نظرات برگزیده مخاطبان الف: اینترنت بدون فیلتر، زمینه مطالبه‌گری است/ پلیس باید مطابق ضوابط و دستورالعمل‌ها اقدام کند

  4030602001 ۷۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبان الف: اینترنت بدون فیلتر، زمینه مطالبه‌گری است/ پلیس باید مطابق ضوابط و دستورالعمل‌ها اقدام کند

مطلب «فیلترینگ مهم‌تر است یا دستمزد بخور و نمیر؟!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*چرا با در مقابل هم قرار دادن مطالبات مردم سعی می کنیم مردم را با هم درگیر و دولت را از زیر بار مسئولیت فراری دهیم؟ دولت هم موظف است اینترنت ازاد در اختیار احاد مردم بگذارد و هم حداقل های معیشت را تامین کند و این دو در مقابل هم نیستند. مثل این است که بگوییم پدر خانواده واجب تر است شیرخشک نوزاد را تهیه کند یا دفتر و قلم بچه دانش اموز را؟ هر دو واجب هستند و این قیاس مع الفارق است.

*اینترنت بدون فیلتر زمینه مطالبه گری است

*رفع فیلترینگ از همه موارد اشاره شده واجب تر است چرا با همین شبکه های اجتماعی صدای بی صدایان و ظلم واقع شدگان به رده بالای حکومت ارسال میشه و در نتیجه دنبال چاره و حل مشکل هستند .

*من بین آزادی و چیز دیگر به یقین آزادی را انتخاب میکنم چون میدونم آزادی استقلال فکری میاره و ریا و نفاق و دو رویی را از بین میبره

*دو مورد مجزا هستند وربطی بهم ندارند فیلترینگ تضییع جق الناس است وحقوق کم هم به همین شکل

*رفع فیلتر را ملت بهش رای دادن و به نظر من از نان شب هم مهمتره چون هم میتونه با اطلاع رسانی جلو فساد و اختلاس را بگیره و هم بستر کار اینترنتی را فراهم کنه و فوق العاده مهمه و باید هم سریعر رفع فیلتر رخ بده و تعلل و وقت کشی نباید صورت بگیره

*چه ربطی به هم دارند ، فیلترینگ یک دستور است و برداشتن انگشت از روی تکمه فیلترینگ ، اما مسله معیشت احتیاج به برنامه ریزی دراز مدت و همکاری بسیاری از نهادها با یکدیگر دا د

*الان که همه جا فیلتر چرا حقوق کارگران رو سر وقت پرداخت نمیکنید ؟؟

*مشکل اساسی شما این است که دغدغه ها و اولویت هایتان منطبق با نظر ملت نیست ، قرار بود کارگزار دولت و خدمتگذار ملت باشید اما وهم برتان داشته است که صاحب اختیار مردم هستید و می توانید آنها را به هر طرف که می خواهید بکشید

*یعنی اگه فیلترینگ بر طرف بشه مشکل نان برطرف نمیشه؟ یا هردو باهم نمیشه بر طرف بشه؟ مشکل ما این که هیچ مشکلی برطرف نمیشه که هیچ مشکلاتی مثل فیلترینگ هم به وسیله همون کسایی که باید مشکلاتو حل کنن اضافه میشه به مشکلات قبلی.این دو مشکل چه ربطی به هم داره که ما اینو ول کنیم تا اونو حل کنیم؟

*اگر فیلترینگ مهم نیست پس برش دارین. چرا انجامش می‌دین؟ وقت فیلتر گذاشتن خیلی مهم بود که الان بی‌اهمیت شده؟ اگر مساله‌ی مهمی نیست فیلتر را بردارین. هزینه‌ی فیلترینگ را هم صرف بهبود معیشت کنید.

*همه چیز در جای خود نیکوست. دسترسی به اینترنت آزاد همانقدر اهمیت دارد که حقوق مکفی برای کارگران و بالا بردن سطح معیشت مردم. این گونه خلط مباحث موجب سردرگمی در جامعه می شود. بهتر است این سؤال مطرح شود که چرا در جامعه ای که ادعای عدالت علوی دارد برخی باید حقوق های چند صد میلیونی دریافت کنند و در همان جامعه برخی زیر 10 میلیون؟! آنگاه دنبال چرایی این مطلب باشیم و از دولتمردان بخواهیم این مشکل را حل کنند.

*سه سال گذشته که هم دولت و هم مجلس اصولگرا بود حقوق کارگران کارمندان کوچکترین اهمیتی نداشت و عوضش قوانینی مانند حجاب و فیلترینگ بیشتر تصویب شد. دو سال گذشته بیشترین شکافت دارآمدی رخ داد ولی کسی صداش در نیومد

*در دولت قبلی هم فیلتر شد وو هم دستمزد دو سال متناسب با تورم ترمیم نشد و دیوان عدالت هم با در پیش گرفتن سیاست همراهی با دولت چشمش را بست خودتان میدانید مسئله حقوق و دستمزد را نمی توانید حل کنید ! چون دولت و رسانه طرفدار سرمایه دار است

*برای اینکه جلوی دستمزد کم را بگیریم برای جلوگیری از پرداخت های ناعادلانه راهش داشتن اینترنت آزاد و رساندن مظلومیت مردم به گوش مسئولان است. دقت کنید هر دزدی که تصاویرش در اینترنت پخش شده فورا دستگیر می شود هر تخلفی که روی می دهد و در شبکه های اجتماعی منتشر می شود فورا رسیدگی می شود اگر اینها نباشند مسئولان می گویند کشور در گل و بلبل است.

***

مخاطبین الف درباره مطلب «پلیس باید خلع سلاح شود!» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*قضیه به این سادگی نیست . پلیس قانون شلیک دارد . ابتدا شلیک هوایی برای اخطار و در صورت مقاومت شلیک به قصد زمین گیر کردن که آن هم باید لاستیک ماشین را هدف قرار می داد نه فرد را یا اگر فرد سوار ماشین نباشد کمر به پایین نه مستقیم به سمت اندام های حیاتی . از آن گذشته وقتی قانونی خلاف وجدان اجتماعی و خواست اکثریت مردم تصویب می شود این قانون خود به خود نزد مردم وجاهت ندارد و در این زمینه هم مقصر قانون گذار است .

*اینکه جامعه به توقیف خشونت بار خودرو واکنش منفی نشون میده دلیل بر مخالفت با پلیس نیست، آیا اگر قرار به توقیف خشونت بار خودروی یک دزد و قاچاقچی بود هم جامعه همین واکنش رو نشون میداد؟ قطعا خیر. پس به جای مقصر نشون دادن جامعه، یکبار خودتون رو اصلاح کنید.

*مردم قدر ماموران وظیفه شناسی که دزدان و غارتگران را بازداشت می کنند را می دانند و هیچ وقت دلشان برای ماموران امنیت اخلاقی و پلیسی که برای حجاب مردم را می گیرد و شلیک می کند نمی سوزد تفاوت این است

*اولا. هر نیروی نظامی باید هر دوره باید اموزش کافی ببیند.دوما .هر پلیسی نباید اسلحه داشته باشد. سوما .قانون پلیس .سربازی .وراهنمایی رانندگی باید اصلاح شود.

*واقعا از این همه تنش و درگیری در مملکت به خاطر حجاب زنها خسته ایم ما به حد کافی مشکلات اقتصادی و بیکاری داریم جوانان ما بیکار و مجرد دارن پیر می شوند ولی شماها گرفتار نگهداشتن روسری بر سر زنان هستید ؟! یه سرچ توی فامیل و دوست و آشنا بکنید تا ببینید تقریبا هیچ خانواده ای نیست که با گناه و بی گناه در گیر پیامک کشف حجاب و حتی جریمه و توقیف خودرو به دلیل حجاب نشده باشه دارین سرمایه اجتماعی را مصرف می کنید که قابل جبران نیست تا دیر نشده این روال غیر منطقی را با یک تصمیم درست تغییر بدهی

*برخورد پلیس در این موضوع کاملا صحیح بوده است. در همه جای دنیا هم وقتی متخلفان به دستور پلیس توجه نکنند به شدیدترین نحو ممکن با آنها برخورد می شود. کافی است برخورد پلیس های امریکا را با مردم این کشور ببینید. واقعا پلیس در ایران مظلوم واقع شده است.

*کسی نگفته پلیس را خلع سلاح کنند اما ببین در این چند سال چقدر بی گناه به اشتباه مورد اصابت گلوله قرار گرفته؟بحث اینست که پلیس باید حرفه ای باشد.اگر ایست بازرسی برقرار میکنند باید راه بند مناسب و نورپرداری مناسب و با لباس مشخص و روشن باشند تا دیده شوند.در گوشه خیابان و جاده و در تاریکی کمین نکنند و انتظار داشته باشند تا دیده شوند .

*آن زمان که مردم برای احقاق حقوق حقه خود که در قانون اساسی برای مردم قائل شد ،مثل اعتراض بازنشستگان به حقوق بازنشستگی ، کارگران برای رسیدن به حداقل های حقوق و امنیت شغلی شان ، اعتراض برای آزادی های قانونی ، پلیس را در مقابل مردم قرار می دهیم فضا را مه آلود کرده و مردم به جای اینکه از طرف پلیس احساس امنیت کنند نوعی ترس از آنها بوجود می آید .

*پلیس را از حوزه حجاب خارج کنید.

*تا زمانی که به هر طریق سطح عمومی رضایت و اعتماد ارتقا پیدا نکنه، پرداختن به این مصداق ها تقریبا بیهوده است. البته هر دستگاه و سازمانی میتونه و باید با انجام اقدامات مختلف در جهت اعتماد سازی حرکت کنه. مثلا پلیس میتونه روی آموزش مامورینش بیشتر کار کنه، فعالیت اونهارو مستند کنه و از دوربین در لباسها استفاده کنه. در موضع گیری های خودش در مورد مسائل مورد بحث در جامعه کمی با دقت بیشتری عمل کنه. فعالیت درست و حرفه ای رسانه ها در موارد اینچنینی بسیار مهمه. اگر حادثه ای پیش میاد خبرنگاران بدون نگرانی به دنبال کشف جزئیات مسئله برن و راحت با مسئولین و آدمهای درگیر در مسئله مصاحبه کنن. مسئولین از کنفرانس های خبری هراس نداشته باشند و در مورد رویدادهای این چنینی و حتی رویدادهای امنیتی خیلی جدی تر، بلافاصله خبرنگارها رو جمع کنند و به سوالات و شبهات مردم پاسخ دقیق بدن.

*متاسفانه در حالی که هر روز ویدیو سرقت موبایل یه سارق دست به دست میشود و دستگیر نشده پلیس در حالی دستگیری دختران به خاطر حجاب است. متاسفانه خود پلیس مقصر این وضعیت هست چون به جای تمرکز بر وظایف اصلی خود هر روز یک داستان جدید درست می کند.

***

مطلب «پنج موضوع مهم اجتماعی سر راه دولت» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*ریشه اساسی معضلات فرهنگی را در تناقضات فاحش وتبعیض آمیز سیاستگذاران مملکت و مجریان امور وتضادهای طبقاتی بدانید .

*فیلتریگ وقتی مسئولین برای حرف زدن با مردم از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند خیلی مسخره است. اگر جرم است که همه مسئولان مجرمند. در مورد خودرو مگر جز این است که مسئولان مقصر هستند؟ در مورد آزادی تجمع وقتی عده ای خودشان را تصمیم گیر برای مردم می بینند هرگز اجازه تجمع اعتراضی نخواهند داد

*بارها گفته ام و باز می گویم تنها راه مبارزه با شبیخون فرهنگی که یک نمونه عینی آن بی حجابی و بی حیایی و بی غیرتی این است که سازمان بسیج مردمی به عنوان ضابط قضایی تمام قد به این عرصه ورود نماید.

*(پاسخ به کامنت بالا)خیلی فکر خوبیه خیلی در منطقه شرایط آروم و نرماله ماهم برای روسری زنها در کوی و برزن مشغول زد و خورد بشیم ! مضرات بی حجابی از تنش با مردم به مراتب کمتره فوقش شبیه کشورهای مسلمان همسایه می شویم !

*تمام مشکلات کشور با اجرای کامل قانون اساسی قابل حل است .....

*به عنوان یک انسان مذهبی که موافق حجاب اجباری هستید بفرمایید غیر از برخورد قانونی چه راه حلی برای اجبار کردن حجاب هست؟ لابد فکر میکنید این دهه هشتادی ها را میشه راضی کرد حجاب را رعایت کنند؟ یا مثلا فکر میکنید پلیس باید اینها رو با بفرما و لطفا اجبار کنه که بی حجابی نکنن؟

*من در این مملکت زندگی می کنم و کار می کنم و مالیات می پردازم و مخالف حجاب اجباری هستم با برهنگی به شدت مخالفم ولی فعلا دعوا بر سر روسری زنهاست نمی خواهم دختران ما به دلیل روسری سرکوب و تحقیر شوند تمام کشورهای مسلمان همسایه حجاب اختیاری دارند و ما هم می خواهیم شبیه آنها زندگی کنیم نمی خواهیم بودجه عمومی صرف نگهداشتن روسری بر سر زنها شود

*شما یه آمار بگیر ببین چند هزار نفر در ایران با گناه و بی گناه به جرم نپوشیدن روسری پیامک کشف حجاب گرفته اند و نصف روز و حتی یک روز کاری در پلیس امنیت اخلاقی گرفتار شده اند و توهین و تحقیر دیده اند و جریمه داده اند و مجبور به خواباندن ماشین شده اند و از کار و زندگی افتاده اند ؟