سردار سلامی: ملت‌ها برای عبور از حوادث سخت به رهبران بزرگ نیاز دارند

  4030925049 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

فرمانده کل سپاه گفت: ملت‌ها برای عبور از حوادث سخت به رهبران بزرگ نیاز دارند.

سردار سلامی: ملت‌ها برای عبور از حوادث سخت به رهبران بزرگ نیاز دارند

به گزارش ایسنا،سردار سلامی که در آیین اختتامیه «سومین دوسالانه جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن می‌گفت،افزود:ما از تمامیت ارضی و منافع‌مان قاطعانه دفاع خواهیم کرد چون ایران سرزمینی نیست که بیگانگان به آن چشم طمع داشته باشند.

وی اظهار کرد: هویت و شخصیت هر ملت منقطع از تاریخ آن ملت نیست و اعتبار و منزلت و شخصیت هر کشور و ملتی، تراکمی از مجموعه‌ای رویدادها،حماسه‌ها و نقش‌آفرینی شخصیت‌های بزرگ و آحاد ملت آن است.هیچ ملتی را از تاریخ آن نمی‌توان منقطع و جدا دانست. با تاریخ ایران و اسلام پیوند عمیق داریم و عاشورا به عنوان سرچشمه رشادت‌ها و ارزش‌ها پیوندی عمیق با ما دارد و با قرائت تاریخ فتوحات خوشحال می‌شویم و با مطالعه شکست‌ها غمگین می‌شویم. اگر در مقابل دشمنان سد ایجاد نکنیم و روح ملت را به میدان نیاوریم آن ملت شکست خواهد خورد.

وی افزود: برای عبور از صحنه‌های سخت، ملت‌ها نیازمند مردان و رهبران بزرگ است. برای ایستادگی به یک مکتب و باور عمیق نیاز است تا یک ملت بایستد، ایستادن و ثبات موضوعی مربوط به تجهیزات نیست و دفاع مقدس این خصوصیات را داشت.
ایستادن، جاری کردن فرهنگ و فضیلت‌ها از عمق وجود یک ملت و به بلندای شکوه یک ملت است، ملتی که به آزادی و کرامت می‌اندیشند و با وجود اینکه زندگی را دوست دارد گاهی مرگ را برای حیاتی جاوید معامله می‌کند. شهادت رمز جاودانگی است.
شهادت یک حقیقت جاودانه است،  شهادت خطی بی‌پایان از عزت، استقامت و ایستادگی است و خوشبخت ملتی است که قهرمان و هویت دارد.

وی گفت: نویسندگان دفاع مقدس نویسندگان حماسه‌های جاودان هستند روایتگری از رویدادهای واقعی از انسانها و داستان‌های واقعی که برای همیشه می‌ماند و اگر دفاع مقدس نبود ما نمی‌توانستیم دربرابر استکبار بایستیم.ما امروز می‌فهمیم که قهرمانان دفاع مقدس چه کردند، آنهایی که از گلوله‌ها و صدای انفجارها نترسیدند ستون‌های عزت و شرافت ما هستند. حالا می‌بینیم که اگر یک ارتش و نیروی مسلح نایستد سرزمینش چگونه سقوط می‌کند. امروز مردم در دمشق می‌فهمند که اگر رجال مقاومت نایستند کشور و سرزمین چگونه تکه تکه می‌شود و  صهیونیست‌ها و عده‌ای دیگر این سرزمین را اشغال می‌کنند و مردم سوریه در این میان مانده‌اند.وقتی رهبری یک جامعه می‌ایستد و ملت را از طوفان‌ها عبور می‌دهد می‌فهمیم که جامعه ما چه نعمتی دارد و ملت ما از انقلاب، اسلام و عزت خود کوتا نمی‌آیند.

وی افزود: در سوریه همه دیدند تا ما بودیم مردم سوریه زندگی می‌کردند. ما نرفته بودیم که خاک آنها را به کشور خود ملحق کنیم. ما رفته بودیم که کمک کنیم عزت ملت آنها حفظ شود و بعد از رفتن ما، صهیونیست‌ها با چشم غیرمسلح می‌توانند درون خانه مردم دمشق را ببینند اما همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند جوانان سوریه، سرزمین‌های اشغالی را آزاد خواهند کرد و صهیونیست‌ها سقوط خواهند کرد.

در این مراسم، سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نیز گفت: با توجه به اهمیت مسئله پژوهش درباره موضوعات دفاع مقدس و ضرورت آن و نقش و جایگاه پژوهش به‌عنوان زیربنای سایر فعالیت‌ها و اقدامات، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با توجه به پیشینه طولانی‌مدتی که در عرصه تحقیق و پژوهش در زمینه موضوعات دفاع مقدس داشته و دارد، با هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بر آن شد تا با برگزاری جشنواره انتخاب آثار برتر پژوهشی در حوزه دفاع مقدس، ضمن تبیین هر چه بیشتر جایگاه پژوهش، زمینه ایجاد انگیزه مضاعف در پژوهشگران، نویسندگان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در پرداختن به امر مهم پژوهش را به وجود آورد، همچنین موجبات توجه بیشتر مراکز دانشگاهی و پژوهشکده‌ها در ورود به این موضوع را فراهم سازد.

وی افزود:  متعاقب این تصمیم سازی و تصمیم‌گیری، اولین نشست در سال ۱۳۹۸ با جمعی از پژوهشگران برگزار و تبیین لازم درباره ضرورت پژوهش و چرایی برگزاری جایزه انتخاب آثار برتر پژوهشی صورت گرفت. تصمیم‌گیری برای برگزاری این رخداد فرهنگی چون در ایام شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود لذا به پیشنهاد مسئولین برگزاری، مراسم به نام شهید سلیمانی نام‌گذاری شد.

سردار شریف گفت: درباره دوره زمانی برگزاری مراسم نیز چون پیش‌بینی می‌شد از لحاظ کمی و کیفی آثار پژوهشیِ خیلی زیادی تولید نشده نباشد بازه زمانی دوسالانه برای برگزاری مراسم تعریف شد.  پس از تصمیمات مزبور، با تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، پژوهشگران شاخص و مسئولین مربوطه، اساسنامه و آیین‌نامه‌های لازم تهیه و سرفصل اصلی مراسم در چند زمینه تعیین شد.

وی  ادامه داد: تعیین موضوعات نه گانه نظامی، امنیتی، سیاسی، تاریخی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی، بین الملل و اقتصادی به عنوان موضوعات پژوهشی، جمع‌آوری و ارزیابی کتاب‌های پژوهشی در زمینه دفاع مقدس، جمع‌آوری رساله‌های دکتری ،جمع‌آوری فصلنامه‌های علمی و پژوهشی ، جمع‌آوری اطلاعات لازم درباره مراکز پژوهشی که در زمینه دفاع مقدس فعالیت دارند  و شناسایی پژوهشگران فعال از سرفصل های اصلی مراسم است.

سردار شریف یاداور شد: متعاقب این اقدامات، اولین دوره دوسالانه جایزه شهید سلیمانی در سال ۱۳۹۹ برگزار شد.  در دوره اول دوسالانه ۴۲۰ عنوان کتاب منتشرشده طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و ۳۵ عنوان رساله دکتری دفاع شده در سال‌های مورداشاره جمع‌آوری و در پنج گروه‌ داوری مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: دومین دوره دوسالانه در سال ۱۴۰۱ با جمع‌آوری و ارزیابی ۴۳۵ عنوان کتاب‌ منتشر شده طی سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ و ۲۰ عنوان رساله‌ دکتری دفاع شده در بازه زمانی دو سال مزبور، جمع‌آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت.

سردار شربف افزود: سومین دوره دوسالانه با فراخوان ارسال آثار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ و پیگیری آن در نیمه اول سال جاری آغاز شد. ویژگی دوره سوم این است که در این دوره علاوه بر جمع‌آوری کتاب‌ها و رساله های دکتری، فراخوان مقاله پژوهشی در چهار محور نقش امام (ره) در دفاع مقدس، نقش مقام معظم رهبری (مدظله) در دفاع مقدس، نقش مردم در دفاع مقدس و سایر موضوعات مرتبط با دفاع مقدس داده شد تا پژوهشگران و نویسندگان علاقه‌مند به موضوع دفاع مقدس و مقاومت بتوانند آثار خود را ارسال نمایند.

وی خاطرنشان کرد: پس از پایان مهلت دریافت آثار، درمجموع ۶۲۰ عنوان کتاب (رشد ۴۳ درصدی نسبت به دوره دوم)، ۳۵ عنوان رساله دکتری، ۴۶ عنوان مقاله پژوهشی، ۲۳ عنوان فصلنامه و مجله تخصصی جمع‌آوری و در هفت گروه داوری نظامی، امنیتی، گروه تاریخی، سیاسی ، گروه داوری اجتماعی، اقتصادی ، داوری فرهنگی، ادبی ،  داوری بین‌الملل و مقاومت ،  مقالات و رساله‌های دکتری و فصلنامه ها مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت .

در این مراسم،محسن پرویز دبیر علمی «سومین دوسالانه جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» گزارشی از سیر برگزاری این جایزه را ارائه کرد.