همدستی گدای اروپایی و ساده‌لوح اماراتی علیه ایران

  4030729072

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بیانیه‌ای به افشای انگیزه اتحادیه اروپا در حمایت از ادعای امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی پرداخت.

 «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

اهمیت تشخیص درست تکلیف چیست؟

یک "احساس تکلیف" درست برای محور مقاومت

همدستی گدای اروپایی و ساده‌لوح اماراتی علیه ایران/ یک "احساس تکلیف" درست برای محور مقاومت

حجت الاسلام احمد رهدار، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا پیرامون سفر پژوهشی خود به لبنان و مردم‌نگاری وضعیت محور مقاومت، گفت: پس از شهادت سیدحسن نصرالله با یک مسئله روبرو شدیم که فرماندهان رده اول حزب الله ترور شدند و وضعیت کنونی لبنان قابل مطالعه است. لذا با دانشگاه مطرح کردیم و ریاست دانشگاه نیز قبول و کمک کرد که این سفر صورت بگیرد.

وی افزود: گفتگوهایی در سوریه و لبنان با شخصیت های غیرآکادمیک صورت گرفت و هدف همین بود که با اشخاص درگیر در میدان گفتگو شود؛ بیش از ۲۰ گفتگو با افرادی مانند استادان دانشگاه، فرماندهان ارتش سوریه، فرماندهان حزب الله، مسئولین مراکز فرهنگی و تعدادی از آوارگان صورت گرفت و وضعیت روحی، روانی، اقتصادی و اجتماعی مقاومت لبنان ناظر به آینده مورد بررسی قرار گرفت.

رهدار تصریح کرد: مسئله مهم گفتگوها تصویر مردم از حزب الله و ایران بود که طیفی از دیدگاه ها را در بر می‌گرفت که تصویر جامعه مخاطب از حزب الله و مقاومت؛ مثبت و روحیه‌ها به رغم فشارهای متراکم بالا بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم، مواجهه حکومت و مردم کشورهای مقاومت با بحران جدید لبنان را قابل قبول ارزیابی کرد و گفت: موقعیت هر یک از کشورهای لبنان، عراق و سوریه متفاوت است و از حکومت ایران انتظار دارند در جنگ مستقیم وارد شود همانطور که در وعده صادق چنین بود و از کشور سوریه انتظار دارند در خصوص آوارگان نقش مثبت ایفا کند و همچنین از عراق انتظار دارند به آوارگان در سوریه کمک کند زیرا مرز زمینی داشته و شرایط تحریمی نیز ندارند. کشورهای مقاومت با تقسیم کار و تشریک در حال ساماندهی هستند که هر چه زمان می گذرد وضعیت جبهه در حال رسیدن به یک ثبات بوده و به سمت خروج از وضعیت گیجی و حیرت حرکت می کند.

وی در خصوص پژوهش میدانی خود گفت: به لحاظ علمی حدود ۲۲ محور را مهم دیدم که لازم است مراکز پژوهشی و اندیشکده ای ما به طور مفصل روی آن فکر کرده و در ادامه مسیر به فرماندهان میدان در سوریه و لبنان کمک کنند. 

*اقدام حجت‌الاسلام رهدار در این طرح پژوهشی مصداق اتمّ "تشخیص تکلیف و عمل به آن در لحظه درست" است و نشان می‌دهد هنگامی که یک انسان در لحظه درست به تکلیف دقیق خود عمل کند؛ چگونه می‌تواند منشأ خیر شود و نصرت‌گر دین خدا باشد.

چه اینکه در صحبت‌های حجت‌الاسلام رهدار و نتایج تحلیلی ارائه شده از سوی او؛ شاهد سرفصل‌های اطلاعاتی ذیقیمت جدیدی هستیم که در سایر ابعاد مسئله آنها را نشنیده و نخوانده بودیم.

دقت شود که همواره در رخدادهای میدانی به عقول منفصل و نخبه‌ای نیاز است تا به جای تک تک درختان؛ جنگل را هم ببینند و با تأمل و تعمق در اوضاع نسبت به تحلیل شرایط اقدام کنند.

اقدام حجت‌الاسلام رهدار همچنین برای تک به تک ما نیز یک الگوست که بدانیم برای عمل تکلیف‌مدار نسبت به رخدادهای پیرامون چگونه باید عمل کرد. به این معنی که همواره باید از قشری‌گری و تقلید و هیجان‌زدگی دور باشیم زیرا چنین انگیزه‌هایی موجب دور شدن انسان از تکلیف اصلی خواهد شد.

شهید آوینی جمله‌ای دارد با این مضمون که برای رضای خدا یک روز باید جنگید و یک روز باید نان پخت!

این جمله حکیمانه و آنچه در عمل و اقدام آقای رهدار دیدیم؛ نشان می‌دهد که هر کس باید با سنجش موقعیت و امکانات و شرایط خود نسبت به برهه‌های حساس؛ تکلیف اصلی را شناسایی کرده و برای عمل به آن اقدام کند.

در بحث احساس تکلیف و تشخیص درست آن، خوانش این خاطره منقول از حجت‌الاسلام قرائتی پیرامون ابوی مرحوم کوثری (مداح بیت امام) خالی از لطف نیست. 

همدستی گدای اروپایی و ساده‌لوح اماراتی علیه ایران

همدستی گدای اروپایی و ساده‌لوح اماراتی علیه ایران/ یک "احساس تکلیف" درست برای محور مقاومت

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بیانیه‌ای با تبیین انگیزه‌های اتحادیه اروپا در حمایت از ادعای امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی نوشت: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات در قضیه جزایر سه گانه دشمنی آشکار این اتحادیه با ایران به بهانه واهی حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین است و این در حالی است که آمریکا و اروپا هیچکدام تایید نکرده‌اند که ایران موشک بالستیک به روسیه داده باشد.

به گزارش روزنامه شرق، او می‌افزاید: دلیل مواضع دشمنانه اروپا را، چه در تحریم شرکت‌های هواپیمایی و چه در صدور بیانیه اخیر آن‌ها، باید در حمایت ایران از مقاومت فلسطین و حمایت اروپا از رژیم اشغالگر فلسطین و متجاوز به مال و جان فلسطینیان دانست که با ارسال سلاح‌های کشتار جمعی و کمک مالی به آن رژیم خونخوار، در برابر ایران قرار گرفته‌اند و بدین ترتیب، در حمایت از یک طرف در یک مقوله تمامیت ارضی، منافقانه تیر زهرآلود خود را به دلیل اختلاف با ایران بر سر قضیه فلسطین، به سمت ایران نشانه می‌روند.

خرازی همچنین در اشاره به علل و انگیزه اتحادیه اروپا از این اقدام گفته است: موضع دشمنانه اتحادیه اروپا در مورد جزایر سه گانه فاقد هرگونه ارزش حقوقی است و صرفا موضعی سیاسی برای جذب کمک‌ها و منابع مالی کشورهای ثروتمند خلیج فارس، به خصوص امارات متحده عربی، برای جبران هزینه‌های سنگین مشارکت آن‌ها در جنگ اوکراین است.

این بیانیه می‌افزاید: اسناد و مدارک مربوط به تعلق جزایر سه‌گانه به ایران به قدری محکم و گویاست که چنین بیانیه‌هایی که با انگیزه جذب منابع مالی دیگران صادر می ‌شود، هیچ خللی در موضع قاطع ایران مبنی بر تعلق آن جزایر به ایران و مصمم بودن نیروهای مسلح ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود ایجاد نمی‌کند.

خرازی در بخش پایانی بیانیه خود به مقامات جوان اماراتی هم هشداری جدی داده و گفته است: امروز هم توصیه اینجانب براساس تجارب سیاسی طولانی خود، به مقامات جوان کشور امارات که بر خلاف دیدگاه پدر خردمند و صاحب تجربه خود، به جای گفتگو با شتاب به سمت دشمنان ایران برای اثبات ادعای خود می‌روند، این است که دشمنی با ایران بر سر تمامیت ارضی آن را کنار بگذارند و به جای توسل به این و آن که در حمایت خود از ادعای امارات، انگیزه های اقتصادی دارند، به گفتگو بازگردند تا بر اساس حقایق تاریخی و اسناد موجود آنچه موجب رفع اختلاف و توسعه صلح و آرامش در منطقه است دنبال شود و الا راهی را که دیگران جلوی پای آنها می‌گشایند، جز ویرانی و جنگ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

*اشاره مهم خرازی به انگیزه‌های اقتصادی اتحادیه اروپا از مشارکت در ادعاهای واهی علیه ایران نیاز به ۲ تبیین دارد.

یکی در عرصه افکار عمومی ایران تا مردم بدانند دشمنان آنها تا چه حد زبون، گدا صفت و توخالی هستند.

و دو دیگر، تبیین برای مقامات جوان اماراتی تا بدانند در فرجام تلخ این بازی؛ اروپا سود کند یا ایران برنده باشد اما آنان حتما بازنده خواهند بود.