به گزارش ایسنا، روزنامه الاخبار لبنان نوشته است، با تحویل پیشنویس «توافق آتشبس» میان لبنان و رژیم صهیونیستی توسط «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور، مانور آمریکایی - صهیونیستی به اوج خود رسید. در بررسیهای اولیه با افراد پیگیر این موضوع، مشخص شد که این پیشنویس در واقع نتیجه تفاهم یکجانبه آمریکایی- صهیونیستی در ارتباط با ترتیبات امنیتی درخواستی رژیم صهیونیستی است و آمریکاییها آن را در قالب یک پیشنهاد به لبنان ارائه کردهاند. اما ظاهرا این پیشنهاد با ساختاری که دارد، نوعی اخاذی محسوب میشود اینکه یا باید لبنان آن را بپذیرد یا اینکه رژیم صهیونیستی در ماههای آینده جنگ را با سرعت بالاتر و شدیدتر ادامه میدهد.
در حالی که دو طرف آمریکایی و صهیونیستی تلاش داشتند اینطور القا کنند که درخصوص آتشبس، توپ در زمین لبنان است، طبق مباحث افشا شده، این پیشنهاد به قطعنامه ۱۷۰۱ یک مکانیسم جدیدی برای «نظارت و تضمین اجرای قطعنامه» و نیز تضمینهای درخواست شده از سوی رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه حزبالله دوباره خود را مسلح نخواهد کرد، اضافه میکند.
بر اساس آنچه منابع دیپلماتیک درمورد محتوای پیشنهاد مذکور فاش کردند، رژیم صهیونیستی «ضمانتهای بینالمللی میخواهد تا با استقرار ارتش لبنان و تقویت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) که بر گذرگاههای مرزی و تأسیسات دریایی و هوایی نظارت میکند، تمام ساختارهای نظامی حزبالله را در بالا یا زیر زمین از بین ببرد». در این پیشنهاد، در مورد اعلام آتش بس فوری و همه جانبه هم شرط شده است که ارتش لبنان استقرار نیروهای اضافی در جنوب لبنان را آغاز کند و رژیم صهیونیستی از تمام مناطق لبنان که پس از شروع حمله زمینی وارد شده بود، خارج شود، مشروط بر اینکه همزمان با تقویت تعداد نیروهای یونیفل در جنوب لبنان، استقرار ارتش لبنان در این منطقه به صورت تدریجی تقویت شود و ۹ هزار سرباز در جنوب لبنان مستقر شود.
منابع آگاه به روزنامه الاخبار لبنان گفتند «در مورد آتشبس میان رژیم صهیونیستی و لبنان، مذاکرات جدی میان نبیه بری و آمریکاییها در حال انجام است اما آنطور که صهیونیستها میگویند، کار به مرحله نهایی خود نرسیده است». این منابع گفتند «ایدهها و پیشنهادهایی با لبنان در حال بررسی است» و نکات حل نشده مربوط به موضوع «تشکیل کمیته بینالمللی است که شامل ایالات متحده، انگلیس، فرانسه و کشور چهارمی که ممکن است عربی (گفته میشود اردن در این زمینه نقش دارد) باشد و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ را در همه ابعاد آن نظارت خواهد کرد». درواقع «مشکل اساسی به عضویت کشورهای خارجی در این کمیته نظارت، ماهیت نقش محول شده به کمیته، نقش آن و طرفی که این وظیفه به آن محول خواهد شد، مربوط میشود. زیرا وظایفی وجود دارد که رژیم صهیونیستی معتقد است که فقط خود او میتواند آنها را انجام دهد و علاوه بر آن خواهان تضمینهایی در زمین، دریا و هواست. در واقع همه صحبتها در مورد جنوب لیتانی است و رژیم صهیونیستی اصرار دارد که اگر ارتش لبنان نقش مورد نظر خود را ایفا نکند، این توافق لغو میشود و سپس رژیم صهیونیستی حملاتش را به لبنان از سر خواهد گرفت.»
در فلسطین اشغالی هم که افشاگریها درباره «نزدیک شدن به توافق (آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی)» ادامه دارد، رهبران دشمن بر این موضوع تمرکز میکنند که رژیم صهیونیستی «ضمانتهایی را از آمریکا دریافت کرده است که در صورت عدم اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ توسط کمیته مشترک، حق حمله را برای خود محفوظ خواهند داشت».
در همین زمینه، منابع دیپلماتیک به الاخبار فاش کردند که «چشم انداز جدید آتشبس بر اساس پیشنهاد آمریکا در مورد نوار غزه و لبنان، در دو روز گذشته بین مقامات مصری و همتایان آمریکایی آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است». «بدر عبدالعاطی»، وزیر امور خارجه مصر در جریان سفر خود به بیروت که در آنجا با چندین طرف دیدار کرد، درباره جزئیات این پیشنهاد صحبت کرد. این اقدام در چارچوب گفتگوهای گستردهای است که قاهره تلاش دارد با طرفهای لبنانی انجام دهد.
به گفته یک مسؤول مصری، «عملیات نظامی حزبالله در جنوب به وضوح به سوی آرامش پیش میرود». او تأکید کرد «امروز بخشی از بحران، تنها مربوط به تعلل رژیم صهیونیستی نمیشود، بلکه این بحران در فقدان مرجع فشار قوی نهفته است، به گونهای که تمام فرصتهای خوشبینی که ظاهر شده، میتواند در یک لحظه از بین برود.» این منبع افزود «حملات مجدد رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت ممکن است در چارچوب پایان دادن به این باور تلآویو باشد که آخرین مقر حزبالله در آن منطقه قرار دارد». او در عین حال اشاره کرد که «مانع دیگر پیش روی مذاکرات آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، تغییر مواضع مذاکره کنندگان صهیونیستی بر اساس اطلاعات متناقض است.
روز گذشته، اظهارات و اطلاعات افشا شده از سوی رژیم صهیونیستی ادامه یافت و «الی کوهن» وزیر انرژی این رژیم، عضو کابینه امنیتی آن گفت: «اسرائیل از ابتدای جنگ، در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به دستیابی به توافق در مورد جنگ با حزبالله نزدیک شده است». اما او افزود: «اسرائیل باید آزادی انجام عملیات در داخل لبنان را در صورت نقض هرگونه توافقی حفظ کند». کوهن فاش کرد «یکی از اصلیترین موضوعات مورد مناقشه اسرائیل تضمین این امر است که در صورت بازگشت حزبالله به مناطق مرزی که ممکن است تهدیدی برای شهرکهای اسرائیل باشد، آزادی انجام عملیات را برای خود حفظ کند». او گفت: «ما با تلاشها برای ایجاد پایگاهها در سرزمینهای نزدیک به اسرائیل، در مقایسه با گذشته ملایمت کمتری خواهیم داشت.»