لیستی از انواع خورشت فوری برای شاغل ها

گزارش بازرگانی، 366521،   4030829024

اغلب در دستور پخت خورشت‌های ایرانی این عبارت را می‌خوانیم که «صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم خوب جا بیفتد». برای پخت یک خورشت آبدار و خوشمزه صبر کردن ضروری است اما همیشه نمی‌توانیم برای مدتی طولانی صبر کنیم. ممکن است فرصت کافی برای جا افتادن خورشت با حرارت ملایم را نداشته باشیم چون مهمان سرزده داریم یا خسته از سر کار به خانه بازگشته‌ایم و می‌خواهیم خیلی زود استراحت کنیم. گاهی اوقات نیز صبح زود از خواب بیدار می‌شویم و می‌خواهیم یک خورشت فوری برای وقت ناهار شرکت آماده کنیم. به‌هرحال، در هر شرایطی باید بتوانید انواع خورشت فوری را بپزید. در این مطلب، لیست انواع خورشت فوری را می‌خوانید.

لیستی از غذاهای فوری

خورشت فوری با مرغ

خورشت فوری با مرغ دستورهای غذایی مختلفی دارد. این غذاها به دلیل وجود مرغ در دستور پختشان بسیار سریع‌تر از غذاهایی که با گوشت قرمز پخته می‌شوند، آماده خواهند شد. در ادامه، با برخی از نمونه‌های خورشت فوری با مرغ آشنا می‌شوید.

خورشت مرغ و آلو

خورشت مرغ و آلو یک خورشت فوری است که مواد اولیه نسبتاً ساده‌ای دارد. برای طبخ این خورشت باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با تکه‌های مرغ، نمک و ادویه‌ها تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت مرغ، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی هم رنگ رب باز شد، مقداری آب اضافه کنید. بعد از پخته شدن گوشت مرغ، به آن آلو بخارای خیس شده بیفزایید. وقتی آلوها نرم شدند، خورشت آماده است. برای پخت سریع‌تر این خورشت از فیله مرغ استفاده کنید.

خورشت به آلو با گوشت مرغ

این خورشت خوشمزه درست مانند خورشت مرغ و آلو درست می‌شود و برای طبخ آن به زمان زیادی نیاز ندارید. برای پخت خورشت به آلو با گوشت مرغ باید همان مراحلی که در طبخ خورشت مرغ و آلو توضیح دادیم را طی کنید، با این تفاوت که بعد از اضافه کردن آب و نیم‌پخت شدن گوشت مرغ، به که به صورت درشت خرد شده ر کمی تفت می‌دهیم و درون قابلمه خورشت میندازیم. بعد از آن هم نوبت به ریختن آلو و طی کردن مراحل نهایی پخت خورشت به آلو می‌رسد.

خورشت قلیه مرغ

معمولاً وقتی صحبت از خورشت قلیه می‌شود، ناخودآگاه به یاد خورشت قلیه ماهی میفتیم اما این غذا را می‌توان با گوشت مرغ هم درست کرد. برای طبخ قلیه مرغ باید سبزی قلیه یعنی گشنیز و شنبلیله را که ساطوری شده، سرخ کنید. سپس، سیر و پیاز را تفت دهید و به آن نمک، فلفل، پودر زنجبیل و تکه‌های مرغ را اضافه کنید. وقتی مرغ خوب سرخ شد، عصاره تمر هندی را به آن اضافه کنید. بعد از غلیظ شدن آب خورشت و پخته شدن گوشت مرغ خورشت آماده است.

خورشت مرغ افشاری

خورشت مرغ افشاری نوعی خورشت مرغ و آلو است که برای طبخ آن از مواد اولیه دیگری مانند سیر و شیرنارگیل هم استفاده می‌کنند. این خورشت فوری با مرغ را می‌توانید هم به صورت خوراک و هم همراه با پلو نوش جان کنید.

خورش فوری با گوشت قرمز

خورشت‌های فوری با گوشت قرمز در مقایسه با خورش‌هایی که با گوشت مرغ طبخ می‌شوند، به مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز دارند. بااین‌حال، این خورشت‌ها در مقایسه با خورش‌هایی مثل قورمه سبزی سریع‌تر پخته می‌شوند چون به اندازه این غذاها به زمانی طولانی برای جا افتادن نیاز ندارند.

خورش خلال

خورش خلال کرمانشاهی نوعی خورشت محلی فوری است که برای تهیه آن به مواد اولیه فراوانی نیاز ندارید. برای طبخ این غذا باید پیاز را همراه با گوشت خورشتی تفت دهید. بعد از آن نوبت به اضافه کردن ادویه‌ها و رب می‌رسد. وقتی رنگ رب گوجه فرنگی باز شد هم باید چند لیوان آب به خورش اضافه کنید. بعد از نیم‌پخت شدن گوشت هم نوبت به خلال بادامی می‌رسد که قبلاً در آب خیسانده‌اید. برای خوشمزه‌تر شدن خورش خلال می‌توانید خلال بادام را در گلاب هم خیس کنید. در نهایت، وقتی خلال‌ها نرم شدند و گوشت مغزپخت شد، خورش خلال آماده است.

خورش کدو مسما

خورش کدو مسما را می‌توانید با گوشت قرمز و مرغ هر دو بپزید. برای طبخ این غذا با گوشت قرمز باید پیاز و گوشت را تفت دهید و به آن نمک و ادویه‌هایی مثل زردچوبه و پودر دارچین بیفزایید. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا گوشت بپزد. در این فاصله، کدو سبز را در روغن سرخ کنید و رب گوجه‌ فرنگی را به صورت جداگانه تفت دهید. در آخر، زمانی که گوشت تقریباً پخته شد، کدو، رب گوجه فرنگی و مقداری غوره به آن اضافه کنید. بعد از مغزپخت شدن گوشت غذا آماده است.

خورش به آلو

خورش به آلو با گوشت قرمز به همان روشی که در دستور پخت خورش به آلو با مرغ توضیح دادیم، پخته می‌شود. تنها تفاوت این خورشت با خورشت به آلو با مرغ در نوع گوشتی است که به کار می‌رود. البته، خورش به آلو با گوشت قرمز در مقایسه با خورش به آلو با مرغ برای پخت به زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین، اگر حدود یک ساعت برای طبخ خورشت فوری زمان دارید، بهتر است آن را با گوشت مرغ بپزید.

خوش فوری

خورشت فوری بدون گوشت

ممکن است به دلیل رژیم غذایی خاصی که دارید از خوردن انواع گوشت پرهیز کنید. در این صورت، انواع خورشت فوری بدون گوشت را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این خورشت‌های بدون گوشت در مقایسه با خورشت‌هایی که با گوشت قرمز یا مرغ طبخ می‌شوند، به مدت زمان بسیار کمتری برای پخت نیاز دارند.

خورش ملاقورمه

برای طبخ این خورشت شمالی به گوشت نیازی ندارید. پیاز را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، به آن بادمجانی که قبلاً تلخی آن را گرفته‌اید اضافه کنید. پس از تفت خوردن بادمجان، نعنا و جعفری ساطوری شده را اضافه کنید. اجازه بدهید تا سبزیجات نرم شوند. سپس، گوجه فرنگی خرد شده را داخل قابلمه بریزید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد هم دانه‌های انار ترش، فلفل و نمک را اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا بادمجان بپزد و خورشت آماده شود.

خورش قارچ

خورشت قارچ را می‌توانید با گوشت مرغ یا قرمز و یا بدون گوشت بپزید. طبخ خورشت قارچ بدون گوشت به زمان زیادی نیاز ندارد. بنابراین، این خورشت در مقایسه با سایر انواع خورشت قارچ نوعی خورشت فوری به شمار می‌رود. برای طبخ این غذای گیاهی باید ابتدا پیاز و سیر را تفت دهید. وقتی سیر و پیاز کاملاً تفت خوردند، نعنا و جعفری ساطوری و سرخ شده را اضافه کنید. زمانی که سیر و پیاز و سبزیجات ترکیب شدند، به آنها آب اضافه کنید. بعد از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، قارچ‌های ریزی که خرد نشده و تفت داده‌اید را همراه با زعفران دم‌کرده و آبغوره به قابلمه اضافه کنید. پس از چند دقیقه خورش فوری قارچ آماده است.

خورش بامیه بادمجان

خورش بامیه بادمجان بدون گوشت یک خورشت ساده، فوری و خوشمزه است. برای پخت این خورش باید پیاز را تفت دهید و به آن فلفل دلمه‌ای خرد شده اضافه کنید. وقتی فلفل نرم شد هم نوبت به کدو و بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی خرد شده می‌رسد. بعد از تبخیر شدن آب گوجه فرنگی هم بامیه و آب نارنج را اضافه کنید. در آخر، اجازه بدهید تا خورش با آب مواد داخلش بپزد.

خورشت فوری با گوشت چرخ‌ کرده

انواع خورشت فوری با گوشت چرخ کرده در مدت زمان نسبتاً کوتاهتری آماده می‌شوند و به مواد اولیه ویژه‌ای نیاز ندارند. برای تهیه این خورشت‌ها می‌توانید از نمونه‌هایی که در ادامه می‌خوانید، الهام بگیرید.

خورش داود پاشا

این خورشت ترکیه‌ای یکی از انواع غذا با گوشت چرخ کرده است که به خورشت فسنجان شباهت دارد. برای طبخ این غذا باید با گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک و ادویه کوفته قلقلی‌هایی درست کنید. کوفته قلقلی‌ها را با پیاز خرد شده تفت دهید. وقتی کوفته قلقلی‌ها سرخ شد، به آن کمی نعنای ساطوری یا خشک شده بیفزایید. سپس، رب انار که با آب رقیق کرده‌اید را به ظرف اضافه کنید و اجازه بدهید تا خورش داود پاشا غلیظ شود.

خورشت بادمجان با گوشت چرخ کرده

خورش بادمجان یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین خورشت‌هایی است که می‌توانید بپزید. برای طبخ این غذا باید پیاز را تفت دهید و به آن گوشت چرخ کرده، نمک و ادویه‌ها اضافه کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، به آن کمی رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده اضافه کنید. بعد از آن، نوبت به بادمجان سرخ شده می‌رسد. در نهایت، اجازه بدهید تا غذا با آب گوجه فرنگی بپزد.

خورشت جعفری

خورشت جعفری قورمه یکی از غذاهای محلی گیلان است. برای پختن این خورشت گیلانی باید تره و جعفری را تفت دهید و به آن پیاز خرد شده بیفزایید. سپس، بادمجان‌هایی که تلخی آنها گرفته شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در آخر هم به آن نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آبغوره بیفزایید.

خورشت فوری برای برنج

انواع خورشت فوری برای برنج بهترین انتخاب برای کسانی است که می‌خواهند با پلوی زعفرانی یک خورشت خوشمزه بخورند. خورشت‌های مختلفی را می‌توانید فوری بپزید و در کنار پلو سرو کنید. در ادامه، با برخی از محبوب‌ترین این خورشت‌ها آشنا می‌شوید.

خورشت عدس

خورش عدس که از نظر ظاهری به عدسی شباهت دارد، غذای محلی شهر طالقان است. برای پختن این غذا باید پیاز را تفت دهید و به آن گوشت خورشتی اضافه کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد روی آن آب بریزید تا نیم‌پخت شود. در نهایت، رب گوجه فرنگی، عدس خیس خورده، هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت خوب بپزد.

واویشکا

این غذای ساده و سریع را می‌توانید همراه با شوید پلو یا پلوی زعفرانی سرو کنید. برای طبخ این خورشت شمالی، باید پیاز را تفت دهید و به آن گوشت چرخ کرده، نمک و ادویه اضافه کنید. بعد از سرخ شدن گوشت هم مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید. در آخر، صبر کنید تا گوشت با آب خودش بپزد و آماده سرو شود.

خورشت لوبیا سبز

شاید زمانی که صحبت از انواع غذا با لوبیا سبز می‌شود، به یاد لوبیا پلو بیفتید اما این پلومخلوط تنها غذایی نیست که می‌توانید بپزید. طرز تهیه خورشت فوری لوبیا سبز هم می‌تواند روش دیگری برای آشپزی با لوبیا سبز باشد. برای طبخ این غذا باید پیاز و گوشت را تفت دهید و به آن مقداری ادویه و آب اضافه کنید. وقتی گوشت نیم‌پز شد، رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه کنید. در ادامه، لوبیا سبز تفت داده شده را درون قابلمه بریزید. وقتی لوبیا سبز پخت و گوشت تقریباً مغزپخت شد، هویج خرد شده را اضافه کنید. در نهایت، صبر کنید تا تمام ترکیبات خورشت خوب بپزند.

خورشت باقلاقاتق

این خورشت گیلانی را هم می‌توانید در مدت زمانی کوتاه آماده سرو کنید. برای درست کردن این خورشت باید سیر را تفت دهید و به آن لوبیای کشاورزی اضافه کنید. زردچوبه و شوید را هم در ادامه بیفزایید. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت غلیظ شود. بعد از اینکه خورشت جا افتاد که معمولاً در کمتر از نیم ساعت این اتفاق میفتد، به آن چند تخم مرغ اضافه کنید. بهتر است تخم مرغ‌ها را هم نزنید تا شکل خود را حفظ کنند. بعد از بستن تخم مرغ‌ها باقلاقاتق آماده است.

کلام آخر

ممکن است به تهیه انواع خورشتی به عنوان غذای پرسنلی یا غذایی برای وقت ناهار شرکت فکر کنید. در این صورت، دو راه دارید. هم می‌توانید این خورشت‌ها را با توجه به دستور پخت آنها بپزید و هم می‌توانید آنها را از سرویس‌های ارائه غذای شرکتی تهیه کنید. اگر برای پختن غذا فرصت کافی ندارید، می‌توانید سراغ گزینه دوم بروید و بهترین خورشت‌ها را از مامان‌پز سفارش بدهید.