روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه

  4030720042

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان این که عملیات «وعده صادق ۲» عملیات موفقی بود، گفت: هدف ما در این عملیات کشتن مردم بی‌گناه نبود، حتی هدفمان زدن زیرساخت‌های غیرنظامی هم نبود، اما یک پیام بسیار مهم فرستادیم، این پیام را همه فهمیدند که ما هر کجا را بخواهیم می‌زنیم.

به گزارش ایسنا، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مصاحبه با «الکساندر کارییفسکی»، مجری شبکه روسیه۲۴ به سوالاتی درباره تحولات لبنان و عملیات وعده صادق ۲ پاسخ داد.

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

اگر قرار باشد با ما بجنگید ما هم با شما می‌جنگیم

سوال اول: علت خویشتنداری بیش از حد ایران در این شرایط چیست؟

پاسخ سفیر: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه طالب درگیری نبوده و نیست و ما همواره دعوت کردیم که مسائل از طریق گفتگو پیش برود؛ اما نکته اینجاست که ذات و موجودیت رژیم صهیونیستی در غرب آسیا با درگیری و نزاع گره خورده است. در طول مدتی که از تشکیل این رژیم نامشروع می‌گذرد، هر روز با همسایگانش بویژه مردم مظلوم فلسطین جنگید. یک روز را نشان بدهید که در آن با مردم درگیری نداشته باشد و یا مردم زندان نروند و شکنجه نشوند. اگر یادتان باشد در سال ۱۹۸۲ رژیم صهیونیستی تا بیروت پیشروی کرد، اما همین مردم لبنان و حزب‌الله وجب به وجب سرزمین خودشان را از اسرائیل پس گرفتند.

در بیروت شهرکی به اسم شهرک «خیام» است که در بالای آن رژیم صهیونی زندانی ساخته بود. من رفتم و از نزدیک زندان را دیدم، زندان بسیار مخوفی بود؛ وقتی مردم را بازداشت می‌کردند و در قفس‌هایی زندانی می‌کردند که اگر زندانی اراده می‌کرد بنشیند هم نمی‌توانست بنشیند و او باید ماه‌ها در این قفس‌ها می‌ماند. بعدها که حزب‌الله سرزمین لبنان را آزاد کرد، این زندان تبدیل به محل گردشگری شده بود. هر کسی که می‌رفت آنجا، با ماهیت رژیم صهیونیستی آشنا می‌شد و یک روز خود اسرائیل این زندان را بمباران کرد و از بین برد؛ برای اینکه مردم دیگر آنجا را نبینند. لذا در این شرایط شما ببنید در این یک سال گذشته چه اتفاقاتی افتاد؟

از روز اول اعلام کردیم که در جریان عملیات هفت اکتبر نبودیم. این را رهبری ما اعلام کردند که دخالتی در این ماجرا نداشتیم. شما رفتارهای رژیم صهیونیستی را در حمله به کنسولگری ایران نگاه کنید که کاملاً مغایر با قواعد بین‌المللی است. در آنجا افرادی را که با گذرنامه دیپلماتیک حضور داشتند، به شهادت رساند و یک روز دیگر در ایران، مهمان ما را که قبلا نخست وزیر فلسطین بود و به دعوت ما برای شرکت در مراسم تحلیف رییس جمهور ما آمده بود، در تهران ترور کرد. 

اگر بخواهیم لیستی از اقدامات رژیم صهیونیستی سیاهه کنیم، کتاب بزرگی می‌شود، اما جمهوری اسلامی ایران خویشتنداری کرد. وقتی رژیم صهیونیستی سرکنسولگری ما را هدف حمله قرار داد، اولین انتظار ما این بود که سازمان‌های بین‌المللی مسئول این عملیات را محکوم و برای رژیم صهیونیستی جریمه تعیین کنند. شما جلسه آن روز شورای امنیت را به یاد دارید که برای محکومیت این جنایت تشکیل شد. اما در آن جلسه فقط روسیه و الجزایر موضع قوی داشتند. بعضی از کشورها موضوع متوسطی داشتند، اما آمریکایی‌ها چگونه رفتار کردند؟ آنها اجازه ندادند که شورای امنیت به نتیجه برسد. بنابراین ما ناگزیر عملیات [وعده صادق ۱] را طراحی کردیم، آن عملیات یک پیام داشت که اگر قرار باشد ما اذیت کنید و با ما بجنگید ما هم با شما می‌جنگیم. ما در آن عملیات از سلاح‌های پیشرفته خود استفاده نکردیم، در ضمن از قبل زمان عملیات را اعلام کردیم. بنابراین آن عملیات به معنای یک عمیلیات واقعی و برای کشتن نبود. 

پس از عملیات نیز اعلام کردیم اگر رژیم صهیونیستی پاسخ ندهد ما هم پاسخ نمی‌دهیم. اما آیا اقدامات جنون آمیز به پایان رسید؟ همانطور که دیدیم به پایان نرسید. آقای اسماعیل هنیه را آنهم بعد از انتخابات ایران شهید کردند، رییس‌جمهور جدید آمده بود و در حال اعلام سیاست‌هایش بود، در همین زمان اسماعیل هنیه را در تهران ترور کردند. در همین زمان گفتیم، انتقام می‌گیریم؛ چون اساسا شما می‌دانید در فرهنگ ما، مهمان احترام ویژه‌ای دارد. تعرض به مهمان، تعرض به ما و آبروی ماست؛ اما چرا بلافاصله عملیات نکردیم؟

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

به آتش‌بس فرصت دادیم اما غربی‌ها برای اسرائیل زمان خریدند

سوال مجری: چرا عملیات نشد؟ ۲ ماه در واقع منتظر بودیم، پرسش‌هایی هم درباره این تعلل مطرح شد؟

پاسخ سفیر: اینجا ما خویشتنداری استراتژیک، معقول و منطقی داشتیم، اگر یادتان باشد در آن زمان بحثی مطرح بود که به یک فرمول آتش بس می‌رسند. مطرح بود که با وساطت قطر، مصر، آمریکا و حماس در حال مذاکره هستند تا به فرمولی برای آتش‌بس برسند. در این شرایط هر گونه عملیاتی از سوی ایران، باز می توانست بهانه ای ایجاد که اینها به آتش‌بس می‌رسیدند ولی ایران نگذاشت.

ما برای اینکه منطق خودمان را نشان بدهیم، که به دنبال آتش بازی نیستیم و به دنبال آرامش، صلح و رفاه مردم فلسطین و منطقه هستیم؛ بنابراین ایران خویشتنداری کرد. ولی شما دیدید که عملا برای اسراییل زمان خریدند و این رژیم به جنایت‌هایش ادامه داد و آن جنایت بزرگ را در ضاحیه لبنان مرتکب شد و سید حسن نصرالله را که از شخصیت‌های بزرگ اسلام، عرب و لبنان بود، به شهادت رساند.

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

پیام را همه فهمیدند که ما هر کجا را بخواهیم می‌زنیم

سوال: رهبری ایران آسیبی را که به لبنان وارد شد، چگونه ارزیابی می‌کند؟ الان موشک زیادی را به اسرائیل شلیک کردید، اسرائیل خودش هیچ آسیبی ندیده‌ است. اطلاعات دقیق چیست؟

پاسخ: این عملیاتی که ما انجام دادیم، عملیات موفقی بود. ما هدفمان کشتن مردم بی‌گناه نبود، حتی هدفمان زدن زیرساخت‌های غیرنظامی هم نبود، اما یک پیام بسیار مهم فرستادیم، این پیام را همه فهمیدند که ما هر کجا را بخواهیم می‌زنیم، مگر نمی گفتند ما دارای پدافند گنبد آهنین هستیم، به تعبیر یک فردی به جای گنبد آهنین، آبکش آهنین بود. همه دیدند که همه موشک‌های ایران به سرزمین‌های اشغالی اصابت کرد. البته قدرت سانسور اسرائیل بالاست، بلافاصله اعلام کردند اگر کسی از مردم اسرائیل فیلم‌ها را منتشر کند، جرم است؛ اما مردم اطراف مثل فلسطینی ها و اردنی که شاهد اصابت موشک‌ها بودند، از صحنه اصابت فیلم گرفتند. ایران هدفگیری نکرده بود که به برج های تل‌آویو بزند. ما در این مرحله به دنبال کشتار مردم، پیچیده‌تر کردن مسئله و وارد کردن منطقه به جنگ نیستیم. ما از حق پاسخگویی استفاده کردیم و پیامی را که قصد انتقال آن را داشتیم، منتقل کردیم و آن این است که اگر رژیم صهیونیستی بخواهد اقدام دیگری انجام دهد، حتما اقدامات بعدی بسیار سخت‌تر خواهد بود. 

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

اسرائیل اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شده و در لبنان و غزه شکست می‌خورد

سوال: اسرائیل عملیات نظامی را در لبنان پیش می‌برد و منابع غربی می‌گویند که حزب‌الله خسارت‌های زیادی می‌بینند، آیا احتمال این هست که نیروهای ایرانی برای دفاع از حزب‌الله وارد لبنان شوند؟

پاسخ: به نظر ما مردم لبنان و حزب‌الله به اندازه کافی هستند که در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی کنند. اتفاقا آن‌ها قوی هستند، تجربه‌های گذشته را دارند، همین امروز برخلاف خبرهایی که اسرائیل نقل می‌کند، از لبنان نیز خبرهای متفاوتی به گوش می‌رسد، دوباره تانک های مرکاوا رژیم مورد اصابت مردم لبنان و حزب‌الله قرار گرفتند، اسرائیل در جنگ زمینی قطعا پیروز نخواهد شد. اتفاقا به شما می‌گویم که اسرائیل اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شده، چه در غزه و چه در لبنان عملیات هوایی انجام داد، درست است که در غزه بعد از عملیات هوایی، عملیات زمینی نیز آغاز شد، سوال این است که آیا در غزه موفق شد؟ غزه سرزمین محصور و کوچک است، مردم چیزی ندارند و محتاج غذا، آب و دارو هستند، اما شنیدید که مردم سر تسلیم فرود بیاورند، مگر ۲ میلیون نفر نیستند، پس چرا علیه حماس راهپیمایی نمی‌کنند و نمی‌گویند از جنگ خسته شدیم؟ آنها بدون اعتراضی دارند مقاومت می‌کنند. با مردم نمی‌شود برخورد کرد، در جنگ زمینی اسرائیل موفق نیست، چون با مردم فلسطین و لبنان و سربازان بی‌روحیه خودش طرف است. مردم در مقابل سرزمین خودشان حساس هستند، شما در روسیه از مقاومت‌های جانانه خودتان خبر دارید، چرا در مقابل ناپلئون ایستادید؟ چرا در مقابل هیتلر ایستادید؟ مگر ناپلئون تا مسکو نیامد؟ مگر کرملین را آتش نزد؟ مگر هیتلر بخش اعظم سرزمین شما را تصرف نکرد؟ شما چقدر در سن‌پترزبورگ و ولگوگراد مقاومت کردید و چقدر کشته دادید؟ شما ایستادگی کردید و یک روزی تا برلین رفتید. همین را در مورد ملت‌‎هایی که سرزمین‌هایشان اشغال می‌‎شود، ببینید. نمونه‌اش مردم غزه هستند. چرا امروز نتانیاهو دیوانگی می‌کند؟ یک روز به غزه، یک روز به لبنان و یک روز به سوریه حمله می‌کند، یک روز هم در تهران دست به اقدام تروریستی می‌زند. اگر در غزه موفق شده بود، نیازی به این دیوانگی‌ها نیست. چرا جنگ را گسترش می‌دهد؟ 

برای اینکه یک سال در یک سرزمین کوچک، کودکان، پیرمردان، پیرزنان و زنان را کشت، بیمارستان‌ها، مدارس، مساجد و کلیساها را بمباران و نابود کرد؛ اما اراده مردم فلسطین و غزه را نتوانست نابود کند. رمز دیوانگی نتانیاهو همین شکست‌های اوست.

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

اگر بلافاصله پاسخ می‌دادیم غربی‌ها شروع به راه‌انداختن جنگ روانی می‌کردند

سوال مجری: پرسش محتاطانه‌ای بپرسم، شما توضیح دادید سیاست خارجی ایران، چرا خویشتن‌داری می‌کند؛ اما در غرب این خویشتنداری را ضعف ایران تلقی می‌کنند و می‌گویند ایران نه تنها در دفاع از خودش ضعف دارد، بلکه در دفاع از حزب‌الله هم ضعف دارد. بنابراین اسرائیل کاری را انجام می‌دهد که شما دوست ندارید؟ چه واکنشی به این موضع دارید؟

پاسخ سفیر : شما و ما هر دو با دروغگویی غرب و رسانه‌های غرب آشنا هستیم، هر رفتاری را آنها در جنگ روانی طور دیگری جلوه می‌دهند. اگر بعد از ترور شهید اسماعیل هنیه بلافاصله عملیات را شروع می‌کردم، فکر می‌کردید جنگ روانی آنها چه بود؟ می‌گفتند ما داشتیم به تفاهم می‌رسیدیم، مردم غزه را نجات می‌دادیم، به آتش بس می‌رسیدیم، ایران با عملیاتش جلوی آتش‌بس را گرفت. دیدید ایران آتش‌افروز و جنگ‌طلب است و دلش با مردم فلسطین نیست، این شیوه آشنای جنگ روانی غرب است. ما رهبری خردمند داریم؛ عالم سیاست جای احساس نیست. احساسات می‌تواند تاثیر بگذارد اما ما باید تصمیم معقول بگیریم، به نظر من تصمیم ما معقول بود، ما با دنیا اتمام حجت کردیم. امروز جنابعالی به عنوان یک فرد آگاه به سیاست، می‌توانید رفتار ایران را قضاوت کنید. حتما خواهید گفت ایران خویشتنداری کرده، ایران که به دنبال جنگ نبود، ایران به دنبال این بود که مردم غزه نجات پیدا کنند؛ اما صبر هر کشوری حدی دارد.

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

اگر رژیم صهیونیستی به ما حمله کند، پاسخ متناسب خواهیم داد

سوال مجری: چه روزی کاسه صبر ایران سرزیر می‌شود؟ خطوط قرمز ایران چه زمانی نقض می‌شود، اگر مراکز هسته ای ایران هدف حمله اسرائیل قرار بگیرد، واکنش ایران چه خواهد بود؟

پاسخ سفیر: مسئولان ما گفته‌اند، ما به دنبال گسترش جنگ نیستیم، ولی اگر رژیم صهیونیستی به ما حمله کند، متناسب با حملات این رژیم پاسخ خواهیم داد. ما جواب خودمان را دادیم، هم فرمانده نیروهای مسلح، هم فرمانده سپاه و هم وزیر امور خارجه ما و بالاتر از همه اینها رئیس‌جمهور محترم ما همه اعلام کردند که اگر جوابی به عملیات ما داده شود، جواب ما سخت‌تر خواهد بود.دیگر از اینجا به بعد به اراده آمریکا و اسرائیل بستگی دارد.

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

باید از انفعال سازمان‌های بین‌المللی خجالت کشید

سوال مجری: ارزیابی‌های بین‌المللی، موضع شورای امنیت سازمان ملل و موضع روسیه هم خیلی شفاف بود. دیگر کشورها هم همینطور. آیا جامعه بین‌المللی می‌تواند به مدلی از کاهش تخاصم‌ها و تنش‌ها در منطقه برسد؟

پاسخ سفیر: هم در روسیه و هم ما به توانایی سازمان‌های بین‌المللی آگاه هستیم. آمریکایی‌ها، سازمان‌های بین المللی را از ماهیت خودشان خارج کردند. اصلا چرا شورای امنیت و سازمان ملل تشکیل شد؟ شما می‌دانید جامعه ملل برای چه تشکیل شد. 20 سال طول نکشید که جنگ جهانی دوم آغاز شد. بعد سازمان ملل و در دل آن شورای امنیت ایجاد شد. وظیفه اصلی شورای امنیت چه بود؟ صیانت از صلح و امنیت جهانی. آیا با رفتار یکجانبه‌گرایانه آمریکا و نقش پررنگی که در سازمان‌های بین‌المللی دارد، این سازمان‌ها توانستند به وظایف اصلی‌شان توانستند عمل کنند، شما توجه کنید؛ اسرائیل هر کاری انجام می دهد، از نظر آمریکا بد نیست. قواعد بین‌المللی را نقض می‌کند. چند تا مثال بزنم با این فرض که چقدر انسان را کشته است، بماند. اینکه چقدر فلسطینی ها را کشته و سرزمین یک کشور را گرفته بماند. اینکه شهرک‌سازی‌ها انجام داد بماند. اینکه در جلوی چشم جهان، فردی را که در خانه‌اش نشسته بیرون می‌کند و با تجهیزات خانه را خراب می‌کند بماند. 

ما در قرن 21 زندگی می کنیم. می‌گوییم عصر تمدن است حال آنکه اینها وحشی‌گری است، همه اینها را بر فرض نادیده بگیرید. آیا حمله به سفارت یک کشور خلاف قواعد بین‌المللی هست یا نیست؟ کسی که گذرنامه دیپلماتیک دارد و وارد یک کشور می‌شود آیا از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است؟ حالا رژیم صهیونیستی می‌آید هم به سفارت حمله می‌کند و هم دیپلمات‌ها را به شهادت می رساند. آیا این قابل بخشش است؟ آمریکا چگونه برخورد کرد؟ شورای امنیت چه اقدامی انجام داد؟ آیا کشورها در محدوده مرزی خودشان، از مصونیت برخوردار نیستند؟ اگر کشوری حاکمیت یک کشور را نقض کرد و مهمان سیاسی یک کشور را در آن کشور ترور کرد، آیا از نظر قواعد بین‌المللی محکوم هست یا نیست؟ آمریکایی‌ها چه کار کردند، واقعا تاسف بار است که شاهد باشیم سازمان‌های بین‌المللی وجود دارند، باید خجالت کشید از انفعال چنین سازمان‌های بین‌المللی. غزه در قرن بیست و یکم یک نمایشی از اینکه وضعیت انسانیت در دنیا چگونه است، آیا می‌شود انسان‌ها را اینگونه کشت.

 یک سال مردم غزه را از اولین حقوق محروم کردند. اینها دیگر در جهان واضح است، چطور آمریکا، انگلیس و فرانسه این‌ها را نمی‌بینند؟ این وضعیت یک درد بشری است. 

 

روایت سفیر ایران در مسکو از خویشتنداری راهبردی تهران بعد از ترور شهید هنیه
مصاحبه جلالی با روسیه۲۴

 

قرارداد جامع همکاری ایران و روسیه آماده امضاست

سوال مجری: بله این رفتار سازمان های بین‌المللی تعجب آور است. پرسش‌هایی که جنابعالی کردید، به جا و پاسخی برای این‌ها ندارم. درباره قرارداد جامع همکاری میان روسیه و ایران بپرسم، من شنیدم این قرارداد جامعی است و آیا این قرارداد به زودی امضا می‌شود؟

پاسخ سفیر: بله همانطور که می‌دانید یک قرارداد جامع مبتنی بر اراده رهبران ۲ کشور طی سه سال گذشته تدوین شده، این قرارداد بسیار جامع هست، همه ابعاد روابط ۲ کشور را در بر می‌گیرد، خوشبختانه توسط وزارت خارجه‌های ۲ کشور پاراف شده و برای روسای جمهور ۲ کشور ارسال شده، هم در روسیه و هم در ایران مورد تایید نهادهای مسئول و نهایتا روسای جمهور قرار گرفت و هم اکنون آماده امضاست. ما چند گزینه پیش رو داریم، اول آنکه در همین اجلاس کازان امضا شود ولی در گفت‌وگویی که با دوستان روس خود داشتیم، آن‌ها اشاره کردند که اگر در سفر دوجانبه‌ای امضا شود، بسیار بهتر است که اعتبار این موافقنامه نیز کاملا رعایت شود.