هشدار به سوء‌استفاده‌کنندگان از قانون معافیت سربازی

  4030317017

یکی از مشوق‌هایی که برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ترغیب به فرزندآوری در نظر گرفته شده است، عنایت رهبر معظم انقلاب در معافیت خدمت نظام وظیفه است که برای مشمولان دارای سه فرزند یا بیشتر درنظر گرفته شده است.

هشدار به سوء‌استفاده‌کنندگان از قانون معافیت سربازی

به گزارش ایرنا، معافیت عفو رهبری، نوع خاصی از معافیت است که معمولاً به اقتضای شرایط اجتماعی توسط رهبر معظم انقلاب اعلام و اعلام می‌شود که تا پیش از این بر مبنای مدرک تحصیلی و سن افراد مشمول در مناسبت های خاص همچون دهه مبارکه فجر، عید سعید قربان، فطر، عید غدیر، ماه مبارک رمضان در نظر گرفته می‌شد. از سال گذشته همراه با تاکیدهای رهبر فرزانه انقلاب در راستای جوان سازی جمعیت و به عنوان مشوق در کنار دیگر مشوق‌های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، موضوع معافیت مشمولان دارای فرزند مطرح و مورد موافقت معظم له قرار گرفت.

طبق معافیت جدید عفو رهبری که در سال ۱۴۰۲ برای مشمولان اعلام و اعمال شد، همه مشمولان و حتی سربازان وظیفه حین خدمت که دارای چهار فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی و مشمولان و سربازان وظیفه حیبن خدمت که دارای سه فرزند به شرط داشتن حداقل ۴۰ سال تمام از انجام خدمت دوره ضرورت سربازی معاف می‌شوند.

تفاوت عمده این معافیت جدید با دیگر معافیت‌های سربازی این است که همه مشمولان حتی در صورت غیبت نیز می‌توانند از این معافیت استفاده کنند؛ در حالی که تا پیش از این معافیت تحصیلی و سنی در صورتی که مشمولی بخواهد از معافیت‌های خدمت سربازی استفاده کند نباید دارای غیبت از خدمت سربازی باشد.

در همین رابطه، سازمان وظیفه عمومی فراجا سال گذشته با صدور اطلاعیه‌ای فرایند معافیت سربازی و کسرخدمت برای سربازان وظیفه دارای سه فرزند و بالاتر را اعلام کرد. بر اساس این اطلاعیه، همه سربازان وظیفه حین خدمت که دارای چهار فرزند و بیشتر باشند، بدون شرط سنی و سربازان وظیفه دارای سه فرزند به شرط داشتن حداقل ۴۰ سال تمام از انجام خدمت دوره ضرورت سربازی معاف می‌شوند.

 

معافیت سربازی و حمایت قانون جوانی جمعیت از مشمولان

 

معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا درباره چگونگی برخورداری پدران دارای سه فرزند و بیشتر از معافیت عفو رهبری به ایرنا گفت: شیوه کار بسیار ساده است و مشمولان می‌توانند با مراجعه به مراکز و دفاتر پلیس +۱۰ و دریافت فرم معافیت و ارائه دیگر مدارک درخواست خود را به سازمان وظیفه عمومی ارسال کنند.

حسین زاهدی افزود: پدرانی که حین خدمت با تولد فرزند جدیدشان مشمول این قانون می‌شوند نیز می‌توانند با مراجعه به بخش وظیفه عمومی رسته خدمتی یا دفاتر پلیس +۱۰ مراحل درخواست معافیت را انجام دهند.

به گفته وی، برای پدران دارای چهار فرزند هیچ محدوده سنی وجود ندارد و مشمولان فرصت دارند با تحویل مدارک و مستندات فرزندان خود از معافیت برخودار شوند.

اخیرا نیز سردار تقی مهری رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا در گفت‌وگویی اعلام کرد که معافیت مشمولان دارای ۳ فرزند و بیشتر، از یکم خرداد ۱۴۰۲ اجرا شده و همه سربازان وظیفه حین خدمت که دارای ۴ فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی و سربازان وظیفه دارای ۳ فرزند به شرط داشتن حداقل ۴۰ سال تمام از انجام خدمت دوره ضرورت سربازی معاف می‌شوند.

وی افزود: ملاک عمل برای رسیدگی به درخواست سربازان وظیفه اعم از سربازان عادی، امریه، طلاب و... سند رسمی ازدواج و شناسنامه پدر و تأییدیه ثبت احوال است و یگان‌های خدمتی پس از بررسی و تأیید مدارک و مستندات مربوطه و ثبت ترخیص آنان در سامانه، سربازان واجد شرایط را برای ثبت درخواست معافیت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰) معرفی می‌کنند که سازمان وظیفه عمومی پس از بررسی و تأیید شرایط سربازان ترخیص شده، کارت معافیت را صادر و در صورت عدم احراز شرایط، برای ادامه خدمت، فرد را به یگان خدمت معرفی می‌کنند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: همچنین کارکنان وظیفه متأهل حین خدمت که واجد شرایط معافیت نیستند، می‌توانند علاوه بر ۲ ماه کسر خدمت تأهل، برای فرزند اول ۳ ماه کسر خدمت و برای فرزند دوم ۴ ماه و فرزند سوم ۵ ماه کسر خدمت بهره‌مند شوند.

سردار مهری یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد درخواست‌های ثبت شده، رسیدگی و صدور کارت شده‌اند و سایر پرونده‌های در دست اقدام نیز پس از رفع نقص مدارک توسط مشمولان و انجام استعلامات لازم به سرعت صدور کارت می‌شوند.

 

معافیت سربازی و حمایت قانون جوانی جمعیت از مشمولان

هشدار به سوء‌استفاده‌کنندگان از قانون معافیت سربازی

البته رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا نیز به سوء‌استفاده از قانون معافیت سربازی هشدار داده و اعلام کرده است: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمالی چون جعل شناسنامه، مهر، امضا، کارت پایان خدمت، کارت معافیت، استفاده از شناسنامه دیگران، اعمال نفوذ، شهادت کذب، گواهی خلاف واقع، مکتوم داشتن حقیقت، اخذ رشوه یا فریب دادن مشمول موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی شده و با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به حبس تعزیزی از یکسال تا پنج سال محکوم می‌شوند.

وی افزود: چنانچه تقلب یا جعل و یا اخذ رشوه تاثیری در وضعیت مشمول نداشته باشد، مرتکبین با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به انفصال از یک تا ۱۰ سال از خدمات دولتی و ضبط رشوه به عنوان جریمه و ۶ ماه تا سه سال حبس محکوم خواهند شد.

مشمولان و خانواده های آنان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان به نشانی www.vazifeh.police.ir یا کانال سازمان در پیام‌رسان‌های داخلی (سروش، ایتا و روبیکا) به نشانی khabaresarbazi@ از آخرین اخبار این حوزه مطلع شوند.