مدیر مسئول «پایگاه خبری الف» درباره مطالبه خود از «نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات» می گوید: نماینده انتخاب شده باید صدای همه رسانه ها باشد، تاکیدم در تمام این سال ها این بوده، وقتی می خواهیم درباره یک رسانه تصمیم بگیریم به وِیژه تصمیم به تعطیلی رسانه، مدیر آن رسانه، در جلسه هیات نظارت حاضر باشد و حرفش را بشنوید و دفاعیاتش را بشنوید همواره به این شکل بوده که در غیاب مدیران برای آن رسانه تصمیم می گیرند و حتی حکم تعطیلی رسانه را می دهند، خب این اختیار را هیات نظارت دارد، اما مدیر مسئول را وقتی محاکمه می کنید آن فرد را دعوت کنید و حرف هایش را بشنوید.
بیژن مقدم درباره آمار شرکت کنندگان در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات به شفقنا رسانه می گوید: اگر مبنای ما تعداد رسانه های مجوزدار یعنی ۱۳ هزار رسانه را در نظر بگیریم، می توان گفت مشارکت پایین بوده است، اما اگر مبنای ما تعداد واجدین رای که همان ۴۷۴۴ است را در نظر بگیریم که حدود ۵۶ درصد هم شرکت کردند، انتخابات به صورت طبیعی برگزار شده است. البته باید این را هم در نظر گرفت که این انتخابات محدود به یک قشر خاص است، از طرفی دیگر چون این انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شده کار راحت تر و با سرعت بیشتری انجام می شود و همین موضوع خود می تواند میزان رای را بالا ببرد.
او ادامه می دهد: اینکه چرا تعدادی افراد واجد شرایط نبودند و یا در انتخابات شرکت نکردند، معمولا بخشی از این افراد ثابت هستند و در هیچ دوره ای احتمالا شرکت نمی کنند، شاید دلیل و انگیزه و توان آن را نداشتند البته شاید برخی از افراد بیشتر به خاطر همان نداشتن انگیزه شرکت نمی کنند که با وجود اینکه صاحب رسانه هستند، اما به نماینده خود دسترسی ندارند و یا خواسته هایی دارند که برآورده نشده است و نیازهای خود را از این طریق قابل تامین نمی دانند به همین خاطر شرکت نمی کنند.
مقدم در بخش دیگری از دلایل خود بیان می کند: بخش دیگری از این مساله این است که در این انتخابات مانند همه انتخابات دیگر وعده هایی داده می شود که خارج از چارچوب وظایف هیات نظارت است البته نماینده مدیران مسئول می تواند این مسائل را به وزیر و معاونت انتقال دهد. البته این را نکته را یادآور شوم که فکر نکنیم که این نماینده اختیارات زیادی دارد بلکه بر اساس همان چارچوب و وظایف تعریف شده، می تواند عمل کند که شامل دادن امتیاز و سلب امتیاز به رسانه ها است. بنابراین اگر وعده ای این نماینده ها در حین انتخابات می دهند، بیشتر می تواند حاوی این پیام باشد که می توانم پیام اهالی رسانه را به گوش بالا دستی ها برسانم و بیشتر از این اختیاری ندارد. ممکن است برخی افراد با مطلع بودن از این شرایط و وظایف نماینده مدیران مسئول، رغبتی به حضور و شرکت در انتخابات نداشته باشند.
او تاکید می کند: البته جواب این سوال را که چرا با وجود این تعداد رسانه، تعداد کمی در این انتخابات واجد شرایط هستند را باید از خود معاونت بپرسید و جویا شوید. هر چند دلایل عمدن آن می تواند به خاطر این باشد که یک فرد چندین رسانه مثلا هم دارای روزنامه و هم سایت باشد، برخی رسانه ها ممکن است ماده ۱۶ باشند و منتشر نشوند و لغو پروانه شده باشند اما همچنان اسامی آنها در لیست مجوز دارها باشد و به روز نشده باشد.
مقدم در پایان درباره مطالبه خود از نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت در مطبوعات بیان می کند: نماینده انتخاب شده باید صدای همه رسانه ها باشد. تاکیدم در تمام این سال ها این بوده، وقتی می خواهیم درباره یک رسانه تصمیم بگیریم به وِیژه تصمیم به تعطیلی رسانه، مدیر آن رسانه، در جلسه هیات نظارت حاضر باشد و حرفش را بشنوید و دفاعیاتش را بشنوید همواره به این شکل بوده که در غیاب مدیران، برای آن رسانه تصمیم می گیرند و حتی حکم تعطیلی رسانه را می دهند، خب این اختیار را هیات نظارت دارد، اما مدیر مسئول را وقتی محاکمه می کنید آن فرد را دعوت کنید و حرف هایش را بشنوید حتی اگر در این باره قانونی در هیات نظارت نباشد می توان این رویه و مصوبه را در داخل به یک رویه ثابت تبدیل کرد