چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

احمدرضا هدایتی، گروه سیاسی الف،   4030929011 ۱۳۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

یکی از سوالاتی که طی چند سال اخیر فکر و ذهن بخش قابل توجهی از افکار عمومی جامعه را به خود مشغول کرده این سوال است که چرا رهبر انقلاب موافق مذاکره  با آمریکا نیستند و این مسئله سبب شده تا این تدبیر به معنای مخالفت ایشان با تعامل با سایر کشورها تلقی شود.  

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نه‌تنها مخالف تعامل با سایر کشورها نیستند، بلکه همواره بر ضرورت ارتباط با دیگران به‌خصوص کشورهای همسایه و حتی مذاکره عادلانه مبتنی بر منافع و احترام متقابل با دیگران تأکید داشته‌اند، اما فلسفه مخالفت ایشان با آمریکا تجارب تلخ بدعهدی‌ها و خیانت‌هایی است که خروج از برجام و عدم اجرای تعهدات مندرج در این توافقنامه از سوی یانکی‌ها یکی از آخرین آنهاست.

بحث بر سر این است که به تعبیر ولی امر مسلمین، با نگاه خوشبینانه منظور آنها از مذاکره این ‌است که در گام نخست باید فتیله صنعت هسته‌ای را به شدت پایین بکشید و در گام بعد باید تسلیحات خودتان را زمین بگذارید و خلع سلاح شوید و حمایت از جبهه مقاومت را نیز تعطیل کنید تا امکان مذاکرات بعدی فراهم شود، که بدیهی است هدف آنها از بیان چنین خواسته‌هایی تضعیف قدرت نظامی و زمینه‌سازی برای تحمیل برجام‌های دیگر و سایر خواسته‌هایشان در مراحل بعدی مذاکره است.

باز هم با نگاه خوشبینانه ممکن است بعد از قبول و اجرای گام اول و دوم بخشی از دارایی‌های متعلق به ما را که طی سنوات مختلف به بهانه‌های واهی مصادره کرده‌اند (دزدیده‌اند) و حقوقی که از ما سلب کرده‌اند را به عنوان امتیاز به ما باز گردانند که قطعاً این نوع مذاکره نمی‌تواند یک معامله عادلانه مبتنی بر منافع و احترام متقابل باشد و هیچ سنخیتی با بازی بُرد بُرد که قبلاً برخی مدعی آن بودند، نخواهد داشت.

بنابراین اگر هم قرار باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد ما باید تمامی خواسته‌های به‌حق خودمان را از جمله: خروج فوری آمریکا از منطقه، اجتناب از دخالت در امور داخلی ایران و سایر کشورهای منطقه، خودداری از نسبت دادن مجدد اتهامات واهی در آینده، احتراز از حمایت از رژیم صهیونیستی و سایر گروه‌های معاند داخلی و خارجی، تحویل پناهندگان مجرم و محارب، اخراج معاندین و جنایتکاران ایرانی از جمله منافقین از کشورهایشان، استرداد تمامی اموال مصادره شده با زیان ناشی از حبس دارائی‌ها، رفع تمام تحریم‌ها و امتناع از تکرار مجدد آنها، پرداخت خسارت ناشی از تحریم‌های ظالمانه، پرداخت کامل دیه همه قربانیان جنایت‌ها و خصومت‌های قبلی، تحویل قاتلان (تروریست‌ها) دانشمندان و مسئولین و سایر شخصیت‌های ایرانی و عضو جبهه مقاومت و در نهایت عذرخواهی رسمی دولت‌های غربی بابت همه خیانت‌ها و دشمنی‌هایی که در گذشته دور و نزدیک مرتکب شده‌اند و امثال آن را در جریان مذاکرات احتمالی مطرح و مطالبه نماییم. 

باز هم به فرض محال اگر قرار باشد ما به عنوان مثال صنعت هسته‌ای را تعطیل و یا تعدیل کنیم و یا سلاح‌هایمان (موشک‌ها و پهپادها) را زمین بگذاریم، یا اگر قرار باشد نظارت از تأسیسات هسته‌ای ما تشدید شود و به طور دائم ادامه داشته باشد و یا اگر قرار باشد ما کشورهای منطقه را ترک کنیم، باید تمام این موارد به‌خصوص خلع سلاح هسته‌ای در مورد خود آنها و به‌ویژه در مورد رژیم وحشی صهیونیستی که مبدأ و منشأ بروز همه شرارت‌ها و جنگ‌افروزی‌ها در منطقه و جهان هستند هم عملی شود.    

طبیعی است که سردمداران متکبر و زیاده‌خواه غربی به انجام چنین تعهداتی تن نخواهند داد، چرا که اصولاً مستکبرین و سلطه‌گران اهل دادن امتیاز متقابل نیستند و لذا اصرارشان بر احیاء باب مذاکرات و بازگشت به برجام این نیست که از این بابت متضرر شده‌اند یا مثلاً صادقانه می‌خواهند امتیازی برای ما قائل شوند، بلکه اولاً اهرم دیگری برای افزایش فشارها و موضوع دیگری برای تحریم جمهوری اسلامی ایران ندارند و ثانیاً قصد دارند تا همان مقدار حق اندکی را هم که در این توافقنامه برای صنعت هسته‌ای ایران قائل شده‌اند و باعث به رسمیت شناخته‌شدن آن شده از ما سلب نمایند، چرا که حتی پس از امضای برجام و اجرای پیشاپیش تعهدات و بیش از آن توسط ایران، نه‌تنها به هیچ کدام از تعهداتشان عمل نکردند، بلکه هر روز به بهانه‌های مختلف تحریم‌ها را تشدید و بر حجم فشارها افزوده‌اند.

یادمان نرود که تجارب کشورهایی مانند لیبی، سوریه، افغانستان، مصر، سودان و ده‌ها کشور دیگر که سران آنها در برابر غرب زانو زدند و تسلیم شدند، نیز نشان می‌دهد که هزینه سازش به‌مراتب بیشتر از ایستادگی در برابر ظالمان و زورگویان است، همچنان که برخورد منفعلانه دولت‌های وقت ایران در جریان جنگ جهانی اول مرگ حدود 10 میلیون نفر و جنگ جهانی دوم نیز حدود 5 میلیون نفر از هموطنان را در پی داشت، در حالی‌که هشت سال ایستادگی مقتدرانه در مقابل رژیم بعثی عراق که همانند جنگ جهانی توسط ده ها کشور حمایت می‌شد در نهایت با شهادت حدود 200 هزار نفر و با پیروزی ایران اسلامی به پایان رسید. 

در پایان ذکر این نکته نیز ضروری است که حتی در صورت دستیابی به توافق احتمالی جدید نمی‌شود برای بهانه‌تراشی غربی‌ها در آینده  حد و مرزی متصور شد، ضمن این‌که در حال حاضر حجم تحریم‌های ظالمانه و ناجوانمردانه آمریکا و سایر دولت‌های خبیث غربی‌ علیه ایران در حدی است که حتی اگر اجرای ترفند فریبکارانه مکانیزم ماشه توسط آنها عملیاتی شود، تأثیر چندانی در تبادلات مالی و شرایط اقتصادی ایران نخواهد داشت و اگر هم تأثیری داشته باشد بیشتر جنبه روانی دارد که قطعاً با اتخاذ تدابیر لازم و اقدام به‌موقع قابل پیشگیری است.

آخرین نکته این‌که مسئولین ما باید باور کنند همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب بارها متذکر شده‌اند، تنها راه برای حل مسائل و رفع مشکلات کشور اتکاء به نیروهای درونزا است، همچنان‌که کشورهایی مانند؛ ژاپن و کره جنوبی بعد از جنگ جهانی و چین در چند دهه اخیر این نکته را اثبات کردند و بدیهی است که دستیابی به این هدف مستلزم برخورداری از اقتدار و امنیت باثبات است که در شرایط فعلی برای دستیابی به آن باید در اولویت اول قدرت نظامی و همزمان سایر مولفه‌های قدرت اعم از؛ علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به سرعت و با تمام توان تقویت شود.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۶۹۴۴۰۹:۲۸:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذارکره کم هزینه ترین راه برای دستیابی به صلح و از بین بردن موارد اختلاف هست منتها به شرطی که آدمهای بدخواه رو برای مذاکره نفرستی .ادمهایی که منافع خوشون آقازاده هاشون و حزب شون رو در اولویت نزارن و فقط به منافع ملی فکر کنن. بنابراین با با هر کشوری میشه مذاکره کرد اگر بدخواخان بذارن
ناشناس۳۷۰۶۹۸۷۱۰:۰۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بهترین کامنت
ناشناس۳۷۰۷۰۷۷۱۱:۱۷:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره با امریکا مشکلی را حل نمی کند دیدیم روحانی و ظریف 8 سال کشور را معطل مذاکرات بی نتیجه کردند اما تحریمها بیش از دو برابر و قیمت دلار و سکه و مسکن و خودرو و موبایل و غیره بیش از 10 برابر شد و اقتصاد مملکت ته دره رفت.
ناشناس۳۷۰۷۱۳۱۱۲:۰۲:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اگر می خواهید مشکلات کشور حل بشود هر چی حسن روحانی می گوید برعکس اون عمل کنید.
ناشناس۳۷۰۷۱۹۹۱۳:۰۲:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
روحانی و ظریف درک درستی از سیاست خارجی و روابط بین الملل ندارند به همین دلیل برجام شون شکست خورد و تحریمها تشدید شد و اقتصاد مملکت به فنا رفت.
ناشناس۳۷۰۷۲۲۲۱۳:۱۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ساخت سلاح اتمی و موشک قاره پیما در جهت بازدارندگی از جنگ الزامی است تندروها کشور را به سوی جنگ پیش می برند.
ناشناس۳۷۰۷۲۳۳۱۳:۲۴:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بعد از امضای برجام نتانیاهو گفت خیال ما تا 25 سال از بابت ایران راحت شد ! کندروها کشور را به سوی جنگ پیش می برند.
مذاکره۳۷۰۷۱۳۹۱۲:۰۹:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اتفاقا همان زمانی که میگی برای ظریف و روحانی ایران در زمان برجام هم نفت صادر کرد هم پول گرفت و هم قیمت ها ثابت بود باید دید چرا مذاکره بهم خورد.
ناشناس۳۷۰۷۱۷۷۱۲:۴۵:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
در زمان برجام رئیس جمهور امریکا باید هر 3 ماه یکبار مجوز صادرات نفت ایران را امضاء می کرد ! این یعنی برجام یک توافق دائمی و پایدار نبود در ضمن وقتی روحانی به اروپا قول داد اگر امریکا از برجام خارج شود ما در برجام می مانیم ترامپ با خیال راحت از برجام خارج شد.
ناشناس۳۷۰۷۲۰۷۱۳:۰۶:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
روحانی و ظریف پاسخگو باشند چرا کشور را با 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه و خزانه بدهکار و صندوق توسعه خالی با 22 هزار مگاوات کسری برق تحویل دادند ؟!
ناشناس۳۷۰۷۲۱۰۱۳:۰۸:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
در زمان برجام بیش از 7000 کارخانه تعطیل شدند و نرخ بیکاری افزایش یافت کاهش موقتی تورم بدلیل رکود مطلق اقتصادی بود.
ناشناس۳۷۰۷۲۲۹۱۳:۲۳:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بعد از انعقاد برجام قانون تحریم ویزای امریکا برای اتباع 38 کشور که به ایران سفر می کنند تصویب شد و تحریم ایسا برای مدت 10 سال تمدید شد و اموال 2 میلیارد دلاری بلوکه شده ایران در امریکا غارت شد که نقض فاحش برجام بود یعنی حتی خود اوباما هم به برجام پایبند نبود !
ناشناس۳۷۰۷۱۶۱۱۲:۳۳:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
به قول هم میهن عزیز، آدم های بدخواه زخم خودشان را زدند، پنجره ای برای مذاکره دیگر وجود ندارد، سر چی بحث می کنید؟!! طرف از سال 1401 میز مذاکره را ترک کرد و آشکار اعلام کرد مذاکره ای در دستور کار نیست. این از بایدن و دست آورد دلواپسان سال 1399! الان با چه می خواهی مذاکره کنی؟
ناشناس۳۷۰۷۱۷۸۱۲:۴۵:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره‌یه‌واژه‌ی‌عوام‌فریبانه‌ است بیش‌از۳۵‌ساله‌داره‌تجربه‌وتکرارمیشه‌ اززمان‌رفسنجانی‌ومک‌فارلین‌وصادق‌و کمال‌خرازی‌وولایتی‌وظریف‌ولاریجانی‌ دارین‌مذاکره‌میکنین‌ بازم‌مذاکره؟؟مذاکره‌برای‌چی؟
ناشناس۳۷۰۷۲۰۱۱۳:۰۳:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
حتی پول فروش نفت در زمان برجام به خاطر برنداشتن تحریم بانکی به ایران نمی آمد و خرید از طریق بانک های خارجی انجام می شد چه برسد به آن دوران که سرکوب شدید اقتصادی صورت گرفت و در ظاهر همه چیز آرام!!
مهدی۳۷۰۷۲۰۶۱۳:۰۶:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
دوست عزیز آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه.
ناشناس۳۷۰۷۴۲۱۱۵:۴۷:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اصل طرح سوال مذاکره با آمریکا نکته انحرافی است. هدف باید توسعه روابط با چین باشد. از ماشین برقی تا قطار سریع السیر با سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت. از ماشین آلات ساختمانی و معدن و حفر تونل تا تجهیزات اکتشاف و حفاری همه در‌چین تولید میشود. هواپیمای مسافربری هم اخیرا ساخته اند. خود امریکا ۵ برابر میزان صاداتش به چین از چین واردات داره. وقتی ایران با چین توسعه روابط داد اونوقتی که ۳ میلیون بشکه نفت و گاز مایع به چین فروخت و تمام مایحتاج خودش رو از چین وارد کرد. وقتی که مواد معدنی و مشنقات نفتی رو به چین بدیم و ماشین آلات و تکنولوژی وارد کنیم. اون موقع فشار از کشورکم میشه و مذاکره با امریکا هم از اهمیت میفته و همون موقع است که میتونه به سرانجام برسه.
ناشناس۳۷۰۶۹۸۹۱۰:۰۹:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اصل اینطور مذاکرات خیانت هست چون دخالت دیگران در امور داخلی ایران هست
ناشناس۳۷۰۷۱۵۶۱۲:۲۷:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره دو یا چند طرف دارد ،الان از کجا فهمیدی این مذاکرات دخالت ایران در امور داخلی امریکا و اروپا نیست و دخالت در امور داخلی ایران است ؟!
ناشناس۳۷۰۷۱۸۰۱۲:۴۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
امریکا و اروپا و چین و روسیه در مورد توانمندی هسته ای و نظامی خود با هیچ کشوری مذاکره نمی کنند یعنی اجازه دخالت اجانب در امور داخلی خود را نمی دهند.
ناشناس۳۷۰۷۲۰۳۱۳:۰۴:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
یعنی شما توافقی که یک طرفش کشور خودتان هست رو هم اطلاع ندارید؟؟؟ طبق این توافق، ایران فعالیت های هسته اش که برای همه کشورها مجاز است کاهش داد، آمریکا و ... از کدام حق خودشان گذشتند؟؟؟
ناشناس۳۷۰۷۱۹۶۱۲:۵۹:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
وقتی دوست و دشمن به ایران می گویند چی داشته باشی و چی نداشته باشی یعنی دخالت دیگران در امور داخلی ایران!
ناشناس۳۷۰۷۱۰۲۱۱:۳۸:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اسلحه را بگذارید کنار ..‌از همین تمام مشکلات شروع شد ...باید در مذاکره با دست پر وارد شد نه با خلع سلاح ..باید قدرت متعارف و نامتعارف شد بعد مذاکره وگرنه نظیر برجام ۱ تمام تعهدات را انجام و تخریب تاسیسات هسته ای را محقق و بعد تازه زمان برای آنها برای زدن زیر میز مذاکره و حمله به تاسیسات ایران شروع می‌شود مگر سوریه را ندیدید چه بر سرش آوردند اما اختلاف با سوریه اینجاست که اطراف ما کشورهایی مترصد ضعف ما و حمله به ما می‌باشند ..کدام عقل سلیم در خاورمیانه به سمت ضعف قوای دفاعی می‌رود سوریه مثال زنده آنست ....به لبخند ملیح و توییت چیزی به شما نخواهند داد جز تهاجم و تجزیه ...باید قدرت شد بعد آنها خود برای مذاکره پیش قدم خواهندشد گرگ برای میش چیزی جز تهدید و ارعاب و دوشیدن و سلاخی ندارد ...
ناشناس۳۷۰۷۱۰۴۱۱:۳۹:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
لابد مثل صلح سوریه که هر روز بمباران تجهیزات و زیر ساخت های دفاعی آن کشور را شاهدیم ...
ناشناس۳۷۰۷۱۷۰۱۲:۳۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
زیر ساخت دفاع از ملت یعنی انرژی، مسکن، درمان، شغل، تحصیل، آب، هوا، جنگل ... مثل سوئیس و دانمارک و ایرلند و غیره! اگر منظور شما از زیر ساخت دفاع سوریه همان هواپیماهای اسد است که هرگز هیچ خاکی جز سوریه را بمباران نکردند!
ناشناس۳۷۰۷۵۱۵۱۷:۱۳:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
سمت اروپا را با خاورمیانه اشتباه گرفتی ...خاورمیانه منطقه توطئه ابرقدرتها و درگیری اگر قدرت نداشته باشی اقتصادی زیر ساختهایت را هم ویران خواهند کرد
ناشناس۳۷۰۷۵۱۷۱۷:۱۵:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
منظور همان زیر ساخت دفاعی کشور سوریه است که تمام صنایع و امکانات دفاعی آنرا اسراییل نابود کرد الان دنبال اینجاست با نفوذی ها که اول صنایع دفاعی را تضعیف و سپس ...اما اینبار نخواهید توانست ...
ناشناس۳۷۰۷۲۳۱۱۳:۲۳:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
کجای سوریه صلح شد ؟! اسد شکست نظامی خورد نه صلح.اتفاقا اگر تا فرصت داشت با ترکیه و مخالفان داخلی صلح می کرد این جور سوریه نابود نمی شد.
ناشناس۳۷۰۷۲۴۵۱۳:۳۲:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
از اول انقلاب تا کنون بیش از 5 بار ایران یا به آمریکا پیام مثبت فرستاده یا مذاکره کرده یا به توافق رسیده اما هیچکدام فایده نداشته یا حتی به ضررمان شده مقاله «دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!» در همین سایت را سرچ کرده و مطالعه کنید
ناشناس۳۷۰۷۳۵۷۱۴:۵۵:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
زیرا تندروها با حرکاتشان به امریکا ثابت کردند به هیچ عنوان دست از دشمنی نمی کشند و زمینه مثبت برای رفع کدورت را از بین بردند
ناشناس۳۷۰۷۴۷۷۱۶:۳۷:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
کجای دنیا وقتی دولت وارد توافق میشود، دیگران حق ابراز مخالفت ندارن. همین توافق با چین، چقدر بعضیا مخالفت کردند. یا توافق با روسیه. همه جا مردم آزادند که اظهار نظر کنند.
ناشناس۳۷۰۷۳۰۰۱۴:۰۹:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
آخه همون بدخواهان انتخاب میکنن کی بره برا مذاکره
ناشناس۳۷۰۷۳۳۰۱۴:۳۲:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
همه اینها که گفتید استکبار به دست می آورد منتها با تحمیل هزینه های چندبرابری به تحولات یکسال اخیر بیشتر توجه کنید
ناشناس۳۷۰۷۵۲۳۱۷:۲۵:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ایا عقلایی است زمانیکه اسراییل که زرادخانه اتمی دارد و بارها ما را تهدید اتمی کرده و با بی اعتنایی به کنوانسیون ها ،سابقه نسل کشی و حمله به بیمارستانها و مدارس با بمب های سنگر شکن را در پرونده خود دارد هیچ بازرسی را به تاسیسات خود راه نمی‌دهد ، و ایران همچنان علاوه بر خیل بازرسان و دوربین های موجود با تحمیل پروتکل های۱ سخت گیرانه متعدد همچنان زیر بار افزودن نظارت و جاسوس های بازرس نمای بیشتر برود ...یک قدم عقب بنشینید مجددا آنها ده قدم خواسته های بیشتری را طرح میکنند و با عوامل داخلی برجام۱ بدنبال بتون ریزی و اوراق کردن سانتریفیوژها و تخریب جهت ممانعت از قدرت گیری ایران هستند ..آ
ناشناس۳۷۰۷۵۲۴۱۷:۲۶:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ما که به چشم خود دیدیم که یک کشور منفعل نظیر سوریه که بجای تجهیز خود و اعتماد به مقاومت به وعده های غرب و‌برخی کشورهای عربی متمایل شد و« سلاح بر زمین گذارد و دم از اینکه جنگ نداریم زد» چه بر سرش آمد...
ناشناس۳۷۰۷۵۲۵۱۷:۲۶:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
در پاسخ به عوامل نفوذی های حامی برجام های مخرب صنعت دفاعی هسته ای ایران باید گفت ما نخواهیم گذاشت شما در خاورمیانه پر التهاب. کشور را خلع سلاح و قدرت دفاعی کشور را از بین ببرید این یعنی آماده سازی تهاجم تجزیه گران ایران در مذاکره حرفی نیست منتها نه آزمودن آزموده برجام بی فرجام بلکه اول قدرت گیری نامتعارف ایران و بعد مذاکره ..با قدرت گیری نامتعارف ایران هم شرق و هم غرب مخالفند چرا که گرگ ها دنبال میش میگردند و قدرت را تهدید. میدانند. قدرت نامتعارف بگیرید و بعد مذاکره و توسعه روابط متوازن با شرق و غرب بر مبنای منافع ملی نه پیش از آن ..در مذاکره میش با گرگ چیزی جز چنگال تهدید. عاید میش نخواهد شد ... ...........
ناشناس۳۷۰۷۵۲۶۱۷:۲۶:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
باز هم دنبال مذاکره و برچیدن قدرت هسته ای باشید برایتان ثابت نشده در خاورمیانه برای آنکه در سناریو تجزیه و فروپاشی و تهاجم و توطعه فرار نگیرید باید قدرت نامتعارف شوید آنها دنبال تجزیه کشورهای منطقه هستند ... ...کلی اندیشکده در آمریکا و اروپا دنبال تولید بحران و جنگ برای صادرات سلاح هستند...انها به لبخند ملیح ما پوزخند میزنند ....کی ما میخواهیم واقعیات خاورمیانه را بفهمیم الان در درگیری شرق و غرب بهترین فرصت قدرت گیری متعارف و نامتعارف ایران است ...برای همین آنها تمام عمال و نفوذی ها را برای از دست رفتن این فرصت بسیج کرده‌اند بهوش باشید ...
ناشناس۳۷۰۷۵۳۲۱۷:۳۰:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
چرا به کشوری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند و هر چه بازرس و مأمور اطلاعاتی بازرس نما دارند برای یافتن نقاط ضعف تخریب تجهیزات و حملات سایبری و ...به ایران میفرستند ‌...انچه در غزه دیدیم نشان داد حقوق بشر و کنوانسیون های ژنو و شعار یونیسف صرفا شعار هستند و دنیا دنیای زور است لذا رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ....با این تناقض بین شعار و عمل در غزه باید کشورها خود را به تمام تجهیزات بازدارنده متعارف و نامتعارف دفاعی تجهیز کنند وگرنه شبیه آنچه در غزه دیدیم آماج حملات آتی نسل کشی قرار خواهند گرفت ...تعامل با داشتن قدرت و تجهیز بروز میتواند منجر به حفظ منافع شود در غیر اینصورت چیزی جز زورگویی گرگ بر میش نخواهد بود ....
ناشناس۳۷۰۷۶۴۸۱۹:۵۲:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بشرطی که مذاکره رو تبدیل به دور باطلی برای تضعیفت نکنن با مذاکره بین مرگ وزندگی نگهت میدارن تا تسلیم بشی یا اهسته جان بدی بدون اینکه طرف مقابل هزینه ای رو متحمل بشه. ما ده ها بار با این ها مذاکره کردیم اگه همه توانمون رو میزاشتیم برا خنثی کردن اثر تحریم ها الان نتیجه چه تفاوتی داشت؟
ناشناس۳۷۰۶۹۴۶۰۹:۲۹:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
باید تحریم برداشته شه برای اینکار باید مذاکره کرد والا اقتصاد از اینم داغون تر میشه. والسلام
ناشناس۳۷۰۷۰۲۶۱۰:۲۹:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اقتصاد درون را درست کنید که سهم بالایی دارد و نه تحریم که نسبت به آن سهمی کمتر!!! مثلا رشد نقدینگی ایران در 50 الی 60سال گذشته متوسط 20 الی 30 درصد در سال بوده اما چون دلالی در ایران آزاد هست بیشتر آن می‌رود به تورم بالا و رشد اقتصادی کمتر ولی کشورهایی که رشد نقدینگی بالا داشتند مانند کره جنوبی اندونزی چین با اینکه رشد نقدینگی دو رقمی داشتند اما چون دلالی کاذب آزاد نیست و جریمه های سنگین وضع کردن آن رشد نقدینگی می رود به تولید و اقتصاد نوظهور می شوند با تورم تک رقمی
ناشناس۳۷۰۷۱۰۸۱۱:۴۱:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بخش مهمی از مسایل اقتصادی مرتبط با سو مدیریت و رانت متاسفانه اغلب دولت های منسوب به اصلاح طلب است یادمان نرفته مفاسد حسین فریدون ها ،مهدی جهانگیری ها ،مهدی هاشمی ها ،شبنم نعمت زاده ها و....
ناشناس۳۷۰۶۹۵۰۰۹:۳۳:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بله معلومه که مذاکره مشکلی را حل نمی کند تا وقتی که تغییر رفتار اتفاق نیفته ... . شما یه وقتی یه تصمیمی می گیری و نتیجه اش در عمل مشخص نیست که خب محل بحثه اونم.
ناشناس۳۷۰۷۰۲۹۱۰:۳۰:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
آمریکا و اروپا دیگر حاضر به مذاکره بلند مدت با ایران نیستند و قطعا برای مذاکره مهلت کوتاه تعیین می کنند.
ناشناس۳۷۰۷۱۳۴۱۲:۰۴:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
امریکا باید در رفتار خود تغییر ایجاد نماید و دست از تحریم و تهدید و ترور و مداخله در امور داخلی ایران بردارد تا زمانیکه خوی قلدری و روحیه استکباری دارند تعامل با اونها ممکن نیست.
ناشناس۳۷۰۶۹۵۱۰۹:۳۴:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
وقتی پاسخ سوال را از قبل مشخص می کنید ، تحلیل شما فاقد هر گونه ارزشی است
ناشناس۳۷۰۷۰۷۹۱۱:۱۹:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
تحلیل درست است برجام ثابت کرد که امریکا و اروپا به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند.
ناشناس۳۷۰۷۳۶۲۱۵:۰۱:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
فقط روسیه قابل اعتماده؟
ناشناس۳۷۰۶۹۵۶۰۹:۳۷:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
دشمنانی که مردم می بینند از جنس فقر و بدبختی و ناترازی و بی عدالتی است .
ناشناس۳۷۰۷۰۸۱۱۱:۲۱:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ناترازی های برق و گاز و بنزین و صندوق های بازنشستگی و بانکها دستاورد دولت برجامه قبل از برجام اینقدر مشکلات جور واجور نداشتیم.
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۰۶۹۵۷۰۹:۳۸:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
جناب نویسنده محترم خدا را اصلا خوش نمی آید این چنین بخواهیم آب پاکی را روی دست همه بریزیم! برخلاف منطق و استدلال مخالفت کردن با مذاکره با آمریکا و کشورهای غربی حفظ منافع ملی دهها میلیون نفر هموطنان ما و شما ایجاب می کند اتفاقا روی همین تجارب گذشته مان یکطرفه به قاضی نرویم! اینطور نیست که با محال و نشدنی دانستن بدست آوردن حقوق ملت ایران در مذاکرات با خارجی ها(مشخصا آمریکا و سه کشور اروپایی) نسخه روی آوری به قدرت نظامی را آنهم به عنوان اولویت اول برای یک ملت تجویز نماییم! ژاپن و کره جنوبی و چین و امثال آنها شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی مشابهی با ما نداشته و ندارند و حتی مقایسه ما با کشورهایی مانند امارات و ترکیه هم نمی تواند قیاس منطقی و بدرد بخوری برای مان باشد. برجام بهترین راه حل مسائل هسته ای ما بوده، هست و همچنان هم خواهد بود. اگر برجام به نفع ما نمی بود آمریکا هرگز از برجام خارج نمی شد. برجام به نفع ما بود و انکار این موضوع هیچ کمکی به ما نکرده، نمی کند و نخواهد کرد. این را در محاسبات خودتان منظور کنید که چنانچه در موضوع های دیگر هم نخواهیم مذاکره کنیم متاسفانه چه بسا بدتر و بسیار زیانبارتر از آن را بر ما ممکن است تحمیل نمایند و این طور نیست سیر تحولات و حوادث آینده مطابق پیش بینی و محاسبات ما و به نفع ما رقم بخورد و قس علیهذا! والله اعلم
ناشناس۳۷۰۷۰۰۰۱۰:۱۴:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
آنها خارج شدن چون درخواست بیشتری داشتند و ایران هم قبول نمی کرد و به خیال خودشان با فشار بیشتر برجام های دیگر را به امضا برسانند دوم هم همین برجام زمینه را ایجاد کرد تا اقتصاد نابود شود
ناشناس۳۷۰۷۰۷۴۱۱:۱۲:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی شود مذاکره با دشمن خبیث حکایت مُشت بر سندان کوفتن است.
ناشناس۳۷۰۷۱۱۰۱۱:۴۲:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
خیر ترامپ وقتی دید با کمک عوامل داخلی و سناریوی «خردمندی بی خردی» نتوانست برجام های ۳ و ۳ خلع سلاح موشکی و ...را به ایران تحمیل کند و علت هم هشیاری دلسوزان داخلی بود آخر بازی «خردمندی بی خرد» را با زدن به سبک قمار بازان بهم ریخت وگرنه اگر بدون هشیاری دلسوزان داخلی به عوامل داخلی نفوذی اجازه ادامه سناریو داده میشد همچنان در برجام های ۲ و ۳ و نهایتا خلع سلاح ایران و تجزیه ایران پیش می ر فت متاسفانه ما از تاریخ عبرت نمی‌گیریم .
u s۳۷۰۶۹۶۱۰۹:۴۴:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
پیش شرط هایی که نویسنده مقاله پیشنهاد کرده اند مانند خروج امریکا از منطقه ، عدم حمایت از اسراییل و .. یعنی نمی خواهیم مذاکره کنیم .
ناشناس۳۷۰۷۰۸۲۱۱:۲۲:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
پیش شرط های امریکا در مورد مسائل موشکی و نظامی و پهپادی و منطقه ای یعنی ما مذاکره نمی خواهیم !
ناشناس۳۷۰۶۹۶۴۰۹:۴۷:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکل را بیشتر هم می کند
ناشناس۳۷۰۷۰۳۱۱۰:۳۱:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
نتیجه مذاکره نکردن شما رو هم مردم دارن با گوشت و پوست خودشون حس میکنن
ناشناس۳۷۰۷۰۸۵۱۱:۲۵:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
عمده مشکلات کشور نتیجه سیاست های کند دولت های غربگرای ایران است که فریب وعده های دروغ امریکا و غرب را می خورند و مذاکرات اینها برای کشور و مردم زیانبار است.
ناشناس۳۷۰۷۰۹۲۱۱:۳۰:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
همیشه مذاکره می شده در 20 سال قبل و در سال 92 به بعد توافق شد همه چیز اقتصاد ایران دگرگون شد و کشور عقب رفت
ناشناس۳۷۰۶۹۶۶۰۹:۴۹:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکلی رو حل نمیکنه در شرایط فعلی ،اما مشکلات دیگری رو هم اضافه نمیکنه.
ناشناس۳۷۰۷۰۸۶۱۱:۲۶:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
برجام نشان داد که مذاکره نه تنها تحریمها را رفع نمیکنه بلکه تحریمها را اضافه میکنه .
ناشناس۳۷۰۶۹۶۷۰۹:۵۰:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بله درست می فرمائید مذاکره با روسیه و چین اوضاع را درست میکنه ، خدایا شکر وضع مملکت اینه شما اینطوری از رفتارهای سیاسیتون دارید دفاع میکنید
ناشناس۳۷۰۶۹۹۳۱۰:۱۰:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ربطی ندارد، در ضمن حتی همین ها در برجام هم هستند!
ناشناس۳۷۰۶۹۶۸۰۹:۵۰:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مشکلی را حل نمی کند را مردم فهمیده اند.
ناشناس۳۷۰۶۹۶۹۰۹:۵۲:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره مشکل رو حل نمیکنه .
ناشناس۳۷۰۶۹۷۰۰۹:۵۲:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
فقط مذاکرات در چارچوب قانون آژانس و نه بیشتر و یا با چند کشور؟ حتی آژانس هم بخواهد رویه فعلی را ادامه بدهد خروج از ان پی تی، وسلام
ناشناس۳۷۰۶۹۷۱۰۹:۵۲:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
هیچ کشوری با دشمنی با امریکا نتوانسته اقتصاد موفقی داشته باشد. چین بعنوان بزرگ ترین مثال در این بین است. با وجود اختلاف زیاد با امریکا ولی بزرگترین شریک تجاری امریکاست. چرا؟ چون اگر امریکا چین را تحریم کند انها نه به امریکا می تواند صادرات کند و نه به اروپا در ضمن تکنولوژی را هم از غرب می گیرد. شما که عدم مذاکره با امریکا را مطرح می کنید راهکاری ندارید که ارائه کنید. مثلا هواپیما از کجا می آورید تکنولوژی و تجهیزاتی که نیاز صنعت و کارخانجات است را از کجا وارد می کنید کدام کشور حاضر است در کشوری سرمایه گذاری کند که تحریم است؟ مردم ایران تحریم نمی خواهند.
ناشناس۳۷۰۷۰۳۴۱۰:۳۳:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اولا دشمنی با امریکا نه آمریکا دشمن ایران هست دوم هم آمریکا نصف جهان را تحریم کرده ولی اقتصاد آن تحریم شده اینقدر هم وخیم نیست چه برسد به این که آخر این تحریم ها ضربه به خود آمریکا می زند و دور شدن آن در اثر گذاری بر اقتصاد جهان
ناشناس۳۷۰۷۱۹۲۱۲:۵۷:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
نصف جهان را نام ببر که امریکا تحریم کرده؟؟امریکا از تحریم ایران چه ضربه ای خورده یا از تحریم کره شمالی با کوبا و یا ونزوئلا؟؟ بله در این میان دلار آمریکا گران شده !!!
ناشناس۳۷۰۷۳۴۳۱۴:۴۷:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ده ها کشور تحریم کرده
ناشناس۳۷۰۷۳۵۰۱۴:۵۱:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
افغانستان هم پولش با ارزش شده همانند سوریه!!
ایران۳۷۰۷۵۵۹۱۸:۰۷:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ایران بیشترین سرفصل تحریم های امریکا را داره و هیچ کشوری مثل ایران انقدر تحریم امریکا نیست‌ مطمین باش حتی چین هم مثل ما تحریم بشه میخوره زمین کره شمالی هم که کلا تحریم شورای امنیت و سازمان ملل هست که وضعیت اقتصادیش هم مشخصه
ناشناس۳۷۰۷۱۱۸۱۱:۵۱:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
دونالد ترامپ «رئیس‌جمهور پیشین و ریاست‌جمهوری منتخب 2024 آمریکا» روز پنج‌شنبه در سخنانی عنوان کرد که اعمال تحریم‌های بیشتر در نهایت باعث مرگ دلار خواهد شد..... در ۲۹ جولای، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که بدهی ملی این کشور برای اولین بار در تاریخ به بیش از ۳۵ تریلیون دلار رسیده است. بر اساس پیش‌بینی‌های دفتر بودجه کنگره، بدهی ملی در سال ۲۰۳۴ به بیش از ۵۰ تریلیون دلار (۱۲۲ درصد از تولید ناخالص داخلی) خواهد رسید. بر اساس برآورد این دفتر، میانگین رشد سالانه تولید ناخالص داخلی در سال‌های ۲۰۲۹ تا ۲۰۳۴، ۱.۸ درصد خواهد بود.
ناشناس۳۷۰۶۹۹۹۱۰:۱۴:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
شجاع باشید و آینده نه چندان دور مردم و ایران را پیش بینی کنید!
ناشناس۳۷۰۷۰۱۵۱۰:۲۳:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اکثریت قاطع ملت ایران مخالف سیاست خارجی کشور هستند. این سیاست آشکارا در تضاد با معاش ملت و توسعه کشور است.
ناشناس۳۷۰۷۰۸۸۱۱:۲۸:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اکثریت مردم ایران مخالف مذاکره با امریکا هستن زیرا دیدند که با برجام تحریمها لغو نشدند بلکه روز به روز بیشتر شدند !
ناشناس۳۷۰۷۱۴۸۱۲:۱۶:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
کدام اکثریت ؟!
ناشناس۳۷۰۷۱۸۵۱۲:۵۰:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
50 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند و 25 درصدی که به جلیلی رای دادند یعنی از برجام و مذاکره ناامید و دلسرد شدند و مذاکره را چاره کار نمی دانند.
سینا۳۷۰۷۶۰۵۱۸:۵۱:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
رفراندوم برای همین کارهاست !
ناشناس۳۷۰۷۰۱۶۱۰:۲۳:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
تحلیل های اینچنینی تحلیل نیست بلکه توجیه است. به فکر مردم نیستید به فکر خودتان حداقل باشید.
ناشناس۳۷۰۷۰۱۹۱۰:۲۵:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بخشهایی از حرفها درسته. غرب با شرایط فعلی! حاضر به تعامل با ایران و رفع تحریمها نیست. اما مقایسه با ژاپن و کره که سرمایه های غرب بدون محدودیت تجاری آنها را به اینجا رسانده هم درست نیست. حداقل در جنگ جهانی دوم هم تعامل ایران با آلمان و تفکر رقابت نظامی یا به قول شما «اولویت اول قدرت نظامی» با کمک آلمان انگیزه ورود روسیه و انگلیس به خاک ایران شد. خرابه های ذوب آهن آلمانها در کرج تا همین اوایل انقلاب هم مانده بود و حضور آنها در دستگاه اداری ایران زیر نگاه مامور امنیتی انگلیس کنار شخص اول کشور را حداقل نسل قبل بنده به یاد دارند. ریشه اختلاف با غرب را هم کامل بررسی نفرمودید و اینکه چرا این مشکلات را با کشورهای اطراف ما ندارند در حالیکه آنها درحال توسعه نظامی و حتی هسته ای خیلی بیشتر از ما هستند! و هم اینکه ادامه روند تحریم و انزوا از بخش مهمی از جهان به هم پیوسته و متعهد به منافع ملی خودشان، در نهایت منجر به قدرت میشود یا ضعف؟!!! نهایتا اینکه در عالم سیاست اراده معطوف به هدف همراه با ذهن خلاق و معقول نتیجه دارد و هیچ چیز غیر ممکن نیست.
علی۳۷۰۷۰۲۷۱۰:۳۰:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
عدم مذاکره و تداوم تحریم ها کمترین اثر ان از دست رفتن حداقل 20 درصد از درامدهای کشور می باشد و عدم توسعه کشور ،که ایندگان ما را نخواهند بخشید !
ناشناس۳۷۰۷۰۹۹۱۱:۳۷:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با برجام تحریم تداوم یافت و تشدید شد و قیمت جهانی نفت 30 دلار شد و بعد از خروج امریکا از برجام صادرات نفت کشور صفر شد و خیلی بیشتر متضرر شدیم.
حرف مردم۳۷۰۷۰۴۰۱۰:۳۵:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با سلام واحترام به نظر نیازی به تحلیل پیچیده نیست. نتیجه چهل سال عدم مذاکره و عدم توافق با آمریکا کاملا برای مردم ایران مشخص است. تحلیل به زبان ساده از نظر مردم: عدم مذاکره= تحریم= کاهش صادرات نفت(فروش نفت ارزان به چین) =کاهش ارزش پول ملی= فشار اقتصادی شدید برملت ایران= افزایش فقر وبیکاری(پولدارتر شدن کاسبان تحریم)
ناشناس۳۷۰۷۰۹۴۱۱:۳۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
چرا با برجام قیمت جهانی نفت 30 دلار شد و بعد از خروج امریکا از برجام صادرات نفت ایران صفر شد و ارزش پول ملی به یک دهم کاهش یافت یعنی مردم 10 برابر فقیرتر شدند؟! در ضمن کاسبان تحریم همان دلالان برجام هستند.
ناشناس۳۷۰۷۱۵۰۱۲:۲۰:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
1-ضررهای ایران از عدم توافق با آمریکا مربوط به دوران برجام نیست بلکه 40سال است. هزینه آن میلیاردها دلار است(عدم سرمایه گذاری خارجی وکاهش ارزش پول ملی طی چهل سال نه دوران برجام) 2-خود شما فرمودید با خروج از برجام،یعنی برجام مفید بوده. 3-قیمت جهانی نفت ارتباط مستقیم با برجام ندارد
ناشناس۳۷۰۷۱۸۸۱۲:۵۴:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
در 22 سال گذشته که مذاکره کردیم و امتیاز دادیم چرا تحریمها روز به روز بیشتر شد ؟!
ناشناس۳۷۰۷۳۴۷۱۴:۵۰:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
تزریق پول فروش نفت در چند دهه گذشته عامل بی ثباتی اقتصاد ایران بود و از قبل انقلاب هم شکل گرفته!
علی کریمی۳۷۰۷۰۴۶۱۰:۴۱:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
جناب آقای احمدرضا هدایتی بر فرض قبول کردیم مذاکره با امریکا مشکلی را حل نمی کند. این همه مشکلات ریز و درشت که کشورمان با آنها روبرو است با چه روشی حل خواهد شد؟
ناشناس۳۷۰۷۰۴۸۱۰:۴۳:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اگر واقعا به مملکت و مردم می خواهیم دل بسوزانیم بهترین روش نظر خواهی از خود مردم هست نه نوشتن تحلیلی که فقط به مذاق کاسبان تحریم خوش هست.
ناشناس۳۷۰۷۰۵۱۱۰:۴۷:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مداکره برای چی ؟ با چه کسی ؟ درمورد چی ؟ با چه اختیاری ؟ .. اگر جمهوری ا سلامی بتواند به صورت دقیق به این سئوالات و مشابه آن پاسخ دهد در حد کشورهای پیشرفته جهان قرار می گیرد .
ناشناس۳۷۰۷۰۵۲۱۰:۴۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
زمانی که می‌توانستیم با برگهای برنده ای که در دست داشتیم از موضع قدرت مذاکره کنیم طبق معمول به تصور اینکه وضع همیشه بر همین قرار است همه برگهای برنده را از دست دادیم ،اگر منافع ملی ملاک تصمیم های بزرگ در این کشور بود نه شعارهای بی محتوا و بی پشتوانه هیچ زمانی نباید از مذاکره احتراز میکردیم،دوری از مذاکره فقط نشان ضعف و ناتوانیست ولی همان گروه های ذکر شده باز هم برای حفظ منافع خودشان آن را دلیل توانایی و قدرت ایران تعریف کردند تا ما را به اینجا رساندند که هستیم، اکنون هم بنده با نویسنده مقاله صد در صد مخالفم که باز هم بر طبل بی نتیجه بودن مذاکره میکوبد و کشور را به ادامه فلاکت و از دست دادن همه چیز دعوت میکند .
ناشناس۳۷۰۷۱۲۱۱۱:۵۶:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با برجام امتیازات نقد دادیم و وعده نسیه لغو تحریم گرفتیم وعده ای که هرگز محقق نشد یعنی برگهای برنده مان را مفت از دست دادیم.
ناشناس۳۷۰۷۰۵۸۱۰:۵۵:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
شما درک درستی از نگاه به درون ندارید اتفاقا مشکل اصلی ما این است که همه نگاهمون به بیرون است و حواسمون به پیشرفت و توسعه کشورمون نیست. خیلی واضح است که ما همه چیز رو نمیتونیم بسازیم و نیاز به تجهیزات و ماشین آلات و مواد و خیلی چیزهای دیگه برای توسعه کشور داریم و تا زمانی که رفتار بیرونی خودمون رو اصلاح نکینم هیچ چیزی بدست نخواهیم آورد. همه کسانی که در این مملکت در صنایع مختلف کار میکنند به خوبی میدانند که تحریم ها چقدر ما رو عقب انداخته و چقدر از تکنولوژی روز دنیا عقب افتادیم و با شعار دادن ها این عقب ماندگی جبران نخواهد شد. این مشکلات عظیم ناترازی ناشی از همین عقب ماندگی ها ست که زمان کوتاهی برای حل آنها باقی مانده و تا 4 5 سال آینده به ابربحرانی تبدیل خواهد شد که امنیت ملی را به خطر خواهد انداخت.
ناشناس۳۷۰۷۱۲۰۱۱:۵۵:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مانند جاهایی که سرآمد دنیا هستید در موارد دیگر که عقب هستید استفاده کنید از مدل آنان به جای توجیهات
ناشناس۳۷۰۷۱۲۵۱۱:۵۹:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ناترازی ها دستاورد دولت برجامه با برجام قیمت جهانی نفت 30 دلار شد و بعد از خروج ترامپ از برجام صادرات نفت کشور صفر شد و درامدهای دولت به شدت کاهش یافت و سرمایه گزاری در بخش صنایع گاز و نفت و برق و بنزین به شدت کاهش یافت و دچار ناترازی های گسترده شدیم قبل از برجام ناترازی نداشتیم.
ناشناس۳۷۰۷۶۶۵۲۰:۰۲:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
نا ترازوهای حاصل سه سال مذاکره بی نتیجه به امید زمستان سخت در غرب است. وعده گرانی فقط ۴ قلم کالا به واسطه جراحی اقتصادی که منجر به گرانی چند برابری کالاها و پایین آمدن شدید ارزش پول ملی شد.
علی۳۷۰۷۰۷۵۱۱:۱۳:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
پس تکلیف چیست ملت ایران تا کی باید همچنان با تحریم زندگی کنند ؟
ناشناس۳۷۰۷۱۰۳۱۱:۳۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
به نظر اين حقير خيلي از مشكلات فعلي به خاطر مذاكره نكردن با امريكاست ! و از طرف ديگر برخي از مشكلات كنوني هم به خاطر مذاكره كردن با روسيه هست ! ... خب ... اين هم نظريه اي است !
ناشناس۳۷۰۷۱۱۷۱۱:۵۰:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
از نظر ما که هم باید مذاکره بشه و هم توافق بشه.
ناشناس۳۷۰۷۱۲۲۱۱:۵۶:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره مشکلات را حل می کند اما با دو نتیجه متفاوت اول آدمهایی که هیاهو گر هستند و فقط می خواهند یک جوری سر و ته قضیه را هم بیاورند، با امتیاز دادن و پذیرفتن همه شروط طرف مقابل و امتیاز گرفتن برای خود و دوستانشان دوم مذاکره کننده هوشیار و برای یک توافق طولانی مدت و با امتیاز گرفتن برای کشور و نپذیرفتن خواست‌های زیاد و بی منطق وذلت بار حالا ببینیم و بشنویم
ناشناس۳۷۰۷۱۳۶۱۲:۰۶:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اگه مذاکره نکنیم چی میشه فعلا که همون ایراداتی که به مذاکره گرفتید بد تر از اون که ارجاع پرونده به شورای امنیت هست هم بهش اضافه میشه
ناشناس۳۷۰۷۱۴۲۱۲:۱۰:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
غربگراهای ایرانی مدام با بکار بردن واژه مذاکره مردم رو فریب داده تا پست های دولتی را از چنگ نیروهای انقلاب در بیاورند. بیش از 20 سال است که دارند مذاکره میکنن ولی تحریمی برداشته نشد که هیچ اضافه هم شد. برجام مگر ماحصل مذاکره آقایان نبود خب چی شد؟ آمریکا دیگه تحریم ها رو برنمیداره اصلا برای چی باید برداره؟ در مذاکره احتمالی با ترامپ چه چیزی میخواهید بدهید؟ صنعت هسته ای ؟ یا قدرت نظامی و موشکی یا بی خیال شدن محور مقاومت؟ کدام ؟؟
ناشناس۳۷۰۷۱۴۵۱۲:۱۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
عدم مذاکره نتیجه آن ناترازی ها و استفاده از تکنولوژی گذشته در تولید برق با وجود دومین تولید کننده گاز جهان . عدم بهره برداری از برداشت گاز از میادین گاز مشترک قطر از میدان گازی مشترک با ایران چندین برابر برداشت می کند و ما بخاطر تحریم و نبود سرمایه گذار خارجی و نداشتن تکنولوژی جدید بطور سنتی برداشت داریم که کفاف مصرف خودمان را هم نمی دهد. تابستان برق نداریم. زمستان نه برق داریم نه گاز
ناشناس۳۷۰۷۱۹۵۱۲:۵۸:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱
کمبود برق و گاز و بنزین دستاورد برجامه زیرا با برجام تحریمهای ظالمانه تشدید شد و قیمت نفت کاهش یافت و بعد از خروج ترامپ از برجام فروش نفت صفر شد و درامدهای دولت کاهش یافت و سرمایه گزاری در حوزه گاز و برق و بنزین متوقف شد و ناترازی های گسترده ایجاد شد.
سیدرضا۳۷۰۷۱۵۷۱۲:۲۷:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با سلام جناب نویسنده محترم: قانون اساسی کشور برای برون رفت از مشکل اصلی وعمومی مانند مذاکره با آمریکا ومسئله حجاب، راهکار را مشخص کرده تا هم تنش درجامعه ایجاد نشود و هم کسی استدلا ل خود را بر مردم تحمیل نکند.
علی کریمی۳۷۰۷۱۷۳۱۲:۴۰:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
کاملا حق با شماست. به همین سادگی
ناشناس۳۷۰۷۱۶۳۱۲:۳۳:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
خوب هم حل می کند
ناشناس۳۷۰۷۲۸۰۱۳:۵۴:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
بیش از 20 سال مذاکره کردیم چرا تحریمها هر روز بیشتر و ارزش پول ملی کمتر شد ؟
بانو۳۷۰۷۱۷۲۱۲:۴۰:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
با این پیش شرطهای نویسنده یعنی مذاکره نشود !
ناشناس۳۷۰۷۱۸۲۱۲:۴۸:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره نکردن هم هیچ دستاوردی برای ایران نخواهد داشت
ناشناس۳۷۰۷۲۸۳۱۳:۵۵:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریمهای ضد ایرانی فرو ریخته بود.
ناشناس۳۷۰۷۴۹۲۱۶:۵۶:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
چرا اوضاع کشور در ۳ سال مرحوم رئیسی هم روز به روز بدتر شد؟
ناشناس۳۷۰۷۵۵۱۱۸:۰۰:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مگه تحریم های کوبا و کره شمالی فرو ریخته !
ناشناس۳۷۰۷۱۸۴۱۲:۵۰:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
خوب چه باید کرد ؟!!! روز به روز اوضاع داره وخیم تر می شه
ناشناس۳۷۰۷۱۹۷۱۳:۰۱:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱
باید دید کی در شرایط شرط گذاشتن است. ما با این وضع ناترازیها یا آمریکا
ناشناس۳۷۰۷۲۵۳۱۳:۳۵:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱
تحریم ها باید برداشته بشه خواست اکثریت مردم همینه .
ناشناس۳۷۰۷۲۹۱۱۴:۰۰:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره نمیکنیم، جنگ هم نمیشود، رهبری کاملا درست فرمودند. مذاکره نتیجه ای ندارد .
امیر۳۷۰۷۶۳۹۱۹:۳۸:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
نتیجه این استراتژی الان مشخص نشده؟! اطرافمون رو یه نگاه بندازید، داخل رو ببینید، ۲۰ سال پیش قرار بود ۱۴۰۴ قدرت اول منطقه بشیم. الان کجاییم؟! وسط ناترازی‌ها دعا می‌کنیم باد بیاد هوا پاک بشه!
ناشناس۳۷۰۷۳۳۴۱۴:۳۸:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مدت کوتاهی پس از برجام مملکت داشت عادی میشد بدخواهان داخلی وخارجی متحدا برجام رازمین زدند.
ناشناس۳۷۰۷۳۵۲۱۴:۵۳:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ملت ایران خواستار پایان دشمنی با امریکا وبر قراری کامل رابطه با این کشور است وبا ادامه دشمنی فقط منافع ملی اسیب شدید می بیند .
ناشناس۳۷۰۷۳۶۴۱۵:۰۳:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکره نکردن نشان از ضعف حاکمیت در گرفتن منافع کشور و رفع مشکلات مردم بوسیله تعامل با دنیاست و البته منافع گروه خاص هم در مذاکره نکردن با دنیاست !
ناشناس۳۷۰۷۶۴۹۱۹:۵۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱
هیچ کشوری در دنیا در مورد برنامه اتمی و نظامی خود مذاکره و تعامل نمیکنه.
هوش مصنوعی۳۷۰۷۵۳۹۱۷:۴۸:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
عدم مذاکره با امریکا به نفع مخالفان جمهوری اسلامی است.
ناشناس۳۷۰۷۵۴۱۱۷:۵۴:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
چرا به مردم القا میکنید که مذاکره با آمریکا مشکلی رو حل نمیکنه مملکت رو بازیچه تئوری های شکست خورده زمستان سرد و خروج از ان پی تی و بستن تنگه هرمز و هزار جور افکار مریض نکنید
ناشناس۳۷۰۷۵۷۹۱۸:۲۹:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱
مذاکرات مشکل را حل نمی‌کند اما کم می‌کند مذاکره نکردن هم مشکل را حل نمی‌کند اما زیاد می کند
حسين۳۷۰۷۶۰۹۱۸:۵۴:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
دشمني با امريكا چه مشكلاتي را حل مي كند؟
رضا۳۷۰۷۶۱۱۱۸:۵۷:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
من نمی دانم چرا دشمنان جمهوری اسلامی خواهان دشمنی بیشتر امریکا با ایران هستند و برای جنگ روز شماری می کنند.کارشناسان بی طرف می گویند مذاکره از نظر اقتصادی به نفع است .
امید یاوری دارانی۳۷۰۷۶۱۹۱۹:۰۶:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱
اینکه هر کسی نظر خود را نظر اکثریت جامعه بیان کند البته اشتباهی مهلک است. قانون اساسی کشور صراحتا بیان نموده که در امور مهم می توان به رفراندوم مراجعه نمود. ایا تغییر و یا تداوم سیاست خارجی کشور مهم نیست؟ ایا نباید با مراجعه به همه پرسی معضل بزرگ کشور را یکبار برای همیشه حل و فصل نمود؟ #رفراندوم ظرفیت بزرگ قانون اساسی است که برای رفع چنین تنگناهایی طراحی شده است از این ظرفیت راهگشا استفاده کنیم.
حسین قلی خان۳۷۰۷۶۴۷۱۹:۵۲:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
ما با آمریکا اگر مشکل داریم طبیعی است با آنها مذاکره کنیم واسطه هایی مثل اروپا یا عمان یا هر کشور دیگری دنبال منافع خودشون این وسط می گردند
ناشناس۳۷۰۷۶۵۲۱۹:۵۳:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱
همیشه کار و تصمیم را انقدر عقب میاندازید که شرایط اضطراری شود و دیگر نشود کاری کرد.
ناشناس۳۷۰۷۶۵۴۱۹:۵۵:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱
من متخصص نیستم اما به نظر می رسه شرطی کردن سیاست واقتصاد مملکت حکم سرطان رو داره. با کسانی طرف هستیم که به هیچ عهد وپیمانی پایبند نیستن
ناشناس۳۷۰۷۸۳۳۲۳:۴۴:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱
من هم با نویسنده موافقم که صلاح مردم ایران در عدم شکل گیری هر نوع مذاکره و بده بستان بین جمهوری اسلامی و غرب باشد.
ناشناس۳۷۰۷۸۷۵۰۱:۰۳:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
غربیهایی که با آنها مذاکره می کنند جد اندر جد سیاستمدار بوده و حداقل 200 سال سیاست بازی کرده اند کجا فردی مثل روحانی و ظریف که تجربه ای ندارند از پس آنها بر می آیند. صد در صد کلاه سرشان می گذارند. طرف امتیازهایی را از ایران دزدیده است مختصری از آنرا برگردانده است آقایان آنرا مسابقه برد-برد می دانند.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  6. هم فرصت، هم تهدید!

  7. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  8. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  9. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  10. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  11. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  12. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  13. دیوانه یا عاقل؟!

  14. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  15. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  16. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  17. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  18. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  19. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  20. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  21. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  22. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

  23. روایت "گاردین" از وضعیت تکان‌دهنده نظام بهداشت و درمان انگلیس

  24. نشانی غلط درباره مسکن

  25. روسیه امروز، روسیه دیروز/ یک ادعا درباره فعالیت تندروها علیه پزشکیان/ انتقال پایتخت در اختیار دولت نیست 

آخرین عناوین