ایران یک گام دیگر به عضویت ناظر اتحادیه اوراسیا نزدیک شد

  4030910147

معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه اعلام کرد: درخواست جمهوری اسلامی ایران برای عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نشست معاونان نخست‌وزیران این اتحادیه به تصویب رسید، تصمیمی که باید توسط سران این اتحادیه تأیید شود.

ایران یک گام دیگر به عضویت ناظر اتحادیه اوراسیا نزدیک شد

 به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، دیمیتری ولواچ روز شنبه در این باره افزود: اعطای وضعیت عضویت ناظر به ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا دسامبر ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۳) در شورای عالی این اتحادیه بررسی خواهد شد.

وی اظهار داشت: اتخاذ تصمیم درباره اعطای وضعیت ناظر به کشورهای متقاضی در صلاحیت نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.
این مقام روس پیش بینی کرد که اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نشست آتی سران خود، مشارکت خود با جمهوری اسلامی ایران به عنوان شریک بسیار مهم خود به سطح عضو ناظر ارتقا خواهد داد.
بنا بر این گزارش، ایران آگوست ۲۰۲۴ درخواست خود برای عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در نشستی در این باره گفته بود: ایران تقاضای عضویت ناظر در اتحادیه اوراسیا را ارائه کرده است که در ماه دسامبر در جلسه سران اتحادیه اوراسیا مطرح می‌شود و در آنجا عضویت ناظر به تصویب نهایی خواهد رسید.
کاظم جلالی افزود: اجلاس سران اوراسیا در دسامبر ۲۰۲۴ برگزار می شود که در آن مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا خواهد کرد که به توسعه روابط منجر خواهد شد.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند. سنگ بنای این اتحادیه حدود ۱۰ سال قبل یعنی در ۲۰۱۴ نهاده شد.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیش‌تر در سال ۱۴۰۲ با جمهوری اسلامی ایران قرارداد تجارت آزاد امضا کرد که اجرایی شدن آن نیازمند تصویب در مجالس کشورهای عضو این اتحادیه و مجلس شورای اسلامی است. برخی از کشورهای طرف قرارداد با ایران در این موافقت‌نامه، مراحل تصویب آن را در پارلمان‌های خود به پایان رسانده‌اند.
با نهایی شدن این توافقنامه، حدود ۸۷ درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشورها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.