به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، طی بارشهای اخیر حجم عظیمی از روانآبها از سه ورودی رودخانه «گلگل»، رودخانه «اما» و رودخانه «چاویز» وارد سد ایلام شد و آب این سد سرریز کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای ایلام، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: شرکت آب منطقهای ایلام چهار سد در دست بهرهبرداری دارد، که شامل سدهای کنگیر، دویرج، ایلام و گلال میشود.
صادق علیمرادی با بیان اینکه در حال حاضر سدهای ایلام و دویرج پرشدگی صددرصدی دارند، افزود: هماکنون میزان پرشدگی سد کنگر 90 درصد و سد گلال نیز 87 درصد است.
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت آب منطقهای ایلام علاوه بر این چهار سد بهرهبرداری شده، سدهای میمه، سیکان، چناره و گدارخوش را نیز در دست احداث دارد، گفت: با توجه به پیشرفت بالای عملیات اجرایی سد میمه در شهرستان مرزی دهلران، این سد در پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای ایلام با اشاره به اینکه عملیات اجرای سد میمه در شهرستان مرزی دهلران از سال 1389 آغاز شده است، گفت: 1580 میلیارد تومان کل اعتبارات هزینهشده سد میمه بوده که از این میزان 1315 میلیارد تومان معادل 83 درصد این اعتبارات هزینهشده مربوط به دولت سیزدهم است.
وی هدف از احداث سد مخزنی میمه با حجم مخزن حدود 73 میلیون متر مکعب علاوه بر جلوگیری از سیلابهای مخرب را تامین آب اراضی کشاورزی دهلران به میزان حدود 6 هزار هکتار عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای ایلام به سد ایلام نیز گریزی زد و گفت: این سد در فاصله 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام با ظرفیت 61 میلیون متر مکعب واقع شده است.
علیمرادی با اشاره به سرریز شدن این سد ایلام گفت: تامین آب شرب شهر ایلام، هدف احداث این سد بوده که با توجه به پرشدگی صددرصدی آن، مشکلی در تامین آب این شهر وجود نخواهد داشت.
به گزارش تسنیم، سد میمه، آب مورد نیاز 6 هزار و 500 هکتار از اراضی دشت دهلران را تامین خواهد کرد؛ این سد از نوع خاکی با هسته رسی و طول تاج یک هزار و 350 متر است، که به طور مستقیم اشتغال 616 نفر در ماه را به دنبال دارد و برابر برنامهریزی انجام شده این سد در سال1403 آبگیری خواهد شد.
سراب میمه از بخشهای تابعه شهرستان دهلران به مرکزیت شهر میمه در 120 کیلومتری شهر دهلران و 80 کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.