به گزارش تسنیم، بعد از اینکه دیوان بین المللی دادگستری با صدور حکم خود در پاسخ به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ نسل کشی این رژیم علیه نوار غزه خواستار توقف فوری حمله ارتش اشغالگر به رفح در جنوب نوار غزه شد، سخنگوی تیم حقوقی آفریقای جنوبی در سخنانی اعلام کرد: از پاسخ دیوان بین المللی دادگستری به درخواستهای خود خوشحالیم.
سخنگوی تیم حقوقی آفریقای جنوبی در گفتگو با الجزیره اظهار داشت که ما از دادگاه لاهه خواستیم تا این تصمیم خود را درباره کل نوار غزه اتخاذ کند و تجاوزات به سراسر غزه متوقف شود.
وی افزود: ما معتقدیم هر آنچه که دیوان بین المللی دادگستری تاکنون انجام داده میتواند دلگرم کننده باشد. ما همچنین برای اعلام درخواست خود مبنی بر تشکیل کمیتهای از کارشناسان متخصص و انجام تحقیقات فوری (درباره جنایتهای انجام شده در غزه) با شورای امنیت تماس خواهیم گرفت.
این مسئول آفریقای جنوبی تاکید کرد: حکمی که دادگاه لاهه صادر کرده به جلوگیری از فرار اسرائیل از مجازات کمک میکند.
وی درباره حمایت غرب و آمریکا از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه اظهار داشت: ما پیامهایی از جانب غربیها دریافت کردیم که درباره مقابله با اسرائیل در برابر دادگاههای بینالمللی هشدار داده بودند.
درحالی که بعد از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه به خاطر جنگ نسلکشی این رژیم علیه مردم غزه، کشورهای مختلفی به این شکایت ملحق شده و فشارها را بر دادگاه لاهه بیشتر کردند، دیوان بینالمللی دادگستری دیروز جمعه درباره درخواست آفریقای جنوبی برای توقف تجاوز به غزه رای صادر و تاکید کرد: اسرائیل باید فورا حمله نظامی خود به رفح را متوقف کند. این دادگاه با موافقت ۱۳ نفر از اعضای خود در برابر ۲ رای مخالف، دستور داد رژیم صهیونیستی حمله نظامی به رفح را متوقف کند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری گفت: آفریقای جنوبی از دیوان خواسته تا اقدامات بیشتری را مطابق با تحولات عملیات نظامی در رفح اتخاذ کند. دادگاه خاطرنشان میکند که وضعیت انسانی در رفح پس از هفتهها بمباران فاجعه بار است. حمله زمینی اسرائیل به رفح هنوز ادامه دارد و به موج دیگری از آوارگی منجر شده است.
وی تاکید کرد: اقدامات موقتی که دیوان در ماه مارس تصویب کرد به طور کامل به تحولات اخیر پاسخ نمیدهد و این شرایط نیاز به تغییر تصمیم صادر شده ما در ۲۸ مارس دارد.
طبق رای دادگاه لاهه، اسرائیل به اندازه کافی برای تضمین امنیت و حفظ جان آوارگان و انتقالشان از رفح به المواصی شرایط لازم را فراهم نکرد. دادگاه دریافته است که وضعیت ناشی از حمله اسرائیل به رفح، خطری فزاینده برای غیرنظامیان است.