نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  4031020063 ۰ نظر، ۴۷ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

* باید برای اینکه مردم دچار خسارت و رنج ناشی از جنگ نشوند و در جهت بازدارندگی، سلاح هسته ای و موشک قاره پیما بسازیم تا امنیت ملی مون 100 درصد تامین بشود.

* سلاح هسته ای آن معجون سحرآمیز و آن قدرت بی نظیر نیست که فکر می کنید.

* قدرت و اقتدار یک کشور با سلاح هسته ای بدست نمی‌آید. بلکه با اقتصاد قوی، ارزش پول بالا و از همه مهمتر رضایت مردم بدست می اید.

* برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی که در نظام طبیعت ضعیف پایمال است. اگر می خواهیم به سرنوشت لیبی و عراق و سوریه و اوکراین دچار نشویم باید به سلاح هسته ای و موشک قاره پیما مجهز بشویم.

* رژیم کمونیستی شوروی چون رضایت مردم را پشت سر خود نداشت نیز با وجود داشتن هزاران سلاح هسته ای فرو ریخته و مضمحل شد.

* به نظر کنت والتز (نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل) در محیط آنارشیک بین‌المللی که امکان همکاری میان دولت‌ها محدود است و آنها را به خودیاری برای تأمین بقا و امنیت وامی‌دارد، سلاح‌های هسته‌ای هم به دلیل قدرت بازدارندگی که در مقابل تهدیدات بیرونی دولت‌ها ایجاد می‌کنند و هم به دلیل افزایش هزینه جنگ، باعث کاهش وقوع آن شده و امنیت فیزیکی و سرزمینی دولت‌ها را حفظ می‌کنند؛ بنابراین قدرت بازدارندگی این سلاح‌ها باعث ایجاد امنیت برای دولت و کاهش فشارهای رقابتی میان آنها و رقبای منطقه‌ای و ایجاد ثبات استراتژیک برای نظام بین‌الملل می‌شود.

* سیاست بازدارندگی اکنون با سیاست بازدارندگی در چند دهه قبل متفاوت است. سیاست باز دارندگی اکنون در اتحاد و ائتلاف بین کشورها خلاصه می شود. کشورها حتی آمریکا دیگر یک جانبه اهداف سیاسی و نظامی خودشان را دنبال نمی کنند بلکه آنها را با هماهنگی و ائتلاف با سایر کشورها دنبال می کنند. شما نگاه کنید، وقتی ما به اسراییل 200 موشک شلیک کردیم، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، اردن..... همه به متحد خود کمک نظامی کردند. اما ما فاقد هر گونه متحد و کشور همسو هستیم. حتی روسیه و چین هم هیچگونه همراهی با ما ندارند.

* آیا عقلایی است زمانیکه اسراییل که زرادخانه اتمی دارد و بارها ما را تهدید اتمی کرده و با بی اعتنایی به کنوانسیون ها ،سابقه نسل کشی و حمله به بیمارستانها و مدارس با بمب های سنگر شکن را در پرونده خود دارد هیچ بازرسی را به تاسیسات خود راه نمی‌دهد ، و ایران همچنان علاوه بر خیل بازرسان و دوربین های موجود با تحمیل پروتکل های سخت گیرانه متعدد همچنان زیر بار افزودن نظارت و جاسوس های بازرس نما ی بیشتر برود ...یک قدم عقب بنشینید مجددا آنها ده قدم خواسته های بیشتری را طرح میکنند

* به نظر من در تمام طول تاریخ اولین عامل سقوط دولتها نارضایتی مردم بوده و است پس مسوولان کشور فقط و فقط به‌فکر ملت خود باشند.

* مهمتر از داشتن سلاح و تجهیزات لازم برای آغاز یک درگیری و جنگ، در دست داشتن موافقت و رضایت مردم است. چون قدرت یک کشور فقط و فقط در رضایتمندی مردم از مقامات و مسئولانش خلاصه می شود.

یادداشت «این یک قیاس مع‌الفارق است!» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

* نیاز اصلی این مملکت عقلانیت، مدیریت علمی، برنامه ریزی است.  

* امروز هرگونه واگرایی نیروها و قوای کشور، به ضرر منافع ملی است. بنابراین همه باید ضمن وحدت در عمل و حرف، با یکدیگر همکاری کنند تا دشمنان مایوس شوند.

* یک تناقض خیلی عجیب در نوشتار وجود دارد که کل مطلب را زیر سوال می برد. در جایی با جملات انتخاب نادرست در انتخابا‌ت‌های مختلف، کم‌کاری افراد جامعه در جایگاه‌ها و سطوح مختلف مردم را در بروز مشکلات موجود مقصر قلمداد کرده اید و در جایی دیگر با جملات مشارکت و همراهی دولت (مسئولین متعهد و متخصص) و ملت (مردم بصیر و فهیم و همیشه در صحنه) مردم رادر پیشرفت های بزرگ کشور سهیم کرده اید.

* جناب هدایتی درست گفته اند، این موضوع فراز و فرود داشته، یعنی مطلق نیست و هر وقت مردم و مسئولین با هم هماهنگ و هم نظر بودند، کارها بهتر و بیشتر پیشرفت کرده است و.....

* در جامعه ای که امکان نقد وجود داشته باشد،پیشرفت حاصل می شود.

* جناب نویسنده بدون اعلام شاخصها نمیتوان از پیشرفت یا پسرفت سخن گفت لطفا شاخصهای پیشرفت را نام ببرید و بعد ادعای پیشرفنت کنید البته در هر حوزه ای ده ها شاخص وجود دارد و مثا آموزش و پرورش بهداشت و درمان و شاخص های اقتصادی و ...... لطفا با عدد و رقم حرف بزنید تا بتوانید از ضمیر شما آگاه شویم و متوجه شویم که شاخص شما برای ادعای پیشرفت چیست.

* میخواهید ببینید چه قدر پیشرفت کرده ایم برنامه چشم انداز 1404 رو جلوخودتان بگذارید و ببینید چند درصد اهداف محقق شده است.

* جناب هدایتی اینجانب حدود دوازده سال خواننده الف هستم و مطالب آن را دنبال می کنم اما بحث پاسخ به سئوالات و شبهات و یا با هر عنوان دیگر بحث علیحده ای است که هیچگاه در سطح مدیریت کلان کشور جدی نگرفته نشده است. فرضا باید اذعان کنم وقتی حقوق من بازنشسته در شانزده سال قبل در حد و اندازه دو و نیم سکه بهار آزادی ارزش داشته است و اکنون با وجود همه افزایش ها(همانند ارتقا به یک گروه بالاتر) و اعمال قانون متناسب سازی و غیره ارزشش به اندازه ارزش یک ربع سکه هم نمی رسد با تاسف فراوان نمی توانم به آنچه جنابعالی یا دیگران پیشرفت می نامید کوچکترین باور و پذیرشی داشته باشم. لطفا واقعیات ملموس زمانه را به مراتب بیش از آنچه فکر می کنید دریافته اید دریافت نمایید و ساده ترین راه در دسترس توجه و عنایت بیشتر به همین نظرات و کامنت های هموطنان عزیز است که به تنهایی گویای همه چیز است و فقط نیازمند قدری شهامت برای قبول پاره ای از خطاها و اشتباهات طی سالیان متمادی است و آنگاه است که سمت و سوی مقالات و مطالب شما و دیگران می تواند بسیار واقعی تر و منطقی تر و قابل قبول تر برای مخاطبان الف باشد. 

* امروز بازگرداندن امید و آرامش به خانواده های ایران باید دغدغه همه مسئولان باشد و لاغیر.

* مسئولان چطور مشکلات و کمبودهای شدید کنونی در همه حوزه ها را نادیده می گیرند..

گزارش «چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

* در 4 ماه اول این دولت نرخ ارز 50 درصد افزایش یافته در هیچ دولت دیگری سابقه نداشته در 4 ماه اول اینگونه پول ملی بی ارزش بشود استیضاح همتی یک مطالبه عمومی است.

* تندروها بخاطر منافع خود در صدد استیضاح همتی هستند.

* همتی علاوه بر فاجعه ارزی همه روزه صحبت از گران کردن بنزین هم میکرد و با اینکار خود بر تورم افسار گسیخته بیش از بیش دمید.

* آقای قالیباف چرا جلوی استیضاح را می گیرد؟

* قابل توجه نمایندگان مجلس. حداقل همتی هندوانه در بسته نبوده است خطای اصلی را نمایندگان مجلس کرده اند که رای اعتماد دادند.

* اگر استیضاح سیاسی و جناحی بود وزرای سیاسی یا فرهنگی استیضاح میشدند و وزرای اقتصادی استیضاح نمیشدند. نماینده ها با استیضاح دو فرد اقتصادی دارند نشان می دهند که دغدغه زندگی مردم را دارند. من از نمایندگان قدردانی می کنم.

* بی شک انداختن افزایش قیمت دلار و کمبود گاز بر گردن همتی و پاک نژاد، زدن به جاده خاکی و آدرس غلط دادن برای گمراه کردن افکار عمومی است.

* اگر وزیر اقتصاد مسئول قیمت ارز نیست و استیضاح او جاده خاکی است پس بفرمایید در این قضیه چه کسی را باید زیر سوال برد؟ نکنه سایت تلگرامی را باید زیر سوال برد!

* مساله دولتها نیستند همین تفکرات دولت مرحوم رییسی رو داغون کرد و اون انسان رو گرفتار گرانی و مشکلات معیشتی مردم .الان هم همین بلارو بر سر دولت پزشکیان میارن.

* عاقبت دستکاری نرخ ارز بدون صادرات غیر نفتی و انجام جراحی اقتصادی توسط روسای جمهوری در دوره های مختلف باعث این وضعیت اقتصاد کشور شد.