آلمان: بودجه دفاعی اعضای اروپایی ناتو باید افزایش پیدا کند

  4030821161 ۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان در اظهاراتی با بیان اینکه اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اعضای اروپایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به بودجه دفاعی در شرایط فعلی دیگر کافی نیست، تاکید کرد: بودجه دفاعی اعضای اروپایی ناتو باید افزایش پیدا کند.

آلمان: بودجه دفاعی اعضای اروپایی ناتو باید افزایش پیدا کند

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، بائربوک خواستار افزایش همکاری اعضای اروپایی ناتو در پروژه‌های دفاعی مشترک شد و اظهار کرد: ما باید بدانیم که هدف اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اعضای اروپایی ناتو به بودجه دفاعی در شرایط فعلی ما دیگر کافی نیست.

وزیر خارجه آلمان با بیان اینکه افزایش بودجه دفاعی اعضای اروپایی ناتو می‌تواند روابط این کشورها با آمریکا و دیگر اعضای غیراروپایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را نیز تقویت کند، خاطرنشان کرد: باید بحث سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت اروپا را بسیار جدی بگیریم.

بائربوک در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش همکاری بین صنایع دفاعی اعضای اروپایی ناتو و مشارکت آنها در انجام پروژه‌های بزرگ نظامی، تاکید کرد: نباید از اختصاص بودجه‌های کلان برای تقویت امنیت خود هراس داشته باشیم.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موجب تشدید نگرانی اعضای اروپایی ناتو در مورد تعهد ایالات متحده به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و امنیت آنها شده است چرا که رئیس جمهور سابق آمریکا پیش از این مدعی شده بود که واشنگتن سهم ناعادلانه‌ای از هزینه‌های ناتو را به دوش کشیده است و تهدید کرده بود که اگر سایر اعضای ناتو بودجه‌های دفاعی خود را افزایش ندهند از این ائتلاف نظامی خارج خواهد شد.

به گزارش ایرنا، گرانت شاپس وزیر دفاع انگلیس پیش از این دنیای کنونی را خطرناک توصیف و تاکید کرده بود: همه اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید بودجه‌ نظامی خود را به ۲.۵ درصد از درآمد ناخالص داخلی خود افزایش دهند.

شاپس در مورد هزینه‌های نظامی کشورهای عضو این ائتلاف نظامی گفت: لندن معتقد است که افزایش بودجه نظامی کشورهای عضو ناتو در این دنیای خطرناک منطقی است.

ریشی سوناک نخست وزیر سابق انگلیس هم پیش تر اعلام کرده بود که کشورش برنامه‌هایی برای افزایش بودجه نظامی به ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور تا سال ۲۰۳۰ طراحی کرده است.