تیر خلاص به "بی بی"

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4030902052 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
 تیر خلاص به "بی بی"

پنجشنبه گذشته(1 آذرماه 1403)، دیوان لاهه در اقدامی قابل تامل و مهم، حکم بازداشت بین المللی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و همچنین یوآف گالانت وزیر جنگ اسبق صهیونیست ها را به دلیل ارتکاب به جنایت و نسل کشی در نوار غزه صادر کرد. موضوعی که با بازتاب های بین المللی مختلفی همراه شده و به زعم بسیاری از صاحب نظران، با تبعات منفی زیادی برای اشغالگران اسرائیلی همراه خواهد بود.

پیش از این در طی ماه های گذشته و تنها اندکی پس از ثبت شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اشغالگر قدس به دلیل جنایت و نسل کشی این رژیم در جنگ غزه، بارها و بارها گمانه زنی های مختلفی در مورد قریب الوقوع بودن صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت منتشر می شد. 

 سطح جنایات رژیم اشغالگر قدس به قدری گسترده بوده که دیوان لاهه برخورد صریح و جدی با این رژیم و مقام های ارشد آن را به یک اولویت برای خود تعریف کرده است. پیشتر بارها و بارها رسانه های غربی نظیر نشریه گاردین در قالب گزارش های مختلفی به این مساله اشاره داشته اند که صهیونیست ها و جریان های حامی آن ها شدیدا مقام های ارشد دیوان لاهه را تهدید می کنند تا علیه آن ها دست به اقدامی نزنند.  

با این حال، اکنون کار به جایی رسیده که دیوان لاهه در صدور حکم بازداشت نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و وزیر جنگ اسبق این رژیم هیچ تردیدی به خود راه نداده و آن را عملی کرده است. تحقق این موضوع آن هم در شرایط که صهیونیستها و جریان های حامی آن ها در محیط بین المللی دست به هر کاری زدند تا این گزاره رنگ واقعیت به خود نگیرد، نشان از موقعیت رو به افول و سقوط رژیم اشغالگر قدس دارد. 

البته دیوان لاهه نیز با این اقدام خود، تا حدی اعتبار تضعیف شده‌اش به دلیل تعلل یک ساله خود در مواجهه با جنایات صهیونیست ها در نوار غزه را ترمیم کرد. موضوعی که این نهاد بین المللی و کلیت سازوکارهای حکمرانی بین المللی به شدت به آن نیاز داشتند. 

 صدور حکم اخیر دیوان لاهه مبنی بر ضرورت بازداشت نتانیاهو و گالانت را باید یک پیروزی حقوقی بزرگ برای جریان مقاومت در منطقه نیز ارزیابی کرد. دلیل این مساله نیز این است که این موضوع در تاریخ مبارزات ملت فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس بی سابقه است و یک ضربه جدی به این رژیم محسوب می شود. 

صهیونیستها و متحدان غربی آن ها سال هاست که از طریق جنگ نرم و استفاده از اهرم تبلیغات سعی داشته اند تا خود را مدافع حقوق بشر و مدنیت معرفی کنند و بر جنایات خود علیه ملت فلسطین سرپوش بگذارند. با این حال اکنون رسوا تر از هر زمان دیگری هستند و دیگر نمی توانند ادعاهای اینچنینی را مطرح سازند. 

تنها اندکی پس از صدور حکم اخیر دیوان لاهه علیه نتانیاهو و گالانت شاهد بودیم که حتی متحدان غریی صهیونیست ها نیز از اراده خود جهت اجرایی کردن آن خبر دادند. در واقع، این دولت ها در موقعیتی قرار گرفته اند که نمی توانند خودشان را در مقابله حکم دیوان لاهه قرار دهند زیرا این بدان معنا خواهد بود که آبروی آن ها بیش از هز زمان دیگری نزد افکار عمومی داخلیشان و همچنین محیط بین المللی خواهد رفت. 

از این رو، نتانیاهو اکنون عملا در موقعیت ارّه قرار گرفته است و جهانِ او همانطور که نشریه نیویورک تایمز به تازگی به آن اشاره کرده، به شدت کوچک شده است. موضوعی که از چشم‌اندازی کلان پیام های معناداری را در مورد تشدید چندبرابری فشارها علیه نتانیاهو چه در عمق فلسطین اشغالی و چه در محیط بین المللی جهت پایان دادن به جنگ های غزه و لبنان مخابره می کند.