ایران خودرو دیزل بود که اخیرا رونمایی شد و به زودی ۴۰ دستگاه از این اتوبوس به ناوگان حمل و نقل شهرداری کرج الحاق میشود.
وی افزود: همچنین در خصوص موتور سیکلتهای برقی، یک محصول توسط چهار شرکت دانش بنیان طراحی شده که مخصوص پیکهای موتوری است.
ورود خودروهای برقی بومی به بازار از امسال
منطقی در ادامه با اشاره به ورود خودروهای برقی به خط تولید خودروسازی گفت: در رابطه با خودروی برقی دو حرکت اتفاق افتاده است. یکی اینکه سه محصول کاملا بومی و ساخت داخل، توسط شرکتهای خودروسازی طراحی شده که در سال آینده در بازار کشور عرضه خواهد شد. علاوه بر این، پنج محصول دیگر با همکاری شرکتهای داخلی و خارجی به صورت مشترک تولید شده که در سال آینده در بازار خودرو کشور عرضه خواهد شد.