قطع برق در یک سفارتخانه

  4031004086 ۳ نظر، ۲ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

قبض برق آبان‌ماه یک سفارتخانه واقع در نیاوران تهران به دست خبرنگار فارس رسیده که مشخص می‌کند، این مجموعه به اندازه یک محله با ۱۰۰ خانه برق مصرف می‌کند.

قطع برق در یک سفارتخانه

به گزارش فارس؛ در حالی‌که کارگران برخی صنایع کوچک به خاطر بی‌برقی اخراج می‌شوند، یک سفارتخانه فقط در یک ماه به اندازه کارخانه‌ای با ۵۰۰ کارگر برق مصرف کرده است.
 
پس از سفارت ایتالیا، این دومین سفارتخانه‌ با مصرف نجومی است که قبض برق آن به دست خبرنگار فارس می‌رسد.این سفارتخانه از آبان ماه تاکنون که قطعی برق حداقل ۲ ساعته خانه‌ها شروع شده، هیچ خاموشی برنامه‌ریزی شده‌ای را تجربه نکرده است.کارشناس انرژی سیما غفاری می‌گوید که «اگر سفارتخانه مذکور در این شرایط برق کشور مصرف خود را اصلاح نکند، باید به همه مردم معرفی شود».

ماه گذشته عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از طرحی رونمایی کرد که بر مبنای آن سفارت‌خانه‌ها باید قیمت انرژی را بر مبنای ارزش برق در کشور خود پرداخت کنند.

برقی که این سفارتخانه در این مدت مصرف کرده بر مبنای قیمت انرژی در آن کشور حدود ۵۰۰ میلیون تومان ارزش دارد، در حالیکه با برق ارزان ایران، هزینه پرداختی توسط این مجموعه کمی بیشتر از ۲۰ میلیون تومان بوده است. به معنای دیگر ۴۸۰ میلیون تومان یارانه انرژی از جیب همه مردم ایران فقط در یک ماه به این سفارت‌خانه پرداخت شده است.
 
عرضه نکردن انرژی به قیمت واقعی به ویژه برای پرمصرف‌ها و بدمصرف‌ها سبب شده تا بهینه‌سازی مصرف و صرفه‌جویی بی‌معنا باشد.کارشناس انرژی قاسم نوذری معتقد است که قیمت باید برای همه مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی به یکباره بالا برود تا دیگر شاهد مصارف نجومی برق خارج از قاعده نباشیم.

اما سیما غفاری می‌گوید که سازوکار IBT برای تعرفه‌گذاری برق و ارائه برق یارانه‌ای در حد یک الگو و افزایش قیمت معنادار برای مصارف بالا راهکار عادلانه‌تری برای حرکت به سوی مصرف بهینه است.

چندی پیش اندیشکده بیان در نامه‌ای به رئیس جمهور عنوان کرد که تمرکز بر اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی صعودی برق پرمصرف‌های خانگی راهکاری عقلایی و اقتصادی و عادلانه است که به نفع عموم مردم و به ضرر پرمصرف‌ها است.