نظرات برگزیده مخاطبان الف: ایران نباید همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد روسیه بگذارد/ پلیس باید به وظایف اصلی خود بپردازد

  4030623001 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبان الف: ایران نباید همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد روسیه بگذارد/ پلیس باید به وظایف اصلی خود بپردازد

 

مطلب «حالا چه می گویید؟!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*متاسفانه روسیه در تمامی موارد فی مابین همواره نگاه از بالا به پایین به ایران داشته و دارد .

*موضوع کریدور زنگزو موضوعی امنیتی است و‌نه تنها ارمنستان و ایران بلکه کشورهای اروپایی هم خواهان چنین کریدوری نیستند حالا باید دید که آیا آذربایجان با زور کریدور را راه اندازی می کند یا خبر؟ اگر بخواهد از قوای نظامی استفاده کند باید‌گفت آذربایجان از صفحه جغرافیایی توسط دول غربی حذف خواهد شد.

*شما کشور روسیه را دوست می خوانید و مدعی روابط راهبردی با آن ها. ولی روسیه نه تنها قطعنامه ها علیه ایران را وتو نکرد، بلکه رای مثبت داد. علی رغم قول و قرار ها در قرارداد های مختلف مثل تسلیحات، تولید برق و ... هیچگاه به موقع عمل نکرده است. برخلاف موضع صریح ایران خواهان مذاکره برای جزایر سه گانه است، در حالی که جمهوری اسلامی در عمل از این کشور حمایت کرده و می کند. حالا هم می بینید به زور و بی اهمیت به خواسته های شما زنگزور هم مطابق خواسته ی آن ها پیش می رود. مشکل وقتی پیش میاد که بی توجه به منافع کشور تمامی تخم مرغ های منافع کشور را در سبد روسیه ای گذاشته اید . 

*نباید به هیچ وجه اجازه ایجاد دالان زنگزور را داد . بزرگترین اشتباه را رضا شاه مرتکب شد که قره سو را به ترکیه داد باید قره سو که در ترکیه بدان انگشت آتاتورک می گویند به ایران برگردد تا ارتباط میان ترکیه با نخجوان قطع شود ما نباید اشتباه رضا شاه را تکرار کنیم به روسیه و غرب هم هیچ ربطی ندارد ما باید بدنبال منافع ملی خودمان باشیم .

*روسیه یک قدرت متوسط جهانی است و در برابر آمریکا و غرب حاضر است تمام دوستانش به خصوص ایران را بفروشد این را تجربه بار ها ثابت کرده حالا نویسنده مقاله و همفکرانش هر چه بگویند در اصل موضوع فرقی ندارد

*در عرصه بین الملل هر کشوری به دنبال منافع خود است و این امر واضح است اما چرخش ناگهانی روسیه در خصوص کریدور زنگزور نشان از نگرانی روسیه از تعمیق روابط ایران و غرب از طریق ارمنستان دارد روسها با اشتباه محاسباتی جنگ اوکراین را شروع کردند و برخلاف تصورات و تجربه های قبلی در باتلاق اوکراین گیر کرده اند و طبیعی است که به دنبال درگیر کردن بیشتر ایران باشند اما ما نباید به دنبال دشمنی با روسها باشیم بلکه باید با ایستادن بر اصول و منافع ملی خود اجازه تغییر مرزهای همسایگان خود را ندهیم سرمایه گذاری در این مسیر(ایران و ارمنستان) می تواند توطئه های شیاطینی مثل اسرائیل و آذربایجان و ترکیه را بر باد دهد چرا که سرمایه گذاری امنیت می آورد و کشورها را ملزم به حفاظت از منافع خود و بالتبع مرزهای فعلی می کند.

*سیاست ایران نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی بوده است. آیا سطح ارتباطات ایران با شرق و غرب در حال حاضر متوازن است! اگر متوازن نیست غرب چه کار بدی کرده است که شرق آنرا انجام نداده چرا سیاست شما در قبال غرب خصمانه ودلی در قبال شرق مسالمت آمیز است! در موضوع اوکراین و مسائل سوریه نیز روسیه به وضوح نشان داد که به هیچ وجه هوای ایران را ندارد می توانید بگویید چرا پدافند هوایی روسیه هواپیماها و موشکهای اسرائیل را که به موضاع ایران حمله می کنند را نابود نمی کند! اتفاقا این وقایع نشان می دهد به هیچ وجه نمی توان به روسیه اطمینان نمود و روسیه نه تنها دوست نیست بلکه دشمن است!

*(پاسخ به کامنت بالا) کمی در اندیشه و تفکرات خودتون بیندیشید و باز تعریفی از روابط سیاسی بکنید . روابط ایران و حزب الله و .. خیلی فرق می کند با روابط ایران و روسیه . هر کشوری منافع خودش رو در نظر می گیرد و درست نیست تصورات غلط و غیر واقعی و یه جورایی فانتزی که رسانه های استعماری در ذهن شما از روسیه کردن رو مبنا قرار دهید و بر اون مبنای تخیلی قضاون کنید و بعد به فاز عقده گشایی وارد شوید و چون همه فکرتون غرب زده گی هست این قضیه رو فرصتی برای بیرون ریختن نفرت و کینه ای که در مورد روسیه در شما جمع شده قرار بدهید . این همه آمریکا در حق ایران اقدامات خصمانه انجام داده هست آیا امثال شما یک بار صداشون در اومد که علیه آمریکا صحبتی بکنند یا فقط سکوت کردید یا اینکه همیشه ایران مقصر اقدامات آمریکا بوده به نظرم یه مقدار در اندیشه و تفکرات خودتون بیشتر تامل کنید خوب هست

*متاسفانه شرق ستیزان ما همان غرب زده های ما هستن که برای توافقی مثل برجام حاضر شدن همه تعهدات رو یکجا و بدون پشتوانه اجرا کنند و بعد مشکلات برجام را به گردن دیگران بیندازند

*خوب صرف مخالفت ایران و موضع اتخاذ کردن چه اهمیتی داره وقتی که اونها عملی کارشان را انجام میدهند ؟ ایران آنقدر خودشو در مسائل کشور‌های دورتر غرق کرده که با وجود تحریم‌ها و دست خالی و درگیری های داخلی دیگه از نظر اونها یال و کوپالی برایمان نمانده حالا هر روز هم بدتر میشه.

*در ظرف کمتر از چند ماه، روسیه در مورد جزایر سه گانه خلیج فارس در جنوب و همینطور تغییر مرز بین المللی با ارمنستان در شمال، به صورت صریح و شفاف علیه تمامیت ارضی ما موضع گیری کرده است.روسیه چه کار دیگری باید انجام دهد تا این واقعیت را به مسئولان بگوید که همسایه و شریک خوبی برای ایران نیست؟

***

مخاطبین الف درباره مطلب «تمجید فرمانده ارتش از مهارت شلیک خلبانان نهاجا» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*رشادت های خلبانان عزیزمون آن طور که باید اطلاع رسانی بشه نشده در حالیکه پیش زمینه عملیات های نیروی زمین در تمام مناطق منوط به عملیات های پروازی خلبان های عزیزمون بود مثل زدن پل روی اروند توسط محمود اسکندری که باعث آزادی خرمشهر شد.یاد همه خلبانان های شهید گرامی و آرزوی سلامتی برای خلبان‌هایی که هنوز در کنارمون هستن .و همین طور آروزی سلامتی برای همه کادر نیروی هوایی و خانوادهاشون دارم

*باسلام و عرض ادب و احترام زنده باد ارتش ایران . این عزیزان برنده واقعی در این جنگ هشت ساله بوده و هستند و همیشه. قهرمان بوده و در دل همه مردم جای دارند. دوم اینکه خواستم به اون عزیزی که فرمودند تمام تجهیزات نیروی هوایی ارتش ساخت هوا فضای سپاه هست اگر کمی بیشتر تحقیق کنند خواهند پذیرفت که تمام تجهیزات نیروی هوایی و سایر ارگانهای ارتش یا در وزارت دفاع ساخته میشود یا در جهاد خودکفایی نیروهای ارتش تهیه میشود نه در هوا فضای سپاه .

*خدا میداند بااینکه سپاهی هستم فراموش نمیکنم هفت ماه نیروی زمینی نداشتیم سپاه نو بنیاد وبی تجربه بودکلاه سبزها به ما مربیها وفرمانده های سپاه اموزش میدادند وجنگ وپیشروی عراق مونده بود فقط نیروی هوایی ارتش کجای دنیا در هفت ماه صدوپنجاه خلبان شهید بشود غیر از مردان تیزپرواز خلبان ارتش که هم نیروی هوابی بودند همزمینی هم دریابی خدا میداند این خلبانها نبودند خوزستان تجزیه وجدا میشد .

*شاید از نظر جنگنده کم داشته باشیم ولی از نظر مرد جنگی دلاور .کم نداریم .

***

مطلب «قدردان پلیس هستیم اما...» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*برای مقابله با تخلفات متعدد در کشور میبایست ابزارهای مناسب با اینگونه تخلفات و بعضاً برخوردهای ناشایست متخلفین با ماموران برقراری نظم و انضباط در کشور در نظر گرفته شود.ظرفیت های تشویقی و تنبیه بدون هیچ ملاحظه ای برای شهروندان و ماموران با شفافیت کامل در نظر گرفته شود.شهروندان باید در نظر گرفتن میزان مسئولیت ماموران و ماموران بدون برخوردهای ناشایست و سلیقه ای در راه اجرای قوانین کشور گام بردارند.در کنار آموزش به موقع و اطلاع رسانی شفاف با برخی موردهای استثنایی هم که در جامعه‌ای رخ میدهد با جدیت و برخورد قاطع مقامات قضایی پیگیری و برطرف شود.

*نگاه نابخردانه به همه چیز و به ویژه در زندگی خصوصی مردم به اعتبار پلیس هم آسیب زده و خواهد زد !

*نسلی داشتیم که در مدرسه شعر معروف شب ها که ما میخوابیم آقا پلیسه بیداره میخواند... و کودکانی که شوق داشتن که همیار پلیس هستند اما یکباره با اتفاقاتی که در این چند سال اخیر در خیابان ها به وجود آمد باعث شد همه این کارها و تصورات مثبت تا حدودی خدشه دار بشه !!!!! بگذارید پلیس ،پلیس باقی بماند. پلیسی که فقط مواجه اش با خلافکاران و قانونشکنان هست تا دوباره اوضاع درست بشه!!!!!!

*متاسفانه کمبودها و بی توجهی ها باعث شده مسوولیتهای اجتماعی جهت دار و متاثر از شرایط شود این باعث می شود کارکنان دولت در بخشهای مختلف دچار انحطاط شوند و هر بخشی از بدنه دولت آنچه را در دست دارد یا مسوول کنترل آن است متعلق به خود بداند و ناخودآگاه درباره آن تصمیم شخصی بگیرد بانک و سازمان بورس درباره منابع مالی تصمیم شخصی بگیرند و اعضای پلیس درباره مسایل دیگر....این وضعیت خطرناک است آیا ممکن نیست در بخش درمان...امنیت ملی....هم چنین اتفاقاتی بیفتد؟ لازم نیست دولت هرچه سریعتر آسیب شناسی کند و به فکر درمان خود باشد؟؟

*مناسفانه با از دست رفتن اقتدار و عزت نفس و اعتماد به نفس پلیس شاهد جامعه افسار گسیخته خواهیم شد.

*در ماههای اخیر هم تعداد زیادی از ماموران در درگیری با اشرار شهید شدند و هم تعدادی از مردم عادی و این نشان دهنده وجود مشکل است و برای رفع آن باید بررسی جامع و نه یک طرفه صورت گیرد! تاخیر در اطلاع رسانی و ایجاد فضا برای رسانه های بیرونی باز هم باعث شده است پلیس واکنش تدافعی داشته باشد! متاسفانه پلیس در این دست موارد به جای اینکه ابتکار عمل را در دست گیرد منتظر واکنش رسانه های بین المللی می ماند و اگر آنها واکنش داشتند اقدام به اطلاع رسانی می نماید ولی این سیاست باعث از دست رفتن ابتکار عمل می شود! آموزش مناسب همانگونه که نویسنده بیان می کند تاثیر مهمی دارد و پلیس باید آموزشهای دفاع شخصی را بیش از مردم عادی و ... بلد باشد و اقدام به مهار متهمین ناآرام نماید!

*مقاله خوبی بود ولی به چند نکته اشاره نشده است: 1- در قضیه لاهیجان فرد متوفی سابقه خوبی از لحاظ روانی نداشته است. در کنار اینکه باید سخت افزار و آموزش پلیس تقویت شود برای مقابله با افرادی که وضعیت حاد روانی دارند باید اورژانس روانپزشکی و بیمارستان روانپزشکی مناسب هم ساخته شود. متاسفانه در کشور به شدت از کمبود این بخش رنج می برد ولی در هیچ یک از عارضه یابی های این حادثه تلخ به نبود اورژانس روانپزشکی اشاره نشده است. بنده برای بستری یک بیمار که به خانواده خود اسیب می رساند بیش از یک ماه تلاش نمودم و هیچ تخت خالی در تهران که پایتخت کشور است وجود نداشت ! 2- در قضیه ترافیک بعضا خود پلیس هم مقصر است به عنوان مثال تنظیم بد بعضی از چراغها و تاخیر در عدم اطلاع رسانی یک طرفه نمودن و بستن جاده ها از دلایل مهم است. باید پیش بینی لازم از قبل صوت گرفته و در مبادی نه در بین راه مسافرین متوجه بسته بودن جاده شوند. 3- به پلیس مرزها و کشته شدن عوامل انتظامی در درگیری با اشرار اشاره نشده است. نیروهای مرزبانی باید به جلیقه های سبک و راحت ضد گلوله، پهباد رزمی و شناسایی ، خودروهای مناسب، دوربینهای دید در شب به تعداد کافی و فراوان و نه به صورت کم مجهز شوند. 4- بازرسی باید فعال بوده و قبل از سانحه باشد. باید در هر کلانتری یک بازرس حضور داشته باشد و به صورت فعال به عملکرد نظارت داشته باشد نه اینکه بعد از حادثه اقدام به برکناری ماموران نمایند. 5- یکی از عوامل مهم بی انگیزگی و گسترش جرم و جنایت برخورد با مسامحه با افراد بازداشت شده در دادگاه می باشد که باعث می شود افراد آزاد شده بعضا اقدام به تهدید و کشتن ماموران نمایند. باید برخورد سخت با مجرمین توسط دادگاهها و مجازات هایی مانند تبعید در دستور کار قرار گیرد. عدم رسیدگی به جرایم باعث گسترش شرارت و لزوم عملیات بیشتر می شود. 6- باید برای برخورد با موقعیت های دشوار برای کارکنان انتظامی راهنما و استاندارد تهیه شود و سخت افزار مناسب هم در نظر گرفته شود.