آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟/ گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان/ ارتباط قطعی برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

گروه سیاسی الف،   4030820091 ۴۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟/ گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان/ ارتباط قطعی برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

ادعای ترور ترامپ و چند تحلیل

روزنامه وطن‌امروز نوشت:

ایالات متحده از گذشته تاکنون رویکردی تهاجمی در برابر ایران اتخاذ و به دفعات تلاش کرده ایران را به ‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی خود و امنیت غرب آسیا معرفی کند. در تازه‌ترین مورد، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد فردی به نام فرهاد شاکری، تبعه افغانستان، با همکاری احتمالی ایران درصدد ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بوده و این طرح به کمک «اف‌بی‌آی» خنثی شده است. بر اساس این ادعا، شاکری هنگام بازجویی ادعا کرده ایران به او مأموریت داده ترامپ را تحت نظر بگیرد و طرحی برای ترور او آماده کند. این ادعا توسط ایران رد شده و سخنگوی وزارت امور خارجه آن را بی‌اساس خوانده است. سابقه پرونده‌سازی‌ها علیه ایران نشان می‌دهد آمریکا در پی اتهامات ضدایرانی اهداف دیگری را دنبال می‌کند که در این‌ باره نیز همین اصل، قابل توجه است.

ایجاد چنین پرونده‌هایی علیه ایران می‌تواند به افزایش ترس از نفوذ ایران در غرب آسیا کمک کند. با ایجاد چنین تصویری، آمریکا می‌تواند به کشورهای عرب منطقه مانند عربستان و امارات این پیام را بدهد که ایران همچنان به ‌دنبال بی‌ثبات‌سازی منطقه است. از این طریق، آمریکا می‌تواند فروش تسلیحات به این کشورها را افزایش دهد و سرمایه‌گذاری‌های نظامی خود را در منطقه توجیه کند.

هدف دیگری که به‌ نظر می‌رسد آمریکا در پی آن باشد، افزایش فشار بر ایران از طریق تحریک دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحده به تشدید اقدامات ضدایرانی است. از آنجا که ترامپ در دوران ریاست‌ جمهوری‌اش سخت‌ترین سیاست‌ها را علیه ایران اتخاذ کرد، دولت آمریکا ممکن است با این ادعاها سعی کند او را در بدو آغاز به کار مجدد به‌ عنوان رئیس‌جمهور آمریکا درگیر یک فضای ضدایرانی کند.

******

تصور عادی‌سازی با آمریکا، ساده‌لوحی است

روزنامه خراسان نوشت:

​​​​​​در ادامه خط عادی‌سازی رابطه با دولت ترامپ توسط یک جریان خاص در کشور، این بار حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی با تیتر «زمان ترک مخاصمه» به نوعی به مسئولان کشور توصیه کرده است که اکنون با توجه به شرایط موجود باید مخاصمه با آمریکا ترک شود و دلیلی ندارد مثل گذشته این همه درحال مخاصمه با آمریکا باشیم و در دولت ترامپ می توانیم این تخاصم را کاهش دهیم. این پیشنهادهای مبهم و ناپخته را می‌توان به‌عنوان تلاشی برای پیشبرد یک سیاست نامنسجم و غیرواقع‌گرایانه دانست که از پیشینه تاریخی و اصول سیاست خارجی ایران غافل است. گزارش آقای مرعشی با تکیه بر تفسیرهای نادرست و نادیده گرفتن اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی، نشان می‌دهد که برخی از چهره‌های داخلی تا چه اندازه از پیچیدگی‌های تاریخی و واقعیات جاری در روابط ایران و آمریکا دور هستند. واقعیت این است که اگر گذشته و رفتار متخاصمانه آمریکا علیه ایران مورد بازبینی قرار نگیرد و ریشه‌های تخاصم‌ها مشخص نشود، هرگونه پیشنهاد برای عادی‌سازی رابطه یا ترک مخاصمه نه تنها بی‌معنی، بلکه به‌نوعی ساده‌لوحی و حتی خیانت به مصالح ملی تلقی می‌شود. سوال اصلی از آقای مرعشی این است که اول در رابطه ایران و آمریکا باید متخاصم مشخص شود و بعد برای چشم انداز روابط آینده پیشنهاد ارائه شود! اگر تاریخ روابط ایران و آمریکا درست واکاوی نشود و متخاصم به درستی مشخص نشود، قطعا پیشنهادهایی هم که ارائه می شود، دچار نقض است و نه تنها تضمینی برای به نتیجه رسیدن ندارد، بلکه احتمال بدتر شدن شرایط را نیز به دنبال دارد.

نکته بسیار عجیب، صحبت ایشان درباره امروز ایران و منطقه است. ایشان در بخش دیگری از یادداشت خود یکی از اهداف مشترک ایران و آمریکا را آتش بس در غزه اعلام می کند، در حالی که در این یک سال بعد از ۷ اکتبر نه تنها کوچک ترین اقدامی توسط آمریکا برای آتش بس صورت نگرفته، بلکه دایم توجیه و تمجید از جنایات صهیونیست‌ها بوده است. شاید آقای مرعشی منظورش صحبت های انتخاباتی ترامپ برای کاهش تنش و ایجاد صلح در منطقه باشد اما واقعا چطور براساس یک وعده انتخاباتی، پیوست ۴۵ سال نیرنگ و فریب آمریکایی ها را می توان نادیده گرفت؟ بله ایران با تمام وجود تلاش می کند هرچه زودتر در غزه و لبنان، آتش بس ایجاد شود ولی پیشنهاد آقای مرعشی برای قرار گرفتن در پشت یک میز مذاکره خیالی که کسی آن طرفش ننشسته است، واقعا ساده لوحانه است. اصلا مگر پالسی از طرف دولت آینده آمریکا به ایران راجع به مذاکره درباره آتش بس در غزه و لبنان داده شده که چنین ایده هایی در ذهن دبیرکل حزب سازندگی خطور کرده است؟ اصلا مگر کسی آن طرف میز مذاکره منتظر ایران است و یا بهتر است بگوییم مگر میزی برای مذاکره وجود دارد که بیاییم درباره اش صحبت کنیم؟ این طور پیشنهادهایی که هیچ مطابقتی با فضای واقعی ندارد، به‌جای آن که به بهبود شرایط و کاهش تنش‌ها منجر شود، زمینه‌ساز ایجاد چالش‌های جدید و بحث‌های بی‌فایده‌ای خواهد شد که تنها به هدررفت انرژی‌ها و وقت مسئولان و کارشناسان می‌انجامد.

******

یک مقایسه بین «مخبر» و «روحانی»

سایت رجانیوز نوشت: 

درحالی که جامعه روزهای سختی را از لحاظ اقتصادی می گذارند و کالاهای اساسی به شکل سرسام‌آوری در حال گران شدن هستند، پروژه جدید رسانه‌های اصلاح‌طلب، حمله به دستیار رهبر انقلاب برای پیگیری حکم رهبری است. در اوایل مهرماه، رهبر انقلاب در حکمی، دکتر مخبر را به عنوان دستیار و مشاور رهبری منصوب کردند و کارویژه ایشان را چنین برشمردند: «انتظار میرود در امتداد سیاست [درست و مدبرانه‌ی بکارگیری نخبگان و جوانان پرانگیزه و تلاشگر در اجرای طرحهای گوناگون]، شناسایی نیروهای جوان و همکاری با آنان را با برنامه‌ریزی منطقی، پی گرفته و در کمک به دستگاههای دولتی و غیره از آن بهره‌برداری نمائید.»

با این حال سایت‌ها و کانال‌های نزدیک به دولت حمله به مخبر را آغاز کرده‌اند. تلاش های مخبر برای به ثمر رساندن خواسته رهبری از او برای شناسایی و سازماندهی نیروهای جوان و پرانگیزه است، برای برخی غیرقابل تحمل بوده و دستور حمله به دستیار رهبری توسط افرادی که شعار وفاق و زنده باد مخالف من سر می‌دهند‌ صادر شده است.

این درحالی است که حسن روحانی نیز پس از پایان دولت درحالی که هیچ حکمی از رهبری نداشت و برخلاف رویه ایشان حتی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نشد، جلساتی را با تیم وزرای خود برگزار می کرد و هیچگاه رسانه‌های اصلاح‌طلب این سوال را نپرسیدند که بودجه برگزاری این جلسات از کجا تنظیم می‌گردد.

******

گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان 

محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در تحلیلی پیرامون عملکرد ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری مسعود پزشکیان در روزنامه سازندگی نوشت: 

صد روز از ریاست‌جمهوری دکتر پزشکیان گذشت. کمیته سیاسی و شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران به‌ عنوان یکی از احزابی که در کنار جبهه اصلاحات، حمایتی جدی از دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری به عمل آورده بودند به بررسی عملکرد دولت وفاق پرداختند با این هدف که نحوه تعامل و اصلاح را برای رسیدن به اهداف حزب دنبال نمایند. جوان‌ترهای شورای مرکزی که از انتصابات و عملکرد دولت وفاق در این ۱۰۰ روز گله‌مند بودند، عنوان می‌کردند که «وضعیت اداره کشور نزدیک به گذشته است و تحول مهمی در عملکرد و تصمیمات مسئولان دیده نمی‌شود». در اقتصاد همان سیاست‌های تورم‌زای قبلی بدون اصلاحات ساختاری و کاهش هزینه‌های غیرضرور دولت در لایحه بودجه وجود دارد. انتصابات در خوش‌بینانه‌ترین نگاه، تحول‌گرا و اصلاح‌طلبانه نیست و پزشکیان به حرف خود در مورد پزشک حاذق عمل نکرد.

در فرهنگ و اجتماع، شعارهای انتخاباتی مانند رفع فیلترینگ دست‌کم در حد واتس‌آپ و تلگرام هم انجام نشده و زمانی هم برای آن اعلام نگردیده است. در سیاست خارجی هر چند از الفاظ و جمله‌های افراطی پرهیز می‌شود اما به نظر همان سیاست‌های قبلی دنبال می‌شود و تفاوتی در جهت‌گیری عملگرا در دیپلماسی دیده نمی‌شود. ضمناً انتقاداتی که اصلاح‌طلبان در نحوه سخن گفتن دولتمردان سیزدهم مطرح می‌کردند، کم‌وبیش به دولت چهاردهم هم وارد است و بالاخره با حرارت تذکر دادند که مهم‌ترین بخش دولت سیزدهم، یعنی بخش امنیتی کاملاً حفظ شده است.

جوانان حزب معتقدند به نام وفاق، کابینه‌ای ضعیف تشکیل شد اما کابینه را قوی‌تر از کابینه رئیسی و ضعیف‌تر از کابینه روحانی معرفی می‌کنند. و در نهایت اظهار نگرانی می‌کردند که با این شرایط، چرا در تبلیغات و فعالیت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری با آن شدت، دولت مستقر نقد و به مردم وعده تحول داده می‌شد که با عدم انجام حرکتی در جهت وعده‌ها، همان ۲۶‌ درصدی که به آقای پزشکیان در مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری رای دادند احیاناً دچار سرخوردگی و ناامیدی شوند و تاثیر آن در انتخابات بعدی ازجمله شوراها دیده شود». میان‌سالان حزب در پاسخ به همکاران جوان حزبی، تذکر دادند که شکی نیست که از حرف تا عمل فاصله وجود دارد و نباید به طرف سهم‌خواهی رفت و چون از اعضای حزب کارگزاران یا اصلاح‌طلبان به میزان انتظار استفاده نشد نباید با دولت قهر کرده و بنا را بر انتقاد بگذاریم. به بیانی عمیق‌تر وفاق که شعار اصلی دولت در انتخابات بود و به نوعی تداوم تئوری اعتدال و میانه‌روی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز هست به معنای توافق در تقسیم پست‌ها نیست بلکه به معنای وفاق در نحوه بررسی مشکلات اساسی کشور و پیدا کردن راه‌حل‌هایی مشترک و قابل قبول برای عبور از بحران‌ها به‌خصوص رسیدن به معیشت و رفاه مردم است.

طبیعتاً این توافق بنا به گفته رئیس جمهور نیز معلول و نتیجه کار کارشناسی دقیق و غیرخطی است. امروز شرایط کشور به نحوی است که با ابرچالش‌های متعدد داخلی و خارجی با همپوشانی و هم‌افزایی مواجه است و باید راه‌حل‌هایی ارائه شود که اگر به حل یک معضل می‌پردازد بر دیگر چالش‌ها، اثر منفی مضاعفی نگذارد. یعنی مشکل جدیدی را ایجاد نکند. باید ابتدا از ادامه سقوط شاخص‌های مختلف جلوگیری کرد و جبران عقب‌ماندگی صورت گیرد و بعید است امکان جهش فراهم باشد. چراکه محدودیت‌های دولت، به‌خصوص در شرایط جنگی که به آن از خارج و داخل دمیده می‌شود نیز قابل توجه است و هنر، عمل به‌رغم همه محدودیت‌هاست.

******

زیباکلام: پزشکیان به دشمنی با‌ آمریکا خاتمه دهد!

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با سایت خبرآنلاین به رای‌آوری دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره کرده و در اظهاراتی عجیب از لزوم پایان‌بخشی دشمنی ایران با آمریکا سخن گفته است. بخش‌هایی از این مصاحبه به شرح زیر است:

*به نظر من الان آقای دکتر پزشکیان، در یک جای بسیار سرنوشت سازی قرار دارند. تاریخ در مورد ایشان قضاوت خواهد کرد که آیا می‌خواهند این دشمنی را همچنان ادامه دهند یا خیر؟ ما در این ۴۶ سال شاهد بودیم که هرگاه جریانات سیاسی که معتدل تر و میانه رو تر و واقع بین تر بودند، خواستند این دشمنی بین ایران و امریکا را مقداری تعدیل کنند، چگونه در داخل کشور تندروها و رادیکالها با آنها به مخالفت برخاستند و اجازه کار به آنها را ندادند. اولین حرکتی که برای جلوگیری از آمریکاستیزی، صورت گرفت در زمان جنگ و در دوران ریاست جمهوری مرحوم آقای‌هاشمی رفسنجانی بود.

*دوران آقای خاتمی را که دیگر همه ما یادمان است که چقدر فشار روی آقای خاتمی بود که مبادا مقداری به سمت و سوی تنش زدایی برود و آن مساله گفت و گوی تمدنها هم جدی شود. در دوران آقای احمدی نژاد که خود بر آمریکاستیزی می‌دمید. در دوران آقای روحانی باز شاهد بوده ایم که چقدر فشار بر روی او قرار داشت که مبادا وقتی به نیویورک رفته، سلام علیکی با اوباما داشته باشد و مکالمه تلفنی که با اوباما داشت هم دیدیم که چقدر در داخل کشور مورد انتقاد انقلابیون قرار گرفت. این دشمنی همچنان ادامه پیدا کرده است.

*آقای پزشکیان اگر معتقدند که آمریکا ستیزی و دشمنی با این کشور به نفع ایران است بسیار خب، ۴۶ سال این سیاست ادامه پیدا کرد، از الان به بعد هم ادامه پیدا کند. اما من یقین دارم که خیلی از مسئولان جمهوری اسلامی واقعا نمی‌خواهند دشمنی با آمریکا ادامه پیدا کند. چون متوجه شده اند که چه بهای سنگینی داریم برای این دشمنی می‌پردازیم. اما هیچکدام جرات نمی‌کنند که بگویند این دشمنی باید به پایان برسد. در عوض می‌گویند که ما دشمنی را شروع نکرده ایم و برای ما فرقی نمی‌کند که چه کسی در آمریکا رییس جمهور شده است. همین حرفهایی که آقای پزشکیان می‌زند. می‌گوید که ما خودمان را آماده کرده ایم و برای آمدن آقای ترامپ برنامه ریزی کرده ایم. دلم می‌خواهد کسی از ایشان بپرسد که شما چه برنامه‌هایی ریختید؟ برای آب و گندم و بنزین و گاز و .. برنامه ریزی کرده اید؟ اساسا چه برنامه ریزی‌ای می‌شود کرد؟ به گمان من آقای پزشکیان باید تصمیم تاریخی برای نجات کشور بگیرند، برای آینده انقلاب خودشان را قربانی و فدا کنند. واقعا به این دشمنی خاتمه بدهند.

******

آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟

شامگاه جمعه (18 آبان) پس از دیده شدن شی نورانی در آسمان شاهرود بحث‌های فراوانی در خصوص آن شکل گرفت. برخی ‌ها در شبکه‌های اجتماعی اتفاق شاهرود را نوعی آزمایش موشک قاره‌پیما یا ICBM دانستند.

اسماعیل کوثری نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت‌ملی دراین باره به سایت انتخاب گفت: «من نمی‌توانم وارد جزئیات این طرح شوم اما در جهت بازدارندگی باید انواع سلاح‌ها را داشته باشیم و برای برقراری امنیت کشور عزیزمان ایران، قطعاً و یقیناً این مسائل را دنبال می‌کنیم و حتماً در جهت اینکه هرچه سریع‌تر آزمایش‌های مختلف صورت بگیرد، فعالیت می‌کنیم. ما برای رسیدن به اهداف تلاش می‌کنیم که یکی از آن مسائل موشکی است».

وی درباره مذاکره و توافق با دولت جدید آمریکا بیان کرد: «نه برای یکبار، برای چندین بار از سال 32 به بعد، جنایت‌ها و خیانت‌های آمریکا علیه ملت ایران که آخرین آن برجام بود را دیده‌ایم. ما توافق کردیم، تعهدات را انجام دادیم و 10 تن اورانیوم 20 درصد را محدود کردیم. گفتند باید این اورانیوم‌ها به کشور ثالث داده شود که داده شد و کیک زرد گرفتیم اما آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل نکردند و به تحریم‌ها بیشتر شد».

کوثری در رابطه با احتمال پایان جنگ خاورمیانه با حضور ترامپ اظهار داشت: الان آمریکایی‌ها می‌گویند خواهان آتش بس هستیم اما سلاح‌های متعددی به اسراییل می‌دهند. ما که از مذاکره ترس نداریم، مذاکره لازم است اما باید طوری بشود که اگر به توافق رسیدند، دو طرف به آن عمل کنند. زمان پیروزی انقلاب توطئه‌هایی که آمریکا در ایران انجام داد و حتی مستقیم به ایران حمله کردند اما در طبس متوقف شدند. کسی که عمری را طی کرده می‌تواند تمام این جنایت‌ها را به یاد بیاورد. اگر آمریکایی‌ها مذاکره سرشان می‌شد، همین برجام را دنبال می‌کردند و مسائل حل می‌شد. آن‌ها می‌خواهند از سر سلطه به ما نگاه کنند اما دیگر دوران بعد از جنگ جهانی دوم تمام شده است. 

این نماینده مجلس درباره عملیات وعده صادق 3 گفت: «وعده‌ صادق 3 قطعاً و یقیناً دنبال می‌شود و حق ماست. زمان و مکان وعده صادق 3 را ما انتخاب می‌کنیم. هر موقع صلاح دیدیم، هر موقع منافع ملی و مصلحت ما تشخیص داد که باید عملیاتی انجام شود، حتماً این کار را دنبال می‌کنیم».

******

ترامپ نمی‌تواند دیگر هر کاری می‌خواهد انجام دهد

علی مطهری، نماینده ادواری مجلس شورای‌اسلامی معتقد است که شرایط با گذشته متفاوت شده و دونالد ترامپ نمی‌تواند هر اقدامی را که تمایل دارد علیه ایران انجام دهد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌گوید: «برای جمهوری اسلامی ایران اینکه چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد چندان مهم نیست؛ به هر حال در سیاست کلی ایران تغییری ایجاد نخواهد کرد. ترامپ آدم خاصی هست. از این نظر ما باید منتظر باشیم تا ببینیم چه مواضعی را پس از ورود به کاخ سفید اتخاذ خواهد کرد. اکنون نمی توان به شکل صریح در این زمینه اظهارنظر کرد. باید ببینیم ترامپ چه راهی را در پیش خواهد گرفت».

مطهری خاطرنشان کرد: «از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که ترامپ امروز، ترامپ چهار سال پیش نیست. جهان امروز نیز، جهان چهار سال پیش نیست. این آقای ترامپ در دوره قبل فشار حداکثری را بر جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد. ترامپ حدود سه سال ایران را تحت فشار اقتصادی بسیار شدیدی قرار داد اما در نهایت به شکست خود نیز اعتراف کرد. خود آمریکایی ها نیز اعتراف کردند که فشار حداکثری بر روی ایران نتیجه‌ای نداشته است».

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «از سوی دیگر افکار عمومی امروز جهان نیز به نفع فلسطین است. ترامپ نمی تواند مانند دوره قبل هر کاری می خواهد به نفع اسرائیل انجام دهد. ترامپ در دوره قبل بیت المقدس را به عنوان مرکز اسرائیل معرفی کرد. جولان سوریه را نیز متعلق به اسرائیل دانست و سپس به سراغ طرح عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل رفت. در آن دوره توفیقاتی به دست آورد. اما امروز شرایط کاملا تغییر کرده و ترامپ نمی تواند این گونه کارها را انجام دهد».

******

 ارتباط قطع برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

تصمیم دولت برای قطع برق مشترکان خانگی به‌دلیل ناترازی‌های موجود، گلایه‌های بسیاری را موجب شده و این مسئله در شبکه‌های اجتماعی نمود بسیاری داشته است. 

امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به خاموشی‌های زمستانه و قطعی برق در فصل سرما طی توئیتی نوشت:‌ «با برجام بسیاری از زیرساخت‌های اتمی کشور را محدود کردند، مانع توسعه اتمی ایران شدند و برای آن توافق استعماری هلهله کردند، حالا طلبکارهم هستند که پس برق هسته‌ای کجاست؟ واقعیت تلخی است که امروز می‌توانستیم ناترازی برق و خاموشی نداشته باشیم، اگر کشور در دهه ۹۰ به سبک قجری اداره نمی‌شد».

******
عجز و لابه‌های مصی علی نژاد

خبرگزاری تسنیم نوشت:

مصی‌علی‌نژاد فعال ضدانقلاب که در سال‌های اخیر خصوصاً اغتشاشات 1401 نقش‌آفرینی فعالی علیه مردم ایران داشت و برای این‌کار فعالیت‌های متنوعی از دیدار با مکرون رئیس‌جمهور فرانسه در میانۀ اغتشاشات گرفته تا ملاقات با نمایندۀ اسرائیل در سازمان ملل را انجام داد و بعد از شکست آن پروژه، به‌طور رسمی کنار گذاشته شد، اظهارات جدیدی دربارۀ مواجهۀ دولت آمریکا با خود را مطرح کرده است. علی‌نژاد سال گذشته نیز گفته بود که دولت آمریکا به او اعلام کرده است که باید پنهان شود و هویتش را تغییر دهد.

علی‌نژاد در ویدیویی گفته است: گاهی وقت‌ها ترسی در دل آدم ایجاد می‌شود و وقتی زندگی خانواده‌ام، همسرم، بچه‌های همسرم، بچۀ خودم و اطرافیان، دوستان و نزدیکان را می‌بینم، ته‌دلم خالی می‌شود، سه سال است که من جای ثابتی ندارم که اسمش خانه باشد و در این 3 سال بیش از 21 بار من را نقل مکان دادند و جای ثابتی ندارم.

او اضافه کرده است: صادقانه بگویم که از دولت بایدن توقعی ندارم چون نامه‌ای از آقای بایدن به آدرس خانه‌ام فرستادند که از من ستایش کرده و گفته است؛ "ما مراقب تو هستیم تا اتفاقی برایت نیفتد."، اما این در حرف است.

این فعال ضدانقلاب می‌گوید: نامۀ رسمی‌تری از طرف جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت آمریکا برایم آمده است که پیشنهاد می‌دهد محافظت سنگین را قبول کنم و طبق آن باید اسم، آی‌دی، شناسنامه و احتمالاً قیافه‌ام را هم تغییر بدهم، ولی من آن را نمی‌پذیرم، این در آمریکا خیلی مهم است و به‌لحاظ حمایتی به من می‌گویند که؛ "تا آخر عمر احتمالاً زندگی‌ات هم تأمین است ولی برو گوشه‌ای پنهان شو!"

علی‌نژاد گفته است: فکر نمی‌کنم دولت‌های غربی خودشان را بدهکار مردم ایران بدانند و آن‌ها منافع ملی کشورشان را در نظر می‌گیرند و بنابراین اخیراً تغییر لحن در سخنان آقای ترامپ را می‌بینیم که می‌گوید؛ "باید با جمهوری اسلامی مذاکره کرد و دنبال تعویض رژیم نیستم."

علی‌نژاد به‌عنوان یکی از فعالان جریان ضد ایران و انقلاب، می‌گوید دولت‌های غربی منافع خود را مدنظر دارند و خود را بدهکار مردم ایران نمی‌دانند؛ اعترافی که بعد از سه‌ سال و در حالی اعلام شد که او به‌اذعان خودش به آوارگی و بحران هویتی رسیده است.

******

شرط حذف فیلترینگ در ایران چیست؟

رضا تقی‌پور، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در خصوص دو قطبی کاذب شکل گرفته در فضای مجازی برای فیلترینگ می‌گوید: «این موضوع نیز برگرفته از جنگ روانی و شناختی است چرا که ملت ایران درک می‌کند که فقط چند سکوی محدود به دلایل روشن مسدود شده که این اقدام به دستور مراجع قضایی و سطوح عالی صورت گرفته چرا که متاسفانه این سکوها بستر بسیاری از جرائم مالی و قاچاق مواد و مخدر و فروش اسلحه غیرمجاز و مفاسداخلاقی و آدم ربائی ها و عملیات تروریستی و بعضی از همین سکوهای قانون گریز خارجی هستند. بنابراین باید قانون حاکم باشد مثل همه کشورهای دنیا بپذیرند قوانین کشور ما را رعایت کنند و امنیت روانی جامعه را مختل نکنند مثل هزاران نرم افزار کاربردی دیگر خارجی که وجود دارند و ذره‌ای محدودیت فعالیت در جمهوری اسلامی ندارند و آزداند فعالیت کنند».

وی با اشاره به اینکه تقلیل موضوع مهم حکمرانی فضای مجازی به مباحث مسدودسازی اشتباه است، گفت: «تمامی کشورها در این حوزه قانون و چارچوب دارند و در مسیر حکمرانی قانونمند در فضای مجازی هستند و صرفاً این حق برای کشور ما به دلایل بسیار سخیف همچون تحریم نقض شده است بنابراین اگر بخواهیم امنیت روانی جامعه در این فضا حفظ شود باید در این مسیر حرکت کنیم».

تقی پور افزود: «آقای رئیس جمهور بارها اعلام کردند که به کار کارشناسی اعتقاد دارند بر همین اساس به عنوان یک کارشناس معتقدم اگر دولت می‌تواند محتوای ضد اخلاقی که در داخل این سکوها منتشر می‌شود، حذف یا مسدود کند و راه حل فنی برای این کار دارد، بیاید ارائه بدهد و فیلترینگ را بردارد. این در حالی است که در اتحادیه اروپا هم در صورت تخلف سکو از ارزش‌های این کشور علاوه بر جریمه‌های سنگین مسدودسازی اتفاق می‌افتد».

وی با تاکید بر اینکه در صورتی که شرایط همکاری این سکوها و اعمال حکمرانی مشابه سایر کشورها با جمهوری اسلامی اجرا شود باید مسدود سازی لغو شود، اعلام کرد: «این در حالی است که اگر مصوبات شورای عالی فضای مجازی به خصوص مصوبه ساماندهی پیام رسان ها که برای ۱۳ خرداد سال ۱۳۹۶ است، کامل و جامع اجرا شود، اصلاً نیاز به فیلترینگ نداشته و نداریم. مسئولین امر باید بیایند پاسخ بدهند چرا این مصوبه بسیار مهم چرا تاکنون بر زمین مانده و اجرا نشده است».