افزایش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها در کشور/ کاهش بارش‌ها در ۶ استان

  4030501006

میزان بارش‌های ۹ماهه سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۲۹ تیرماه نسبت به سال گذشته با ۱۹ درصد رشد را نشان می‌دهد، البته میزان بارش‌های در ۶ استان افت داشته است.

افزایش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها در کشور/ کاهش بارش‌ها در ۶ استان

به گزارش ایرنا، وضعیت بارشی کشور در ۹ ماه سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۲۹ تیرماه امسال بهبود یافته و رشد خوبی داشته است؛ در حالی که به دلیل افزایش دمای هوا در اکثر مناطق کشور مصرف آب با رشد ۳ تا ۵ درصدی همراه شده و ضرورت دارد با رعایت مدیریت نسبت به مصرف آب اقدام کرد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ تیرماه مجموع بارش‌ها به ۲۴۵.۴ میلیمتر رسیده است. این میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت که ۲۳۹.۴ میلیمتر بارش بوده، ۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

همچنین بارش‌های امسال نسبت به سال آبی گذشته که ۲۰۶.۴ میلیمتر بوده رشد ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد، البته میزان بارش‌ها در ۱۱ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت با کاهش همراه شده است.

میزان بارش‌های ۶ استان نیز در مقایسه با سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد که استان بوشهر با ۲۰۹ میلیمتر بارش با کاهش ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته دارای بیشترین کاهش بوده است.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور امروز با بیان اینکه در ایران به طور میانگین یک درجه افزایش دما بالای ۴۰ درجه باعث افزایش مصرف آب به میزان ۲.۵ درصد شده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در برخی شهرها با افزایش ۵ درصدی مصرف آب روبرو بوده‌ایم.

سید زاده راهکار آبفا برای عبور از این شرایط سخت را مدیریت و کاهش مصرف دانست بر پرهیز از مصارف غیرضرور شهروندان از جمله پرهیز از شست‌وشوی خودرو، حیاط و مشاعات ساختمان، استفاده حداکثری از ظرفیت ماشین‌های ظرف‌شویی و لباسشویی، رعایت ساعت مناسب برای آبیاری گیاهان و کاهش مدت‌زمان استحمام به ۵ دقیقه تأکید کرد.

وی بررسی اتصالات آبی کولرهای آبی را مورد تأکید قرارداد و گفت: کولرهای آبی در صورت چکه‌کردن در مصرف آب اثرگذار است و با روشن‌شدن کولرهای آبی به طور متوسط ۲۰۰ لیتر آب در شبانه‌روز بر مصرف هر خانوار افزوده می‌شود.