تعیین وقت رسیدگی به پرونده چای دبش/ محکومیت ۳ متهم پرونده ترور شهید فخری‌زاده به اعدام/ بازداشت ۱۰ عامل حادثه تفتان

  4030815053 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی قوه قضاییه از ارجاع پرونده چای دبش به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی خبر داد و گفت که وقت رسیدگی به این پرونده در روز ۳ آذرماه امسال تعیین شده است.

تعیین وقت رسیدگی به پرونده چای دبش/ محکومیت ۳ متهم پرونده ترور شهید فخری‌زاده به اعدام/ بازداشت ۱۰ عامل حادثه تفتان

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز ضمن تبریک  فرارسیدن روز ۱۳ آبان، گفت: در این روز دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) با تبعیت از ارزشهای اسلامی حرکت خودجوشی را برای حفظ انقلاب آغاز کردند که امام (ره) آن را انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نامید.

وی افزود: مقام معظم رهبری نیز  در راستای حماسه ۱۳ آبان ماه فرمودند مقابله اسلامی و عقلانی و خردمندانه ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بین المللی است،  نقشه راه صحیح است و بدون تعلل ادامه خواهد یافت.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: آمریکایی‌ها باید از اقدام انقلابی ملت مسلمان ایران در حفظ ارزشهای خودشان درس می گرفتند ولی متاسفانه همچنان دچار این اشتباه محاسباتی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هستند که عمق پیروزی این ملت را درک نکردند؛ لذا همچنان دشمنی‌های خود را با ملت عظیم ایران ادامه دادند، اگر چه در مقاطع مختلف ملت ما با دستاوردهایی که داشته سیلی محکمی را به آنها زده است.

وی گفت: ضمن محکومیت اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به خاک ایران و شرارتی که در این رابطه به وجود آوردند،  از حرکت غرورآفرین پدافند سربلندمان در دفع شرارت دشمن قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه فرارسیدن ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار را تبریک گفت.

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده در راستای ابلاغ آیین نامه موضوع ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: سازمان ثبت اسناد مکلف است در راستای این قانون ظرف یکسال امکان دسترسی دلالان معاملات املاک و اشخاص حقیقی و حقوقی به سامانه ثبت الکترونیک اسناد را در قالب قراردادهای نمونه و یکسان فراهم کند.

جهانگیر افزود: سازمان ثبت اسناد با همکاری بخش‌های دیگر قوه قضاییه پیش نویس قراردادهای یکسان را که تاکنون بیش از ۱۰ پیش نویس قرارداد یکسان آماده شده را تهیه کرده است و به معاونت اول قوه قضاییه ارسال شده است. امیدواریم ظرف مهلت قانونی همه قرادادهای پیش نویس را بتوانیم‌ به صورت یکسان در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دهیم.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص حادثه تروریستی تفتان گفت: در خصوص جنایت تروریستی که در تفتان سیستان و بلوچستان اتفاق  افتاد و   منجر به شهادت و زخمی شدن جمعی از دلاورمردان نظم و امنیت کشور شد باید بگویم  ما این شهادت و این شهادت‌ها را به خانواده بزرگ انتظامی کشور و خانواده این عزیزان تبریک و تسلیت  عرض می‌کنیم.

وی افزود: قوه قضاییه  نسبت به احقاق حقوق همه سربازان وطن در راستای تعقیب و مجازات قاطعانه تروریست‌ها و آمرین و مباشرین و مرتبطین آنها اقدام قانونی لازم را به عمل خواهد آورد.

جهانگیر گفت: ۱۰ نفر از عوامل پشتیبان این حادثه (تفتان) بازداشت شدند. در جریان درگیری و تعقیب و گریزی که بین تروریست‌ها و عوامل نظامی صورت گرفت، ۸ نفر از تروریست‌ها معدوم و ۴ نفر دستگیر شدند و کسانی که دستگیر شدند به جنایات خود در اقدامات تروریستی دیگر اعتراف کردند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: اقدامات امنیتی لازم برای دستگیری سایر مرتبطین توسط عوامل وزارت اطلاعات و فراجا و نیروی قدس سپاه در حال انجام است. در بین افراد دستگیر شده افراد غیر ایرانی نیز بوده‌اند.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه با توجه به اعلام صدور کیفرخواست پرونده چای دبش از سوی دادستان تهران، آیا وقت رسیدگی به این پرونده تعیین شده یا خیر و آیا رسیدگی علنی خواهد بود؟ گفت: این پرونده در ۱۲ آبان ماه امسال به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی تعیین شده است و زمان رسیدگی ۳ آذرماه امسال است.

وی در خصوص علنی بودن یا نبودن دادگاه گفت: این موضوع با تشخیص قاضی است.

جهانگیر با اشاره به تحقق شعار سال و حمایت از تولید درباره فعالیت‌های دستگاه قضایی در این زمینه، گفت: یکی از موارد درباره تعرفه خدمات بندری بود که دادگستری استان هرمزگان در این زمینه ورود کرد و مشخص شد دولت سیزدهم برای جلوگیری از رسوب کالاها در انبارها تعرفه‌ها را چند برابر افزایش داده بود و در اواخر دولت سیزدهم مشخص شد که افزایش هزینه انبارداری نه تنها به کاهش توقف کالاها نینجامیده است بلکه موجب افزایش قیمت‌ها شده است؛ از این رو در تیر ماه امسال افزایش تعرفه‌ها متوقف شود اما سازمان بنادر و کشتیرانی به این مصوبه عمل نکرده بود و رویه پیشین را ادامه می داد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: با ورود دادگستری استان هرمزگان سازمان بنادر و کشتیرانی از قانون تمکین کرد و این مصوبه از تاریخ سوم تیر ملغی شد و مقرر شد که هزینه‌های دریافتی نیز به افراد ذینفع مسترد شود.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عوامل ترور شهید فخری‌زاده گفت: در این پرونده در استان آذربایجان غربی ۸ متهم شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شد. ۳ نفر از این افراد به دلیل ارتکاب جاسوسی برای رژیم اشغالگر با صدور قرار جلب به دادرسی به دادگاه معرفی شدند. ۳ نفر از اعضای این باند علاوه بر جاسوسی در  پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تجهیزات ترور شهید فخری‌زاده به داخل کشور کرده بودند.

وی افزود: در دادگاه بدوی این ۳ نفر به اعدام محکوم شدند، پرونده در مرحله فرجام خواهی است. در مورد سایر متهمین شناسایی شده ترور شهید فخری‌زاده، پرونده‌ای در دادگستری استان تهران مفتوح است.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اقدامات قوه قضاییه در رابطه با  فیلترینگ گفت:  در خصوص فضای مجازی و ساماندهی فضای مجازی، مقام معظم رهبری بارها  بر اهمیت فضای مجازی تاکید داشتند و فرمودند که نباید فضای مجازی به دست دشمن بیفتد. در همه دنیا روی فضای مجازی خودشان مدیریت می‌کنند و ما هم باید اعمال مدیریت بکنیم.

وی افزود: این موضوع از گذشته تاکنون در دستور پیگیری توسط مراجع ذی‌صلاح بوده است. از جمله مجموعه‌هایی که وظیفه دارند این موضوع را دنبال بکنند شورای عالی فضای مجازی است که دستگاه قضایی هم در آنجا حضور دارد، در صورتی که تصمیمی گرفته بشود به اطلاع مردم خواهد رسید.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در  خصوص  آخرین جزئیات پرونده حادثه معدن طبس گفت: این پرونده در حال تکمیل تحقیقات است.  بر اساس نظریه کارشناسان رسمی دادگستری ۵ نفر به عنوان مقصرین حادثه معرفی شدند. دادگستری اقدامات شاخصی را در این خصوص تاکنون به عمل آورده است.

جهانگیر ادامه داد:  اینگونه حوادث مانند حادثه طبس در معادن کشور نباید عادی انگاری شود و باید تلاش کنیم ضوابط ایمنی رعایت شود که شاهد این حوادث نباشیم. در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار نفر در حال انجام وظیفه در معادن کشور هستند و ما باید از حقوق آنان دفاع کنیم. رعایت مسائل ایمنی بر دوش پیمانکاران است و باید این امر در وزارت صمت نیز مورد توجه قرار بگیرد تا در جدول زمان‌بندی کاستی‌های معادن برطرف شد. علاوه بر کار کارشناسی، دستور ممنوع الخروجی مقصرین و دستور پلمپ محل تا ایمن‌سازی محل کار صادر شده است.

وی گفت:  پرداخت هزینه مستمری و دیه به خانواده‌های متوفی و تکلیف به صاحبان معادن جهت تجهیز معادن به صورت ویژه انجام شده است. بیش از ۳۰ نیابت قضایی در دادگستری استان ایجاد شده تا مسئله پرداخت دیه به جانباختگان انجام شود که گفته شده بخشی انجام شده و بخشی در حال انجام است و امیدواریم  شاهد تکرار این حوادث ناگوار نباشیم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات دستگاه قضا درباره مراکز غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور گفت: قوه قضاییه با هرگونه موسسه غیرقانونی و غیرمجاز که بخواهند حقوق مردم را نادیده بگیرند یا باعث تضییع حقوق مردم بشوند برخورد قانونی لازم را خواهد داشت.

وی افزود: دادستانی برای پیشگیری از فعالیت موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور، جلساتی را با حضور دستگاه‌های ذیربط برگزار کرده و مقرر شده که بعد از اعلام اسامی مراکز غیرمجاز توسط وزارت علوم، ظرف ۱۵ روز نسبت به پلمب و تعطیلی مراکز توسط دادستانی اقدام خواهد شد. در مورد تبلیغ و اطلاع رسانی پیرامون موسسات غیرمجاز نیز بحث مسدودسازی آنها با هماهنگی که با پلیس فتا صورت گرفته در حال انجام است.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران گفت: سیسیل کوهلر و ژاک پاریس دو تبعه فرانسویی به اتهام جاسوسی به نفع بیگانگان و علیه کشور و همچنین اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور در اردیبهشت ۱۴۰۱ دستگیر شدند که کیفرخواست آنها در سوم اسفند ۱۴۰۱ صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در حال حاضر چندین جلسه دادرسی برگزار شده و جلسه رسیدگی جدید در تاریخ 4 آذر ماه تعیین شده است. برابر گزارشی که ما از مراجع ذی‌ربط گرفتیم این دو نفر از شرایط خوبی در بازداشتگاه برخوردار بوده و در سلامت به سر می‌برند لذا هرگونه ادعایی در خصوص وضعیت غیرعادی آنها تکذیب می شود.

جهانگیر گفت: متهمان از طریق کنسولگری با نزدیکان خودشان در تماس بودند و این مسئله نشان می دهد که از همه حقوق انسانی و قانونی که مورد نظر بوده برخوردار هستند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی  در خصوص پرونده تخلفات گروه دبش گفت: تعهدات ارزی گروه دبش بیش از ۳ میلیارد یورو است که برای ۲.۸ میلیارد یورو رفع تعهدات صورت نگرفته و به میزان ۲.۷ میلیارد یورو کالا وارد نشده است. به دلیل عدم ورود کالا به کشور مهلت رفع تعهد ۲.۲ میلیارد یورو منقضی شد.

وی گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اموال اعم از منقول و غیرمنقول شناسایی و توقیف شده است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در خصوص کالاهای موجود نیز ۶ هزار و ۶۹۵ تن چای به ارزش ۷۷۲ میلیارد تومان‌ توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به فروش رفته است. در مزایده حضوری در ۱۲ آبان در استان هرمزگان از مجموع ۸۹ دستگاه کانتینر، ۵۲ دستگاه کانتینر چاب به مبلغ ۱۷۷ میلیارد تومان به فروش رسیده است.