اعضای شورای امنیت درباره پاسخ موشکی ایران به حملات اسرائیل چه گفتند؟

  4030711139

نشست اضطراری شورای امنیت درباره پاسخ موشکی ایران به حملات رژیم اسرائیل صبح چهارشنبه به وقت محلی با حضور آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برگزار شد.

  اعضای شورای امنیت درباره پاسخ موشکی ایران به حملات اسرائیل چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در این نشست اضطراری شورای امنیت گفت: آتش ناشی از درگیری (بحران) در خاورمیانه به سرعت در حال تبدیل شدن به یک جهنم است. اکنون زمان آتش بس در غزه و توقف خصومت ها در لبنان است.

او افزود: آمریکا و فرانسه - با حمایت چند کشور دیگر - یک آتش بس موقت را پیشنهاد کرده اند که امکان از سرگیری مذاکرات را فراهم می کند. اسرائیل این پیشنهاد را رد کرد و حملات خود را از جمله بمباران مقر حزب الله که در آن رهبر آن کشته شد، افزایش داد. حزب الله به حملات راکتی و موشکی به اسرائیل ادامه داده است. و دیروز، نیروهای اسرائیل آنچه را «تجاوزات محدود» به جنوب لبنان اعلام کردند، انجام دادند.

دبیرکل سازمان ملل افزود: دیروز ایران حدود ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد. ایران اعلام کرد که این اقدام در واکنش به قتل حسن نصرالله و فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عباس نیلفروشان در هفته گذشته و همچنین کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران در ماه ژوئیه بوده است.  
 
گوترش اضافه کرد: میلیون ها نفر در سراسر اسرائیل و سرزمین های اشغالی فلسطین مجبور به جستجوی سرپناه شدند. در حملات ایران یک نفر فلسطینی در کرانه باختری اشغالی کشته شد. همانطور که در رابطه با حمله ایران در ماه آوریل اعلام کردم، من دوباره حمله موشکی گسترده دیروز ایران به اسرائیل را به شدت محکوم می کنم.  
 
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد:  این حملات به طور متناقض هیچ کمکی به آرمان مردم فلسطین یا کاهش رنج آنها نمی کند.اکنون زمان توقف خصومت ها در لبنان، اقدام واقعی برای اجرای کامل قطعنامه های ۱۵۵۹ و ۱۷۰۱ شورای امنیت، هموار کردن راه برای تلاش های دیپلماتیک برای صلح پایدار فرا رسیده است.   زمان آن فرا رسیده است که چرخه بیمارگونه تشدید تنش که مردم خاورمیانه را مستقیماً به سمت دره هدایت می کند، متوقف شود.   
 
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: هر تشدید بهانه ای برای تشدید بعدی بوده است.  ما هرگز نباید تلفات عظیمی را که این درگیری فزاینده بر غیرنظامیان وارد می کند، فراموش کنیم. ما نمی توانیم از نقض سیستماتیک قوانین بین المللی بشردوستانه چشم بپوشیم.  این چرخه مرگبار خشونت باید متوقف شود.  زمان رو به پایان است.

فرانسه خواستار عدم تشدید تنش شد

پس از سخنان دبیرکل سازمان ملل، سفیر و نماینده نماینده فرانسه در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت گفت: از ایران می‌خواهیم تنش را تشدید نکند. نماینده فرانسه با محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل، گفت فرانسه از امکانات نظامی‌ خود برای مقابله با حمله موشکی ایران به اسرائیل استفاده کرده است.

او همچنین حملات متقابل اسرائیل و حزب‌الله به غیرنظامیان را محکوم کرد و خواستار حفظ تمامیت ارضی لبنان و بازگشت شرایط پایدار به مرز اسرائیل و لبنان شد.

انگلیس: اسرائیل از حمایت کامل ما برخوردار است/ ایران از لبه پرتگاه فاصله بگیرد

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت در ارتباط با پاسخ موشکی ایران به اسرائیل افزود: گفت: صلح یک انتخاب شجاعانه برای همه طرف ها به جای جنگ است. اسرائیل از حمایت کامل ما برخوردار است.اسرائیل از حق دفاع از خود برخوردار است و ما از آن حمایت می‌کنیم.

سفیر انگلیس در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت  در رابطه با جنگ غزه نیز با دفاع از قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل خواستار کاهش تنش‌ها و آتش‌بس در منطقه شد و گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که لبنان غزه دیگری شود.»

سفیر انگلیس در سازمان ملل، بدون اشاره به حملات و جنایات اسرائیل، پاسخ موشکی ایران به این رژیم را «اقدامی تهاجمی» و «خطرناک» خواند.

 باربارا وودوارد تشدید درگیری ها را «به شدت نگران کننده» خواند و حمله موشکی ایران به اسرائیل را محکوم کرد و گفت: «ما این اقدام تجاوزکارانه را که وضعیت  را خطرناکتر از قبل می کند، قاطعانه محکوم می کنیم.

 وی با تاکید بر درخواست انگلیس برای آتش بس و آزادی اسرا در دست حماس، گفت: ایران و همه متحدانش در منطقه باید خویشتن داری کنند و از پرتگاه فاصله بگیرند. تمام تلاش‌های ما اکنون باید بر توقف این چرخه خشونت متمرکز شود.»

ادعای آمریکا: ایران در دستیابی به اهداف حمله موشکی شکست خورد

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست  شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت خاورمیانه،  ادعا کرد که ایران در دستیابی به اهداف حمله موشکی دیروز خود شکست خورد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل ، شورای امنیت را ترغیب کرد که «عواقب» لازم را بر ایران به دلیل این اقدامات تحمیل کند و خواستار تحریم های بیشتر علیه ایران به دلیل حمایت از تروریسم و نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت شد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد که ایران در حملات ۷ اکتبر "همدست" بوده است.

نماینده آمریکا همچنین مدعی شد: حملات موشکی ایران به هیچ وجه یک اقدام دفاعی نبود.  این کشور خواستار تحریم های بیشتر علیه ایران به دلیل حمایت از تروریسم و نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت شد.

الجزایر: شورای امنیت در انجام وظایف خود ناتوان بوده است/ اسرائیل عامل افزایش خشونت است 

عمار بن جامع سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل نیز در سخنانی در نشست شورای امنیت درباره تحولات خاورمیانه گفت: به دلیل خشونت های اسرائیل علیه مردم لبنان شرایط هر روز وخیم تر می شود. این اسرائیلی ها بودند که عملیات تروریستی انفجار پیجر را اجرا و مردم را با هواپیما بمباران کردند.

سفیر الجزایر در سازمان ملل تصریح کرد: ما جنایات اسرائیل علیه مردم لبنان را محکوم می کنیم و باید هر چه سریعتر خشونت علیه لبنان و فلسطین متوقف شود

این دیپلمات ارشد الجزایری در سازمان ملل افزود: شورای امنیت برای انجام وظایف خود برای کاهش خشونت ها ناتوان بوده  و باعث شده اشت اسرائیل هزار نفر را در لبنان را به خاک و خون بکشد.

او تاکید کرد:  اسرائیل بالاتر از قانون نیست باید پاسخگو باشد.نباید اجازه بدهیم تنش ها در لبنان افزایش یابد و تراژدی غزه را تحت سایه خود قرار بدهد.

سفیر الجزایر ادامه داد: برخی غزه را فراموش کرده اند.باید هر چه سریع تر خشونت ها در غزه پایان یابد. اکنون باید در غزه آتش بس برقرار شود.

او تاکید کرد: اسرائیلی ها به خشونت علاقه دارند و عامل افزایش خشونت هستند. باید قطعنامه ۱۷۰۱ هر چه زودتر اجرا شود و اسرائیل از سرزمین های لبنان خارج شود.  این یک راه حل کلیدی است.

ژاپن: نگران حمله زمینی اسرائیل به لبنان هستیم

نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز در این نشست با بیان اینکه ما نگران وضعیت غیرنظامیان در لبنان هستیم، گفت:  ما نگران حمله زمینی اسرائیل به لبنان هستیم و  باید هر چه سریعتر آتش‎بس برقرار شود.

نماینده ژاپن در این نشست اضطراری شورای امنیت افزود: ما شاهد خشونت های بسیار گسترده در غزه و لبنان و سوریه و کرانه باختری و یمن هستیم و اتفاقات اخیر لبنان، ما را به شدت نگران کرده استو باید هر چه سریع تر آتش بس در مرزهای لبنان و اسرائیل اتفاق بیفتد و قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل هر چه زودتر اجرا شود.

مالت: جهان در انتظار تصمیم گیری ماست

 نماینده کشور مالت در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت  به "تهدیدهای لفاظی و مرتبط" اشاره  کرد  که در کنار حملات مستقیم نظامی از منابع متعدد، تصویری ناگوار را برای منطقه ترسیم می کند و الزام آور بودن قطعنامه های شورای امنیت را یادآور شد.

سفیر و نماینده مالت در شورای امنیت تاکید کرد که جهان در انتظار تصمیم گیری ماست.

این گزارش در حال تکمیل است

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  5. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  6. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. معاون رئيس جمهور: قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست

  9. ترس و ناامیدی در پیام اخیر نتانیاهو

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. عیان‌شدن ماهیت انقلاب ژینا توسط نتانیاهو/ افشاگری قاضی پرونده عباس پالیزدار/ مگر میزی برای مذاکره با آمریکا وجود دارد؟

  13. چطور ترازش کنیم؟!

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. درد بیمار و ناز طبیبان !

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  21. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  22. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  23. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین