ایروانی: در حمایت از سوریه ثابت‌ قدم باقی می‌مانیم

  4030914012

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: آن چه در حلب و ادلب رخ داده باید زنگ هشداری برای کل منطقه درباره ظهور مجدد تروریسم و افراط‌گرایی باشد.

ایروانی: در حمایت از سوریه ثابت‌ قدم باقی می‌مانیم

 به گزارش ایسنا، «امیرسعید ایروانی» در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: از سوریه، گروه A3+1 (الجزایر، موزامبیک، سیرالئون و گویان) به‌خاطر درخواست این نشست اضطراری و از چین و روسیه به‌خاطر حصول اطمینان از مورد توجه قرار گرفتنِ این موضوع حیاتی توسط شورای امنیت کرد و گفت: همچنین از آقای پدرسن، نماینده ویژه نیز برای گزارش‌شان سپاسگزاریم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را نسبت به تشدید اوضاع در سوریه ابراز می‌دارد. تحولات اخیر، به‌ویژه عملیات‌های هماهنگ تروریستی گروه هیأت تحریرالشام، شاخه‌ای از القاعده که به نام جبهه النصره نیز شناخته می‌شود، تهدیدات جدی علیه حاکمیت و ثبات سوریه ایجاد کرده است. همان‌طور که در نامه مورخ اول دسامبر نماینده دائم سوریه ذکر شده است، این گروه تروریستی حملات گسترده و هماهنگی را علیه استان‌های حلب و ادلب سازماندهی کرده که پیامدهای ویرانگری برای این منطقه و مردم آن به همراه داشته است.

ایروانی گفت: در جریان این حملات تروریستی به حلب، ساختمان کنسولگری ایران به‌طور عمدی توسط گروه‌های تروریستی هدف قرار گرفت. حملات به ساختمان‌های دیپلماتیک و کنسولی نقض آشکار حقوق بین‌الملل است و تحت هیچ شرایطی مجاز نیست. هیچ فرد، گروه یا کشوری حق انجام یا تسهیل چنین اقداماتی را ندارد. مسئولیت این تجاوز آشکار و نقض قوانین بر عهده کشورهایی است که این گروه‌های تروریستی را مسلح کرده و از آن‌ها حمایت می‌کنند و به تجاوزات و نقض‌های مداوم آن‌ها علیه هنجارهای بین‌المللی دامن می‌زنند.

نماینده کشورمان در سازمان ملل با بیان اینکه در قلب این بحران، حمایت‌ها و مداخلات خارجی قرار دارد که تروریسم را در سوریه تداوم بخشیده و حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را تضعیف کرده است افزود: مقیاس و پیچیدگی عملیات‌های هیأت تحریر الشام، از جمله استفاده از تسلیحات پیشرفته و پهپادها، بر حمایت‌های خارجی عمدی دلالت دارد که در رأس آن ایالات متحده قرار دارد، که تروریسم را به ابزاری در سیاست خارجی خود برای پیشبرد اهداف سیاسی تبدیل کرده است.کشورهایی که مسئول تشدید این درگیری هستند باید برای اقدامات خود و پیامدهای ویرانگری که بر مردم سوریه تحمیل کرده‌اند پاسخگو باشند.

وی تاکید کرد: این حمله تروریستی به‌طور مستقیم توافقاتی را که منطقه کاهش تنش ادلب را تحت فرایند آستانه ایجاد کرده است، تضعیف می‌کند. در بیست‌ودومین نشست فرمت آستانه، که در تاریخ ۱۱–۱۲ نوامبر برگزار شد، طرف‌های شرکت‌کننده نگرانی شدید خود را نسبت به حضور و فعالیت‌های گروه‌های تروریستی که جان غیرنظامیان را هم در داخل و هم فراتر از منطقه کاهش تنش ادلب به خطر می‌اندازد، ابراز کردند.

ایروانی گفت: همزمان، افزایش حملات هوایی اسرائیل که غیرنظامیان و زیرساخت‌های سوریه را در ماه‌های اکتبر و نوامبر هدف قرار داده است، همراه با ارتباطات این رژیم با هیأت تحریر الشام، نشان‌دهنده تلاشی هماهنگ برای بی‌ثبات کردن بیشتر سوریه است. حملات بی‌وقفه اسرائیل به گذرگاه‌های مرزی بین سوریه و لبنان تحویل کمک‌های حیاتی را مختل کرده و صدها هزار نفر را مجبور به فرار کرده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: آنچه در حلب و ادلب رخ داده باید زنگ هشداری برای کل منطقه درباره ظهور مجدد تروریسم و افراط‌گرایی باشد. ناامنی و گسترش تروریسم و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز در سوریه محدود به مرزهای آن نخواهد ماند؛ پیامدهای آن به‌ناچار منطقه گسترده‌تر و فراتر از آن را تهدید خواهد کرد.

نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک ادامه داد: هیچ تمایزی بین انواع تروریسم نمی‌تواند یا نباید قائل شد—چیزی به نام "تروریسم خوب" و "تروریسم بد" وجود ندارد. هیأت تحریر الشام، به‌عنوان گروهی تروریستی که به‌طور صریح در قطعنامه‌های شورای امنیت نام‌گذاری شده است، تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه به شمار می‌رود. اگر جامعه بین‌المللی نتواند با این گروه تروریستی قاطعانه مقابله کند، تسلط فزاینده آن بر بخش‌هایی از سوریه می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای کل منطقه به همراه داشته و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی ایجاد کند.

ایروانی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت سوریه و مردم آن در مبارزه عادلانه و مصمم خود علیه تروریسم ثابت‌قدم باقی می‌ماند. ایران به‌طور کامل حق حاکمیت سوریه را برای مبارزه و از بین بردن گروه‌های تروریستی مانند هیأت تحریر الشام که ویرانی، هرج‌ومرج و رنج گسترده‌ای به همراه دارند، به رسمیت شناخته و حمایت می‌کند. ما تأکید می‌کنیم که تمامی اقدامات برای مبارزه با تروریسم باید با هماهنگی و رضایت دولت سوریه انجام شود تا احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه تضمین شود. از این رو تعاملات دیپلماتیک فعال اخیر ایران با شرکای خود در فرایند آستانه، از جمله روسیه، ترکیه و سوریه، بر این تعهد تأکید دارد.
ایران خواستار نشست اضطراری وزیران امور خارجه فرایند آستانه برای بررسی تحولات اخیر در سوریه و کار بر روی یک استراتژی یکپارچه برای توقف فعالیت‌های تروریستی در این کشور شده است.

وی تاکید کرد: همان‌طور که بارها بیان شده، تنها راه‌حل پایدار برای بحران سوریه یک راه‌حل سیاسی است که توسط مردم سوریه هدایت و مالکیت شود و حاکمیت و استقلال سوریه را حفظ کند. این امر مستلزم پایان اشغال و مداخله خارجی، توقف بهره‌برداری از منابع سوریه، پایان دادن به تمامی حمایت‌ها از گروه‌های تروریستی، و تشویق طرف‌ها به گفت‌وگو و مشارکت فعال در روند سیاسی است.

نماینده ایران گفت: علاوه بر این، جامعه بین‌المللی باید کمک‌های بشردوستانه، بازسازی زیرساخت‌ها، و بازگشت ایمن پناهندگان را در اولویت قرار دهد. مردم سوریه شایسته صلح، کرامت و فرصتی برای بازسازی کشورشان عاری از تروریسم و دخالت‌های خارجی هستند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. بهشت زمان شاه !

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. توضیح درباره همسر عراقچی

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  13. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین