جدال لفظی دیپلمات‌ها در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تجاوز رژیم اسرائیل به ایران

  4030807188 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی در پی تجاوز رژیم اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران در حالی برگزار شد که بار دیگر نشست این شورا عرصه جدال لفظی آمریکا و حامیانش همسو با اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس با دیگر اعضای شورای امنیت بود.

جدال لفظی دیپلمات‌ها در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تجاوز رژیم اسرائیل به ایران

 به گزارش  ایرنا، خالد الخیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل در نشست اضطراری در سخنانی گفت: آخرین تبادل حملات بین اسرائیل و ایران با خطر فرو بردن منطقه به شرایطی ناشناخته همراه است. این شرایط در زمانی است که ما به شدت نیاز به تنش زدایی در همه جبهه ها داریم.

دستیار دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: من محکومیت دبیرکل از همه اعمال تشدید تنش را تکرار می کنم. این اقدامات باید متوقف شود. لفاظی های جنگ طلبانه و تهدیدآمیز باید متوقف شود.

او اضافه کرد: هر دو طرف باید از آزمایش محدودیت های خویشتن داری یکدیگر دست بردارند و به نفع صلح و ثبات منطقه عمل کنند.

الجزایر: حملات اسرائیل نقض صلح بین المللی است

عمار بن جامع سفیر و نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل در نشست اضطراری عصر دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرد: حملات اسرائیل به إیران نقض صلح بین المللی است.

دیپلمات ارشد الجزایر در سازمان ملل افزود: صلح واقعی نیازمند رعایت اصول سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی است.

او گفت: امروز با درگیری منطقه ای روبرو هستیم که پیامدهای جدی دارد. نیروهای اشغالگر اسرائیل باید پاسخگوی اقدامات خود باشند.

چین: اوضاع خاورمیانه شکننده است؛ درباره رفتارهای اسرائیل نگرانیم

«فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد در سخنانی گفت: نسبت به رفتارهای اسرائیل نگران هستیم و به خویشتنداری دعوت می‌کنیم.

سفیر چین در سازمان ملل تصریح کرد: اوضاع خاورمیانه شکننده است. با هرگونه اقدام تهاجمی که صلح و امنیت منطقه را تهدید کند، مخالف هستیم.

او تاکید کرد: همه طرف‌ها باید برای تبادل آتش حد بگذارند و آرامش به خاورمیانه بازگردانده شود.

نماینده چین در سازمان ملل ادامه داد: آتش بس در غزه هنوز دور از دسترس بوده و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل نیز نادیده گرفته شده اند.

آمریکا: ایران حملات به اسرائیل را متوقف کند

«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل نیز بار دیگر با اعلام حمایت واشنگتن از اسرائیل «در دفاع از خود» گقت:  «اسرائیل اقدام به حملات هوایی در خارج از مناطق مسکونی در ایران کرد».

گرینفیلد ادعا کرد که آمریکا در اقدام نظامی اسرائیل شرکت نکرد، بلکه رژیم  اسرائیل را تشویق کرد تا عملیات را  به شکل «هدفمند، متناسب و مستقیم جهت کاهش توانایی ایران برای تهدید همسایه‌اش، جلوگیری از حملات بیشتر و  کاهش خطر تشدید تنش انجام دهد.»

این عضو کابینه دولت دموکرات جو بایدن بار دیگر مدعی شد: «ایالات متحده آمریکا در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشته است و از ایران می‌خواهیم که حملات خود به اسرائیل را متوقف کند».

 او هدف قرار دادن سایت‌ها در ایران توسط اسرائیل را  به عنوان یک «پاسخ نظامی متناسب و مستقیم در دفاع از خود » توصیف و تاکید کرد که هیچ گزارشی مبنی بر آسیب غیرنظامیان وجود ندارد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «به طور خاص، اسرائیل حملات هوایی دقیقی را علیه چندین هدف نظامی در سراسر ایران و خارج از مناطق پرجمعیت انجام داد.»

گرینفیلد خطاب به شورای امنیت گفت: «ما در دفاع از خود تردید نخواهیم کرد. اشتباه برداشت نشود. ایالات متحده نمی‌خواهد شاهد تشدید بیشتر تنش باشد. ما معتقدیم که این باید پایان تبادل آتش مستقیم بین اسرائیل و ایران باشد.»

 روسیه: شورای امنیت باید از سقوط منطقه به جنگ جلوگیری کند

به گزارش خبرنگار ایرنا، «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم  روسیه در سازمان ملل نیز در این نشست اضطراری شورای امنیت،  نسبت به "مارپیچ کنترل نشده" خشونت در خاورمیانه به دنبال حملات اسرائیل به ایران هشدار داد و گفت: «منطقه در حال حاضر به دلیل تشدید خشونت ها در اطراف نوار غزه برای بیش از یک سال بی ثبات شده است.»

 سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد که این «اولین حمله هوایی اسرائیل نیست» و از اعضای شورای منیت سازمان ملل  خواست تا «حداقل تلاش خود را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که منطقه وارد جنگ نمی شود.»

دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل افزود: «اسرائیل طی هفته‌های گذشته نیت خود برای حمله به ایران را پنهان نکرده است. ما به شدت از افزایش تنش‌ها بین اسرائیل و ایران نگران هستیم و خواستار خویشتنداری هستیم.»

نبنزیا با بیان اینکه "درباره بی اعتنایی اسرائیل به جامعه بین الملل نگران هستیم"، تاکید کرد:  «ما از اسرائیل می‌خواهیم اقدامات تحریک‌آمیز در خاورمیانه را متوقف کند.»

نماینده دولت ولادیمیر پوتین  در سازمان ملل با بیان اینکه هیچ جایگزینی برای آتش‌بس وجود ندارد، از آمریکا خواست «مسئول باشد و از همه ابزارهای موجود برای اجرای قطعنامه‌های موجود در حل و فصل بحران های منطقه‌ استفاده کند».

سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: آمریکا داده های اطلاعاتی را برای حمله به ایران در اختیار اسرائیل قرار داده است که این اقدام، ناقض قوانین بین المللی  است.

او تصریح کرد: هیچ جایگزینی برای آتش بس و آزادی گروگانها و ارسال کمک های بشردوسانه به نوار غزه وجود ندارد.

انگلیس: ایران به حملات اسرائیل پاسخ ندهد

«باربارا وود وارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت همسو با آمریکا و در حمایت از رژیم اسرائیل مدعی شد: ایران نباید به حملات اسرائیل پاسخ دهد.

سفیر انگلیس در سازمان ملل بدون اشاره ای به جنگ طلبی و اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل گفت: هیچ کس نباید در شعله های آتش تنش بدمد.

این دیپلمات انگلیسی مدعی شد: تمام تلاش ما باید برای شکستن چرخه تنش باشد. جنگ منطقه ای به نفع هیچ کس نیست.

او گفت: تمکین به قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل تنها راه برای حل تنش های لبنان است.

وود وارد با اشاره به وضعیت بحرانی غذا و آب در نوار غزه تاکید کرد: در غزه هم فقط باید به آتش بس برسیم. از اسرائیل و حماس می خواهیم که به آتش بس برسند.

 

فرانسه: باید هر چه سریعتر به آتش بس در غزه دست یابیم

«نیکلاس دی ریویر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد نیز در سخنانی با بیان اینکه اسرائیل باید نیروهای خود را از لبنان خارج کند، گفت: باید هرچه سریعتر به آتش بس در غزه دست پیدا کنیم.

این دیپلمات ارشد دولت فرانسه با بیان اینکه پاریس خواستار رعایت قوانین بین المللی، افزود: باید اطمینان پیدا کنیم همه گروگان ها (اسرا) آزاد می شوند.

سفیر فرانسه در سازمان ملل همچنین تاکید کرد: امنیت اسرائیل باید حفظ شود و ما (پاریس) به امنیت آن متعهد  هستیم.

سفیر و نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت خواستار خویشتنداری همه طرف ها در منطقه شد و گفت: ما از ایران و رژیم اسراییل درخواست می‌کنیم خویشتنداری داشته باشند.

 

سوریه: شورای امنیت مانع رژیم اسرائیل شود

قصی الضحاک سفیر و نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: تجاوز هوایی رژیم اشغالگر اسرائیل به ایران نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و حاکمیت و تمامیت ارضی ایران است. این حمله تأکید می‌کند که این رژیم تلاش دارد منطقه را وارد یک جنگ گسترده‌ای بکند.

او با بیان اینکه حملات اسرائیل ده ها شهروند غیر نظامی سوری را کشته است، گفت: اقدامات اسرائیل صلح و ثبات منطقه را از بین می‌برد. شورای امنیت باید مانع اقدامات رژیم اسرائیل شود.

این مقام سوری اظهارات کشورهای غربی مبنی بر حمایت از حق دفاع اسرائیل را محکوم و اضافه کرد که اسرائیل خود را از قانون بالاتر می‌داند و باید به خاطر اقداماتش پاسخگو باشد.

 عراق: اسرائیل حریم هوایی ما را نقض کرد

نماینده عراق در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: عراق اقدامات رژیم اسرائیل را محکوم می‌کند. دولت عراق در نهادهای بین المللی شکایت خود را پیگیری خواهد کرد.

او تصریح کرد: اجازه نخواهیم داد از حریم هوایی عراق برای حمله به کشورهای دیگر استفاده شود. اقدام اسرائیل نقض حاکمیت عراق بود. ایران دوست ما است.

سفیر ایران: آمریکا شریک جرم رژیم اسرائیل است؛پاسخ ما طبق حقوق بین‌الملل خواهد بود

 سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده  آمریکا از رژیم اسرائیل، همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌عنوان یکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و به‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی شورای امنیت درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران افزود: تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گسترده‌تر و مستمر تجاوز و مصونیت بی‌حدی است که رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد، به‌ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاکسازی قومی و جنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان.

ایروانی تاکید کرد: ما تجاوزات رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم. اقدامات خصمانه رژیم اسرائیل نقضی آشکار و خطرناک از حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، به‌ویژه اصل حاکمیت و تمامیت ارضی و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور علیه حاکمیت کشورها. این اصول صرفاً ایده‌های انتزاعی نیستند؛ بلکه پایه‌های اساسی هستند که صلح و ثبات بین‌المللی بر آن‌ها استوار است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم، صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانه خود را علیه ایران انجام دهد. بنابراین، دولت ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیز متحمل خواهد شد.

ایروانی ادامه داد: علاوه بر این، ایالات متحده پیش از این نیز در جنایات جنگی و کارزار نسل‌کشی جاری این رژیم علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه و لبنان شریک جرم بوده است. اکثر بمب‌هایی که رژیم اسرائیل بر سر غزه و لبنان می‌ریزد، ساخت آمریکا هستند.

سفیر ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را به‌عنوان مسیر حل چالش‌های منطقه‌ای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با این حال، به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأیید است، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل خواهد بود.

اتهام زنی های رژیم اسرائیل در دفاع از تجاوزات و اقدامات تروریستی‌اش 

دنی دنون سفیر و نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل، در این نشست اضطراری شورای امنیت با اشاره به تجاوز این رژیم به جمهوری اسلامی ایران در دفاع از جنگ طلبی و اقدامات تروریستی تل آویو مدعی شد: دشمنان اسرائیل اکنون درک می‌کنند که وعده‌های ما توخالی نیست. ایران انتخاب کرد که به اسرائیل حمله کند تا منطقه را بی‌ثبات و هرج و مرج ایجاد کند.

سفیر رژیم اشغالگر قدس در دفاع از تجاوزات و اقدامات تروریستی این رژیم مدعی شد: «هیچ کشور دارای حاکمیت، صدها موشک بالستیک را که به سمت جمعیت غیرنظامی آن نشانه رفته‌اند، تحمل نخواهد کرد. هیچ دولت مسئولیت‌پذیری اجازه نمی‌دهد مردمش تحت تهدید دائمی باقی بمانند.»

سفیر رژیم صهیونیستی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود گفت: ایران «به دنبال سلطه بر منطقه و فراتر از آن است»

این مقام اسرائیلی خواستار «تحریم‌های فوری و فلج‌کننده علیه زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی ایران» شد.