دعوت قالیباف از رئیس دومای روسیه برای حضور در مراسم تحلیف

  4030422029

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن دعوت از رئیس دومای فدراسیون روسیه برای حضور در مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، بیان کرد: باید بگویم که امروز همکاری‌ها نسبت به گذشته بسیار پرسرعت‌تر شده اما با توجه به شرایط همچنان کند است.

دعوت قالیباف از رئیس دومای روسیه برای حضور در مراسم تحلیف

به‌گزارش تسنیم، ویاچسلاو والودین رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه روز پنجشنبه با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری نشست روسای مجالس بریکس دیدار و گفت‌وگو کرد.

 قالیباف در ابتدای این دیدار با بیان اینکه باید از شما تشکر کنم که در روزهای سخت شهادت رئیس جمهور رئیسی برای عرض تسلیت به تهران آمدید گفت: در روزهای سخت است که انسان یاران حقیقی و خوب خود را می‌شناسد و من از این بابت و هم از جهت آمادگی برای کمک در آن حادثه تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گروه بریکس یک مجمع خوب برای همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه است و من مطمئن هستم طی یک سالی که ریاست بریکس با دولت فدراسیون روسیه است در نشست‌های مختلفی که پیش‌بینی شده گام‌های جدی برداشته خواهد شد.

وی اضافه کرد: بریکس و چندجانبه‌گرایی که در این نشست مطرح است، موضوع بسیار مهمی است، ما در جمهوری اسلامی ایران حدود نیم قرن است که این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

قالیباف با بیان اینکه امروز شاهدیم که غرب همه چیز را برای خود می‌خواهد و بزرگترین جنایت و قتل عام را در غزه به راه انداخته و هیچ توجهی به ابتدایی‌ترین مسائل حقوق بشر ندارد، افزود: امروز می‌بینیم یک دولت و یک کنگره به همه دنیا زور می‌گوید، تحریم می‌کند و هر قانونی می‌خواهد تصویب می‌کند که این شرایط وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند؛ دولت‌ها، پارلمان‌ها و مردم کشورها در برابر چنین قانون‌شکنی بین‌المللی، جنایت‌ها و تصمیمات یک طرفه باید بایستند و مبارزه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرصت‌هایی که در روابط دوجانبه بین ایران و روسیه وجود دارد و همچنین نهادها و سازمان‌های بین‌المللی مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا بسیار تأثیرگذار و سرنوشت ساز است، افزود: هرچند حجم ارتباطات مالی ما افزایش پیدا کرده است اما این مبادلات با شرایط و ظرفیت‌های موجود فاصله دارد.

ما می‌توانیم کارهای بزرگی در حوزه‌های تجارت و انرژی انجام دهیم

وی اضافه کرد: ما می‌توانیم کارهای بزرگی در حوزه‌های تجارت و انرژی انجام دهیم، هرچند فاصله ما نسبت به 5 سال قبل بهتر شده است اما باید از ظرفیت‌ها بیشتر استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط برای توسعه روابط منطقه‌ای، بین‌المللی و استفاده از ظرفیت بریکس، شانگهای و اوراسیا فراهم است، گفت: سران جمهوری اسلامی ایران و روسیه بر این موضوع اصرار دارند و دولت‎ها، پارلمان‌ها، مردم و بخش خصوصی باید فرصت را فراهم کنند که به نظرم ما نباید این فرصت‌ها را از دست بدهیم. 

قالیباف با بیان اینکه سیاستی که رهبر معظم انقلاب درباره روابط دو کشور اعلام کردند، سیاست قطعی ما بوده و تغییرناپذیر است، افزود: دولت‌ها و پارلمان‌ها باید در بخش‌های مختلف این فرصت را فراهم کنند.

وی اضافه کرد: دو لایحه در حوزه بین‌المللی و فرهنگی در مجلس یازدهم تصویب و ابلاغ شد، من فکر می‌کنم زمان یک جهش بزرگ در روابط دوجانبه و چند جانبه است.

وی موضوع تجارت، انرژی، ترانزیت و یکپارچگی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی را مهم توصیف کرد و افزود: مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم که در چند روز آینده کار خود را شروع خواهد کرد، آماده هستند که این توسعه ‌اقتصادی را با قدرت بیشتر با همکاری دوجانبه و استفاده از ظرفیت بریکس، شانگهای و اوراسیا پیش ببرند.

رئیس قوه مقننه کشورمان ضمن دعوت از رئیس دومای فدراسیون روسیه برای حضور در مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، بیان کرد: باید بگویم که امروز همکاری‌ها نسبت به گذشته بسیار پرسرعت‌تر شده اما با توجه به شرایط همچنان کند است، امیدوارم هم بریکس و هم روابط دوجانبه کمک کند این روابط رقم بخورد.

 وی تصریح کرد: ما نیازمند تلاش مضاعف در زمینه ایجاد هلدینگ‌های مالی و پولی، اقدامات لجستیکی و ترانزیتی هستیم و این موضوع باید دقیق‌تر پیگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید تشریفات دست و پاگیر را کنار بگذاریم، تصریح کرد: اگر میان دو کشور، فرایند ترانزیت اتفاق بیافتد به این معنا است که اقتصاد قوی شده و تحریم آمریکا حذف شده است.

 همچنین ویاچسلاو والودین رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه در این دیدار ضمن خیر مقدم به دکتر قالیباف، گفت: این ملاقات‌ها در حاشیه نشست روسای مجالس بریکس صورت می‌گیرد و فرصت و تعامل جدید با کشور ایران است و ما آن را یک فرصت جدید برای ادامه همکاری با کشور ایران می‌دانیم.

 وی با بیان اینکه کشورهای ما با چالش‌هایی روبه‌رو هستند اما از این مسائل در راستای رفاه مردم عبور می‌کنند، ادامه داد: همکاری‌های بریکس به ما کمک می‌کند مسائل بسیاری را به صورت مشترک حل کنیم به همین دلیل ما از اینکه ایران به این اتحادیه بزرگ که تقریباً نصف جمعیت جهان را پوشش می‌دهد، پیوسته است بسیار خوشحال هستیم.

رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه با بیان اینکه ما خواهان شکل‌گیری نظم جهانی و چندجانبه‌گرایی هستیم، اضافه کرد: بریکس فرصتی برای ادامه همکاری‌ها براساس احترام متقابل، حفظ منافع ملی، سنت‌ها و فرهنگ‌های کشورهای مختلف است.

وی تصریح کرد: ما در نشست‌های بریکس در زمینه قانونگذاری برای همساز کردن قوانین در جهت مقابله با تروریسم، افراطی‌گرایی، قاچاق مواد مخدر و... به قوه مجریه کمک می‌کنیم.

والودین با اشاره به اینکه ما در دهمین نشست روسای مجالس بریکس موضوعات مختلفی را بررسی می‌کنیم، بیان کرد: ما در این اتحادیه شانه به شانه در کنار هم هستیم و از منظر قانونگذاری چالش‌ها را مورد رسیدگی قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری در 5 ماه ابتدایی سال جاری نسبت به دوره گذشته 15درصد بیشتر شده است، این رشد را نشانه خوبی دانست و گفت: ما شرایط را باید به گونه‌ای فراهم آوریم که همکاری‌های دوجانبه گسترش یابد حتی در زمینه قانونگذاری نیز به رفع چالش‌های قتصادی کمک کنیم.

رئیس دومای فدراسیون روسیه افزود: در دوره همه‌گیری کرونا بسیاری از همکاری‌ها و نشست‌های چندجانبه به صورت غیر حضوری برگزار شد که یکی از این نشست‌ها، نشست 6 کشور ایران، روسیه، پاکستان، ترکیه، چین و افغانستان برای مقابله با تروریسم و همکاری‌های منطقه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه رئیس مجلس پاکستان پیشنهاد احیای نشست‌ 6 کشور را داشته است، تصریح کرد: اگر شما بپذیرید می‌توانیم در اواخر سال جاری میلادی این نشست را در روسیه برگزار کنیم.

رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه تصریح کرد: همکاری‌های دوجانبه بین ایران و روسیه براساس احترام متقابل و دوستی است و این دو کشور مسائل را به صورت مشترک حل می‌کنند و امیدوارم بتوانیم به طور موثر تعامل داشته باشیم، دوستی راهی دو طرفه است و روابط ایران و روسیه نیز متقابلا سودمند است؛  این در حالی است که سیاست‌های سلطه‌گری آمریکا به ضرر اروپا که متحد این کشور است، انجامیده است در حالی که روسیه با اینکه با تحریم‌ها مقابله می‌کند توانسته از نظر تولید ناخالص داخلی به مقام چهارم در دنیا دست یابد.