دکتر محمد پهلوان چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نوجوان یک ماه پیش در یکی از روستاهای اطراف مشهد توسط سگ ولگرد دچار گزیدگی شد که پس از این واقعه، برای واکسیناسیون و سرم تراپی به مراکز درمانی و بهداشتی در مشهد مراجعه نکرده بود.
وی ادامه داد: این نوجوان روز گذشته در حالی که علائم ابتلا به هاری در او نمایان شده بود به بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد مراجعه کرد که با توجه به این که وقتی علائم هاری در فرد بروز پیدا کند امکان درمان فرد مبتلا به حداقل می رسد، امروز جان خود را از دست داد و این دومین مرگ ناشی از حیوان گزیدگی از ابتدای سال جاری تا کنون در این منطقه است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با افزایش بیرویه زادوولد سگ های ولگرد در شهرها به ویژه مناطق حاشیه شهرها و ییلاقی میزان حیوان گزیدگی و هاری افزایش یافته است که باید برای حل این معضل چاره اندیشید.
پهلوان افزود: میزان حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال افزایش است به گونه ای که سال گذشته ۲۸ هزار نفر به دلیل حیوان گزیدگی به مراکز بهداشتی و درمانی زیر پوشش این دانشگاه مراجعه کرده اند.
وی توصیه کرد برای پیشگیری از حیوان گزیدگی افراد از غذا دادن به حیوانات ولگرد از جمله سگ و گربه خودداری کنند.
این مسوول با اشاره به این که پنج مرکز بهداشت در مشهد و یک مرکز بهداشت در طرقبه و یک مرکز بهداشت نیز در شاندیز دایر است عنوان کرد: همچنین توصیه می شود در صورتی که فردی دچار گزش توسط حیوانات شد در کمتر از ۲۴ ساعت برای واکسیناسیون، سرم تراپی و درمان به مراکز بهداشت مراجعه کند و محل گزش را به طور مداوم با آب و صابون شست و شو دهد