به گزارش ایرنا از "آناتولی", وانگ یی اواخر روز جمعه پس از ورود لمی وزیر امور خارجه انگلیس به پکن, با وی ملاقات کرد.
وزیر امور خارجه چین گفت: چین و انگلیس با سابقه طولانی همکاری نزدیک، فضایی را برای تبادل و همکاری ایجاد کردهاند.
وی افزود: چین با احیای کامل سازوکار گفتگو و همکاری در زمینه های مختلف بین دو کشور در زمینه های تجارت، مالی، توسعه سبز، علم و فناوری، بهداشت، آموزش و علوم انسانی, احیا کنند.
وانگ یی تاکید کرد: جهان با چالشهای بیسابقهای مواجه است و رقابت بین قدرتهای بزرگ نباید در این دوران کم رنگ شود,
لمی به نوبه خود گفت که دولت انگلیس متعهد به تقویت گفتگو و همکاری با چین و مدیریت موثر اختلافات به شیوه ای سازگار و متقابلاً محترمانه در راستای منافع بلندمدت هر دو طرف است.
لمی ادامه داد: انگلیس به تعهدات خود در مورد موضوع تایوان پایبند بوده است و این امر ادامه خواهد داشت.
دو مقام ارشد همچنین در مورد جنگ در اوکراین، درگیری اسرائیل و فلسطین و وضعیت میانمار گفتگو کردند.
به گزارش ایرنا, «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس بنا به دعوت همتای چینی خود و با دستورکار ترمیم روابط دوجانبه که طی سالهای اخیر بهدلیل مواضع خصمانه دولتهای سابق محافظهکار انگلیس تیره شده است، راهی پکن شده است.
چین، چهارمین شریک تجاری بزرگ انگلیس بشمار میرود و لمی امیدوار است که در این سفر بتواند توافقات جدیدی را در راستای توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور حاصل کند. اقتصاد انگلیس در سایه خروج این کشور از اتحادیه اروپا خسارت سنگینی را متحمل شده و مقامهای دولت جدید در تلاش هستند تا از طریق ترمیم روابط با کشورهای جهان، اوضاع اقتصادی این کشور را ساماندهی کنند.
چین یکی از کشورهایی است که در سال های اخیر روابط پر فراز و نشیبی را با لندن تجربه کرده است. دیوید کامرون در مقطعی که سکان دولت انگلیس را در دست داشت، تلاش کرد تا روابط فیمابین را ارتقاء دهد.
او ۳۰ مهر ۱۳۹۴ در نشست خبری مشترک با «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین در لندن گفت: این سفر (رئیسجمهور چین) سرآغاز دوران تازهای خواهد بود که برخی آن را «عصر طلایی روابط چین و انگلیس» توصیف کردهاند. دورهای برای روابط اقتصادی قویتر، روابط تجاری عمیق و روابط نزدیکتر بین مردم دو کشور و در نهایت مذاکرات معنادار بر سر مسائلی که برای هر دو ما حائز اهمیت است. همه اینها نیز ریشه در کشورهای کهن ما خواهد داشت.
حزب حاکم کارگر به رهبری آقای کییر استارمر که تیرماه گذشته سکان دولت انگلیس را در دست گرفت اعلام کرده است که مواضع خصمانه دولتهای محافظهکار درقبال چین را دنبال نخواهد کرد. استارمر برای اولین بار در ماه اوت گذشته با رئیس جمهوری چین صحبت و بهدنبال آن ریچل ریوز وزیر دارایی انگلیس نیز با معاون نخست وزیر چین گفتوگو کرد. گفته میشود که او در سال جدید میلادی به چین سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس هم در ماه ژوئیه گذشته با همتای چینی خود در حاشیه اجلاس آسهآن در لائوس دیدار کرد. بر اساس گزارشها، لمی سفر به چین را آغاز گفتوگوهای منسجمتر و تعامل منظم بین دو کشور می داند. او در این سفر دو روزه به شانگهای هم سفر خواهد کرد تا با بازرگانان و نمایندگان دولت انگلیس ملاقات کند.