تشریح تازه‌ترین نظرسنجی انتخاباتی/ میزان مشارکت در انتخابات افزایشی است  

  4030321130 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایرانِ (ایسپا) جهاد دانشگاهی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نظرسنجی‌های ملی متعددی درباره انتخابات اجرا می‌کند که اجرای آن با محوریت نگرش مردم به انتخابات و تحلیل رفتار رای‌دهی در ۳۱ استان کشور است و تاکنون به دو موج نظرسنجی در سطح ملی رسیده که تا روز انتخابات نیز تداوم خواهد یافت.

تشریح تازه‌ترین نظرسنجی انتخاباتی/ میزان مشارکت در انتخابات افزایشی است  

ابراهیم شیرعلی رئیس ایسپا در گفت‌وگو با ایسنا با تشریح جدیدترین یافته‌های نظرسنجی این مرکز اظهار کرد: آخرین نظرسنجی انتخاباتی ایسپا مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در روزهای ۱۹ و ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ (موج دوم) تا پیش از معرفی کاندیداهای تایید صلاحیت‌شده از سوی شورای نگهبان، نظر مردم را در خصوص چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرسیده است. در طرح مذکور با ۳۹۰۶ نفر از افراد بالای ۱۸ سال ساکن در ۳۱ استان کشور (مناطق شهری و روستایی) مصاحبه حضوری انجام شده است. نرخ پاسخگویی به پرسشنامه حدود ۴۱ درصد محاسبه شد و باید در تحلیل یافته‌های نظرسنجی به این عدد توجه نمود. یعنی ۵۹ درصد از شهروندان در سراسر کشور حاضر نشدند با پرسشگران ایسپا در تکمیل پرسشنامه همکاری کنند.

وی افزود: مهم‌ترین یافته‌های طرح نظرسنجی یکی از سوال‌های محوری در طرح‌های نظرسنجی پیرامون موضوع انتخابات، نرخ مشارکت مردم است. نتایج موج دوم نظرسنجی ایسپا نشان داد، ۴۴.۴ درصد از شهروندان گفته‌اند قطعا در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت خواهند کرد و ۷.۳ درصد اشاره داشتند به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت می‌کنند. ۲۸.۷ درصد از مردم بیان داشتند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند داشت و نزدیک به ۱۵ درصد نیز هنوز درخصوص شرکت یا عدم شرکت در انتخابات تصمیم نگرفته و مردد هستند. عدم تاثیر انتخابات در بهبود وضعیت کشور، اعتراض به مسایل و مشکلات اقتصادی و معیشتی، احتمال عدم تایید صلاحیت کاندیدای مورد نظر پاسخگویان و نبودن فردی کارآمد در بین کاندیداها در انتخابات پیش‌رو از جمله دلایل افرادی بوده است که بیان داشتند به هیچ ‌وجه در انتخابات پیش‌رو شرکت نخواهند کرد و یا احتمال کمی دارد در انتخابات شرکت ‌کنند.

شیرعلی یادآور شد: نحوه پیگیری اخبار مربوط به انتخابات نتایج نظرسنجی نشان داد، ۲۸.۴ درصد از شهروندان اصلا اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری نمی‌کنند. در مقابل ۳۸.۳ درصد از شهروندان از طریق صدا و سیما، ۱۴ درصد از طریق سایت‌ها و صفحات مجازی داخلی (ایسنا، انتخاب، فارس و ...)، ۹.۴ درصد از طریق سایت‌ها و صفحات مجازی خارجی (بی‌بی‌سی، ایران اینترنشنال و ...)، ۳.۶ درصد از طریق نزدیکان و آشنایان و ۲.۹ درصد از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را پیگیری می‌کنند. نرخ مشارکت در انتخابات افزایشی استنرخ مشارکت در انتخابات تابع عوامل مختلفی است و نرخ مشارکت در زمان باقی‌مانده تا روز برگزاری انتخابات تغییر خواهد کرد.

وی افزود:نظرسنجی موج دوم قبل از تایید صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان اجرا شده است و تایید و معرفی ۶ کاندیدای نهایی، قطعا تغییراتی را در میزان مشارکت مردم رقم خواهد زد. در کنار این عامل، رسانه‌ها، برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای نهایی و نیز برگزاری و پخش مناظره‌های انتخاباتی از سوی صدا و سیما در نرخ و میزان مشارکت تاثیرگذار خواهد بود. به طور کلی بر حسب تجارب گذشته انتظار این است با نزدیک شدن به روز انتخابات و گرم شدن فضای رقابتی میان کاندیداها، بر میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش‌رو افزوده شود. پیش‌بینی مردم از وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید ایسپا در موج اول نظرسنجی انتخاباتی که روزهای ۶ تا ۱۰ خرداد ماه با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال در کل کشور (مناطق شهری و روستایی) و اندازه نمونه ۵۰۰۹ نفر اجرا شد میزان امیدواری مردم و ارزیابی آن‌ها از وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید را مورد پرسش قرار داد. نتایج نشان داد ۳۹.۵ درصد از پاسخگویان در نظرسنجی مورد اشاره گفتند با آمدن رئیس جمهور جدید وضعیت کشور بهتر خواهد شد. در مقابل ۱۶.۲ درصد فکر می‌کنند وضعیت کشور بدتر خواهد شد و ۲۲ درصد نیز معتقدند وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید فرقی نخواهد کرد. همچنین ۲۲ درصد از پاسخگویان ارزیابی از وضعیت کشور با تغییر رئیس جمهور نداشته و اظهار بی‌اطلاعی کردند.

رئیس ایسپا تاکید کرد: همچنین پاسخ مردم به پرسش «از دولت بعد چه انتظاراتی دارند» نیز در نظرسنجی موج اول، در خصوص اولویت کاری دولت و رئیس جمهور آینده از مردم سوال شد. از دیدگاه ۵۸.۵ درصد از مردم، دولت و رئیس جمهور آینده باید موضوع و مسئله «فقر و محرومیت» را در اولویت کاری خود قرار دهد. «ایجاد اشتغال» با ۳۹.۷ درصد، موضوع «تورم و ارزش پول ملی» با ۳۶.۵ درصد، «سیاست خارجی و روابط با دیگر کشورها» با ۲۸.۷ درصد، موضوع «امنیت ملی» با ۲۸.۴ درصد، «ساماندهی بخش مسکن» با ۲۰.۶ درصد، «مبارزه با فساد و رانت» با ۱۹.۶ درصد از جمله مواردی است که مردم به آن اشاره کرده‌اند. یافته‌های نظرسنجی نشان می‌دهد، مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی همچنان در صدر توجهات مردم قرار دارد و شایسته است دولت و رئیس جمهور بعدی ثبات اقتصادی و رفع فقر و محرومیت و افزایش رفاه اجتماعی را در اولویت قرار دهد. توضیح اینکه در این سوال پاسخگویان امکان انتخابات ۳ گزینه را داشتند، از این‌رو جمع گزینه‌ها بیش از ۱۰۰ شده است. درباره اجرا و انتشار یافته‌های موج‌های بعدی نظرسنجی‌ ایسپا همواره طرفدار انتشار عمومی یافته‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها با در نظرگرفتن مصالح عمومی کشور بوده است و بر آن اصرار دارد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و در انتخابات سال ۱۴۰۰ و اخیرا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد این مهم را نشان داده است. سعی بر این است در موج‌های بعدی نظرسنجی نرخ مشارکت مردم و همچنین میزان اقبال مردم نسبت به ۶ کاندیدای تایید شده سنجش و در رسانه‌ها منتشر شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۱۵۱۵۸۲۱:۴۸:۲۴ ۱۴۰۳/۳/۲۱
به نظرم میزان مشارکت همانند سال 1400 حدود 50 درصد است.
ناشناس۳۵۱۵۲۹۵۰۰:۵۸:۳۸ ۱۴۰۳/۳/۲۲
بین 55 تا 60 درصد
ناشناس۳۵۱۵۶۳۳۱۲:۴۸:۰۳ ۱۴۰۳/۳/۲۲
این دوره انتخابات شورا ها همراه انتخابات ریاست جمهوری نیست ودوره های قبل تعداد زیادی که کاندیداهای شورا رای می دادند مجبور بودند به کاندیدای ریاست جمهوری نیز رای بدهند بنابرین مشارکت از 50 درصد کمتر است
ناشناس۳۵۱۵۱۶۶۲۲:۰۷:۵۶ ۱۴۰۳/۳/۲۱
رییس جمهور بعدی باید بداند : اقتصاد جزیره ای به جای نخواهد رسید و باید دنبال رفع تحریم ها و مبارزه با فیلترینگ . گسترش کسب و کارهای اینترنتی و افزایش صادرات غیر نفتی باشد
عمران۳۵۱۵۲۳۹۲۳:۲۱:۳۷ ۱۴۰۳/۳/۲۱
&;۵۹ درصد از شهروندان در سراسر کشور حاضر نشدند با پرسشگران ایسپا در تکمیل پرسشنامه همکاری کنند." به نظر شما در بین این ۵۹ % فراوانی‌ مشارکت جویان در انتخابات بیشتر از آن ۴۱% دیگر است؟
ناشناس۳۵۱۵۴۹۴۰۹:۴۰:۰۴ ۱۴۰۳/۳/۲۲
آن ۵۹ درصد بخش زیادی از آنان، روز جمعه تصمیم می گیرند در انتخابات شرکت کنند
ناشناس۳۵۱۵۸۰۸۱۵:۵۳:۰۲ ۱۴۰۳/۳/۲۲
ربطی ندارد عزیزم و همیشه یک عده ای در نظر سنجی شرکت نمی کنند
ناشناس۳۵۱۵۳۲۱۰۱:۳۹:۰۷ ۱۴۰۳/۳/۲۲
خودش اعتراف کرده ۵۹ درصد حاضر به همکاری نشدند، براحتی میشود فهمید ۶۰ درصد رای نخواهند داد
ناشناس۳۵۱۵۳۶۱۰۶:۳۶:۳۰ ۱۴۰۳/۳/۲۲
نظرسنجی های دولتی هیچ اعتباری ندارند. صدا وسیما با مردم(؟) مصاحبه می کند و همه می گویند ما حتما در انتخابات شرکت می کنیم.
ناشناس۳۵۱۵۳۶۹۰۶:۵۴:۳۲ ۱۴۰۳/۳/۲۲
اون درصد صداو سیما جالبه
ناشناس۳۵۱۵۳۹۵۰۷:۴۰:۴۷ ۱۴۰۳/۳/۲۲
اگر میزان مشارکت مثل مجلس باشه که معلوم میشه چقدر رای میدن
ناشناس۳۵۱۵۴۹۱۰۹:۳۸:۰۰ ۱۴۰۳/۳/۲۲
مشارکت بالای ۵۰ درصد یعنی پیروزی پزشکیان وشکست اصولگرایان
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1.  سلامی: به زودی از شهرهای موشکی و پهپادی رونمایی خواهد شد

  2. پزشکیان: از وضعیت زندگی مردم راضی نیستم/ دلم امروز گرفت!

  3. پزشکیان: کوتاه نخواهم آمد/ حتی اگر جوانان را کتک‌ بزنند نباید مملکت خود را رها کنند/ ایران را خواهیم ساخت

  4. تهدید الهام علی اف توسط نماینده مجلس ایران/ حرمت نگه نداری قطعا پاسخ درخوری خواهیم داد

  5. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  6. سردار نقدی: آمریکا ام‌الفساد قرن است

  7. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  8. جوانان مهارتشان را باید برای مملکت خود هزینه کنند نه آنکه قهر کنند و بروند

  9. واکنش متفاوت ظریف به آتش سوزی در کالیفرنیای آمریکا

  10. ابوترابی: اقتدار مقاومت، استکبار را به زانو درآورده است

  11. توضیح سخنگوی دولت درباره انتقال پایتخت

  12. اگر مردم همراهی کنند، قول می‌دهم مشکلات برطرف شوند

  13.  کدام استان‌ها شنبه ۲۲ دی تعطیل هستند؟‌/ تهران هم تعطیل شد

  14. رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد/ نمایش ادوات و تجهیزات دفاعی در رزمایش  

  15. مخالفان و موافقان FATF چه می‌گویند؟+ اینفوگرافی

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  6. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  7. بهشت زمان شاه !

  8. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  13. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  20. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  21. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  22. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  23. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  24. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  25. کجا با این عجله؟!

آخرین عناوین