بلومبرگ: توازن قدرت اقتصادی از «G۷» به «بریکس» منتقل می‌شود

  4030803042

  نشریه بلومبرگ با استناد به داده‌های صندوق بین‌المللی پول تأکید کرد که در سال‌های آینده توازن اقتصادی از «G۷» به «بریکس» منتقل می‌شود.

به گزارش  مهر، نشریه بلومبرگ با استناد به تازه‌ترین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول تأکید کرد که در ۵ سال آینده توازه قدرت اقتصادی در جهان از کشورهای گروه هفت (G7) به کشورهای گروه «بریکس» منتقل می‌شود.

به نوشته بلومبرگ «انتظار می‌رود بیشتر رشد در پنج سال آینده از اقتصادهای قدرتمند بریکس همچون روسیه، چین، هند و برزیل حاصل شود.»

بلومبرگ در ادامه نوشت که «در همین بازه زمانی سهم مورد انتظار اعضای گروه هفت مانند ایالات متحده، آلمان و ژاپن به سمت پایین خواهد بود.»

نخستین روز شانزدهمین اجلاس سران گروه «بریکس» روز سه‌شنبه در شهر کازان روسیه آغاز شد و به مدت ۳ روز تا ۲۴ اکتبر (روز پنج‌شنبه) ادامه خواهد داشت.

رسانه‌های روسی با انتشار تصاویری از ورود سران کشورهای مختلف اعلام کردند که ۳۶ کشور در این اجلاس از جمله ۲۲ کشور در سطح ریاست‌جمهوری و رؤسای ۶ سازمان بین‌المللی در این اجلاس شرکت کردند.

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران نیز در این اجلاس شرکت کرده است.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده نتایج ریاست روسیه بر این گروه بررسی خواهد شد که در این زمان ۱۰ کشور از جمله سه کشور عربی به این گروه اضافه شدند.

این نشست نخستین نشست پس از پیوستن ۵ کشور جدید به بریکس در سال ۲۰۲۴ است.

به نوشته اسپوتنیک، روسیه در سال جاری میلادی ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد و در دوران ریاست مسکو ۳ موضوع در اولویت قرار دارد؛ سیاست، امنیت و همکاری در زمینه تبادلات اقتصادی، مالی، انسان‌دوستانه و فرهنگی.

افزون بر این در ماه‌های گذشته مسکو برای ارتقای شیوه‌های عملی همکاری بین کشورهای عضو بریکس، بیش از ۲۰۰ رویداد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را برگزار کرده است.

شرکت‌کنندگان در این اجلاس پیش‌بینی می‌کنند که ایجاد سکوی پرداختی دیجیتال بریکس که به آن «پل بریکس» مشهور است بررسی شود و همچنین شیوه‌های افزایش تبادلات تجاری با ارزهای ملی.

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ از سوی برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقای جنوبی هم در سال ۲۰۱۱ به آن ملحق شد. در ژانویه ۲۰۲۴، مصر، ایران، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتیوپی اعضای جدید این گروه شدند.