حداد عادل: آیت الله مهدوی کنی کشتی انقلاب را از طوفان‌های سخت نجات داد

  4030924141 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: آیت الله مهدوی کنی بی گمان از مفاخر تهران، ایران و جهان اسلام است و این چهره باید بیش از گذشته معرفی شود.

حداد عادل: آیت الله مهدوی کنی کشتی انقلاب را از طوفان‌های سخت نجات داد

 

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران،غلامعلی حداد عادل درآیین نکوداشت آیت‌الله مهدوی کنی که که قالب رویداد ستارگان شهر با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران،  مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، برخی چهره‌های سیاسی و اجتماعی و نیز مدیران ارشد شهری در تالار ایوان شمس برگزارشد، افزود: شخصیت علمی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و اخلاقی آیت الله مهدوی کنی اجزای مختلفی را در بر می گرفت و مانند نور مثال زدنی بود.

وی به ابعاد شخصیتی مهدوی کنی اشاره کرد و گفت: ایشان پرورش یافته مکتب حاج آقای برهان بود و بعدها شاگرد علامه طباطبایی و امام شد.

حداد عادل به پیشگامی مهدوی کنی در تحصیل دروس جدید اشاره کرد و بیان داشت:در مدرسه شاهد بودم عده ای از روحانیون در حال تحصیل درس فیزیک بودند. تاکنون سابقه نداشت که روحانیون در چنین دروسی تحصیل کنند.این تعداد روحانی که ۱۰ نفر بودند برای مدت ۳ سال در علوم جدید تحصیل می‌کردند. یکی از این افراد مهدوی کنی بود که نشان می‌دهد او در تحصیل علوم جدید برای خود خط قرمزی قابل نبود.

وی با بیان مرتبه و جایگاه علمی و فقهی آیت الله مهدوی کنی افزود: در وقف نامه مدرسه مروی آمده است که تولیت مدرسه باید از سوی اعلم علمای تهران اداره شود. تولیت این مدرسه ازسوی امام راحل به مهدوی کنی داده شد که این نشان از جایگاه ایشان درمیان علمای تهران است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به جایگاه اجتماعی مهدوی کنی اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش اجتماعی و دوران پیش از انقلاب با تمام سختی‌ها امام جماعت مدرسه جلیلی درشمال شهر بود و با دانشجویان، شخصیت‌های اداری و بازاریان این مسجد را اداره کرد. ایجاد صندوق قرض‌الحسنه، رفع مشکلات مردم، حل اختلافات و حضور درمتن جامعه ازجمله ویژگی‌های ایشان بود. بعد از انقلاب در تعریف کارکردهای مسجد دقیقا همان اقدامات مورد توجه قرار گرفت و این نشان می‌دهد او یک روحانی در متن جامعه بود و این روند را تا پایان عمر نیز ادامه داد.

وی با بیان اینکه ایشان عضو شورای انقلاب و مورد اعتماد امام (ره) بودند، خاطرنشان کرد: کمیته انقلاب اسلامی به عنوان سخت‌ترین نهاد به آیت الله مهدوی کنی سپرده شد و این اتفاق زمانی رخ داد که امور کشورتوسط کمیته ها اداره می‌شد. ایشان زمانی که کار سنگین بود بدون تعارف امور را می پذیرفت و اگر شخصیت اخلاقی، متدین و خردمند و انقلابی آیت الله مهدوی کنی نبود، شور انقلابی می‌توانست آثار منفی داشته باشد اما ایشان کسی بود که کشتی انقلاب را از طوفان‌ها حفظ می‌کرد. 

وی به وجه سیاسی مهدوی کنی اشاره کرد و گفت: بعد واقعه ۸ شهریور او‌ مدتی نخست وزیر شد اما بلافاصله به دانشگاه رفت و دانشگاه امام صادق را مدیریت کرد. در اواخر عمر نیز ریاست مجلس خبرگان را بر عهده گرفت و این ماموریت را به خوبی به سرانجام رساند.

حدادعادل با بیان اینکه مهدوی کنی اگر احساس می کرد خلایی وجود دارد و آن خلا به اسلام و انقلاب و نظام صدمه می زند در صدد جبران آن خلا بر می آمد گفت: او دنبال ریاست نمی رفت اما اگر به او تکلیف می شد مسولیت را قبول می کرد. 

وی شخصیت اخلاقی مهدوی کنی را از بارزترین وجوه شخصیتی او دانست و گفت: ثبات در اصول و مدارا از وجوه بارز او است. او از حیث انقلابی بودن، شجاعت، ایستادگی بر مواضع انقلابی ثابت قدم بود و مقابل هجمه ها ایستاد.

 حداد عادل افزود: به معنای واقعی کلمه مهدوی کنی یک اصولگرای واقعی بود و از افراط و تفریط به دور بود. آرامش، طمانیه و صلح درونی با خدا منجر به آرامش او‌ و دیگران حتی مخالفانش می شد که حتی بعد فوت مخالفانش نیز او را به انصاف در برخورد با دیگران ستودند.‌

وی با بیان اینکه مهدوی کنی برای رهبر انقلاب نقش برادری و برای ما نقش پدری داشت بیان داشت: بعد از فوت مهدوی کنی رهبر انقلاب بسیار متاثر شدند. او بزرگ بود و جای او امروز در جامعه روحانیت مبارز و میان انقلابیون خالی است.

سلسله همایش‌های ستارگان شهر با هدف معرفی و بزرگداشت مفاخر و افرادی که تاثیرات علمی، فرهنگی سیاسی و انقلابی در شهر تهران توسط اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در مجموعه ایوان شمس برگزار می شود.

در اولین جلسه این رویداد در تاریخ سوم آذر ماه از شهید فخری زاده تجلیل بعمل آمد و در ستارگان شهر شماره ۲ به مناسبت هفته وحدت حوزه و دانشگاه به بزرگداشت سیاستمدار صادق آیت الله مهدوی کنی اختصاص داشت.